Posao za limara

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Puf

#1 Posao za limara

Post by Puf »

Zanima me kakvo je stanje sto se tice Sarajeva i posla za limara.

Trenutno radim u Mostaru i razmisljam da se prebacim u Sarajevo jer stanje u Mostaru nije obecavajuce nimalo :(...

Ako neko zna kolike su plate i kakvi su uslovi to bi mnogo pomoglo...

Hvala vam
FMDzem

#2 Re: Posao za limara

Post by FMDzem »

Ja znam jednog/dvojicu koji ne znaju šta će od para :/
Puf

#3 Re: Posao za limara

Post by Puf »

Nije valjda nema niko nikakvih informacija o limarima ili o poslu za limare u najvecem BIH gradu :)
made_in_sarajevo

#4 Re: Posao za limara

Post by made_in_sarajevo »

za sta limar? popravljas auta,varis ograde, pravis neke konstrukcije, znas raditi na masinama za savijanja,rezanje, itd? zavisi sta znas raditi,a mozes naci od firmi koje rade reklame pa do teske industrije, mozes privatno raditi i ako ces raditi kvalitetno nema problema onda za tebe.
Puf

#5 Re: Posao za limara

Post by Puf »

made_in_sarajevo wrote:za sta limar? popravljas auta,varis ograde, pravis neke konstrukcije, znas raditi na masinama za savijanja,rezanje, itd? zavisi sta znas raditi,a mozes naci od firmi koje rade reklame pa do teske industrije, mozes privatno raditi i ako ces raditi kvalitetno nema problema onda za tebe.
U pitanju je limar koji zna raditi na masinama za savijanje i rezanje odnosno praviti konstrukcije. Nije autolimar u pitanju :)...

Cisto me zanima ekonomska isplativost prelaska iz Mostara u Sarajevo, da li slucajno znas imena nekih privatnika/firmi koje zaposljavaju limare da se raspitam o uslovima rada tamo? Bio bih jako zahvalan :)
made_in_sarajevo

#6 Re: Posao za limara

Post by made_in_sarajevo »

aldinmah wrote:
made_in_sarajevo wrote:za sta limar? popravljas auta,varis ograde, pravis neke konstrukcije, znas raditi na masinama za savijanja,rezanje, itd? zavisi sta znas raditi,a mozes naci od firmi koje rade reklame pa do teske industrije, mozes privatno raditi i ako ces raditi kvalitetno nema problema onda za tebe.
U pitanju je limar koji zna raditi na masinama za savijanje i rezanje odnosno praviti konstrukcije. Nije autolimar u pitanju :)...

Cisto me zanima ekonomska isplativost prelaska iz Mostara u Sarajevo, da li slucajno znas imena nekih privatnika/firmi koje zaposljavaju limare da se raspitam o uslovima rada tamo? Bio bih jako zahvalan :)
ono sto znam firmi ne isplati ti se jer ne bi imao redovnu platu ili bi mozda imao minimalac jer su firme sjebane nakon krize pa se cupaju jos uvijek. koliko sam te skontao znas na cnc masinam raditi? zarovi se malo po google ne bi trebao biti veliki problem ako znas na cnc raditi, samo imaj u uvidu da je dosta tih firmi bas sjebano nakon krize pa se neke jos cupaju,neke se nikad nisu ni iscupale,a neke se iscupale i dobro im je sad, pa kako gdje naletis
Post Reply