Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vec duzi vremenski period trazim posao,ali na zalost ne uspijevam u tome.
Slao sam biografije na mnoge adrese ali na zalost,nista konkretno nije bilo.
Fakultet sam zavrsio prije 3 godine,a jos uvijek nemam ni dana radnog staza.
Dali ste bili u istoj(slicnoj) situaciji? Sta da radim? Prijedlog,savjet?
Imas li bilo koga u dijaspori da odes jedno 3 mjeseca na bilo kakav rad - dobit ces bilo gdje jedno 1.500 EUR mjesecno, ako se pokazes extra na tom radnom mjestu zadrzat ce te' i ako Bog da onda sa srecom.
Nasi politicari se uopste ne biru o ekonomiji, a to je PROBLEM BROJ 1 BiH!
Imas li bilo koga u dijaspori da odes jedno 3 mjeseca na bilo kakav rad - dobit ces bilo gdje jedno 1.500 EUR mjesecno, ako se pokazes extra na tom radnom mjestu zadrzat ce te' i ako Bog da onda sa srecom.
O tome ozbiljno razmisljam,imam ponudu od amidze da idem u Njemacku,ali eto,prije nego se odlucim za definitivni odlazak,volio bih pokusati jos neke opcije...
O tome ozbiljno razmisljam,imam ponudu od amidze da idem u Njemacku,ali eto,prije nego se odlucim za definitivni odlazak,volio bih pokusati jos neke opcije...
Hvataj se Austrije
Upišeš još neki fax, magisterij i sl. i onda gledaj da se zakačiš tamo, ovdje NEMA NIŠTA , i što je gore neće ni biti
Recept za uspjeh je slijedeci: Nemoj se libiti da počnes raditi na najnižim pozicijama iz tvoje struke. Slobodno prihvati poziciju službenika na šalteru u banci ili nešto slično (i za vrlo nisku platu). Diploma ti je od pomoći ali ako si imalo bistar i vrijedan, naći će se neko ko to cijeni. Sve se gleda, zalaganje, komunikacija sa kolegama, inicijativa, a naročito je pozitivna spremnost da se prilagodiš situaciji. Znači da se ne ustručavaš pokušati nešto potpuno drugačije od onog za šta si se školovao.
Naravno, uz sve ovo, potrebna je doza sreće. Ona možda dođe brzo, a možda kasnije.
No hard feelings, ali ti onda baška nešto fali. Ili si pravo ljen, pa očekuješ sve servirano, ili nemaš pojma o poslu, ili si jedan od onih koji govore: " ja sam završio fakultet i neću nikom kafe da nosam."
Moraš se jače angažovati, i prihvatiti bilo kakvu vrstu posla, da bi stekao neko iskustvo.
Henry Chinaski wrote:Recept za uspjeh je slijedeci: Nemoj se libiti da počnes raditi na najnižim pozicijama iz tvoje struke. Slobodno prihvati poziciju službenika na šalteru u banci ili nešto slično (i za vrlo nisku platu). Diploma ti je od pomoći ali ako si imalo bistar i vrijedan, naći će se neko ko to cijeni. Sve se gleda, zalaganje, komunikacija sa kolegama, inicijativa, a naročito je pozitivna spremnost da se prilagodiš situaciji. Znači da se ne ustručavaš pokušati nešto potpuno drugačije od onog za šta si se školovao.
Naravno, uz sve ovo, potrebna je doza sreće. Ona možda dođe brzo, a možda kasnije.
Pa to bi odmah prihvatio...
Radio sam mnogo gore poslove da bi zaradio za more,da ne uzimam od roditelja.
No hard feelings, ali ti onda baška nešto fali. Ili si pravo ljen, pa očekuješ sve servirano, ili nemaš pojma o poslu, ili si jedan od onih koji govore: " ja sam završio fakultet i neću nikom kafe da nosam."
Moraš se jače angažovati, i prihvatiti bilo kakvu vrstu posla, da bi stekao neko iskustvo.
Kad bih ti pricao na cija vrata sam sve kucao,ne bi mi vjerovao
Ne kažem da je lako, daleko od toga, ali ovdje pali samo taktika uporan dosadan naporan, ovo govorim za privatne firme, gdje cijeli radnik vijek obitavam, ali moraš se takodje znati i prodati.
lordy00 wrote:Ima nesto zbog cega se dvoumim,a vjeruj mi, da nema te "prepreke",jos juce bi otisao odavdje.
Izvini onda, vjerujem da imam i ja istu prepreku
Ali bi definitivno trebao dobro produmati o toj opciji,jer kao što vidiš i sam da ako želiš posao u struci moraš imati šuške ili štelu a ako hoćeš raditi kao konobar e i tu bi te neko trebao preporučiti.
Da se razumijemo ni tamo neće biti lako niti ćeš domah dobiti posao iz snova ali barem tamo imaš mogućnost da znanjem zaslužiš mjesto.