Naira

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
foton

#1 Naira

Post by foton »

Jedno vrijeme je trgovina Dolarima i Jenima bila interesantna, skoro zabavna, dobar mi je bio kineski Juan ali su oscilacije valute prestale davati zaradu... Nakon pada u junu, nigerijska Naira mi izgleda kao kandidat za investiciju... Moze li se u brzom roku oporaviti za makar 20%??
Naslovnica

#2 Re: Naira

Post by Naslovnica »

Naravno
8-)
seln

#3 Re: Naira

Post by seln »

Naira = buducnost

Image
detroit-mercy

#4 Re: Naira

Post by detroit-mercy »

foton wrote:Jedno vrijeme je trgovina Dolarima i Jenima bila interesantna, skoro zabavna, dobar mi je bio kineski Juan ali su oscilacije valute prestale davati zaradu... Nakon pada u junu, nigerijska Naira mi izgleda kao kandidat za investiciju... Moze li se u brzom roku oporaviti za makar 20%??
Sta je glavni nigerijski proizvod-nafta- znaci cijene nafte odredjuju cijenu Naire. Ako mozes predpostaviti kako ce se nafta kretati na globalnom trzistu onda mozes predpostaviti i kretanje te Naire. Mada ako znas ovo prvo, mozes trgovati i dionicama naftnih kompanija ili ti sa oil futures :mrgreen:
Itsoktobealone

#5 Re: Naira

Post by Itsoktobealone »

Ne. Nigerija se uzda samo u naftu (96% exporta), a buduci da je tu predvidjena cijena do $50 po barelu (barem za ovu godinu), i valuta ce im ista takva biti. Cim padne nafta, odose i oni.

Nekad prije su oni imali i metale u exportu (aluminij, bakar), al' je to sve slabo.
Post Reply