nismo se razumjeli... da bi aktivirao tu mogucnost moras otici u poslovnicu, nakon toga radis sve preko mobitela ili racunarachannel10 wrote: ↑20/04/2020 13:19Ako se mora ici u poslovnicu nakon aktiviranja jednog od ta dva bankarstva, onda nista od toga. Ne zelim da stojim u onolikim redovima i zbog toga zelim aktivirati ovu uslugu. Ako njima nije doslo iz guzice u glavu da u ovo vrijeme nekako osposobe/odobre koristenje usluge njenom aktivacijom preko njihove stranice, onda nema problema. Sad cu jos provjeriti kakva je situacija u RB banci jer i tu imam racun, smao mi tu ne lijeze plata pa bih morao prvo otici uplatiti sredstva i tako placati racune. Cini mi se da mi je prije mozda mjesec dana stigla poruka na viber da im je besplatno koristenje net bankarstva do nove godine, ukoliko se aktivira do kraja ovog mjeseca(ako sam dobro upamtio)...azdralovic wrote: ↑20/04/2020 09:54Mozes koristiti token iz mba aplikacije... ali neko na temi neki dan je pisao da za aktivaciju svejedno moras u poslovnicu
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
-
azdralovic
#2926 Re: Unicredit banka, all about
-
channel10
#2927 Re: Unicredit banka, all about
Ma nazovi ti njih i pitaj iz kojeg mjeseca je rata, pa onda ti kod sebe provjeri, mada ti znas jel placena ili ne, jer bi imao viska para na racunu da nije prosla jedna uplata..
-
azdralovic
#2928 Re: Unicredit banka, all about
zato generalno kada se zatvara kredit, potvrdu izvadite o zatvaranju... pa kad poslije zovu treba jos nesto, evo crno na bijelo pa se jbte_Reds_ wrote: ↑20/04/2020 13:50 Pa to i ja kazem.
Sad kad sam otplatio, oni mene zovu. I kaze kao mozete doci u polosvnicu gdje ste odoborili kredit, ali nisma mogao čekati ovih 2 sata, jer po jedno ulazi, a red ogroman.
I što je još čudnije, nisu me ni u martu zvali, nit tada nikakva rata nije bila uplacena, nego me eto zovu u aprilu.
-
channel10
#2929 Re: Unicredit banka, all about
Shvatio sam ja tebe, pa sam zato i napisao taj gore post. A ti si ispravio @simbu, jer on nije shvatio sta ja pitam. Uglavnom ako treba ici u poslovnicu, onda nista od toga. Danas sam prosao u svom gradu ulicom u kojoj ima 5 banaka u 200-300metara i kad sam vidio redoveazdralovic wrote: ↑20/04/2020 13:51nismo se razumjeli... da bi aktivirao tu mogucnost moras otici u poslovnicu, nakon toga radis sve preko mobitela ili racunarachannel10 wrote: ↑20/04/2020 13:19Ako se mora ici u poslovnicu nakon aktiviranja jednog od ta dva bankarstva, onda nista od toga. Ne zelim da stojim u onolikim redovima i zbog toga zelim aktivirati ovu uslugu. Ako njima nije doslo iz guzice u glavu da u ovo vrijeme nekako osposobe/odobre koristenje usluge njenom aktivacijom preko njihove stranice, onda nema problema. Sad cu jos provjeriti kakva je situacija u RB banci jer i tu imam racun, smao mi tu ne lijeze plata pa bih morao prvo otici uplatiti sredstva i tako placati racune. Cini mi se da mi je prije mozda mjesec dana stigla poruka na viber da im je besplatno koristenje net bankarstva do nove godine, ukoliko se aktivira do kraja ovog mjeseca(ako sam dobro upamtio)...azdralovic wrote: ↑20/04/2020 09:54
Mozes koristiti token iz mba aplikacije... ali neko na temi neki dan je pisao da za aktivaciju svejedno moras u poslovnicu
Odem im na stranicu i negdje nema te ponude, osim da kod mobilnog bankarstva na njihovoj stranici pise da su obezbijedili besplatno aktiviranje aplikacije mobilnog bankarstva
I hajd im sad vjeruj
- iceman ze
#2930 Re: Unicredit banka, all about
Jel' ko trazio moratorij za Visa Classic kredit?
- van Basten
#2931 Re: Unicredit banka, all about
Jesam ja odmah cim su stavili opciju za slanje zahtjeva. Od tada su me dva puta zvali iz Mostara da provjere podatke, ko biva da li sam to stvarno ja poslao zahtjev, i dva puta slali mail da dopunim dokumentaciju. Belesi trazili platnu listu da ce plata biti manja (a fino poslao dokument zenine firme da su od aprila na minimalcu), pa rekoh to ce doci tek umaju ta lista i plata.
