Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- Del_Boy1
#3551 Re: Unicredit banka, all about
10KM na zahtjev klijenta, a ako je greška do banke ili na zahtjev banke onda je besplatno, uglavnom u najgorem slučaju 10KM.
-
golddigger
#3552 Re: Unicredit banka, all about
Ja sam prije nekoliko dana dobio novu karticu i nece mi beskontaktno placanje. Mozda su poceli izdavati felericne kartice...
- teuta06
#3553 Re: Unicredit banka, all about
golddigger wrote: ↑28/07/2020 13:31Ja sam prije nekoliko dana dobio novu karticu i nece mi beskontaktno placanje. Mozda su poceli izdavati felericne kartice...
ja sam dobila novu u 4. mjesecu prosle godine... beskontaktno plaćanje mi radilo prvi mjesec dana i prestalo..
dosadilo mi vise da svi pokusavaju da naplate, pa sam odlucila vidjeti u cemu je problem...
u banci me pitali jesam nosila karticu u mobitelu, jer mobitel zna ponistiti kod, ili ako je u novacniku (gdje bi drugo mogla biti), pa ako svira onaj alarm po trgovinama.. ako imamo cip na novcaniku, pa i to zna ponistiti...
-
Android Knego
#3554 Re: Unicredit banka, all about
Korisne informacije.
A šta je "čip na novčaniku"? Ona zaštita od krađe?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3555 Re: Unicredit banka, all about
Da, ali se to može ukloniti sa novčanika i nema potrebe da se u svakoj trgovini mora prenijeti preko onog poništavača. Jednom poništi kada kupiš i kasnije ga skineš i baciš.
-
Android Knego
#3556 Re: Unicredit banka, all about
Evo supruga mi je prenijela svoja iskustva sa tim ženskim kupovinama pa izdvajam dvije zanimljivosti:
prvo, nekad taj hepek tako zaštekaju u novčanik ili torbu da ne možeš ni da ga nađeš,
drugo, ponište ga u svojoj radnji, ali to ne znači da neće zapištati u nekoj drugoj.
prvo, nekad taj hepek tako zaštekaju u novčanik ili torbu da ne možeš ni da ga nađeš,
drugo, ponište ga u svojoj radnji, ali to ne znači da neće zapištati u nekoj drugoj.
- victom
#3557 Re: Unicredit banka, all about
Ispravno pitanje.
Banke počele štediti na inžinjerima. A na kraju se kola prelomila na:
a) radnjama sa onim pipi uređajima
b) radnicima sto rade customer supoort za banku
c) klijentima
Veliki fula, ako je sve ovo gore navedneno tačno.
Al mi je najjače kako oni ubjeđuju klijente kako je to njihova krivica: "mora da ste držali karticu blizu mobitela"....
Last edited by victom on 01/03/2021 02:31, edited 2 times in total.
-
azdralovic
#3558 Re: Unicredit banka, all about
a sta ako ti kazem da banke ne proizvode kartice ?victom wrote: ↑29/07/2020 05:43Ispravno pitanje.![]()
Banke počele štediti na inžinjerima. A na kraju se kola prelomila na:
a) radnjama sa onim pipi uređajima
b) radnicima sto rade customer supoort za banku
c) klijentima
Veliki fula, ako je sve ovo gore navedneno tačno.
Al mi je najjače kako oni ubjeđuju klijente kako je to njihova krivica: "mora da ste držali karticu blizu mobitela"....![]()
- victom
#3559 Re: Unicredit banka, all about
naravno da ne proizvode, ali biraju proizvođača... i nastoje uštediti... i sad imaju shrot-karticu
-
Saka
#3560 Re: Unicredit banka, all about
I meni isti slučaj bio. Htjeli mi naplatiti, ali nakon što sam im izričito zaprijetio nisu mi naplatili. Htjeli bi svaliti da je moja greška što su im kartice za neku stvar.azdralovic wrote: ↑27/07/2020 14:08ja sam mijenjao prije 2-3 mjeseca nisu mi naplatili... ali imam onaj najveci paket ne znam igra li to neku ulogu
-
bosniamaj
#3561 Re: Unicredit banka, all about
Meni nakon 4-5 dana stigao odgovor na mail, onako generički i skroz profulana tema.
Kažu da oprostim na neugodnostima, ali da je to sve zbog sprečavanja pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, pa mi službenica nije mogla provesti uplatu novca
Znači, ili nisu čitali mail kako treba, ili mi odgovaraju samo da me skinu s dnevnog reda.
