rad za ebay?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ciklamaboja

#1 rad za ebay?

Post by ciklamaboja »

Poznajem dosta osoba lično koje rade online, iz kuće, za Ebay tako što prevode artikle na neke jezike.U pitanju je po rečenica - maximalno dvije za svaki artikal i prevodi se npr sa engleskog na njemacki,italijanski,španski,francuski itd i obrnuto.Nijedna od ovih osoba nije bilo kakav vrhunski poznavalac nijednog od ovih jezika,pogotovo njemačkog,italijanskog,španskog ili francuskog.(engleski danas svi znamo).Maximalno poznavanje tih jezika je ono koje se moze nauciti u srednjoj školi ili na kursu.Dodaš malo google translatea i eto ga :D
Kazu da rade po 4-5 do maximalno 6 sati dnevno (ili kako sebi organizujes, kontrola je sedmicno) i da je nakon sto oni iz ebaya brzinski pogledaju isplata od 100-200 KM sedmično.Zavisno od toga kako i koliko posla se uradi.

Problem je što niko ne zeli fino da kaze kako se doslo do tog posla a sve su ozbiljne osobe, starije, i ne lazu sigurno.I njihovi roditelji,rodbina,prijatelji i to potvrđuju.Kažu ide se iskljucivo preko preporuke i to kad njima zatreba još ljudi ali niko ne daje bilo kakve konkretnije informacije i svi kazu, vidjecemo, ako zatreba još preporučit cemo te isl :)

Da li neko od vas zna nešto o tome? Volio bih se iskusati u tome jer hajmo reci engleski i italijanski govorim jako dobro, a sigurno bolje i njemacki od pola ovih sto znam da rade taj posao, i to vec duzi period.Uz sve to imam dosta slobodnog vremena.

halalite na greškama, pišem u po noći :)
ODB

#2 Re: rad za ebay?

Post by ODB »

Na Crowdflower sajtu gdje radim ove mikrozadatke bio je sredinom mjeseca od Ebay zadatak i znam tako da Ebay nudi poslove preko ovog sajta ,a direktno sumnjam.
Jbg,kontaktiraj ebay na kraju krajeva.
Na ovom sajtu su dobro plaćali zadatak ,svaki pojedinac je imao mogućnost da zaradi preko 500$ za 7 dana.U pitanju je bilo ispravljanje grešaka u naslovima artikala i maznuo sam dobar keš.
Post Reply