MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
orhideja13
#1826 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zna li iko kad otprilike polaze kadeti na akademiju, kako ovo sporo ide, neće ni do juna?
-
hopeandfate
#1827 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
I mene ovo zanima, bila bih zahvalna za tacniju i precizniju informaciju?orhideja13 wrote:Zna li iko kad otprilike polaze kadeti na akademiju, kako ovo sporo ide, neće ni do juna?
Sto je utihnulo na forumu, je li ovo "pred buru"?
- vješalica
#1828 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
mislim na jesen,jer u ljeto su svi mahom na kolektivnom godisnjem,
-
karaoka
#1829 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da li neko zna kad ce rezultati biti izbaceni????????????????
-
orhideja13
#1830 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
E vala mislim da smo se dovoljno načekali rezultata, krajnje je vrijeme da izbace spisak.
- defeated
#1831 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
U oktobru se gore ide, nova grupa kadeta
-
orhideja13
#1832 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
jesi siguran da je u oktobru, ja sam čula da od juna počiinje?!
- adnansax
#1833 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
A da sacekate objavu spiska???
Ako vec znate da ste primljeni mogli bi malo neofirnije to spominjat'
To za obuku su dezinformacije ciste, ide se kad ima para za obuku..uostalom,receno je da ce procedura trajati jos mozda mjesec, mozda malo duze, i onda da se ceka oktobar??? nelogicno totalno
Ako vec znate da ste primljeni mogli bi malo neofirnije to spominjat'
To za obuku su dezinformacije ciste, ide se kad ima para za obuku..uostalom,receno je da ce procedura trajati jos mozda mjesec, mozda malo duze, i onda da se ceka oktobar??? nelogicno totalno
-
daleko si
#1834 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Slazem se..nema jos ni spiskova, oni vec pakuju kofere za obukuadnansax wrote:A da sacekate objavu spiska???
Ako vec znate da ste primljeni mogli bi malo neofirnije to spominjat'![]()
-
orhideja13
#1835 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Po čemu ti zaključuješ da smo mi primljeni? Zar je to zabranjeno informisati se na vrijeme, možda neko od nas ima i nekih obaveza pa zato želi da zna kad počinje obuka? Tvoj zaključak nije na mjestu i nemaš pravo optuživati ljude koji se na pošten i fer način bore među GUZONJINIM SINOVIMA. 
- adnansax
#1836 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Obaveza u narednom periodu vaznijih od primanja na "drzavne jasle"?orhideja13 wrote:Po čemu ti zaključuješ da smo mi primljeni? Zar je to zabranjeno informisati se na vrijeme, možda neko od nas ima i nekih obaveza pa zato želi da zna kad počinje obuka? Tvoj zaključak nije na mjestu i nemaš pravo optuživati ljude koji se na pošten i fer način bore među GUZONJINIM SINOVIMA.
Daj malo ozbiljnosti...
-
hopeandfate
#1837 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Vjerovao ili ne postoji i zivot izvan MUP-ovog konkursa, mozda je ovo za tebe sokantno otkrice, ali sta je tu je.adnansax wrote:Slazem se 100%. Optuzivanje ljudi, bez ikakvog pojma o cemu pricate, je apsurd!orhideja13 wrote:Po čemu ti zaključuješ da smo mi primljeni? Zar je to zabranjeno informisati se na vrijeme, možda neko od nas ima i nekih obaveza pa zato želi da zna kad počinje obuka? Tvoj zaključak nije na mjestu i nemaš pravo optuživati ljude koji se na pošten i fer način bore među GUZONJINIM SINOVIMA.![]()
Obaveza u narednom periodu vaznijih od primanja na "drzavne jasle"?
Daj malo ozbiljnosti...
Ljudi imaju porodice, rade na nekim drugim mjestima i sl., pa zele planirati svoj zivot. Nisu svi zgubidani koji ne znaju sta ce od sebe!