Opet sam im odgovorio, da ja nisam uplaćivao novac na račun, za koji me neko treba pitati odakle mi, već je novac već neko vrijeme na računu, i ja uplaćujem sa svog računa na račun firme, po notarskom ugovoru.
Znači, notarski ugovor po kojem ja plaćam nekome, ne govori ništa o porijeklu mog novca.
Ko je ovdje lud?
S druge strane, službenica u banci koja nije htjela provesti uplatu, kada smo drugi put išli da uplatimo sa ugovorom (da, popustio sam, jer sam morao požuriti da izvršim uplatu a ovi papci ne odgovaraju na mail danima), pojašnjavala nam je da je to samo zbog toga da ona prekontroliše žiro račun na koji se uplaćuje (iako je isto UC i ima ga u sistemu, a i ako pogriješim, jebaji ga, sam sam kriv).
Kažu, isto tako, ako hoću da se žalim upravi vodovoda:
Kažu da oprostim na neugodnostima, ali da je to sve zbog sprečavanja pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, pa mi službenica nije mogla provesti uplatu novca
Znači, ili nisu čitali mail kako treba, ili mi odgovaraju samo da me skinu s dnevnog reda.
Opet sam im odgovorio, da ja nisam uplaćivao novac na račun, za koji me neko treba pitati odakle mi, već je novac već neko vrijeme na računu, i ja uplaćujem sa svog računa na račun firme, po notarskom ugovoru.
Znači, notarski ugovor po kojem ja plaćam nekome, ne govori ništa o porijeklu mog novca.
Ko je ovdje lud?
S druge strane, službenica u banci koja nije htjela provesti uplatu, kada smo drugi put išli da uplatimo sa ugovorom (da, popustio sam, jer sam morao požuriti da izvršim uplatu a ovi papci ne odgovaraju na mail danima), pojašnjavala nam je da je to samo zbog toga da ona prekontroliše žiro račun na koji se uplaćuje (iako je isto UC i ima ga u sistemu, a i ako pogriješim, jebaji ga, sam sam kriv).
Kažu, isto tako, ako hoću da se žalim upravi vodovoda:
U skladu sa zakonskim obavezama, dužni smo Vas obavijestiti da ukoliko našim odgovorom nismo zadovoljili Vaša očekivanja, možete pismeno obavijestiti Ombudsmana u Agenciji za bankarstvo FBiH, u roku od 3 mjeseca od dana dostavljanja ovog odgovora.
- drndalo
#3562 Re: Unicredit banka, all about
Pa zali se i njima, nek moraju nesto da pisu i njima u odgovoru...
- victom
#3563 Re: Unicredit banka, all about
e moj drug, dokle je civilizacija stigla, banke sprečavaju terorizam...
čak imaju i upitnik kad dižeš pare, na šta ćeš koristiti keš...
ali čudno nema ništa da terorista zaokruži, npr. kupovina bombi, C4, oružje, municija...
ali zato ima: renoviranje stana, auto, stan, kuća...
čak imaju i upitnik kad dižeš pare, na šta ćeš koristiti keš...
ali čudno nema ništa da terorista zaokruži, npr. kupovina bombi, C4, oružje, municija...
ali zato ima: renoviranje stana, auto, stan, kuća...
- iceman ze
#3564 Re: Unicredit banka, all about
Da teror nad gradjenima i to legalizovan kroz bankarski monopol, pa ni Super Hik ne bi bolje mogao
- iceman ze
#3565 Re: Unicredit banka, all about
Ja cu protiv jedne banke koristiti ombdusmena za bankarski sistem FBiH, pa cemo vidjeti
- victom
#3566 Re: Unicredit banka, all about
zakon o spriječavanju pranja novca i terorizma je bankama namentula svjetska politika, a onda banke nas peglaju
bankama je bitan samo profit...
-
bosniamaj
#3567 Re: Unicredit banka, all about
Da kažem da i nekako razumijem to oko pranja novca i postavljanja pitanja kada se neko pojavi sa gomilom keša koji hoće da uplati na račun, pa te pitaju: halo, odakle lova?
Ali, da mi to navode kao razlog, a nema veze s mozgom, jer sam jednostavno htio prebaciti novac sa jednog na drugi račun. Već imaju porijeklo novca, jer je i meni uplaćen na račun, imaju sve tragove.
Nije to ni tema maila bila, a oni navode da se traži ugovor zbog sprječavanja pranja novca, bokte, kako to što sam ja nešto kupio i plaćam dokazuje porijeklo mog novca
Znači da su na mail odgovorili čisto radi reda, da me skinu s kur*a, a da nisu ni skontali ili pročitali problem.
