Naira
Moderator: anex
-
foton
#1 Naira
Jedno vrijeme je trgovina Dolarima i Jenima bila interesantna, skoro zabavna, dobar mi je bio kineski Juan ali su oscilacije valute prestale davati zaradu... Nakon pada u junu, nigerijska Naira mi izgleda kao kandidat za investiciju... Moze li se u brzom roku oporaviti za makar 20%??
- seln
#3 Re: Naira
Naira = buducnost

-
detroit-mercy
#4 Re: Naira
Sta je glavni nigerijski proizvod-nafta- znaci cijene nafte odredjuju cijenu Naire. Ako mozes predpostaviti kako ce se nafta kretati na globalnom trzistu onda mozes predpostaviti i kretanje te Naire. Mada ako znas ovo prvo, mozes trgovati i dionicama naftnih kompanija ili ti sa oil futuresfoton wrote:Jedno vrijeme je trgovina Dolarima i Jenima bila interesantna, skoro zabavna, dobar mi je bio kineski Juan ali su oscilacije valute prestale davati zaradu... Nakon pada u junu, nigerijska Naira mi izgleda kao kandidat za investiciju... Moze li se u brzom roku oporaviti za makar 20%??
-
Itsoktobealone
#5 Re: Naira
Ne. Nigerija se uzda samo u naftu (96% exporta), a buduci da je tu predvidjena cijena do $50 po barelu (barem za ovu godinu), i valuta ce im ista takva biti. Cim padne nafta, odose i oni.
Nekad prije su oni imali i metale u exportu (aluminij, bakar), al' je to sve slabo.
Nekad prije su oni imali i metale u exportu (aluminij, bakar), al' je to sve slabo.