Pelet u BiH - cijene i gdje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nadžak

#3201 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by nadžak »

betametazon wrote:Sad sam pricao sa ovim sto je oglasio na pik-u bukov pelet po 300 KM....isporucit moze brzo, cijena povoljna ali trazi da se nadjemo i da mu uplatim pola tone avansno...meni to sve suhveli izgleda?
Probaj ga ponudit da potpišete neki brzinski papir u formi ugovora, da ti pokaže ličnu kartu, tj da upišete podatke, da vidiš ko je. Ako vidiš da se ne boji toga onda probaj to sa njim riješit, šta bi.
150 km, pola tone, nije toliki belaj, valjda. :?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3202 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by un1ted »

Nista to, avans je 50tak KM i to je ok. Sve preko moze voditi ka prevari. Niko ne uzima 100% avans, nema smisla.
boshniak

#3203 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by boshniak »

Ovakva situacija sa peletem samo stvara prostor za crno trziste i brojne metode prevare, a našem maštovitom narodu malo treba da nađe prostora za prevaru u svakoj mogućoj situaciji.
golfiista

#3204 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by golfiista »

Kakav avans, dovuci pa naplati, ha ja.
betametazon

#3205 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by betametazon »

Ma ne znam, on se pravda time da je znao biti prevaren u smislu da mu naruce pa se ne jave kad on dodje u mjesto...nisam pametan, on takodjer nudi to kao slikanje LK obostrano ali meni je to sve suhveli, u ovakvoj krizi i sa ovakvim cijenama on bez problema moze za dva dana isporucit 3 tone...i nije problem 150 KM, dao bih mu jq odmah 900 ali da mogu biti siguran da je to regularno. A on hoce da se nadjemo u zenici a proizvodnja mu navodno negdje na vlasicu...
Rugafet

#3206 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Rugafet »

Ma nista to. Kad dovuce platis i cao, ako hoce tako ako nece ne daji lovu. Nista ne mora da znaci ali danas svakakvih petljanaca imas na svakom koraku. Ti kako hoces ja ne bi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3207 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by un1ted »

Ne uplacuj nista, pa na ovoj "nestasici" nema sanse da ne proda taj pelet.
nadžak

#3208 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by nadžak »

betametazon wrote:Ma ne znam, on se pravda time da je znao biti prevaren u smislu da mu naruce pa se ne jave kad on dodje u mjesto...nisam pametan, on takodjer nudi to kao slikanje LK obostrano ali meni je to sve suhveli, u ovakvoj krizi i sa ovakvim cijenama on bez problema moze za dva dana isporucit 3 tone...i nije problem 150 KM, dao bih mu jq odmah 900 ali da mogu biti siguran da je to regularno. A on hoce da se nadjemo u zenici a proizvodnja mu navodno negdje na vlasicu...
Imaš PP.
betametazon

#3209 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by betametazon »

Ma odustao sam i ja, barem zasad...cijena mu je svugdje preko 400 KM a on ga za ispod 300 daje, ili je teski fus ili neki zajeb. Narucio sam prije oko 25 dana iz novog grada ali nista jos, po 390 KM sa prevozom...
kikkan

#3210 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by kikkan »

Upravo dobio informaciju iz prve ruke da je naša draga HIFA otkupila nekoliko vagona peleta koji dolazi iz Poljske. Firma je kupila pelet iz Poljske a HIFA odmah uskočila da "spasi" situaciju i otkupila prije nego je pelet stigao na odredište.

Šta se da zaključiti, da će se ovo nastaviti i naredne godine vjerovatno te da trebamo misliti na alternativu ako je moguce.

Dok je HIFA država u državi, teško da možemo računati na to da će neko postaviti granice monopolizmu ako mi sami to ne uradimo kroz neki bojkot. Iako sam sebi izgledam smiješan kad pomenem bojkot, jer da smo sačinjeni od tog materijala ne bi štošta trpjeli u državi.
Ova vještačka kriza sa peletom je samo jedna manifestacija cjelokupne situacije u državi
Reglan

#3211 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Reglan »

Koliko je pelet sad u Tranzitu u Blazuju, ja sam prije 2 mjeseca placao Trgovir po 330.
nadžak

#3212 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by nadžak »

kikkan wrote:Upravo dobio informaciju iz prve ruke da je naša draga HIFA otkupila nekoliko vagona peleta koji dolazi iz Poljske. Firma je kupila pelet iz Poljske a HIFA odmah uskočila da "spasi" situaciju i otkupila prije nego je pelet stigao na odredište.

Šta se da zaključiti, da će se ovo nastaviti i naredne godine vjerovatno te da trebamo misliti na alternativu ako je moguce.

