Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6276 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

vjesticanametli wrote::lol: rovi bas tako ...na svakoj stranici pise
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6277 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Zux wrote:
ColdWar wrote:
Zux wrote:Isto tako, vama je lakse bilo pametovati, umjesto napisati odgovor. Hvala ni na čemu.
Nije tako , nego si ti lijen...
Nije nego sam želio saznati informaciju iz nečijeg iskustva. A nisam imao u tom momentu vremena da rovim po postovima kao sto je recimo ovaj tvoj. Nadobudan, pametan i nadasve beskoristan. Na svakoj temi na ovom forumu pola postova je upravo takvo. Forum postoji da bi se diskutovalo, pomoglo, podijelilo iskustvo, a ti i slični ga doživljavate kao poligon za pridike i pametovanje.
Forum postoji da se razmijene misljenja i iskustva. Red je, ali i stvar uvazavanja i postivanja drugog procitati prethodne komentare, ak one sve, onda barem zadnjih 10 stranica.

Velike su sanse da ces na prethodnim stranicama pronaci pitanje koje si postavio, jer svako malo isto pitanje postavi neko drugi.

Prema tome, to sto ti nemas vremena za citanje, mene apsolitno ne zanima. Ako nemas vremena i nemas postivanja prema drugima, plati nekome da to za tebe uradi.
burekodsira

#6278 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by burekodsira »

full ack
MrShadow

#6279 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Moje novo iskustvo

1) Paypal automatski poslao withdrawal na karticu 02.01 u iznosu od 892 Eur
2) Novac stigao na karticu i bio na kartici 10 dana
3) 11.01 Novac nestao sa kartice
4) Blokirao karticu i prijavio banci
5) Banka kaze da je paypal povukao novac nazad i da nemaju nista s time
6) Paypal kaze da nije povukao novac nazad i na mom paypalu nema novca

:? :?

Radi se o raiffeisen
Saka

#6280 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

isx wrote:Da li mogu paypalom dobiti refund ako vratim item registrovanom postom? Da li sigurno mogu dobiti dispute ako nesto krene po zlu, buduci da se ne radi o maloj cifri.
Ako si platio PayPal-om možeš dobiti refund na isti način.
holowey

#6281 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

MrShadow wrote:Moje novo iskustvo

Radi se o raiffeisen
ko ti je poslao taj novac? meni to izgleda kao da je posiljalac iz nekog razloga zatrazio povrat, argumentovao to i paypal odradio povrat... provjeri taj kraj... ako tu ne nadjes "krivca", nazovi paypal i trazi da ti oni objasne sta se desilo... uplati par dolara na skype i zovi
MrShadow

#6282 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

nije niko poslao, to je zbir oko 50 transakcija koji paypal automatski svakog mjeseca posalje na racun. Jedino da je svih 50 ljudi povuklo novac.
Zvao sam paypal u medjuvremenu i oni kazu da nisu povukli nikakav novac i da ako jesu morao bi mi biti vidljiv na mom accountu, a nema nista u Logovima.
SanskiBiser

#6283 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

MrShadow wrote:nije niko poslao, to je zbir oko 50 transakcija koji paypal automatski svakog mjeseca posalje na racun. Jedino da je svih 50 ljudi povuklo novac.
Zvao sam paypal u medjuvremenu i oni kazu da nisu povukli nikakav novac i da ako jesu morao bi mi biti vidljiv na mom accountu, a nema nista u Logovima.
Trazi izvod iz banke vezan za taj racun mora ti pisati tacno kud i kako je novac isao, znaci vidi se kad je uknjizen novac na racun sa PayPal i iznos i vidi se kad je novac povucen nazad tj. mora biti podatak o toj transakciji, uopsteno ako je novac legao na racun u izvodu se mora vidjeti svaka transakcija nakon toga, ako nema toga a nema ni novca onda ti neko iz banke laze a ako ima onda s tom informacijom sa izvoda kontaktiraj preko Skype direktno PayPal ponovo i posalji im sliku tog detalja sa izvoda...
DON_eARL

#6284 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

holowey wrote:

