MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
uncas
#801 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
E jeste navalili da budete drotovi braco moja mila 
- Corak
#802 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Znam brate, ali vidis da pojedine osobe ovdje nemaju pojma kako se zavrsavaju poslovi. Lupetaju rukama po tastaturi i pisu gluposti koje nemaju veze s vezom. Ja kazem da treba stela i lova, ono svoje pici .ja1986 wrote:@Corak
Sta se druze trudis objasnjavat, ko je imalo u tim pricama i desavanjima zna sta i kako se radi. Mozda 10-20 % prodje na sposobnost, a ostalo je vec rezervisano i tacka. Bar je tako kod nas u SBK, ali vjerujem i svugdje.
-
Champion
#803 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
U pravu si, s nekima ne traba raspravljat, prvo te svuku na svoj nivo onda te dotuku iskustvom.Corak wrote:Opce je poznato da Hemera prica nebuloze... Pa svakom je jasno da onaj sa VSS moze da radi poslove koji zahtjevaju SSS... SSS je samo minimum za aplikaciju !Champion wrote:Za razliku od tebe ja odlicno znam sta pricam, ne objasnjava mi se al nemas dobru informaciju i nemoj ljudima koji ne znaju podvaljivat nesto sto nije tacno. Evo moj prijatelj je sad na ovom konkursu u proceduri za policajca a ima VSS sutra ide na test, haj mi reci sto on i jos nekoliko stotina drugih nisu otpali.Hemera wrote:konkurisali su sa diplomom SSS i oni su SSS,sta ti oni pricjau to je njihov problem
nemoj mutiti pricu dzaba,par kandidata je odbijeno upravo radi toga sto su se prijvaili kao VSS na mjesto SSS.
Pozdrav
- dingosp0
#804 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
manite se suplji,
nego dajte da pomognemo jedni drugima..
jeli ko izlazio na ovaj konkurs zadnji put kad je bio?
kakva pitanja budu, i hocel biti bas detaljna... sa sadasnjim policajcima koji su primljeni prosli put, 2009? god? kazu da je test uredu... nema nikakvih detaljnih pitanja.. a cak sam pricao sa momkom koji je izlasio na konkurs u Tuzli neki dan kaze bilo im je 10tak pitanja iz engleskog jezika, 10ak o racunarima...
tema sutra pretpostavljam ce biti zasto zelis biti policajac... takva je bila svaki put...
sinoc je bio N. Pecanac na kantonalnoj, kaze bice konkurs opet u sept za 130 policajaca..
kakva pitanja budu, i hocel biti bas detaljna... sa sadasnjim policajcima koji su primljeni prosli put, 2009? god? kazu da je test uredu... nema nikakvih detaljnih pitanja.. a cak sam pricao sa momkom koji je izlasio na konkurs u Tuzli neki dan kaze bilo im je 10tak pitanja iz engleskog jezika, 10ak o racunarima...
tema sutra pretpostavljam ce biti zasto zelis biti policajac... takva je bila svaki put...
sinoc je bio N. Pecanac na kantonalnoj, kaze bice konkurs opet u sept za 130 policajaca..
-
zoro3
#805 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne lipši magarče do zelene travedingosp0 wrote:manite se suplji,
Veoma poučna narodna izreka koja nas već dugo opominje da ne verujemo obećanjima nego delima.
Ipak neke lekcije nikada se ne nauče.
Na žalost.
- Hemera
#806 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Corak wrote:Opce je poznato da Hemera prica nebuloze... Pa svakom je jasno da onaj sa VSS moze da radi poslove koji zahtjevaju SSS... SSS je samo minimum za aplikaciju !Champion wrote:Za razliku od tebe ja odlicno znam sta pricam, ne objasnjava mi se al nemas dobru informaciju i nemoj ljudima koji ne znaju podvaljivat nesto sto nije tacno. Evo moj prijatelj je sad na ovom konkursu u proceduri za policajca a ima VSS sutra ide na test, haj mi reci sto on i jos nekoliko stotina drugih nisu otpali.Hemera wrote:konkurisali su sa diplomom SSS i oni su SSS,sta ti oni pricjau to je njihov problem
nemoj mutiti pricu dzaba,par kandidata je odbijeno upravo radi toga sto su se prijvaili kao VSS na mjesto SSS.
pročitaj ako znaš čitati hahahahahhahah
http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... jnoqzx.jpg
-
thebozz
#807 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sta se svađate oko gluposti, svako ko ima VSS ima i SSS, i predo je sa SSS diplomom i VSS u dva primjerka, veoma jednosavno. 