Dok je HIFA država u državi, teško da možemo računati na to da će neko postaviti granice monopolizmu ako mi sami to ne uradimo kroz neki bojkot. Iako sam sebi izgledam smiješan kad pomenem bojkot, jer da smo sačinjeni od tog materijala ne bi štošta trpjeli u državi.
Ova vještačka kriza sa peletom je samo jedna manifestacija cjelokupne situacije u državi
DaBogda mu sve što ima propalo, gladna pogan odvratna. :(
kikkan

#3213 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by kikkan »

nadžak wrote:
kikkan wrote:Upravo dobio informaciju iz prve ruke da je naša draga HIFA otkupila nekoliko vagona peleta koji dolazi iz Poljske. Firma je kupila pelet iz Poljske a HIFA odmah uskočila da "spasi" situaciju i otkupila prije nego je pelet stigao na odredište.

Godisnji promet HIFA grupace je oko 900 mil. KM :) i očito da im je malo
Maraschino

#3214 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Maraschino »

Bojkot Hife a sta drugo. Makar u kanisteru donosio sa druge pumpe njemu necu ostaviti marku.

Juce gledam neki bijednik pored ceste stavio pelet na paleti i prodaje. Ono kisa trusi a on stavio kisobran da ne pokisne. Ne suncobran nego obican kisobran. :D
spreca

#3215 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by spreca »

nadžak wrote:
Grehota je da propadne......radije neka izgori u nekom pozaru
kikkan

#3216 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by kikkan »

Maraschino wrote:Bojkot Hife a sta drugo. Makar u kanisteru donosio sa druge pumpe njemu necu ostaviti marku.
Bar to je minimum koji pojedinac može uraditi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3217 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Truba »

Scuffy Dogs wrote:LOL prvi komšija uveo to centralno na pelet vidim došla mu roba dostavio drvosječa pitam koliko je rapa pelet kod njih kaže ne znam kako bolan ne znaš :D kaže kupila mi stranka, a meni klikeri proradiše sestra mu doturica SDA, ko kaže da nema peleta :lol:
:lol: sjoo šta se radi
maks_rs
Grijem se na: Pelet + Inverter

#3218 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by maks_rs »

A maksimum što pojedinac može uraditi je da se vrati na prethodni način grijanja ( ili nešto još novije i modernije :D ). Kad splasne histerična potražnja za peletom i cijena će se vratiti u razumne okvire.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3219 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Truba »

boshniak wrote:Ovakva situacija sa peletem samo stvara prostor za crno trziste i brojne metode prevare, a našem maštovitom narodu malo treba da nađe prostora za prevaru u svakoj mogućoj situaciji.

jbt u nas kupovina peleta postala naučna fantastika i stres
pa šta je ovo ljudi moji

mi plinaši strepimo za ruski dug

eeee
boshniak

#3220 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by boshniak »

Black swan wrote:
boshniak wrote:Ovakva situacija sa peletem samo stvara prostor za crno trziste i brojne metode prevare, a našem maštovitom narodu malo treba da nađe prostora za prevaru u svakoj mogućoj situaciji.

pa šta je ovo ljudi moji

eeee
A mi ugljari samo moramo da se tuširamo češće, ehh kad se sjetim da sam za dlaku kupio kotao na pelet. Lijepi moj ugalj kupio ga ljetos po 80KM od prijevoznika iz banovica
betametazon

#3221 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by betametazon »

Eno neka firma na pik-u nudi ugovaranje peleta sad za narednu godinu, isporuka naredno proljece i ljeto po 320,00 KM.

Toliko o kupovanju na vrijeme :) sa trenutnom situacijom nema ga vise ispod 300 KM da ga ne znam kad kupujes :)
un1ted

#3222 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by un1ted »

Kakav je to ugalj od 80KM :-)
zippoo87

#3223 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by zippoo87 »

un1ted wrote:Kakav je to ugalj od 80KM :-)
zemljeni :D
probook

#3224 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by probook »

Black swan wrote:

pa šta je ovo ljudi moji

eeee
Klima japanac majka :mrgreen:
mirzasut

#3225 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by mirzasut »

boshniak wrote: A mi ugljari samo moramo da se tuširamo češće, ehh kad se sjetim da sam za dlaku kupio kotao na pelet. Lijepi moj ugalj kupio ga ljetos po 80KM od prijevoznika iz banovica
Nisu samo peletari zakinuti mutnim poslovima 8) 8)
Mrki banovićki ugalj za 80 KM se može dobiti od prevoznika koji od svakog transporta skinu po malo, i kada se nakupi približna količina ide ovako... bez priče o kvaliteti i količini... važno da je crn i da je jeftin.
Naravno ti si na dobitku, a oni koji su platili ugalj po redovnoj cijeni od 175 KM su zakinuti. Takođe se ugalj po toj cijeni može dobiti od onih koji ga kradu sa traka, transportera na kopovima ili ga vade površinski iz zemlje i taj nije kvalitetan.
Post Reply