EKSKLUZIVA o R. Mladiću!!!

Post Reply
kub lajkan

#1 EKSKLUZIVA o R. Mladiću!!!

Post by kub lajkan »

/ copy sa http://www.ticker-magazin.com/index.php ... _news=3223 /

Živo meso Ratka Mladića

Prošle godine general Ratko Mladić proveo više meseci u topčiderskoj kasarni gde je maja maseca organizovano posebno savetovanje o njegovoj bezbednosti.

"Danas" je stupio u kontakt sa Miroslavom. D. Petrovićem, podoficirom Vojske Srbije i Crne Gore, koji je, po sopstvenim tvrdnjama, jedno vreme bio zadužen za obezbeđenje generala Ratka Mladića. Trenutni status dezertera i priroda informacija koje nudi naš insajder, čine gotovo nemogućim proveru tačnosti, ali je "Danas", obaveštavajući nadležne organe o svim detaljima, rešio da obelodani najdelitaknije detalje iz iskaza. Zbog mogućnosti da je ipak reč o neosnovanim optužbama, nećemo otkriti identitet osoba koje se terete za teška krivična dela.

- U Mladićevom obezbeđenju postoje tri stepena zaštite, a ja sam bio u trećem, što bi se po vojnički reklo "živo meso". Moj zadatak kao jednog od malo obučenijih ljudi je bio da, ako general Ratko Mladić slučajno pođe na jug Srbije, obezbedim efikasan prolazak preko granice sa Makedonijom pošto dobro poznajem teren. Na jugu Srbije proveo sam nekoliko godina - tvrdi Miroslav D. Petrović, podoficir Vojske Srbije i Crne Gore, a trenutno dezerter pod zaštitom SAD, smešten u vojnu bazu u jednoj od susednih zemalja.

- Maja meseca prošle godine u kasarnu u Prokuplju dvojica starešina iz Vojske Republike Srpske postavljena su na izmišljene dužnosti, koje ne postoje u formaciji VSCG. U junu mesecu sva trojica smo pozvani u kasarnu Topčider na sastanak i savetovanje. Na tom sastanku je bilo dosta starešina iz VRS, upoznao sam, oficire koje su imali zadatak da obezbede prolaz generalu kao pođe na sever zemlje ili prema Bosni.

Za tih par dana koliko sam bio u Beogradu general je jednom večerao u restoranu Knežev lad, koji pripada vojnoj ustanovi Dedinje. Restoran je odmah ispod kapije br. 9 i povezan je sa kasarnom Topčider preko mostića na Topčiderki. General Mladić je i u oktobru bio na Topčideru, nesrećni vojnici su ga videli i likvidirani su za tren oka - dodaje Petrović.

Miroslav D. Petrović, podoficir Vojske Srbije i Crne Gore, trenutno dezerter smešten u vojnu bazu u jednoj od susednih zemalja pod zaštitom SAD, pobegao je novembra meseca 2004. iz Srbije, zato što je otkrio ilegalnu trgovinu vojnim i zaplenjenim oružjem na jugu Srbije. Strahuje za život i traži pomoć da se bezbedno vrati u Srbiju. Iako veoma uplašen Petrović, za razliku od početnih kontakata kada je insistirao na anonimnosti, naglašava želju da otkrijemo njegov identitet.

"U dezerterstvu sam od 24. novembra jer sam saznao i video stvari koje nisam trebao. Inače, bio sam aktivni vodnik I klase u VP 3218 PK, a trenutno sam pod zaštitom i u bekstvu sam od rođene države i vojske u kojoj sam radio skoro sedam godina. Bojim se za moju porodicu i familiju."

"Bio sam primoran da bežim od vojske jer sam kao prvo otkrio da se na bazi na 15km od gde sam bio na terenu kao miner, prodaje oružje Albancima: kako vojno, tako i oružje koje je zaplenjeno na granici.

