Eksplozija na Kovacima
-
la ciliegia
Cini mi se da nije vise ni toliko vazno ko je ovo uradio, jer ko god da jeste vjerovatno je postigao svoj cilj - cijeli grad o tome govori, puno potencijalnih krivaca se razmatra, svi politicari su se vec oglasili, slikali, otisli na mjesto zlocina, pokupili simpatije (ili osudjivanjem ili osporavanjem)...ono sto mene nervira jeste pomisao da pored nas zive ljudi kojima je uopste palo na pamet da urade ovakav bolestan cin...razrusiti grob...bilo ciji...nemam rijeci...

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ko god da je, treba ga metkovat u chelenku...
a sve price su moguce, i izbori, i brdjani i sve ostalo...
a ovaj sto hoce da rushi titine spomenike je otprilike na nivou ovog/ovih sto su na kovacima uradili to...
tuzno je bilo citati teletext i dijelove da su postavili nove drvene nisane sa imenom i prezimenom...
btw, jaran mi kaze da je prije 15ak dana sve povuceno s kovaca radi reforme vojske, tako nekako....
e sad, ako je to tako odradjeno, i ako se sad haman poziva na linc (teletext 110-113 str) od strane mnogih, zasto se neka od tih silnih udruzenja nisu angazovala pa organizovala pocasnu strazu koju ukinuse?
sad bi stukan rekao LAKO JE GLOGINJE MLATITI ...cime i kako znamo vec...
a sve price su moguce, i izbori, i brdjani i sve ostalo...
a ovaj sto hoce da rushi titine spomenike je otprilike na nivou ovog/ovih sto su na kovacima uradili to...
tuzno je bilo citati teletext i dijelove da su postavili nove drvene nisane sa imenom i prezimenom...
btw, jaran mi kaze da je prije 15ak dana sve povuceno s kovaca radi reforme vojske, tako nekako....
e sad, ako je to tako odradjeno, i ako se sad haman poziva na linc (teletext 110-113 str) od strane mnogih, zasto se neka od tih silnih udruzenja nisu angazovala pa organizovala pocasnu strazu koju ukinuse?
sad bi stukan rekao LAKO JE GLOGINJE MLATITI ...cime i kako znamo vec...
-
BH-Citizen
Nije postojao bolji i jeftiniji način za predizbornu kampanju stranke SDA. Svi koji su se i dvoumili hoće li glasati za SDA, više se ne dvoume. E, šta ti je vlast, ne biraju se ni sredstva niti se libi od bilo čega. Katastofa.
Svakako osuđujem ovaj gnusni čin, pa da se radi i o najmržem nekome, ovo mi ne bi palo na pamet. Fuj.
Svakako osuđujem ovaj gnusni čin, pa da se radi i o najmržem nekome, ovo mi ne bi palo na pamet. Fuj.
-
mala-i
kao što je neko već gore lijepo rekao...tužno je da su uopšte medju nama oni kojima bi nešto ovakvo palo na pamet....
grozno,grozno....
off:jesam li ja jedina koju ovaj addo izludjuje?dosad sam pokušala izbjeć teme na kojima su njegovi postovi i komentarisanje istih al sad stvarno nisam mogla...
grozno,grozno....
off:jesam li ja jedina koju ovaj addo izludjuje?dosad sam pokušala izbjeć teme na kojima su njegovi postovi i komentarisanje istih al sad stvarno nisam mogla...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mala-i wrote:kao što je neko već gore lijepo rekao...tužno je da su uopšte medju nama oni kojima bi nešto ovakvo palo na pamet....
grozno,grozno....
naucis vremenom ignorisati takve postove i ljude...
-
hik-meta
ja sam uvjerena da je ovo maslo sda. koji bi ceto stisnuo neopazen doci na kovace, makar i u sred noci, sa eksplozivom, i znati tacno da nema straze i da ne rade kamere?
poslije ovoga vise ne sumnjam da cemo imati jos 4 godine istog nacionalistickog kretenizma u bih.
poslije ovoga vise ne sumnjam da cemo imati jos 4 godine istog nacionalistickog kretenizma u bih.
-
Sniper
mama29 wrote:ko je to sinoc imao koncert13 wrote:citav ovaj post od jutros .... i slusam vas ..... sa detaljima .....
ali primjecujem da nikom nije palo na pamet da je sinoc bio koncert ortodoksnog konja na "zeljinom" stadionu ...... i da se brdjana tovar sjatilo u sarajevo sinoc ..... i naravno istu se vratilo uz brdo ....... pa da je neko mozda ali mozda skrenuo na kovace da malo posjetio mezarje .....