- Hemera
#808 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa ne mozes objasniti jedino da mu pustis link primjera odbijenih kandidata koji su otpali upravo radi razloga sto su se prijavili neodgovarajucom diplomom na javni oglas

-
V3jr0n
#809 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
elda wrote:Hvalakontrolor wrote:1. zakonodavna vlast kantona ili federacije
2.najvisi upravni akt u opcini
3.otkazni rok koliko najmanje dana za lice i koliko za poslodavca
4.porodiljsko odsustvo koliko najvise
5. nesta u vezi odredjivanja za prekrsaj cime ?
6. duzina trajanaj odgojnih mjera
7. teza povreda sl duznosti
8. policijska ovlast nije (nesta oko prebivalista ili boravista)
9. odobravanje sredstava za koristenje mup
10.unapredjenje iz policajca do starijeg policajca
11.ko mjenja komesara u odsutnosti
12. komisija za izbor komesara -nezavisni odbor -7 clanova
13. komisija za izbor komesara ko imenuje
14.upotrebe sredstava prinude od policajca
15.ko upravlja policijskom upravom
16.rukovodjenje policijom zadacima tako nesto
17.na koga s eprimjenjuje zakon o pol sluzbenicima
18. ogranicenje brzine za radnu masinu
19. zona smirenog saobracaja definicija toga
20.laka prikolica do 750 kg
21.pravilnik o unutrasnjoj organizaciji ko donosi
22.licno ime sastoji se od
23. osnovni elementi sluzbenog akta
24.osnovne knjige evidencije
25. nagrade policijskog sluzbenika izvanredne
26 podstrekac je odgovoran .... dva pitanja bila
27. prijavljivanje javne priredbe organu
28. imunitet tuzilac daje ....
29.centralnu evidenciju o prebivalistu vodi ...
30.osoba sa potvrdom ili privremenom licnom kartom moze je koristiti....
31.tuzena strana u upravnom sporu moze biti....
32. cime se okoncava upravni spor
33. odustajanje tuzioca od optuznice i cija saglasnost
34. unakrsno ispitivanje
35. amnestija se moze dati nakon ...
36. brisanje dugotrajnog zatvora
37.mjere upozorenja ...
38. ko pregleda oduzete predmete
39. punomocnik u upravnom postupku
40. naredba za koristenje sredstrava za organe uprave
41. prijava i odjava prebivalista
42. zalba na rjesenje o promjeni imena ko odlucuje ...
43.nesto oko upravnog postupka ,,,,vrsenje uvidjaja tako nesto
ako neko zna jos pitanja iz ove grupe nek se nadoveze da vidim jesam li ijedno promasio![]()
Da li moze neko ko je isao na ovaj test za maldeg inspektora da stavi nekoliko pitanja sa pod odgovorima kao primjer samo da vidim kako ce nama sutra to da izgleda
- dingosp0
#810 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
o kojim glupostima se vi raspravljate, pa osoba sa VSS (kao sto sam i ja) moze predati za posao koji zahtjeva samo SSS.... sa tim da ne kazes da imas VSS, jer te mogu odbiti za posao jer si "PREKVALIFIKOVAN" ... ziva istina 
-
elda
#811 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ljudi jeste spremni da budete ekstremni? Dosao je i taj dan! Sutra AkoBogda uz Boziju pomoc ovo odraditi!!!
Sretno sutra svima!!
Sretno sutra svima!!
-
TamaAra
#812 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hahahaha .. e svasta ... IMAL KO DA JE TRECA GRUPA??

