MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
caffeinefreak

#2276 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by caffeinefreak »

Ne obaziri se na ovog parazita sto ni pismeni nije u stanju poloziti. Da nije njega da nas pravno upucuje tema bi bila u TKO
miki mausic

#2277 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by miki mausic »

Ma mlati ovaj bezveze, mup se spominje samo u tocki 33 dnevnog reda i to nesto u vezi zavoda za zdrastvenu zastitu mup-a kantona sarajevo,lijepo ukacas na google skupstina kantona sarajevo i sve pise,i nemoj siriti gluposti!
Kiki Riki

#2278 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Kiki Riki »

thepatriot wrote:Danas na sjednici skupštine kantona SA govorilo se o poništenju konkursa 8-)
Sve je meni jasno ali da si ovoliko uporan i da od 2010 istu priču pričaš, napadaš ljude, daješ poluinformacije to ne mogu da povjerujem...nisam ni ja prošao ali brate ne želim da svaki konkurs padne i kao meni će biti lakše i neka satisfakcija, a ja loš bio, daj nam svoje bodove da vidim koliko ti fali ako je malo ok ako je puno onda si zloban..ne kontam
ja-sa

#2279 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ja-sa »

Kiki Riki wrote:
thepatriot wrote:Danas na sjednici skupštine kantona SA govorilo se o poništenju konkursa 8-)
Sve je meni jasno ali da si ovoliko uporan i da od 2010 istu priču pričaš, napadaš ljude, daješ poluinformacije to ne mogu da povjerujem...nisam ni ja prošao ali brate ne želim da svaki konkurs padne i kao meni će biti lakše i neka satisfakcija, a ja loš bio, daj nam svoje bodove da vidim koliko ti fali ako je malo ok ako je puno onda si zloban..ne kontam
Ne kaze se bezveze da je nekim ljudima draze tuđe zlo nego njegovo dobro.Ovaj ti je cisti primjer toga.
defeated

#2280 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by defeated »

Spiskovi su sigurno na provjeri.. Dok provjeri sipa 150 ljudi nije to malo, a znamo svi kako se danas radi nece niko zuriti :)
miki mausic

#2281 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by miki mausic »

ja mislim da je zakonski rok mjesec dana da objave spisak ili bilo koji test sto smo radili u roku mjesec je objavljen,a zadnji dan za ljekarski je bio 10.05. znaci mora bit do 10.06.
1990

#2282 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

.
Last edited by 1990 on 06/06/2013 23:06, edited 1 time in total.
1990

#2283 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

Mislim da se ove sigurnosne provjere vrse unutar MUP-a, ne vrsi ih SIPA ili OSA. Moze se desiti da ne objave spiskove, ako uzmemo primjer konkurs iz '09 kada je cekano na rok od 30 dana i u dnevnim novinama je objavljeno ponistenje za ml. insp., a za policajce je prosao i spiskovi su objavljeni prije roka od 30 dana.
karaoka

#2284 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by karaoka »

miki mausic wrote:ja mislim da je zakonski rok mjesec dana da objave spisak ili bilo koji test sto smo radili u roku mjesec je objavljen,a zadnji dan za ljekarski je bio 10.05. znaci mora bit do 10.06.
Gleda se zadnje testiranje,a zadnje je bilo intervju tri kandidata i odrzano je cini mi se 21.5.2013god.i od tog datuma se moze uzeti 30 dana max.onda cemo se nacekati. :( :(
ja-sa

#2285 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ja-sa »

karaoka wrote:
miki mausic wrote:ja mislim da je zakonski rok mjesec dana da objave spisak ili bilo koji test sto smo radili u roku mjesec je objavljen,a zadnji dan za ljekarski je bio 10.05. znaci mora bit do 10.06.
Gleda se zadnje testiranje,a zadnje je bilo intervju tri kandidata i odrzano je cini mi se 21.5.2013god.i od tog datuma se moze uzeti 30 dana max.onda cemo se nacekati. :( :(
Ja mislim da je rok 30 dana od dana zadnje objave o konkursu.To je bilo 17.5.2013.Ali se ja stvarno nadam da ce sutra biti rezultati ako Bog da :D
karaoka

#2286 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by karaoka »

ja-sa wrote:
karaoka wrote:
Ja mislim da je rok 30 dana od dana zadnje objave o konkursu.To je bilo 17.5.2013.Ali se ja stvarno nadam da ce sutra biti rezultati ako Bog da :D
Ipak se gleda kad je objavljeno zadnje testiranje,a to je bilo 21.5.2013.Nadam se i ja da ce sutra aBd.
mupks

#2287 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mupks »

Serete li serete... :nasolji1:
1990

#2288 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

ima li kakva nova vijest iz vase mahale u vezi sa stanjem konkursa :)
orhideja13

#2289 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by orhideja13 »

Vi koji stalno govorite o poništenju, mislim da vas je dosta, frustracije svoje istresite na nekom drugom forumu, i ne stvarajte nervozu nama koji čekamo na spisak kao ozeblo sunce i koji se od decembra borimo sa ovim konkursom.
billy18

#2290 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by billy18 »

Ljudi imal ko kakve informacije kada ce izaci ovi rezultati i gdje je ovoliko zapelo :shock:
RahatHurmašica