![]()
SARAJEVO - Nakon nekoliko uspješnih koncerata u Sarajevu, na veliki solistički koncert odlučio se i srbijanski narodnjak Ljuba Aličić . Odabrao je stadion Grbavicu a koncert je zakazan za 10. august. Ipak, nije sve pošlo kako bi trebalo...
Naime, kada je organizator najavljujući koncert, prije desetak dana, postavio prve jumbo plakate s likom Ljube Aličića na istaknuta mjesta stadiona Grbavica, počele su glasine da jedna grupa "Željinih" navijača koja sebe naziva "TM87" i nije baš oduševljena predstojećim događajem. Prvo su otiskali letke ....CITAJ DALJE
Pitajte Manijaka on je prodavao ulaznice ispred stadiona ...
- manijak1
Sniper ......misliš da si duhovit ili da nešto želiš prenijeti snagom poruke ?
I isto tako onaj ko je imao koncert ( već sam negdje rekao da smo za taj koncert dobili 6000 milja kilometara konvertibilnih a tvoje razmišljanje me navodi na to da si jedan tek kotačić u mašini koja radi kako je neko postavi ) ......nego znaš li ti đe su ovdje bili i šta su radili Rumuni ? .
Ja prodavao a takvi kao ti ......kupovali
I isto tako onaj ko je imao koncert ( već sam negdje rekao da smo za taj koncert dobili 6000 milja kilometara konvertibilnih a tvoje razmišljanje me navodi na to da si jedan tek kotačić u mašini koja radi kako je neko postavi ) ......nego znaš li ti đe su ovdje bili i šta su radili Rumuni ? .
Ja prodavao a takvi kao ti ......kupovali
- valterbranisarajevo
Onaj ko se izivljava na mrtvim ljudima i djeci, onima koji se ne mogu odbraniti, je obicna ljudska mizerija i olos koga ce stici neko zlo i prokletstvo, kad tad.
Osudjujem !
Osudjujem !
-
halo_ba
Inshallah, neko je dobro odradio posao. Ko god je pocinilac ovog gnusnog djela, postigao je ono sto je namjeravao. Vidim da i pribraniji formasi zahtijevaju iskljucivanje pravne drzave (Alfons:metak u potiljak) , a ima i radikalnijih ideja, kao rashidov post. Nije problem u postojecim propisima, vec u tome da ih policija ne sprovodi i ne sankcionise prekrsaje.rashid wrote:
TO JE SVE KRIVA POLICIJA. Prvo ko prvo ja bih dao policiji totalnu oblast i plate od 2000KM-ova. Kao drugo ... patrulija bi se morala sastojati od najmanje 3 policajca. Stroga dozvola upotrebe streljnog oruzja u slucaju opasnosti.
Vrijedzanje policajaca kazna 6 mjeseci zatvora.
Kradze ( male ili velike ) 15 godina zatvora. Celija u zatvoru bi imala dva kreveta a unutra bi stvaio 6 kriminalaca, tako da se sami medzu sobom pobiju.
Kad bi se uhvatio koji "kriminalac" sred ulice bi ga morali tuci i udarati dok se nebi onesvjestio od sutanja u glavu. Tako da bi mahala sirila informaciju sta se desava kad ko neslusa ili radi stvari koji nisu moralne.
I definitivno uvodio smrtnu kaznu!!! <- ovo je prioritet
Ako se sjetim jos koje radikalne ideje ... dopunit cu.
Inace, rashide, ovaj prijedlog (6 mjeseci za uvredu policajca) je jako dobar; samo , sta ces ako se nekom policajcu svidi tvoja zena ili djevojka?
Pa ga "uvrijedis"? Sve sa svjedocima(kolegama)?
Osima ako nisi i sam policajac (2000 maraka plate?)
Ja, iskreno, ne bih zeljela takvu drzavu i poiciju.