-
TamaAra
#813 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Corak wrote:Hajde prvo malo skontaj mozgom prije nego nesto kazes (napises).Hemera wrote:hocu ja tebi nesto da kazemCorak wrote:Evo da se nadovezem na ovu temu. Sutra je testiranje i nalazim se u grupi br.2 zajedno sa pola mog komsiluka. Svi oni lafo nesto uce, citaju, raspituju se itd. ali od toga nema nista, nema znaci sanse da budu primljeni jer je opce poznato na koji nacin se dolazi do posla u nasem gradu. Sad bih mogao kaziprstom da pokazem od onih koje poznajem iz zajednice ko ce biti primljen a ko nece. Ja sam licno apsulutni pesimista sto se ovoga tice jer nemam 8.000km, a i da imam nemam covjeka kome bih dao te pare. Na racunaru imam odredjene skripte za ucenje, poneko pitanje koje sam malo prelistao i mogu reci da nije toliko tesko, moze se kvalitetno odgovoriti, ali kakve koristi od kvalitetnih odgovora kad onaj ko ce biti primljen ima kvalitetnog covjeka na kvalitetnom radnom mjestu koji ce kvalitetno da mu sredi posao za kvalitetnu sumu novca !
Gazim lagano 22. godinu. Zavrsio sam SSS (Arhitektonski tehnicar). Kad sam imao 18, kaze babo polozi vozacki trebat ce ti, haj reko...Polozim ja vozacki B k. i za ove 4 god. nikada mi u zivotu nije zatrebao, osim za prolazak na odredjenim konkursima koji kasnije naravno padaju u vodu isto kao sto ce pasti u vodu i ovaj u vezi policije.
Sta zelim da kazem ?! Zelim reci da je u ovoj drzavi nemoguce doci do posla bez stele i bez para. Iz licnog iskustva odgovorno to tvrdim.Ko nema covjeka za sutra, nema potrebe da ide na testiranje i trosi novac od roditelja koji gaje lazne nade o svom djetetu za bolju buducnost..Odavde samo treba![]()
Pozdrav svima![]()
nemoj da pljujes po komsiluku jer si isti ko i oni
i reci ko ti je bas osam milja trazio kad vec navodis takve podatke
znaci nemoj price od komsije sin dao,od hadzinice iz susjednog sela unuk platio i sl.
Po cemu si ti zakljucio da sam ja isti kao oni kad ja uopste nisam dao nikakve podatke o njima, samo rekao da mogu prstom pokazati ko ce biti primljen a ko ne poznavajuci materijalno stanje svakog od njih.
8.000km. za tvoju informaciju (posto si totalno neinformisan) je dao drug koji je samnom u osnovnoj skoli sjedio zajedno u klupi, koji se druzi samnom od malih nogu! Nemoj da ti govorim imenom i prezimenom !
I to nisu price i okolisanja, to je nasa svakodnevnica i opca javna tajna sa kojom ti ocigledno nisi upoznat !
kako 8.000 km kad su meni govorili da traze 25.000 km
-
TamaAra
#814 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ovako ce i nama za policajcemicki125 wrote:evo stigli i rezultati. od 1200 svelo se na 200, masakr totalni.
- dingosp0
#815 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
to bi bio ja...TamaAra wrote:hahahaha .. e svasta ... IMAL KO DA JE TRECA GRUPA??![]()
![]()
![]()
vi sutra iz prve i druge, poslje testa svi na na forum...
da bar mi u trecoj grupu zakucamo test, za raju i drustvo
- dingosp0
#816 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
za policajce ako ostane 200 bice dobro...TamaAra wrote:ovako ce i nama za policajcemicki125 wrote:evo stigli i rezultati. od 1200 svelo se na 200, masakr totalni.![]()
![]()
imajuci u obziru kakvi su se delegati prijavljivali..
kad sam otisao da predam papire, jedni od drugih prepisuju biografije..
ovaj jedan pita zar se mora trcati?
90% nije doslo sa papirom o saglasnosti i prijavom..
-
elda
#817 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Slatko sam se nasmijao!!! hahha koji kraljevi cuj biografiju prepisuju!!!! haaahahadingosp0 wrote:za policajce ako ostane 200 bice dobro...TamaAra wrote:ovako ce i nama za policajcemicki125 wrote:evo stigli i rezultati. od 1200 svelo se na 200, masakr totalni.![]()
![]()
imajuci u obziru kakvi su se delegati prijavljivali..
kad sam otisao da predam papire, jedni od drugih prepisuju biografije..
ovaj jedan pita zar se mora trcati?