Radi se o raiffeisen
ko ti je poslao taj novac? meni to izgleda kao da je posiljalac iz nekog razloga zatrazio povrat, argumentovao to i paypal odradio povrat... provjeri taj kraj... ako tu ne nadjes "krivca", nazovi paypal i trazi da ti oni objasne sta se desilo... uplati par dolara na skype i zovi
Možeš samo 1000KM da prebaciš u jednoj transakciji preko PayPala na kartice u BiH. Dugo se neko od poznanika isto gnjavio oko toga i na kraju je povučen iznos od 1000KM ručno, pa ostatak automatski. Uglavnom, kada ručno povučeš, otvori slučaj za podršku i kaži da ti vrate 5$. :D
isx

#6285 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Saka wrote:
isx wrote:Da li mogu paypalom dobiti refund ako vratim item registrovanom postom? Da li sigurno mogu dobiti dispute ako nesto krene po zlu, buduci da se ne radi o maloj cifri.
Ako si platio PayPal-om možeš dobiti refund na isti način.
Znam da mogu, nisam jednom dobio. Zanima me mogu li dobiti case u slucaju da nesto krene po zlu, buduci da vracam postom nimalo jeftinu stvar.
MrShadow

#6286 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Ima li jos ko problem da povuce novac na Visa karticu Unicredita?
Meni ne radi od danas, kaze " Sorry, unable to complete request at this time".
Zvao paypal, kazu da ne vide problem pa su eskalirali i sada ckam odgovor.
Matris

#6287 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Matris »

MrShadow wrote:Ima li jos ko problem da povuce novac na Visa karticu Unicredita?
Nema problema.
mullersmichael

#6288 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mullersmichael »

Matris wrote:
MrShadow wrote:Ima li jos ko problem da povuce novac na Visa karticu Unicredita?
Nema problema.
I ja imam isti problem....raiffeisen banka
edys

#6289 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by edys »

Da li ima limit koliko se novca moze poslati u jednoj transakciji?

EDIT: Nasao odgovor :run:
NikolaKZ91

#6290 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Pozdrav. Drug ima problem sa povezivanjem kartice na pejpal, izgleda da je nesta gresio preveliki broj puta i sad nece da mu poveze karticu. Ja sam isto pokusao da mu pomognem, medjutim kada probam da ukucam one kodove, najprije mi se pojavila notifikacija da je promasio previse puta i da moramo da uploadujemo neki licni dokument sa slikom. Sada kod pokusam samo pise this card cannot be linked. A ne znamo sad ni gdje da uploadujemo tu sliku jer ta opcija nestala???
Mehemed
Vozim: automobil

#6291 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Nek kontaktira paypal support preko emaila ili ako zna engleski nek doda para na viber ili skype i nek ih direkt nazove. Ja jednom davno zvao, cijena poziva smiješna, 2 centa po minuti.
NikolaKZ91

#6292 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Support odgovorio da banka odbila naplatu od 1 dolar. A drug stavio 5 KM na karticu. Kazu da kontaktiramo banku. Malopre probao da odem na ono link card i odbija mi opet(this card cannot be linked), ne mogu ni da je dodam a kamili da dodjem do tog koraka da mi skine novac i aktivira.
niho92

#6293 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

NikolaKZ91 wrote:Support odgovorio da banka odbila naplatu od 1 dolar. A drug stavio 5 KM na karticu. Kazu da kontaktiramo banku. Malopre probao da odem na ono link card i odbija mi opet(this card cannot be linked), ne mogu ni da je dodam a kamili da dodjem do tog koraka da mi skine novac i aktivira.
Neka uplati još 5KM, neki minimum je 10KM, obicno na karticama 5KM dođe ko depozit pa ih ne možes potrošit
NikolaKZ91

#6294 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

I jos nesto, izgleda da novi korisnici pejpala iz BiH vise nemaju hold 30 dana. Jer mi jedan drug koji se registrovo prije pola godine od pocetka uredno dize pare bez holda od 30 dana. A ja kad ih pitam da mi skinu hold traze mi da sam primio 10.000 usd. Havarija.
Mehemed

