Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tačno sa 23 sam se oženio, 1 godinu podstanar, sa 24 godine prva kreda za stan od 35m2, izračunamo da sve što ću davati za rentu da mi je isplatnije plačati ratu i kamatu jer nekretnina na kraju ostaje nama, sa 28 izleti slučajno trosoban stan jer bi ljudi mjenjali za garsonjeru, hajmooo reprogram postoječeg kredita, rata dupla (hebeš ga ostavim isti broj godina) i evo ostale još dvije rate. A taj trosobni stan sve smo mu uradili i bilo je onih sitnih kredita od 2500-5000 KM na godinu,dvije. Da se nismo napatili jesmo i kada skontam opet bih.
Sada sa nepunih 38 fakat gledam opet u neku nekretninu i uvaljivanje u kredit jer:
1. Sa 50 godina starosti me moreš samo da ne kažem šta
2. Nikada neću na sonu skupiti 20,30,40 k jer će pare otići u PM i kredu smatram vidom štednje, kako god to vama čudno zvučalo jer
3. Nekretninu uvijek imaš....
Ja znam osobu tj poznavao sam , jedan kredit drugi , ovo ono firma ,povuci potegni
ubio se na kraju , dvoje maloljetnika ostalo za njim
Krediti su zajebana stvar kad čovjek izgubi dodir sa stvarnošću i ide iznad svojih mogućnosti.
U momentu se desi da je on likvidan, da sve to može, ali dugoročno gledano, mrka kapa.
I onda čuješ, objesio se, bacio se s mosta....objesio se on onog momenta kad je uzeo 5. kredit.
Tomahawk11 wrote:Krediti su zajebana stvar kad čovjek izgubi dodir sa stvarnošću i ide iznad svojih mogućnosti.
U momentu se desi da je on likvidan, da sve to može, ali dugoročno gledano, mrka kapa.
I onda čuješ, objesio se, bacio se s mosta....objesio se on onog momenta kad je uzeo 5. kredit.
A o bolestima raznim koje spopanu to nije ni potrebno govoriti.
Isto znam jednu osobu , prodaje kucu , bolest stegla . Citav zivot ulozio u nju i sikiracije n nespavanja , sad samo da mu je biti zdrav
Tomahawk11 wrote:Krediti su zajebana stvar kad čovjek izgubi dodir sa stvarnošću i ide iznad svojih mogućnosti.
A o bolestima raznim koje spopanu to nije ni potrebno govoriti.
Isto znam jednu osobu , prodaje kucu , bolest stegla . Citav zivot ulozio u nju i sikiracije n nespavanja , sad samo da mu je biti zdrav
Svakako, i to. Preveliku je cijenu platio Jednom kad sjebeš zdravlje, apoteka i bolnica ti postanu druga luća i umjesto da trošiš na, recimo, putovanja, daješ za liječenje i lijekove
Ma ja o svom stambenom kreditu manje-više i ne razmišljam.
Ide trajnim nalogom 05. u mjesecu, ništa ne uplaćujem, ide kako ide.
Za razliku od naše zemlje, u Hrvatskoj je usvojen Zakon o subvencioniranju stambenih kredita . Država će četiri godine plaćati pola rate kredita za kupovinu prvog stana ili kuće, a ako osoba dobije ili usvoji dijete u tom razdoblju, za svako dijete rok će se produžiti za još dvije godine.
Prema ovom zakonu, od 1. augusta banke će klijentima za nove kredite morati ponuditi i mogućnost fiksne kamatne stope, dok u BiH banke mogu ponuditi kamatne stope koje žele jer ne postoji zakon kojim bi se regulisala ova oblast.