Nisam hteo da sarađujem sa tim mojim "kolegama" pa su me držali zatvorenog tri dana da se predomislim. Ili, ode glava. iskoristio sam priliku i pobegao preko granice gde sam se predao američkom Kforu. Sada sam ovde trenutno bezbedan. Znam mnogo toga: Topčider, gde je trenutno (podatak s početka marta, prim. red.) Mladić koga sam jedno vreme čuvao itd. Ali, morate mi, molim vas, ako budete išta objavljivali garantovati bezbednost."
"Zabranjeno mi je da komuniciram sa Srbijom jer se ovde boje da me ne otkrije naša vojna obaveštajna služba. Takođe mi je zabranjeno da izlazim - uhapsile bi me ovdašnje vlasti jer nemam prava na boravak a odbijen je zahtev za azil jer niko ne želi da ima posla sa vojskom SCG. Ovo što sada radim je na svoju ruku jer ne mogu više da izdržim. Za sve što vam budem rekao imam dokaze, ali da budete sigurni morate ih proveriti da se uverite da govorim istinu... Da nisam imao sreće sigurno bih prošao kao oni nesrećni vojnici na Topčideru. Najsrećniji bih bio kada bih se vratio u Srbiju da ponovo stanem pred stroj, ali nažalost to je sada nemoguće iako su mojim roditeljima rekli da se vratim. Kao ništa mi se neće desiti, ali nikom ne verujem. Ja i dalje volim svoju vojsku i državu i nadam se da će moje reči pomoći drugim ljudima da ne dođu u ovakvu situaciju."

"Zovem se Miroslav D. Petrović, rođen sam 05.03.1979. u. Kao vojno lice počeo sam 1997. godine u Uroševcu, kao komandir tenka. Na Kosovu sam dva puta ranjavan i učestvovao sam u mnogim borbama i zadacima itd. Po završetku rata radio sam u vojnoj policiji na Topčideru oko godinu dana, a nakon toga završio sam za inženjerca i dobio Prokuplje gde sam obavljao razne zadatke

Po naređenju komandanta puka 19. septembra 2004. otišao sam na izvršenje borbenog zadatka na bazu kao pirotehničar, odnosno miner. Tokom zadatka primetio sam mnoge sumnjive radnje kod starešina koje su radile u toj bazi; sticajem okolnosti otkrio sam šverc oružja koji se prodaje Albancima u Bujanovcu i na KIM. Oružje je bilo vojno, ali i ono koje je zaplenjivano na granici i u raznim drugim situacijama, a na toj bazi je magacin zaplenjenog naoružanja. Starešine koje su učestvovale u tim radnjama zahtevali su od mene da sarađujem jer znam minska polja i gde su postavljane mine pa bez moje saradnje prodaja ne može da ide. Nekoliko nedelja kasnije 14. novembra 2004, grupa starešina pod vođstvom vodnika I klase ponudila mi je da radim sa njima. Ja sam to odbio uz pretnju da ću čim završim sa terenom to da prijavim mojoj matičnoj kasarni. Od 14-24. novembra.proveo sam zatvoren i zaključan u jednoj zemunici na toj bazi. Izjutra 24. novembra uspeo sam da pobegnem na Kosovo jer mi je granica tu bila najbliža. Bio sam sav modar i izubijan od batina i maltretiranja. Onako u uniformi stigao sam pred Gnjilane gde sam se predao Kforu koji me je prihvatio i lečio u vojnoj bolnici nekoliko dana.

Glavni akteri u prodavanju oružja su stariji vodni,vodnik I klase, vodnika I klase,stariji vodnik, koji su stalno na toj bazi a sa njima u saradnji je i koji je i čak u nekoj familijarnoj vezi sa nekima ovde. Sve se to radi zadnjih 2-3 god, kako mi je lično par puta priznao i govorio dok me je tukao.

... za njih je bolje žrtvovati jednog podoficira nego da se otkrije istina. Koliko sam čuo o meni svašta pričaju da sam postao izdajnik i sve ostalo, a ja sam možda jedini koji je spasao glavu. Za onog vojnika (Dragana) Kostića kažu da se ubio, a on je samo svedok krađe pištolja iz magacina u Leskovcu. Čovek koji je osumnjičen za tu krađu nalazi se na bazi, navodno nema dovoljno dokaza ni za pistolje ni za krađu oko 300 hiljada dinara iz vojne kase. On je u to vreme bio četni starešina, ali šta to sve vredi kada je veoma blizak prijatelj sa komadantom brigade i ceo taj slučaj je zataškao a stariji vodnik je samo prekomandovan na bazu.

