Recimo: firma X je imala vozilo na leasing i prilikom njenog gašenje druga firma Y je pruzela sve obaveze o otplaćivanju na svoj teret, napravljen je ugovor itd... firma Y je prilikom preuzimanja vozila dobila i račun za vozilo sa iskazanim PDV-om i odbila ga na kraju mjeseca. Sada firma X treba da iznese dobavljače iz poslovnih knjiga al ima otvoren dug prema leasingu koji mu je poslao storno račun za ostatak PDV što je ova druga firma Y odbila. dakle radi se o tome da je dva puta odbijan pdv za jedno vozilo, prvi put prilikom kupovine od strane firme X a drugi put prilikom preuzimanja od strane firme Y jer je dobila uz automobil i račun novi. sada je firma X dužna vratiti odbijeni pdv, imal tu ikakvo drugo rješenje...
problem sa PDV-om
Moderator: anex
-
jackassbih
#1 problem sa PDV-om
Eh ovako, imam malo veći problem pa ako mi iko može pomoći bio bih zahvalan i sa moje strane nagrađen novčano, zbog toga odgovore možete poslati na pp
Recimo: firma X je imala vozilo na leasing i prilikom njenog gašenje druga firma Y je pruzela sve obaveze o otplaćivanju na svoj teret, napravljen je ugovor itd... firma Y je prilikom preuzimanja vozila dobila i račun za vozilo sa iskazanim PDV-om i odbila ga na kraju mjeseca. Sada firma X treba da iznese dobavljače iz poslovnih knjiga al ima otvoren dug prema leasingu koji mu je poslao storno račun za ostatak PDV što je ova druga firma Y odbila. dakle radi se o tome da je dva puta odbijan pdv za jedno vozilo, prvi put prilikom kupovine od strane firme X a drugi put prilikom preuzimanja od strane firme Y jer je dobila uz automobil i račun novi. sada je firma X dužna vratiti odbijeni pdv, imal tu ikakvo drugo rješenje...
-
rebus
#2 Re: problem sa PDV-om
Ne kontam baš to "odbijanje" PDV-a od strane firme "y" jer je storno fakture valjda trebao glasiti na firmu "x".
Naime, sve bi se popeglalo da je ulazni PDV stornirala firma "x".
Naime, sve bi se popeglalo da je ulazni PDV stornirala firma "x".
- hamalalija
#3 Re: problem sa PDV-om
KAko je to vozio registrovano ako nije placen PDV. Koliko ja znam PDV se placa kada se kupuje vozilo. Firma X nije smjela prikazati PDV na fakturi, ako je vec ona (firma X) platila PDV. Ni ja ovo odbijanje kontam
-
jackassbih
#4 Re: problem sa PDV-om
ovako storno fakturu je dobila firma X al fol je u tome što je nisam dobio prilikom potpisivanja ugovora o preuzimanju duga za vozilo između firmi X i Y nego sada kad trebamo da zatvorimo firmu imam otvoren dug od strana firme X prema leasingu (storno fakturu su mi poslali nakon 4mjeseca i to na moj zahtjev kada sam im objasnio situaciju, njihova greška je u tome što mi nisu izdali storno fakturu odmah tako da ne bi firma Y imala ulazni pdv), sada sam u situaciji da sam dva puta odbio pdv za jedno vozilo,