90% nije doslo sa papirom o saglasnosti i prijavom..
- Corak
#818 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
OVO JE BILA ZANDARMERIJA !!!
- kokuz_sa
#819 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hjoj kuknjave nakon testa za policajce odraje
ahahahaha
sve tesko, sve naopako
svi testovi namjesteni
koliko skontah imiz price najvise bil o saobracaju pitanja
a valjda esej
zasto zelim biti policajac
ahahahaha
sve tesko, sve naopako
svi testovi namjesteni
a valjda esej
- HardCore
#820 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hohoho znaci bit ce svega ja sam danas u 15h pa vidjet cemo kako ce to proci xD
Last edited by HardCore on 23/02/2013 13:44, edited 2 times in total.
- Hemera
#821 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a svi vozački položili hahakokuz_sa wrote:hjoj kuknjave nakon testa za policajce odraje
ahahahaha
sve tesko, sve naopako
svi testovi namjesteni![]()
![]()
a valjda esej
- beLLow11
#822 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
"Test opsteg znanja"????Ako se to uopste moze tako nazvati.Zalosno na sta je spao nas kanton i sta se sve trazi za policajca na uvodnom testu.Sad tek vidim zasto je od 1000 mladjih inspektora na testu proslo tek 190 ljudi.Evo vam pitanja za "mladjeg inspektora" u HNK zato sto mi je prijateljica dole predala i zakucala test:koliko imamo predsjednika u drzavi,podjela BiH,najniža teritorijalna jedinica unutar kantona FBiH,Konstitutivni narodi u Federaciji itd.?Samo sto ih jos nisu pitali "Koji je glavni grad u BiH?"(I tu bi bilo pacijenata kao i za vojsku koji su pisali Istocno Sarajevo je glavni grad BiH).Naravno bilo im je i malo tezih pitanja kao sto je:"moze li se uloziti zalba o presudi u upravnom sporu?" i "ko donosi presudu u upravnom sporu?" ako se to moze nazvati "tezim"pitanjem za onog ko je ucio iz literature osnovne stvari.Eh danas meni za cin "policajca" jedno od pitanja na "testu OPSTEG znanja" bilo "kako se kaznjava policajac koji kao napravi laksu povredu policijske duznosti?"pa lijepo ljudi naveli koliko se odbija od place 10% itd.Pa ljudi moji zar ja to sad moram znati,a nisam dosao ni blizu akademije,zar je toliko bitno da ja sada znam kako ce me kazniti ako sta napravim,a nisam ni obukao uniformu,ma ni skolu prosao.Zar ja sada moram znati na koliko se jebeni BILBORD ili ti ga reklama postavlja od autoputa,sta je "MODUS OPERANDI"(nigdje na njega nisam naletio dok sam ucio i opet nafakaski pogodim).Dali nam literaturu kao da konkurisem za direktora policije i izvukli najteza moguca pitanja i ciljali tacno na ona pitanja koja se 80% ljudi nije nadalo da ce biti.Ne kazem da sam lose uradio danasnji test,ali ljudi koji su se iz svih ovih zakona drzali opstih odredbi mislim im je zagarantovana eliminacija.Od 50 pitanja sigurnih 8 je bilo za takozvani "Test opsteg znanja" ovo ostalo pretesko za ovakav vid testa.Sretno Vam svima bilo koji ste radili,ovo je samo moje misljenje i stojim iza njega.Lijep pozdrav
-
Champion
#823 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
