Reprogramiranje kredita

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
merkato

#1 Reprogramiranje kredita

Post by merkato »

Radio netko?
Ako mi gospoda u raifaisen ne smanje kamatu ode u drugu banku.. iznos je popriličan i ne zelim da me prave budalom
Jel netko radio prebacivanje? Koliko traje proces? U pitanju je stambeni kredit
nepass1

#2 Re: Reprogramiranje kredita

Post by nepass1 »

merkato wrote:Radio netko?
Ako mi gospoda u raifaisen ne smanje kamatu ode u drugu banku.. iznos je popriličan i ne zelim da me prave budalom
Radio ja, trajalo oko mjesec. Ako je hipoteka ides kod notara sve ispocetka. Ugl isplati se, meni usteda sa ponovo placenim notarom i svim ostalim (oko 2k) 10k.
merkato

#3 Re: Reprogramiranje kredita

Post by merkato »

nepass1 wrote:
Radio ja, trajalo oko mjesec. Ako je hipoteka ides kod notara sve ispocetka. Ugl isplati se, meni usteda sa ponovo placenim notarom i svim ostalim (oko 2k) 10k.
Koliko novaca?
Kod mene je ušteda od 5 do 6 hiljada km.
I minus 5 godina duga
basicm

#4 Re: Reprogramiranje kredita

Post by basicm »

Zar nije dovoljno? Isplati se i za manje iznose, malo hodanja i zavrsi se sve. I meni je oko mjesec trebalo.
nepass1

#5 Re: Reprogramiranje kredita

Post by nepass1 »

merkato wrote:
nepass1 wrote:
Koliko novaca?
Kod mene je ušteda od 5 do 6 hiljada km.
I minus 5 godina duga
Pa kolika god ti je usteda vrijedi. Banci nema nista gore bego kad im se zatvori kredit drugom bankom. Probaj ti prvo kod njih pritisak napraviti, eto sad raiffeisen ima super ponudu vec od 2.99% :wink:
Ako nece odi u drugu banku, ja sam tako unicredit zatvorio, i bas pomagaju da ih se ne zatvori. A nisu htjeli nista popustiti. Sad mi je u drugoj banci kamata 3%.
svjezi_ustipak

#6 Re: Reprogramiranje kredita

Post by svjezi_ustipak »

REadio ja prosle godine. Vrlo je jednostavno sve. ZAvrsis u roku od dvije-tri sedmice, mjesec max.

Najbolje i najjednostavnije rjesenje ti je da odes u banku gdje zelis uzeti novi stambeni kredit i oni ti sve objasne. Od srece skacu kad im dodje novi klijent. Banka i banka neka pricaju, tvoje ce biti samo da pokupis par papira i da odes kod notara sa novom bankom. Puno jednostavnije izgleda uzivo nego sto na prvu djeluje kad raja pricaju.
merkato

#7 Re: Reprogramiranje kredita

Post by merkato »

Raiffaisen sam čekala..snizili kamatu za 0.4 sto je 15 km na moj iznos..i sada je 4.00 dok novim koisnicima daju 3.60

Trenutno sparkase daje 3.69 i evo imam papire samo trebam da odem da mi ovjere u firmu i da krenem sa procesom
svjezi_ustipak

#8 Re: Reprogramiranje kredita

Post by svjezi_ustipak »

merkato wrote:Raiffaisen sam čekala..snizili kamatu za 0.4 sto je 15 km na moj iznos..i sada je 4.00 dok novim koisnicima daju 3.60

Trenutno sparkase daje 3.69 i evo imam papire samo trebam da odem da mi ovjere u firmu i da krenem sa procesom

tako je i meni bilo. ja se sjebo kad sam cuo da mi daju kamatu 1% nizu od trenutne dok novim korisnicima je kamata niza 3%. kad sam dosao sa papirima iz druge banke nije im bilo nimalo smjesno.

ne mogu da skontam logiku da ti je bitniji novi klijent od mene koji sam tu godinama i koji koristim sve bankarske proizvode.
merkato

#9 Re: Reprogramiranje kredita

Post by merkato »

svjezi_ustipak wrote:
merkato wrote:Raiffaisen sam čekala..snizili kamatu za 0.4 sto je 15 km na moj iznos..i sada je 4.00 dok novim koisnicima daju 3.60

tako je i meni bilo. ja se sjebo kad sam cuo da mi daju kamatu 1% nizu od trenutne dok novim korisnicima je kamata niza 3%. kad sam dosao sa papirima iz druge banke nije im bilo nimalo smjesno.

ne mogu da skontam logiku da ti je bitniji novi klijent od mene koji sam tu godinama i koji koristim sve bankarske proizvode.
Slazem se 100 posto..
Jos sam imala ponudu druge banke..dala im da kopiraju..sve pokazala. Jok..
Nema veze..jedva čekam da se maknem..rekli su mi mnogi da je najgora al hajd da se ne prebacujemo i evo sta se desi
Post Reply