Mislim da je taktika razvuci max da ne moras ni odbijati a pogotovo odobravati... Proci ce... Ublehasi
- iceman ze
#2932 Re: Unicredit banka, all about
Vidicemo kada izglasa parlament Corona zakon da li ce ici 1 god moratorij. To banku mozda vise boli 
- iceman ze
- cobe_fks
#2934 Re: Unicredit banka, all about
Moze li se preko mba platiti racun od struje, ali bez rtv takse? Mislim prihvataju li ovi iz elektroprivrede to?
-
vanjki
- van Basten
#2936 Re: Unicredit banka, all about
Moze. Umanjis racun za 7.5km i platis
- Del_Boy1
#2937 Re: Unicredit banka, all about
Samo još naglasi da plaćaš bez RTV takse, da ne bi bilo zabune.
- iceman ze
#2938 Re: Unicredit banka, all about
Meni su za EP tako rekli moras ovo, moras elekr. racun, slanje rcn na mail, moras klinac-palac. Naravno da sam samo uplatio putem m-ba, i da je sve proslo 
Racuni su vam popunjene uplatnice ili ti instrukcije za placanje. Jedino sto morate u e-ba ili m-ba sve prepisati tacno kako pise.
Evo npr. prijatelj me zamolio da za njega uplatim kiriju, i dao mi popunjenu uplatnicu, odem do poste, medjutim teta na salteru nije prepisala poziv na broj (int.br rcn klijenta banke) , tako da su pare lezale na zajednickom bankovnom rcn(transakcijski rcn banke). Nazovem banku skeniram uplatnicu, posaljem mailom i odblokiram sredstva.... dakle, pitajte....
Tema saobracajne kazne, osim svega sto su vam napisali najvazniji je onaj broj kazne koji vam stoji i na prekrsajnom nalogu i na uplatnici koju vam je policajac dao/zakacio za brisac, ako ste je dobili, jer u mup jedino tako hoce da je rasknjize, bez obzira na sve ostalo jeste li tacno napisali. Ako niste sigurni je li proslo, onda ih nazovite. Npr. Ja sam kontaktirao PS Doboj-Jug, da ih pitam za neke admin.troskove, tako da su mi rekli da ih obavezno stavim zajedno sa prekrsajnom kaznom npr. 25 KM prekrsaj+2.50 admin.troskovi, na uplatnici sam pisao 27.50 KM, jer da sam stavio samo 25 KM opet ne bi proslo.... Itd itd.... pitajte ih, placeni su da vas upute u detalje..... Sorry za dug text....
Racuni su vam popunjene uplatnice ili ti instrukcije za placanje. Jedino sto morate u e-ba ili m-ba sve prepisati tacno kako pise.
Evo npr. prijatelj me zamolio da za njega uplatim kiriju, i dao mi popunjenu uplatnicu, odem do poste, medjutim teta na salteru nije prepisala poziv na broj (int.br rcn klijenta banke) , tako da su pare lezale na zajednickom bankovnom rcn(transakcijski rcn banke). Nazovem banku skeniram uplatnicu, posaljem mailom i odblokiram sredstva.... dakle, pitajte....
Tema saobracajne kazne, osim svega sto su vam napisali najvazniji je onaj broj kazne koji vam stoji i na prekrsajnom nalogu i na uplatnici koju vam je policajac dao/zakacio za brisac, ako ste je dobili, jer u mup jedino tako hoce da je rasknjize, bez obzira na sve ostalo jeste li tacno napisali. Ako niste sigurni je li proslo, onda ih nazovite. Npr. Ja sam kontaktirao PS Doboj-Jug, da ih pitam za neke admin.troskove, tako da su mi rekli da ih obavezno stavim zajedno sa prekrsajnom kaznom npr. 25 KM prekrsaj+2.50 admin.troskovi, na uplatnici sam pisao 27.50 KM, jer da sam stavio samo 25 KM opet ne bi proslo.... Itd itd.... pitajte ih, placeni su da vas upute u detalje..... Sorry za dug text....
-
ninjahepek
#2939 Re: Unicredit banka, all about
Ima li ko ođe da zna kako se vrši uplata sredstava sa kartice na karticu? Mobilno bankarstvo je u pitanju... 
- drndalo
#2940 Re: Unicredit banka, all about
Sta tacno pitas? S koje kartice na koju? Malo pojasni?