A sto nebi ovo znao, pa ako nisi mogao makar zakon o policijskim sluzbenicima naucit sto si navalio u policiju. Po toj tvojoj logici onda nista ne treba znati, naucit ce te neko kad dodjes u policiju. Sto smo mi za inspektore morali znati koliko je ogranicenje ra radnu masinu, koliko coban minimalno mora imati godina, ako tebi ne treba koje su kazne za lakse povrede sluzbene duznosti onda nama jos manje ovo o cobanima.beLLow11 wrote:"Test opsteg znanja"????Ako se to uopste moze tako nazvati.Zalosno na sta je spao nas kanton i sta se sve trazi za policajca na uvodnom testu.Sad tek vidim zasto je od 1000 mladjih inspektora na testu proslo tek 190 ljudi.Evo vam pitanja za "mladjeg inspektora" u HNK zato sto mi je prijateljica dole predala i zakucala test:koliko imamo predsjednika u drzavi,podjela BiH,najniža teritorijalna jedinica unutar kantona FBiH,Konstitutivni narodi u Federaciji itd.?Samo sto ih jos nisu pitali "Koji je glavni grad u BiH?"(I tu bi bilo pacijenata kao i za vojsku koji su pisali Istocno Sarajevo je glavni grad BiH).Naravno bilo im je i malo tezih pitanja kao sto je:"moze li se uloziti zalba o presudi u upravnom sporu?" i "ko donosi presudu u upravnom sporu?" ako se to moze nazvati "tezim"pitanjem za onog ko je ucio iz literature osnovne stvari.Eh danas meni za cin "policajca" jedno od pitanja na "testu OPSTEG znanja" bilo "kako se kaznjava policajac koji kao napravi laksu povredu policijske duznosti?"pa lijepo ljudi naveli koliko se odbija od place 10% itd.Pa ljudi moji zar ja to sad moram znati,a nisam dosao ni blizu akademije,zar je toliko bitno da ja sada znam kako ce me kazniti ako sta napravim,a nisam ni obukao uniformu,ma ni skolu prosao.Zar ja sada moram znati na koliko se jebeni BILBORD ili ti ga reklama postavlja od autoputa,sta je "MODUS OPERANDI"(nigdje na njega nisam naletio dok sam ucio i opet nafakaski pogodim).Dali nam literaturu kao da konkurisem za direktora policije i izvukli najteza moguca pitanja i ciljali tacno na ona pitanja koja se 80% ljudi nije nadalo da ce biti.Ne kazem da sam lose uradio danasnji test,ali ljudi koji su se iz svih ovih zakona drzali opstih odredbi mislim im je zagarantovana eliminacija.Od 50 pitanja sigurnih 8 je bilo za takozvani "Test opsteg znanja" ovo ostalo pretesko za ovakav vid testa.Sretno Vam svima bilo koji ste radili,ovo je samo moje misljenje i stojim iza njega.Lijep pozdrav
Nista licno ali ja sto znam raje da je konkurisalo za policajca niko nista nije ucio, pa ne moze tako. Mene bi bilo stid da me prime a ne znam sta je prekrsaj, sta krivicno djelo.
I jos jedna stvar, sta treba da prodje 1500 ljudi pa da se neko zajebaje sa pojedinim supljoglavicima i gleda kako trce, rade sklekove, vjerujem da ni to ne mogu, proci ce 500 ljudi i mirna bosna, 5 dana trcanja i zdravo.
- beLLow11
#824 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Naveo sam da nisam lose uradio i zadovoljan sam ali kazem opcenito za "test opsteg znanja"ovo je pretesko i rekao sam da je to moje misljenje,a naravno ti imas svoje.Gledajuci testove za druge kantone i naravno ne iskljucujem test ni za vojsku http://www.mod.gov.ba/files/file/oglasi ... jeziku.pdf ovo za nas je pretesko,a za ostalo sto si rekao se slazem 100% i naravno sto se tice fizicke provjere.Ali trebace malo vise od 5 dana pripreme da bi se dobila neka zadovoljavajuca ocjena iz trcanja.Nija lako 2800 ili cak 3200m za 12 minuta.Sklekovi,skok u dalj,trbusnjaci,sprint to nije problem ali za neke opet kazem
.
- Corak
#825 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Imam nekoliko pitanja ?!
1. Da li su danas bile dvije grupe sa istim pitanjima i redoslijedom istih ili je sve bilo nepovezano ?
2. Kad se ocekuju rezultati i gdje ce se moci provjeriti ?
3. Koliko treba da nas prodje na testu ?
Pozdrav !
1. Da li su danas bile dvije grupe sa istim pitanjima i redoslijedom istih ili je sve bilo nepovezano ?
2. Kad se ocekuju rezultati i gdje ce se moci provjeriti ?
3. Koliko treba da nas prodje na testu ?
Pozdrav !