#6295 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Zavisi ko ti pošalje pare i kako ti pošalje. Od toga zavisi 30 dana hold.
un1ted

#6296 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

DON_eARL wrote: Možeš samo 1000KM da prebaciš u jednoj transakciji preko PayPala na kartice u BiH. Dugo se neko od poznanika isto gnjavio oko toga i na kraju je povučen iznos od 1000KM ručno, pa ostatak automatski. Uglavnom, kada ručno povučeš, otvori slučaj za podršku i kaži da ti vrate 5$. :D
Maksimalan iznos po transakciji iznosi 4,1xx,xxKM - automatski- Ručno, ne sjećam se, ali mislim da je oko 2.400KM. Ako je veći zbir uplata, paypal autmatski dijeli na ovaj iznso.
NikolaKZ91 wrote:Support odgovorio da banka odbila naplatu od 1 dolar. A drug stavio 5 KM na karticu. Kazu da kontaktiramo banku. Malopre probao da odem na ono link card i odbija mi opet(this card cannot be linked), ne mogu ni da je dodam a kamili da dodjem do tog koraka da mi skine novac i aktivira.
Jesi li siguran da ne pokušava uplatiti iznos za neku od kladionica?

Radi se o raiffeisen
Ukoliko dođe do povrata novca sa tvog računa, banka ti mora dati obrazloženje. Ne postoji mogućnost da paypal "magično" povuče novac nazad. To se moglo desiti samo uz odobrenje banke. Banka će to odobriti ukoliko je u pitanju chargeback koji je pokrenuo uplatioc novca (onaj ko ti je plaćao). Ukoliko je to slučaj, paypal bi ti poslao notifikaciju o chargebacku.

Pritisni banku i traži zvanični odgovor. Kada dobiješ pisani odgovor, onda POZOVI PAYPAL. Mozes kupiti skype 10$ i trajat će ti za 100h razgovora :)
DON_eARL

#6297 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

un1ted wrote:
DON_eARL wrote: Možeš samo 1000KM da prebaciš u jednoj transakciji preko PayPala na kartice u BiH. Dugo se neko od poznanika isto gnjavio oko toga i na kraju je povučen iznos od 1000KM ručno, pa ostatak automatski. Uglavnom, kada ručno povučeš, otvori slučaj za podršku i kaži da ti vrate 5$. :D
Maksimalan iznos po transakciji iznosi 4,1xx,xxKM - automatski- Ručno, ne sjećam se, ali mislim da je oko 2.400KM. Ako je veći zbir uplata, paypal autmatski dijeli na ovaj iznso.
Ovaj slučaj se ponavljao više mjeseci zaredom, kada je god bilo više od 1000,00 KM na PayPalu, novac se vratio prilikom automatskog povlačenja. Zvali Dublin mislim, išli u banku, nisam sada siguran ko je dao ovu informaciju, ali je riješenje bilo da na PP ostane manje od milje i novac se povlačio... Ovo je bilo prošle godine, da li je ranije ili trenutno drugačije stanje, ne mogu precizirati. :-)
NikolaKZ91

#6298 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Resili smo problem. Trebalo je samo da uplati jos 5 KM na karticu da bi se aktiviralo. Al cini mi se stvarno da nema holda od 30 dana, jer smo uradili withdraw. I dalje stoji pending i ono da ce trajati od 5-7 radnih dana ali smo povukli uplatu koja mu stigla prije 2 dana. Dok ja i dalje cekam po 30...
Mehemed

#6299 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Opet ponavljam. Zavisi ko uplati i kako se uplati. Neke uplate dolaze bez trade holda, neke dolaze sa trade holdom, nema veze da li je account star 10 godina ili 10 dana.
dobojlija81

#6300 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

Iko išta
visi mi 1000 km nista ne mogu sa njima
hvala
dobojlija81 wrote:ljudi zna li ko kako riješiti i jel ko imao problem umjesto na karticu pare se vrate na PP balans i tako već dva mjeseca
zvao Irsku, piso suportu njihovom samo kazu da je do banke
bio u banci sve ok, RF Visa
Hvala
Post Reply