Da vidim da li sam shvatio: ja npr. hocu da kupim sjeme biljke koje kosta 3,49$. Ja treba da uplatim, u markama, 3,49*1,44 (recimo da je to kurs dolara) + provizija (i dalje ne znam kolika je, pomagajte)azdralovic wrote:ne placam preko neta sa unicreditovom karticom, ali situacija kod drugih banaka koje sam koristio je da ide srednji kurs na dan placanja + provizija banke (isto vazi i za placanje u inostranstvu karticom s tim da nema provizije)Elaol wrote:OK, nikako mi nije jasna konverzija valutePrvo sam cuo da u Unicredi banci uzimaju 1% od cijene proizvoda na konverziju valute. Danas ih to pitam u banci, kazu nije tacno, da se za konverziju mora kontaktirati prodavac. Ako ja kupujem preko Ebaya, kako da znam koliko ce mi naplatiti konverziju valute (ako iskljucim onu opciju da paypal vrsi konverziju)?
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Elaol
#301 Re: Unicredit banka, all about
- _Reds_
#302 Re: Unicredit banka, all about
Ne ide srednji kurs, nego kurs za kupovinu deviza (za banku je to prodajni deviza). Što je trenutno u unicredit za dolare 1.4602.
-
Elaol
#303 Re: Unicredit banka, all about
Aha, kontam,iznos*prodaja deviza, a koliku proviziju uzimaju? Izvinite sto sam naporan, ali ne volim da radim nesto ukoliko nisam dobro informisan, a veoma sam losna ovom podrucju_Reds_ wrote:Ne ide srednji kurs, nego kurs za kupovinu deviza (za banku je to prodajni deviza). Što je trenutno u unicredit za dolare 1.4602.
- _Reds_
#304 Re: Unicredit banka, all about
Ne uzimaju proviziju. Bar ja nisma primjetio da je uzimaju.Elaol wrote:Aha, kontam,iznos*prodaja deviza, a koliku proviziju uzimaju? Izvinite sto sam naporan, ali ne volim da radim nesto ukoliko nisam dobro informisan, a veoma sam losna ovom podrucju_Reds_ wrote:Ne ide srednji kurs, nego kurs za kupovinu deviza (za banku je to prodajni deviza). Što je trenutno u unicredit za dolare 1.4602.

Evo pogledaj, pošto ja imam internet bankarstvo koliko su meni skinuli sa wisa electron KM kartice.
Ono sto obavezno trebas staviti jeste da ti paypal ne vrsi konverziju, jer oni obracunavaju prema ludom kursu 1.69 KM za dolar.
-
Elaol
#305 Re: Unicredit banka, all about
Hvala ti, mnogo si mi pomogao_Reds_ wrote:Ne uzimaju proviziju. Bar ja nisma primjetio da je uzimaju.Elaol wrote:Aha, kontam,iznos*prodaja deviza, a koliku proviziju uzimaju? Izvinite sto sam naporan, ali ne volim da radim nesto ukoliko nisam dobro informisan, a veoma sam losna ovom podrucju_Reds_ wrote:Ne ide srednji kurs, nego kurs za kupovinu deviza (za banku je to prodajni deviza). Što je trenutno u unicredit za dolare 1.4602.
Evo pogledaj, pošto ja imam internet bankarstvo koliko su meni skinuli sa wisa electron KM kartice.
Ono sto obavezno trebas staviti jeste da ti paypal ne vrsi konverziju, jer oni obracunavaju prema ludom kursu 1.69 KM za dolar.
-
vanjki
#306 Re: Unicredit banka, all about
Ja sam neki dan kupio jedan mantil koji je kostao 74,89Eura,sto je 146BAM.Danas vidim preko svog internet bankarstva da mi je skinuto 161,64 sto je za 15KM vise.Odem na svoj izvod na paypalu gdje pise Total amount:
-€74.89 EUR (equals -KM161.64 BAM) Exchange rate:
1 Convertible Mark = 0.4633 Euros
Sada me zanim tko vrsi konverziju valute i da li sam mozda trebao kliknuti negdje da mi banka vrsi koverziju?
Sada me zanim tko vrsi konverziju valute i da li sam mozda trebao kliknuti negdje da mi banka vrsi koverziju?
- Filter
#307 Re: Unicredit banka, all about
pise ti par postova iznad za paypal...vanjki wrote:Ja sam neki dan kupio jedan mantil koji je kostao 74,89Eura,sto je 146BAM.Danas vidim preko svog internet bankarstva da mi je skinuto 161,64 sto je za 15KM vise.Odem na svoj izvod na paypalu gdje pise Total amount:
-
vanjki
#308 Re: Unicredit banka, all about
_Reds_ wrote:Ne uzimaju proviziju. Bar ja nisma primjetio da je uzimaju.Elaol wrote:Aha, kontam,iznos*prodaja deviza, a koliku proviziju uzimaju? Izvinite sto sam naporan, ali ne volim da radim nesto ukoliko nisam dobro informisan, a veoma sam losna ovom podrucju_Reds_ wrote:Ne ide srednji kurs, nego kurs za kupovinu deviza (za banku je to prodajni deviza). Što je trenutno u unicredit za dolare 1.4602.