- Alfons Kauders
Pazi... Iskljucivanje pravne drzave... Pravne drzave nema na ovim prostorima skoro dvije decenije. Sto se tice mog komentara koji navodis, sta reci - za divljake koji postavljaju bombe, ubijaju, pljackaju i jebu narod u mozak sve ove godine, bez obzira na naciju, vjeru i ostala sranja... Ocito su potrebne radikalne mjere, "pravna drzava" i nasa liberalna, kozmopolitska preseravanja tu ne pomazu, na nasilje se nekad mora odgovoriti nasiljem. Inace znas kakve sam sve komentare ostavljao o Aliji i njegovom naslijedju, da su me mnogi turbo Bosnjaci nazivali cetnikom i slicnim sranjima, ali postaviti bombu bilo gdje iz nekih primitivnih politickih motiva je dno dna, svijet gleda, a mi se vracamo u devedesete...halo_ba wrote: Inshallah, neko je dobro odradio posao. Ko god je pocinilac ovog gnusnog djela, postigao je ono sto je namjeravao. Vidim da i pribraniji formasi zahtijevaju iskljucivanje pravne drzave (Alfons:metak u potiljak) , a ima i radikalnijih ideja, kao rashidov post. Nije problem u postojecim propisima, vec u tome da ih policija ne sprovodi i ne sankcionise prekrsaje.
Inace, rashide, ovaj prijedlog (6 mjeseci za uvredu policajca) je jako dobar; samo , sta ces ako se nekom policajcu svidi tvoja zena ili djevojka?
- Vodenjak
Proci ces i ti poput Lagumdzije kad efendijica Latic dodje na vlast...Alfons Kauders wrote:Pazi... Iskljucivanje pravne drzave... Pravne drzave nema na ovim prostorima skoro dvije decenije. Sto se tice mog komentara koji navodis, sta reci - za divljake koji postavljaju bombe, ubijaju, pljackaju i jebu narod u mozak sve ove godine, bez obzira na naciju, vjeru i ostala sranja... Ocito su potrebne radikalne mjere, "pravna drzava" i nasa liberalna, kozmopolitska preseravanja tu ne pomazu, na nasilje se nekad mora odgovoriti nasiljem. Inace znas kakve sam sve komentare ostavljao o Aliji i njegovom naslijedju, da su me mnogi turbo Bosnjaci nazivali cetnikom i slicnim sranjima, ali postaviti bombu bilo gdje iz nekih primitivnih politickih motiva je dno dna, svijet gleda, a mi se vracamo u devedesete...halo_ba wrote: Inshallah, neko je dobro odradio posao. Ko god je pocinilac ovog gnusnog djela, postigao je ono sto je namjeravao. Vidim da i pribraniji formasi zahtijevaju iskljucivanje pravne drzave (Alfons:metak u potiljak) , a ima i radikalnijih ideja, kao rashidov post. Nije problem u postojecim propisima, vec u tome da ih policija ne sprovodi i ne sankcionise prekrsaje.
- manijak1
Čitajući ....vas
.....dobro smo prošli
za sada 
-
Legolas
Uvijek je nanovo zastrasujuce analizirati reakcije neuroticnih masa. Covjeku ne treba previse pronicljivosti da shvati koliko izmanipulirani papagaji zapravo uzivaju o ovakvim situacijama> bombama, krvi, skrnavljenjima kolektivnim okrivljivanjima, pozivima na linc i sve zbog toga, jer u svojoj beznacajnosti svoje navodno ostvarenje kao osoba pronalaze u ekstazi mase. Po istom horor principu, prema kojem Vinko Puljic i njegov pravoslavni kolega podsvjesno jedva cekaju da im neko uvrijedi navodno ljubljenog Isusa, tako je i masa besposlicara, klijentele central cafea sada u ushicenju jer se kolektivne frustracije sopstvenom ljenoscu i bezveznoscu sada >opravdano< mogu ispoljavati *kad je vec >piramida< zakazala. O jadna Bosno. Tjesim se Aleksom Santicem>
ZABORAVIMO...
Zaboravimo slike proslih dana,
Kad nismo znali da smo pleme isto.
Kad je u ruci ljut jatagan blist'o
Poprskan krvlju bratovljevih rana.
Zaboravimo da smo bojem dugim
Ognjista svoja pokopoli sami,
Sa svoje mrznje ostali u tami
I svoje glave spustili pred drugim.
Zaboravimo! Jedna nam je mati -
Jedno smo stablo a sa jedne grude.
Pa neka nam jedna i misao bude
Sto ce nam srcu nove snage dati.
U tvrda rala nek se njiva nasih
Odjekne pjesma jaka k'o val brzi,
Pjesma mirenja koju tudjin mrzi
I kao sova sunca nje se plasi.
Posijmo sjeme, a da zdravo bude,
I bog ce svoga blagoslova dati,
I jednog dana svijet ce nas zvati
Da zlatnom zetvom nagrodi nam trude.
Gle, svako stablo granama se brani
Kad dodje vjetar da mu trga zile.