Javit ću se ja svakako tom ombdusmanu, nek i on šta radi...
Ali, da mi to navode kao razlog, a nema veze s mozgom, jer sam jednostavno htio prebaciti novac sa jednog na drugi račun. Već imaju porijeklo novca, jer je i meni uplaćen na račun, imaju sve tragove.
Nije to ni tema maila bila, a oni navode da se traži ugovor zbog sprječavanja pranja novca, bokte, kako to što sam ja nešto kupio i plaćam dokazuje porijeklo mog novca
Znači da su na mail odgovorili čisto radi reda, da me skinu s kur*a, a da nisu ni skontali ili pročitali problem.
- victom
#3568 Re: Unicredit banka, all about
Pošteno.bosniamaj wrote: ↑29/07/2020 19:30 Da kažem da i nekako razumijem to oko pranja novca i postavljanja pitanja kada se neko pojavi sa gomilom keša koji hoće da uplati na račun, pa te pitaju: halo, odakle lova?
Nije to ni tema maila bila, a oni navode da se traži ugovor zbog sprječavanja pranja novca, bokte, kako to što sam ja nešto kupio i plaćam dokazuje porijeklo mog novca![]()
Jes da je ta agencija više u svrsi zašite bankara, nego u zaštiti klijenata. Znam ja da sam im pisao. kad su banke petljale oko kamatne stope. Rezultat 0.
Ali , kako kažeš, napravi im malo posla.
- iceman ze
#3569 Re: Unicredit banka, all about
Meni je jedna banka prckala po stednom rcn niti su me obavijestili niti sam znao razlog da mi po nekom osnovu skidaju sa rcn. Upozoravao, mejlao, zatvorio taj rcn al' su mi i dalje duzni, niti planiraju vratiti taj iznos....
- VenomousV
#3570 Re: Unicredit banka, all about
Propustili ste savrsenu priliku da odgovorite "Na kurve i kokain".
Mene ako budu pitali za sta cu koristiti lovu to ce mi biti odgovor
Mene ako budu pitali za sta cu koristiti lovu to ce mi biti odgovor
- victom
#3571 Re: Unicredit banka, all about
šta god napišeš, ona to unese u kompjuter i sve piše na isprintanom izvodu.
Treba probat neki code injection.
A ako napišeš za kurve, tražiće sljedeći put fiskalni račun izdan od certificirane prostitutke
Last edited by victom on 01/03/2021 02:31, edited 6 times in total.
- victom
#3572 Re: Unicredit banka, all about
pokusavam da ubacim sliku...
greška:
You cannot use certain BBCodes: [ img ].
why ?
greška:
You cannot use certain BBCodes: [ img ].
why ?
- iceman ze
#3573 Re: Unicredit banka, all about
Banke su najorganizovaniji sistem koji poznajem ali uz to ih smatram i najkriminalnijim ili sto bi rekli struĆnjaci white collar crime itd.
Desilo mi se da prijatelj mora uplatiti neku skolarinu, i odem da ja uplatim umjesto njega sa vec popunjenom uplatnicom i salterusa mi zatrazi lk, i nista mi ne govori, nego automatski povlaci moje licne podatke, ispisuje uplatnicu banke i de facto mjenja instrukciju uplate u smislu posiljaoca, koja joj je data....
Btw nisam nikad bio klijent te banke, i naravno da je stornirala jer sam odmah ulozio zalbu njenom sefu
Desilo mi se da prijatelj mora uplatiti neku skolarinu, i odem da ja uplatim umjesto njega sa vec popunjenom uplatnicom i salterusa mi zatrazi lk, i nista mi ne govori, nego automatski povlaci moje licne podatke, ispisuje uplatnicu banke i de facto mjenja instrukciju uplate u smislu posiljaoca, koja joj je data....
Btw nisam nikad bio klijent te banke, i naravno da je stornirala jer sam odmah ulozio zalbu njenom sefu
- Clarice
#3574 Re: Unicredit banka, all about
Meni u zadnjih mjesec dana preko mba neka uplate nikako ne sprovode.
Recimo, uplatila sam nešto vani krajem sedmog mjeseca, jos mi to nisu proknjizili u prometima.
Jesu li oni normalni?
Znam da je prošla uplata jer mi inače ne bi shippali robu.
Recimo, uplatila sam nešto vani krajem sedmog mjeseca, jos mi to nisu proknjizili u prometima.
Jesu li oni normalni?
Znam da je prošla uplata jer mi inače ne bi shippali robu.
- iceman ze