Npr. Da li sa svoje Mastercard kartice na moju (moze ali bi to bilo u stvari placanje s tvog racuna na moj racun, bankovni, nema veze s karticom konkretno), ili ti npr. hoces da prebacis neke pare s jednog svog racuna u ovoj banci na drugi racun u istoj banci? Ili nesto trece sto mi sad ne pada na pamet?
Npr. Da li sa svoje Mastercard kartice na moju (moze ali bi to bilo u stvari placanje s tvog racuna na moj racun, bankovni, nema veze s karticom konkretno), ili ti npr. hoces da prebacis neke pare s jednog svog racuna u ovoj banci na drugi racun u istoj banci? Ili nesto trece sto mi sad ne pada na pamet?
-
azdralovic
#2941 Re: Unicredit banka, all about
jeste samo elektronska uplatnica nije isto sto i popuniti onaj obicni nalog... prvo sto ti dodje vec popunjena i stoji ti u m-ba samo treba da potpises, a drugo koliko znam provizija nije ista...iceman ze wrote: ↑21/04/2020 18:12 Meni su za EP tako rekli moras ovo, moras elekr. racun, slanje rcn na mail, moras klinac-palac. Naravno da sam samo uplatio putem m-ba, i da je sve proslo
Evo npr. prijatelj me zamolio da za njega uplatim kiriju, i dao mi popunjenu uplatnicu, odem do poste, medjutim teta na salteru nije prepisala poziv na broj (int.br rcn klijenta banke) , tako da su pare lezale na zajednickom bankovnom rcn(transakcijski rcn banke). Nazovem banku skeniram uplatnicu, posaljem mailom i odblokiram sredstva.... dakle, pitajte....![]()
Tema saobracajne kazne, osim svega sto su vam napisali najvazniji je onaj broj kazne koji vam stoji i na prekrsajnom nalogu i na uplatnici koju vam je policajac dao/zakacio za brisac, ako ste je dobili, jer u mup jedino tako hoce da je rasknjize, bez obzira na sve ostalo jeste li tacno napisali. Ako niste sigurni je li proslo, onda ih nazovite. Npr. Ja sam kontaktirao PS Doboj-Jug, da ih pitam za neke admin.troskove, tako da su mi rekli da ih obavezno stavim zajedno sa prekrsajnom kaznom npr. 25 KM prekrsaj+2.50 admin.troskovi, na uplatnici sam pisao 27.50 KM, jer da sam stavio samo 25 KM opet ne bi proslo.... Itd itd.... pitajte ih, placeni su da vas upute u detalje..... Sorry za dug text....![]()
vezano za kazne, mozes uplatiti koliko hoces, ali kazna se vodi kao neplacena dok ne izmiris do zadnje marke... da si uplatio 25 umjesto 27,5 sacekalo bi te tih 2,5 kod registracije...razlika je sto ako je kazna 25 i uplatis 25, ispostovao si rok za placanje od 8 dana, ovi ostali troskovi ne uticu na to
- mirsek
#2942 Re: Unicredit banka, all about
Odes na opciju PLACANJA kad udjes u aplikaciju, tu napravis obicnu uplatnicu, stavis ime i adresu primatelja, broj racuna primatelja u istoj ili drugoj banci, iznos, svrha placanja npr. ja sam stavio "prebacivanje na racun radi internet kupovine". i to je to.ninjahepek wrote: ↑22/04/2020 23:05 Ima li ko ođe da zna kako se vrši uplata sredstava sa kartice na karticu? Mobilno bankarstvo je u pitanju...![]()
- iceman ze
#2943 Re: Unicredit banka, all about
@azdralovic
Stojim iza svega napisano kao tacno. To su moja iskustva.Placam po citavom svijetu putem eba, i dosad je sve proslo. Unutrasnji platni moze i mba u mojim potrebama i racunima iz primjera, sve proslo dosada.
Ovo za prekrsaj je samo preformulisana moja prica. Vozaci znaju za rok 8 dana po zakonu o prekrsajima umanjenje 50% iznosa za placanje prekrsaja.
Evo pr. 2 htio sam da platim u I. Sarajevu na salteru, i bili mi je potrebna instrukcija za placanje, niko ni mup ni posta ni nova banka nisu znali da mi kazu, s obzirom da je sifra opcine bio drugi grad u rs.
Solucija:otisao u taj drugi grad i u posti imaju bjanko popunjene uplatnice, samo upisu tvoje podatke, ostali podaci iz uplatnice vec otkucani.
Ljudi u BiH pa i na salterima ne znaju(boje se) da ukucaju drugu sifru opcine, jer toboze imace problem ako ne prodje, tako da svaka prica je suvisna.
Uglavnom treba pitati, i banku i postu i telekom, to je njihov posao da vas instruisu....