Povratak i Danas

NA NAŠE PITANJE ZAŠTO VERUJE BAŠ DANASU KOJI NIJE OMILJEN U TZV. PATRIOTSKIM KRUGOVIMA, PETROVIĆ KAŽE:
"Pa, jednostavno rekli ste da mogu da vam verujem. Ja jesam patriota ali da služim pravoj vojsci i državi, a ne kriminalcima. Mora da izađe na videlo kakve se sve prljave radnje rade u Vojsci. U njoj ima poštenih i vrednih ljudi. Meni i nije važno koje su novine u pitanju - važno je da se zna."
Nekoliko nedelja kasnije Petrović navodi "imam poverenja u vas, u zavisnosti gde se nalazim ja pročitam preko interneta novine Danas" i dodaje:
"Velika želja mi je da se vratim kući ali morate mi pomoći. Ja ovako više stvarno ne mogu. Imam predlog: objavite nešto o meni tako da kada dođem u Srbiju, imam podršku i zaštitu vaših novina i tako mi se ništa neće desiti. MORATE MI VEROVATI: AKO SE POJAVIM TEK TAKO JA NEĆU DUGO OSTATI ŽIV. Ako možete pomozite mi."
SponTnt

Post by SponTnt »

Zločinci vladaju, crkva ih blagosilja

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović tvrdi da Srbijom upravlja "zločinačko udruženje, koje čine dijelovi vojske policije, crkve, službe bezbjednosti i kriminalci".

"Čudimo se, je li moguće da je crkva u tome učestvovala. Pa, falsifikovali su patrijarhovu Uskršnju poslanicu u aprilu 2003. godine, dopisali su i osudili reformatore, samo mesec dana posle 12. marta", kaže Jovanović u intervjuu za "Insajder", koji će B92 emitovati sutra uveče, a čije odlomke prenosi današnji "Blic".

Na pitanje šta je ko falsifikovao, Jovanović je naveo imena crkvenih velikodostojnika Amfilohija i Filareta.

"Pa, pukovnik Amfilohije Radović, na primer on. Filaret, koji me zove telefonom i buni se što mu je policija uzela dźip", rekao je Jovanović, navodeći da se Filaret vozio ukradenim vozilom, a "sedi pod freskom Belog anđela".

"Ja ga pozovem i kažem: `Ej, izvini, vozio si ukradeni auto`. On kaže: `Pa ne, to je ukradeno u vašem svetu, sad kad je dato nama, to je blagosloveno`", prenosi Jovanović.

Na pitanje kakve to veze ima sa ubistvom Đinđića, Jovanović kaže da je stvorena atmosfera u kojoj je bilo logično da se pomisli da je moguće ubiti premijera.

"Pa nas je Amfilohije prokleo 29. juna 2001. godine, prokleo. Izašao, održao konferenciju i rekao: `Bog vas kleo, pogani izrodi`", tvrdi Jovanović i dodaje da "zločinačko udruženje" ima i one koji blagoslove, koji pravdaju i veličaju.

"Jesu li osudili jedan zločin? Ili su smogli snage samo da presude Zoranu Đinđiću na odru", kaže Jovanović.

Jovanović tvrdi da je on sa Đinđićem dogovorio u Patrijaršiji sa patrijarhom da se uvede vjeronauka, a da crkva prećuti to što je Slobodan Milošević izručen, navodeći da se na tom sastanku, iako je trebalo, nije pojavio Vojislav Koštunica.

"Jeste, da prećute to što se desilo. Da li je to politika? Jeste", kaže Jovanović.

Jovanović je u intervjuu pričao i svojim odlascima u Šilerovu, Centralni zatvor, hapšenju Miloševića, pobuni "crvenih beretki", ali i mnogim dogovorima koji su do danas bili strogo čuvana tajna.