Ok ali gdje imam tu opciju da mi paypal ne radi konverziju?
- Filter
#309 Re: Unicredit banka, all about
vanjki wrote: Ok ali gdje imam tu opciju da mi paypal ne radi konverziju?
neko je skoro to isto pitao i ima odgovor negdje u zadnjih par stranica na ovoj ili na e-bay temi...
nesto se 103. stranica spominjala
http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... s2525.html
-
vanjki
#310 Re: Unicredit banka, all about
haval puno..jebem im majku paypalsku..nisam ni znao da postoji ta opcija da ti oni vrse koonverziju
-
vanjki
#311 Re: Unicredit banka, all about
vanjki wrote:hvala puno..jebem im majku paypalsku..nisam ni znao da postoji ta opcija da ti oni vrse konverziju
- Filter
#312 Re: Unicredit banka, all about
mislim da je to nesta novije u paypal politici, doslo u sklopu onih obavjestenja sto ih niko ne citavanjki wrote:haval puno..jebem im majku paypalsku..nisam ni znao da postoji ta opcija da ti oni vrse koonverziju
sreca, postoji kolega forumas mehemed
-
shheff
#313 Re: Unicredit banka, all about
Fleka za Unicredit, imao sam veci dozvoljeni limit i odem u banku i trazim da smanje taj limit za 1500KM, medjutim pametnjakovici mi skinu sa racuna 1500KM, nakon neprospavane noci, jutros naravno izostanem sa posla, da posjetim banku, da bi mi rekli kako se to desava, do sistema je. NI ZAO NAM JE, NI IZVINITE
-
Elaol
#314 Re: Unicredit banka, all about
Pitanje:
Registrovah se na PayPal. E sad, ona vesela verifikacija kartice. Sta da trazim u banci i na kom salteru da dobijem onu cetverocifrenu sifru koju treba da ukucam da bih verifikovao karticu?
Registrovah se na PayPal. E sad, ona vesela verifikacija kartice. Sta da trazim u banci i na kom salteru da dobijem onu cetverocifrenu sifru koju treba da ukucam da bih verifikovao karticu?
- kokuz_sa
#315 Re: Unicredit banka, all about
To ti dodje uz sljedeci izvod iz banke... ili samo ih nazoves i kazes de mi procitajte taj kod...nije nikakvo mudro slovo 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Mayhem
#316 Re: Unicredit banka, all about
taj broj prepises s kartice, 3 broja napisana u italiku, poslije mjesta za potpis.
-
Elaol
#317 Re: Unicredit banka, all about
Ja sam im rekao kad su pitali gdje da ta obavjestenja ili sta vec salju, ja sam izabrao e-mail, a mogu ja otici u banku da trazim taj izvod? I kako se to tacno zove? Stvarno nemam pojma o bankama xD Paypal kaze da mi je skinuo tih 1.95$, ali ja nisam nista dobio na mailu, svakako su rekli da pricekam par dana, pa reko' da odem u petak dole, svakako malo sa drustvom da proslavim kraj ispitnog roka, pa da pokupim to, nije mi pouzdano da mi oni citajukokuz_sa wrote:To ti dodje uz sljedeci izvod iz banke... ili samo ih nazoves i kazes de mi procitajte taj kod...nije nikakvo mudro slovo
Ja sam vec unio taj broj kad sam unosio broj kartice, ovo je nesto drugo koliko ja znamMayhem wrote:taj broj prepises s kartice, 3 broja napisana u italiku, poslije mjesta za potpis.
-
Android Knego
#318 Re: Unicredit banka, all about
to je mjesecni izvod sa tvog racuna. to ti je jedna lista transkacija (uplatio, podigao sa bankomata, platio internetom, obracunata kamata ili mjesecna naknada za vodjenje racuna itd.) koja se dopunjava tokom mjeseca, kako koju transakciju napravis. ako im je stigla informacija od PayPala o transakciji, onda je ona zavedena na tu listu. da koristis internet bankarstvo sve ove podatke bi mogao ocitati sa svog monitora. vjerovatno na salteru mozes traziti (ne znam je li besplatno, neko je pominjao nedavno nekakvu taksu) izvod za tekuci mjesec, bez obzira koji je datum u mjesecu.Elaol wrote:Ja sam im rekao kad su pitali gdje da ta obavjestenja ili sta vec salju, ja sam izabrao e-mail, a mogu ja otici u banku da trazim taj izvod? I kako se to tacno zove?
da, to je nesto sasvim drugo.Elaol wrote:Ja sam vec unio taj broj kad sam unosio broj kartice, ovo je nesto drugo koliko ja znamMayhem wrote:taj broj prepises s kartice, 3 broja napisana u italiku, poslije mjesta za potpis.