Stojim iza svega napisano kao tacno. To su moja iskustva.Placam po citavom svijetu putem eba, i dosad je sve proslo. Unutrasnji platni moze i mba u mojim potrebama i racunima iz primjera, sve proslo dosada.
Ovo za prekrsaj je samo preformulisana moja prica. Vozaci znaju za rok 8 dana po zakonu o prekrsajima umanjenje 50% iznosa za placanje prekrsaja.
Evo pr. 2 htio sam da platim u I. Sarajevu na salteru, i bili mi je potrebna instrukcija za placanje, niko ni mup ni posta ni nova banka nisu znali da mi kazu, s obzirom da je sifra opcine bio drugi grad u rs.
Solucija:otisao u taj drugi grad i u posti imaju bjanko popunjene uplatnice, samo upisu tvoje podatke, ostali podaci iz uplatnice vec otkucani.
Ljudi u BiH pa i na salterima ne znaju(boje se) da ukucaju drugu sifru opcine, jer toboze imace problem ako ne prodje, tako da svaka prica je suvisna.
Uglavnom treba pitati, i banku i postu i telekom, to je njihov posao da vas instruisu....
-
azdralovic
#2944 Re: Unicredit banka, all about
Slazem se, ali ako nemas ispravne instrukcije za placanje onaj kome placas bi trebao da ti ih da, a ne posta ili banka...iceman ze wrote: ↑24/04/2020 12:30 @azdralovic
Uglavnom treba pitati, i banku i postu i telekom, to je njihov posao da vas instruisu....![]()
Problem sa uplatama javnih prihoda je sto idu na zajednicki racun, te ako pogresno uplatis, izganjati preknjizenje ili povrat sredstava da ispravno uplatis je skoro pa nemoguca misija... A ako bude pogresna uplata ti neces ici ganjati po ministarstvima i resorima, nego ces doci u banku i reci meni ovo nije proslo a onaj na salteru samo unio ono sto si mu rekao...
- iceman ze
#2945 Re: Unicredit banka, all about
Opet parafraziramo, iz mog zadnjeg primjera je i bila JRT, ne mogu da mi daju sifru opcine, jer znaju samo svoju, odnosno mogu ja upisati al nece bolan da je knjize ovdje u I. Sarajevo, nego idi ti 120 km u tu opcinu na koju se odnosi i tamo tipla. 
Svi ostali podaci iz uplatnice odnosno instrukcija za placanje, svrha, primalac, br racuna,jmbg, por period, budz organizacije itd sve je isto jer jedan je zakon o LK u BiH.
Jedini podatak je sifra opcine koja se mijenja, i oni to ne znaju za druge opcine i nece da prime uplatnicu.
Svi ostali podaci iz uplatnice odnosno instrukcija za placanje, svrha, primalac, br racuna,jmbg, por period, budz organizacije itd sve je isto jer jedan je zakon o LK u BiH.
Jedini podatak je sifra opcine koja se mijenja, i oni to ne znaju za druge opcine i nece da prime uplatnicu.
- Haris.ba
-
azdralovic
#2947 Re: Unicredit banka, all about
Opet ne razumijes sta ti pricam, nije poenta znaju/ne znaju sifru opstine, svako je moze proguglati za pola minute... samo niko nece da preuzima na sebe tu odgovornost ako sutra bude npr pogresna opstina... ti popunjavas uplatnicu i ti treba da znas podatke za ono sto placas...iceman ze wrote: ↑24/04/2020 16:50 Opet parafraziramo, iz mog zadnjeg primjera je i bila JRT, ne mogu da mi daju sifru opcine, jer znaju samo svoju, odnosno mogu ja upisati al nece bolan da je knjize ovdje u I. Sarajevo, nego idi ti 120 km u tu opcinu na koju se odnosi i tamo tipla.
Jedini podatak je sifra opcine koja se mijenja, i oni to ne znaju za druge opcine i nece da prime uplatnicu.![]()
- iceman ze
#2948 Re: Unicredit banka, all about
Ne vibriramo isto ocigledno. Nisu htjeli da zaprime uplatnicu ni sa sifrom koju jesam izguglao. Dovidjenja i ugodan dan
-
tap3ah75
#2949 Re: Unicredit banka, all about
Treba tip da mi uplati oko 50-tak KM na račun.
Koji broj da mu dam? Je li to onaj gore sa izvoda?
I trebam li mu ikakve više podatke davati ili je dovoljan samo taj broj?
Koji broj da mu dam? Je li to onaj gore sa izvoda?
I trebam li mu ikakve više podatke davati ili je dovoljan samo taj broj?
- malwarebyte
#2950 Re: Unicredit banka, all about
---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:59, edited 1 time in total.