#2291 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by RahatHurmašica »

nisu to nikakve frustracije. u mupu među radnicima kruže priče da će biti poništen, šta će biti vidjet ćemo. Činjenica je da još na žalbe za ml. insp. nisu odgovorili, a prošlo je više nego dovoljno vremena. ja mislim da je 45% vs 55% u korist poništenja.
caffeinefreak

#2292 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by caffeinefreak »

Jep, sad forumski pravnici bacaju nam kosku u vidu procenata 50tak-50tak, zar ne rekoste da je ponisten 100%? Sta je sad,kako stigosmo do ovog odnosa? :lol:
Kako eto ti sto poznajes toliko radnika u mupu i znas kakve price kruze medju njima, pises zalbu? :roll:
RahatHurmašica

#2293 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by RahatHurmašica »

zalibo me nešto, što sada iz pristojnosti neću spomenuti, šta ti misliš o mojoj procjeni.

da, poznajem dosta radnika u mup-u :D
caffeinefreak

#2294 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by caffeinefreak »

RahatHurmašica wrote:zalibo me nešto, što sada iz pristojnosti neću spomenuti, šta ti misliš o mojoj procjeni.

da, poznajem dosta radnika u mup-u :D
hahaha da da poznajes naravno. :run:
billy18

#2295 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by billy18 »

Majstore ti umjesto sto ovdje siris gluposti o nekakvom ponistenju konkursa bolje se idi pripremaj za naredni konkurs da se ubuduce ne sramotis na testu opceg znanja ... :zzzz:
Hzlatište

#2296 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hzlatište »

Sve neki poznavaoci, svi sve znaju, a ustvari pojma nemaju (rekla - kazala). Što se tiče žalbi u vezi sa Kon. za mlađe inspektore, odgovori na žalbe od strane MUP-a su poslati, jer se zna koji je zakonski rok za odgovor na žalbu. Jer su rezultati izašli 26 aprila, tako da je prošlo više od mjesec dana. E sad šta se čeka, to očigledno niko od prisutnih na forumu ne zna, al' je sigurno da će dočekati, ko čeka taj i dočeka, pozdrav!
RahatHurmašica

#2297 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by RahatHurmašica »

Hzlatište wrote:Sve neki poznavaoci, svi sve znaju, a ustvari pojma nemaju (rekla - kazala). Što se tiče žalbi u vezi sa Kon. za mlađe inspektore, odgovori na žalbe od strane MUP-a su poslati, jer se zna koji je zakonski rok za odgovor na žalbu. Jer su rezultati izašli 26 aprila, tako da je prošlo više od mjesec dana. E sad šta se čeka, to očigledno niko od prisutnih na forumu ne zna, al' je sigurno da će dočekati, ko čeka taj i dočeka, pozdrav!
ili idu pješke ili je golub pismonoša zalutao? čeka se jer ni oni ne znaju šta će, da je sve čisto kao što tvrdite ne vidim razlog za čekanje. očigledno se nešto događa.
caffeinefreak

#2298 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by caffeinefreak »

RahatHurmašica wrote:
Hzlatište wrote:Sve neki poznavaoci, svi sve znaju, a ustvari pojma nemaju (rekla - kazala). Što se tiče žalbi u vezi sa Kon. za mlađe inspektore, odgovori na žalbe od strane MUP-a su poslati, jer se zna koji je zakonski rok za odgovor na žalbu. Jer su rezultati izašli 26 aprila, tako da je prošlo više od mjesec dana. E sad šta se čeka, to očigledno niko od prisutnih na forumu ne zna, al' je sigurno da će dočekati, ko čeka taj i dočeka, pozdrav!
ili idu pješke ili je golub pismonoša zalutao? čeka se jer ni oni ne znaju šta će, da je sve čisto kao što tvrdite ne vidim razlog za čekanje. očigledno se nešto događa.
Onaj ko zna sta je sa zalbama i ko je primljen ne kmeci po forumu !!!
@hzlatiste Ne mozes ti druze neke stvari objasniti ovdje, sve internet pravnici,nije se ni objavio tekst konkursa a vec pojedini najavljivali ponistenje jbt.
Hzlatište

#2299 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hzlatište »

Zakonski rok za odgovore na žalbe se mora ispoštovati, a sad jel ih nosi golub il' kokoš, ne znam. A što se tiče konačne liste koja se čeka (konk. za ml. insp.), vjerovatno zakonski nisu ograničeni da je moraju objaviti u nekom kraćem vremenskom periodu.
Zekowild

#2300 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Zekowild »

Jel mozda neko kontaktirao MUP KS kadrovsku sluzbu da se informise o vremenu moguce objave liste za policajce-bodovne ?
Ako jeste neka posta info da budemo barem djelimicno upuceni 8)
Tacno jeste da je veliki broj kandidata ali poredati po brojevima 150 kandidata barem meni ne bi bio problem :D
Žalbe koje su upucene u pogledu prijema ''mladjih inspektora'' su odgovorene ali nema nikog da se oglasi, barem ovdje na forumu da iskaze negodovanje ili su odgovori od strane MUP-a toliko dobri i osnovani da ste zanijemili ? :skoljka:

@RahatHurmasica - Kao najbucniji clan ovog foruma red bi bio i da informises o odgovoru koji si dobila ili je tvoj primarni zadatak na ovom forumu ''huskacka politika'' neutemeljena stvarnim dokazima ? :thumbup:
Post Reply