eto vidis...kockica_kockica wrote:skinula sam sve sa sebe i spjila se sa provodnikom, uzemljila sam se, i sad sam dobro
ne peckam vise ni sebe ni druge
![]()
elektricitet u meni
- Maraschino
#51 Re: elektricitet u meni
-
Giordano
#52 Re: elektricitet u meni
kockica_kockica wrote:skinula sam sve sa sebe i spjila se sa provodnikom, uzemljila sam se, i sad sam dobro
ne peckam vise ni sebe ni druge
![]()
Eto vidis sto sam ti ja rekao!
No,mislio sam da neces to moci sama uraditi bez asistencije,pa k'o velim da ti se nadjem pri ruci,
Ali eto,nej se,ucinila si to sama sto je najbolje,ja se nadam po ISO9000 standardima!
Ako treba uciniti nadzor tog uzemljenja u skaldu sa ISO9000,racunaj na mene!
-
Giordano
#54 Re: elektricitet u meni
jOFLA wrote:Sintetičko donje rublje garant. Čarape ili gaćice, jest nešto od tog dvoje, nešto sadrži sintetiku što se trlja od kožu.kockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
kako da se rijesim toga... kad krenem otvoriti vrata od kancelarije svaki put me strese struja, ma sta god da dohvatim cvrrrrrr vec mi je dosadilo, pa kad krenem za steku prvo pipam isto ludjakinja kakva pa tek onda uzmem za steku... i sto je najzesce nekad mi se posreci pa me ne strese ali to je jednom od 100 puta...
Ma jarane,ne brini,ona se uzemljila po ISO9000,i sad je sve u najboljem redu!
Last edited by Giordano on 14/02/2009 11:52, edited 1 time in total.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#55 Re: elektricitet u meni
dovoljno je da par puta u toku dana dotaknes radijator ako imas u kuci ili na poslu jer je on odlican provodnik struje u zemlju.
- turban
#56 Re: elektricitet u meni
kockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
kako da se rijesim toga... kad krenem otvoriti vrata od kancelarije svaki put me strese struja, ma sta god da dohvatim cvrrrrrr vec mi je dosadilo, pa kad krenem za steku prvo pipam isto ludjakinja kakva pa tek onda uzmem za steku... i sto je najzesce nekad mi se posreci pa me ne strese ali to je jednom od 100 puta...
Ja kao klinac igrao sam se sa cesljom tako sto bi cesalj trljao po kosi i onda isjeckane papirice lovio na cesalj koji je bio namagnetisan.Ovdje je slican problem.Ako ti je radni sto slucajno do kuhane plastike moglo bi biti uzrok naeliktrisavanja tjela.
- Fair Life
#57 Re: elektricitet u meni
Naelektrisanturban wrote:Ja kao klinac igrao sam se sa cesljom tako sto bi cesalj trljao po kosi i onda isjeckane papirice lovio na cesalj koji je bio namagnetisan.Ovdje je slican problem.Ako ti je radni sto slucajno do kuhane plastike moglo bi biti uzrok naeliktrisavanja tjela.kockica_kockica wrote:vec danima ne smijem nista dohvatiti da je metalno odmah me strese struja....
- tranquil
#58 Re: elektricitet u meni
Elektricitet u meni caruje
Zašto sanjam kablove
Moji dalekovodi ne vode
nikuda
bez tebe

Zašto sanjam kablove
Moji dalekovodi ne vode
nikuda
bez tebe
- lopta
#59 Re: elektricitet u meni
Javi se Heci da nam proizvodis struju. 
- zgembo_sa
#60 Re: elektricitet u meni
Ja sam skontao da mi je do cipela. U jednima nisam imao problem sa elektricitetom, a u drugima jesam. E sad, kako se rijesiti problema kad vec obujes pogresne cipele...
Ja to rjesavao tako sto izvadim iz dzepa kljuc, uhvatim ga cvrsto tako da sto vecom povrsinom koze dodirujem kljuc i vrhom kljuca dotaknem recimo steku, radijator ili nesto slicno. Proizvede se varnica, ali ovaj put varnicenje nije u direktnom kontaktu sa vasom kozom, tako da nista ne boli 
Ovo k'o da je Ogulin Culibrk Oglo smislio
-
TheSpy
#61 Re: elektricitet u meni
Imala sam elektricitet prije dva mjeseca. Bilo je strasno
odjeca je šuštala kao i posteljina...ama bas sam pravo bila naelektrisana. vrata od auta me zdrmaju postenski..priblizim se dvd-u da ubacim film i pecne me momacki..istravila sam se
to mi se desavalo u vremenu one jake zime i negrijanja, a odmah potom sam bolovala herpes zoster..
jos nikad nisam saznala razlog tog elektriciteta, ali eto proslo je sve i sad sam
jos nikad nisam saznala razlog tog elektriciteta, ali eto proslo je sve i sad sam
-
Lesli Eldridž
#62 Re: elektricitet u meni
Jeste može biti i do cipela i izolacionih sposobnosti poda. U dobro izolovanim cipelama sa gumenim đonovima i ako je još pod dobra izolacija, a ima sintetike, nakupiš se elektriciteta, diže se potencijal, nema oticanja viška elektriciteta preko nogu (dobro si izolovan) može potencijal da skoči na neslućene vrijednosti. Nije opasno, ali zna biti neugodno. Zato je dobar fol sa ključem ili nečim sličnim dotaknuti npr. radijator i "isprazniti" se. Kako iskra koja skoči sa ključa ne dotiče kožu, ne iritira nervne receptore, ne boli onda ništa.zgembo_sa wrote:Ja sam skontao da mi je do cipela. U jednima nisam imao problem sa elektricitetom, a u drugima jesam. E sad, kako se rijesiti problema kad vec obujes pogresne cipele...Ja to rjesavao tako sto izvadim iz dzepa kljuc, uhvatim ga cvrsto tako da sto vecom povrsinom koze dodirujem kljuc i vrhom kljuca dotaknem recimo steku, radijator ili nesto slicno. Proizvede se varnica, ali ovaj put varnicenje nije u direktnom kontaktu sa vasom kozom, tako da nista ne boli
-
Lesli Eldridž
#63 Re: elektricitet u meni
Nema veze herpes sa elektricitetom.TheSpy wrote:Imala sam elektricitet prije dva mjeseca. Bilo je strasnoodjeca je šuštala kao i posteljina...ama bas sam pravo bila naelektrisana. vrata od auta me zdrmaju postenski..priblizim se dvd-u da ubacim film i pecne me momacki..istravila sam se
![]()
to mi se desavalo u vremenu one jake zime i negrijanja, a odmah potom sam bolovala herpes zoster..
- Jara
#64 Re: elektricitet u meni
Da li se kome to dešava ljeti? Meni ne...nejse...obuća je u pitanju...gumeni đonovi čizama itd.
-
TheSpy
#65 Re: elektricitet u meni
@Lesli, znam da elektricitet nema veze sa herpesom ili bilo kojom bolescu, ali eto, samo sam navela da sam se u to vreme i razboljela 
-
neko iz mase
#66 Re: elektricitet u meni
ako nemas radijator u blizini, kupi jedan sa manjim blokim, stavi u ruksak i na ledja.markioni wrote:dovoljno je da par puta u toku dana dotaknes radijator ako imas u kuci ili na poslu jer je on odlican provodnik struje u zemlju.