Pa bud'mo i mi obrana i sile
Zemlji otaca sto nas hljebom hrani.
U njoj su divne sume i zahlada,
Njene su rijeke kao nebo plave,
Njena su polja puna svake trave,
A zdrava loza slatkim plodom radja.
Zivimo za nju! Bog nas njojzi dade.
Pa ako nam je svaka majka draga,
Budimo braca da budemo snaga
I svome dobru sazidamo zgrade.
Sto da nas vjere u zlu mrznju gone
Kad nasa srca jednom vatrom biju?
Kad nase majke pokraj ceda bdiju
Zar jednu pjesmu ne pjevaju one.
Jednog smo stobla ogranci i grana,
Pa ne pitajmo ko je vjere koje;
Mi cemo uciti jevandjelje svoje,
A vi se svoga drzite kur'ana.
Zaboravimo! Jedna nam je mati
Jedna nas zemlja jednim hljebom hrani.
Pa neka brata brat rodjeni brani,
I Bog i Alah dobra ce nam dati.
ZABORAVIMO...
- Vodenjak
Zivjeli smo desetinama godina u duhu Alekse Santica i pjevali ushiceno njegovu Eminu ali dodjose oni bez sluha i probise raspjevanima bubne opne...Legolas wrote:
ZABORAVIMO...
-
emmiirr
hik-meta wrote:ja sam uvjerena da je ovo maslo sda. koji bi ceto stisnuo neopazen doci na kovace, makar i u sred noci, sa eksplozivom, i znati tacno da nema straze i da ne rade kamere?
A ja sam uvjeren da si ti malo glupa. Pa jel ti vjerujes da bi sin mogao aminovati dizanje mezara svog oca u zrak , zarad nekih politickih poena, osvjesti se zeno!
- Alfons Kauders
Jok ba, kakav Latic, Mirnes prolazi 100%... Provjerena informacija... Od Azire...Vodenjak wrote:Proci ces i ti poput Lagumdzije kad efendijica Latic dodje na vlast...Alfons Kauders wrote:Pazi... Iskljucivanje pravne drzave... Pravne drzave nema na ovim prostorima skoro dvije decenije. Sto se tice mog komentara koji navodis, sta reci - za divljake koji postavljaju bombe, ubijaju, pljackaju i jebu narod u mozak sve ove godine, bez obzira na naciju, vjeru i ostala sranja... Ocito su potrebne radikalne mjere, "pravna drzava" i nasa liberalna, kozmopolitska preseravanja tu ne pomazu, na nasilje se nekad mora odgovoriti nasiljem. Inace znas kakve sam sve komentare ostavljao o Aliji i njegovom naslijedju, da su me mnogi turbo Bosnjaci nazivali cetnikom i slicnim sranjima, ali postaviti bombu bilo gdje iz nekih primitivnih politickih motiva je dno dna, svijet gleda, a mi se vracamo u devedesete...halo_ba wrote: Inshallah, neko je dobro odradio posao. Ko god je pocinilac ovog gnusnog djela, postigao je ono sto je namjeravao. Vidim da i pribraniji formasi zahtijevaju iskljucivanje pravne drzave (Alfons:metak u potiljak) , a ima i radikalnijih ideja, kao rashidov post. Nije problem u postojecim propisima, vec u tome da ih policija ne sprovodi i ne sankcionise prekrsaje.
Glasovi SDP-a ce ici Komsicu... Oni malo veci Bosnjaci skloni socijalistickim pizdarijama, a koji nece da glasaju za tamo nekog Hrvata ce glasati za Mirnesa po sistemu izaberi manje od dva-tri zla... U pljuvanju SDA-SBiH nece biti pobjednika, samo ce se dublje ukopali... Tihica Avaz ima da sahrani... Haris je baksuz i narodu ga je pun kurac... A narod voli glasne, glupe i siledzije, tako da ce Bosnjaci poslati sofera u Predsjednistvo... Kad je bravar bio dobar, bice i sofer...
A ja papire sredio... Zbogom zohari...
- Alfons Kauders
znas onu staru... et tu mi fili...emmiirr wrote:hik-meta wrote:ja sam uvjerena da je ovo maslo sda. koji bi ceto stisnuo neopazen doci na kovace, makar i u sred noci, sa eksplozivom, i znati tacno da nema straze i da ne rade kamere?
A ja sam uvjeren da si ti malo glupa. Pa jel ti vjerujes da bi sin mogao aminovati dizanje mezara svog oca u zrak , zarad nekih politickih poena, osvjesti se zeno!