On je rekao da je otišao u Šilerovu, jer nije bilo nikog drugog.

:roll:
digger

Post by digger »

kub lajkan wrote:....Najsrećniji bih bio kada bih se vratio u Srbiju da ponovo stanem pred stroj, ali nažalost to je sada nemoguće iako su mojim roditeljima rekli da se vratim. Kao ništa mi se neće desiti, ali nikom ne verujem.
Kao onaj Sadamov zet koji je vjerovao garancijama pa k'o slucajno upucan u glavu.
bosniaque

Post by bosniaque »

srpska posla! :)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

SponTnt wrote:Zločinci vladaju, crkva ih blagosilja

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović tvrdi da Srbijom upravlja "zločinačko udruženje, koje čine dijelovi vojske policije, crkve, službe bezbjednosti i kriminalci".

"Čudimo se, je li moguće da je crkva u tome učestvovala. Pa, falsifikovali su patrijarhovu Uskršnju poslanicu u aprilu 2003. godine, dopisali su i osudili reformatore, samo mesec dana posle 12. marta", kaže Jovanović u intervjuu za "Insajder", koji će B92 emitovati sutra uveče, a čije odlomke prenosi današnji "Blic".

Na pitanje šta je ko falsifikovao, Jovanović je naveo imena crkvenih velikodostojnika Amfilohija i Filareta.

"Pa, pukovnik Amfilohije Radović, na primer on. Filaret, koji me zove telefonom i buni se što mu je policija uzela dźip", rekao je Jovanović, navodeći da se Filaret vozio ukradenim vozilom, a "sedi pod freskom Belog anđela".

"Ja ga pozovem i kažem: `Ej, izvini, vozio si ukradeni auto`. On kaže: `Pa ne, to je ukradeno u vašem svetu, sad kad je dato nama, to je blagosloveno`", prenosi Jovanović.

Na pitanje kakve to veze ima sa ubistvom Đinđića, Jovanović kaže da je stvorena atmosfera u kojoj je bilo logično da se pomisli da je moguće ubiti premijera.

"Pa nas je Amfilohije prokleo 29. juna 2001. godine, prokleo. Izašao, održao konferenciju i rekao: `Bog vas kleo, pogani izrodi`", tvrdi Jovanović i dodaje da "zločinačko udruženje" ima i one koji blagoslove, koji pravdaju i veličaju.

"Jesu li osudili jedan zločin? Ili su smogli snage samo da presude Zoranu Đinđiću na odru", kaže Jovanović.

Jovanović tvrdi da je on sa Đinđićem dogovorio u Patrijaršiji sa patrijarhom da se uvede vjeronauka, a da crkva prećuti to što je Slobodan Milošević izručen, navodeći da se na tom sastanku, iako je trebalo, nije pojavio Vojislav Koštunica.

"Jeste, da prećute to što se desilo. Da li je to politika? Jeste", kaže Jovanović.

Jovanović je u intervjuu pričao i svojim odlascima u Šilerovu, Centralni zatvor, hapšenju Miloševića, pobuni "crvenih beretki", ali i mnogim dogovorima koji su do danas bili strogo čuvana tajna.

On je rekao da je otišao u Šilerovu, jer nije bilo nikog drugog.

:roll:
To ti gledao Insider
SponTnt

Post by SponTnt »

Ma jok...samo gledao srpsku politiku od 80ih do danas :zzzz: :-)
Fair Life

#7 Re: EKSKLUZIVA o R. Mladiću!!!

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:/ copy sa http://www.ticker-magazin.com/index.php ... _news=3223 /

Živo meso Ratka Mladića

Prošle godine general Ratko Mladić proveo više meseci u topčiderskoj kasarni gde je maja maseca organizovano posebno savetovanje o njegovoj bezbednosti.

(...)

NOVI DETALJI O POGIBIJI GARDISTA NA TOPČIDERU
Hajduci ubijaju jatake

Klikni OVDJE

Image
Post Reply