- Mayhem
#319 Re: Unicredit banka, all about
kakav je sad to broj? ja imam PayPal i kupujem relativno redovno stvari, ali ne pamtim da je trebala ikakva verifikacija, tj znala bih sigurno da sam zvala banku isl 
- _Reds_
#320 Re: Unicredit banka, all about
Lijepo vam pri verifikaciji kartice stoji gdje pise taj broj.
Pise pored onih 1.95 dolara koje vam skinu. Vrlo jasno se istice taj broj, fuliti možete ako ste baš nepismeni.
Ako imaš internet bankarstvo pogledas poslije 2-3 dana, ako ne čekaš izvod ili odeš do banke pa tražiš da ti pogledaju.
Pise pored onih 1.95 dolara koje vam skinu. Vrlo jasno se istice taj broj, fuliti možete ako ste baš nepismeni.
Ako imaš internet bankarstvo pogledas poslije 2-3 dana, ako ne čekaš izvod ili odeš do banke pa tražiš da ti pogledaju.
-
Oxygenn
#321 Unicredit banka - stambeni kredit sa hipotekom
Ako je neko u skorije vrijeme kupovao stan preko hipotekarnog kredita ili ima iz drugih izvora provjene informacije molim za malu pomoc
U pitanju je stambeni kredit sa hipotekom bez jemaca - unicredit banka, pa me intresuje koji su sve troskovi koji prate kupovinu stana na ovaj nacin.
Ovo su stavke koje su meni za sada poznate ali recimo ne znam koliko kosta upis hipoteke u ZK uredu, na koji nacin ide procedu kod notara, da li se prvo potpisuje neka vrsta predugovora pa se ide u banku sa tim , pa kad banka zavrsi svoj dio posla jel se tek onda potpisuje 'pravi ugovor' o kupoprodaji i koliko to sve kosta
- Troskovi obrade kredita 1 %
- Procjena vrijednosti nekretnine 250 KM
- Polica osiguranja nekretnine ??? - godisnje ili odmah za sve godine trajanja kredita
- Notarske usluge ???
- Troškovi upisa založnog prava-hipoteke ???
U pitanju je stambeni kredit sa hipotekom bez jemaca - unicredit banka, pa me intresuje koji su sve troskovi koji prate kupovinu stana na ovaj nacin.
Ovo su stavke koje su meni za sada poznate ali recimo ne znam koliko kosta upis hipoteke u ZK uredu, na koji nacin ide procedu kod notara, da li se prvo potpisuje neka vrsta predugovora pa se ide u banku sa tim , pa kad banka zavrsi svoj dio posla jel se tek onda potpisuje 'pravi ugovor' o kupoprodaji i koliko to sve kosta
- Troskovi obrade kredita 1 %
- Procjena vrijednosti nekretnine 250 KM
- Polica osiguranja nekretnine ??? - godisnje ili odmah za sve godine trajanja kredita
- Notarske usluge ???
- Troškovi upisa založnog prava-hipoteke ???
- vješalica
#322 Re: Unicredit banka, all about
Ima li neko iskustvo sa primanjem peMzije preko ove banke?
Da li su brzi sa transakcijom,tj.da li u prva dva dana dobiju penzije na račune?
Pošto znam za jednu da ne dobije ni poslije 5 dana,tačnije među zadnjim je za nalog.
Da li su brzi sa transakcijom,tj.da li u prva dva dana dobiju penzije na račune?
Pošto znam za jednu da ne dobije ni poslije 5 dana,tačnije među zadnjim je za nalog.
-
rui
#323 Re: Unicredit banka, all about
Ne primam javješalica wrote:Ima li neko iskustvo sa primanjem peMzije preko ove banke?
-
azdralovic
#324 Re: Unicredit banka, all about
jel ti problem reci koja to banka ? ja sto vidjeh do sada sve dobiju u isto vrijeme sredstva na racun pa me zivo interesujevješalica wrote:Ima li neko iskustvo sa primanjem peMzije preko ove banke?
- vješalica
#325 Re: Unicredit banka, all about
Heh,ne primam ni ja penziju,ali pitam s obzirom na iskustvo sa sadašnjom bankom da je vazda zadnja na redu za nalog.rui wrote:Ne primam javješalica wrote:Ima li neko iskustvo sa primanjem peMzije preko ove banke?
Pošto znam za jednu da ne dobije ni poslije 5 dana,tačnije među zadnjim je za nalog.ali legne odmah na dan kad krene isplata
Bezveze,što je najgore ni uposlenici ne znaju kad im je,jedino pravu informaciju dobijem iz PIO.