- adnansax
#1838 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pogresno citiras, to kao prvo.Ne mozes u mup ako ne znas quotati po forumu jbg..hopeandfate wrote:Vjerovao ili ne postoji i zivot izvan MUP-ovog konkursa, mozda je ovo za tebe sokantno otkrice, ali sta je tu je.adnansax wrote:Slazem se 100%. Optuzivanje ljudi, bez ikakvog pojma o cemu pricate, je apsurd!orhideja13 wrote:Po čemu ti zaključuješ da smo mi primljeni? Zar je to zabranjeno informisati se na vrijeme, možda neko od nas ima i nekih obaveza pa zato želi da zna kad počinje obuka? Tvoj zaključak nije na mjestu i nemaš pravo optuživati ljude koji se na pošten i fer način bore među GUZONJINIM SINOVIMA.![]()
Obaveza u narednom periodu vaznijih od primanja na "drzavne jasle"?
Daj malo ozbiljnosti...
Ljudi imaju porodice, rade na nekim drugim mjestima i sl., pa zele planirati svoj zivot. Nisu svi zgubidani koji ne znaju sta ce od sebe!
Nisam ja spomenuo da ne postoji zivot prije i poslije ovog konkursa,naravno to stoji..
Ali da se ovim nece rijesiti mnoga zivotna pitanja, to stoji,i ti i svi drugi to znaju, inace se niko ne bi prijavljivao na konkurs nego bi ostali da radimo tu gdje jesmo..Samim tim je ovo mislim bitnije od ljetnih obaveza.
Ljudi planiraju svoj zivot i ozbiljne obaveze, a traze odgovor na forumu o necemu tako ozbiljnom?? Ne ide nikako u istu recenicu.
To za zgubidane, mogu se nasmeeejati kiselo
-
hopeandfate
#1839 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma ti si bas jedan ogorceni lik, cim se pravda nekim virtualnim ljudima i odgovara na svaki post!
Mozda ja i ne postojim

Mozda ja i ne postojim
- adnansax
#1840 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ozbiljno...kakvim ljudima, virtualnim? Ok,sve pet...hopeandfate wrote:Ma ti si bas jedan ogorceni lik, cim se pravda nekim virtualnim ljudima i odgovara na svaki post!
Mozda ja i ne postojim![]()
![]()
Ko sve polozi onaj pismeni
- defeated
#1841 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ti stvarno mislis i da sutra objave spiskove da ce te primiti gore za 2 dana, imam inf od drugih ljudi sto su zavrsili akademiju da se ceka duze, jer nisi jedini na akademiji gore.. Otkud znas da upravo sad nema recimo neki drugi kadeti iz drugog kantona koji zavrsavaju tek u septembru?
-
hopeandfate
#1842 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ti sreco bas nista ne kontas, ali imam osjecaj da ti fali godina...doci ce to s vremenom...adnansax wrote:Ozbiljno...kakvim ljudima, virtualnim? Ok,sve pet...hopeandfate wrote:Ma ti si bas jedan ogorceni lik, cim se pravda nekim virtualnim ljudima i odgovara na svaki post!
![]()
![]()
Pitah, zar si siguran da smo "mi" ovdje stvarni sudionici konkursa i realni likovi, a ne samo kreatori javnog mnijenja?
- adnansax
#1843 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisam ja ni spomenuo da se ide za dva dana, niti za mjesec niti u oktobru..Ide se kad ima sredstava za obuku. Kadeta i ako ima gore sad, nema mnogo, 20 ljudi po ovom konkursu nije nista, ostali kantoni ne pamtim kad su imali konkurs a ne da su poslali nekoga na obuku.
Recimo, znam da su iz gorazda imali zadnji put 3 kadeta, iz srednje bosne mislim 10tak, ne znam sta je sa procedurom za tuzlu, fup nije bio konkurs odavno, tako da na akademiji bi moglo biti mjesta..Spekulisem bezveze, ali ko prati ove konkurse moze lako provjeriti ovo sto kazem.
Uglavnom vidjecemo...
Recimo, znam da su iz gorazda imali zadnji put 3 kadeta, iz srednje bosne mislim 10tak, ne znam sta je sa procedurom za tuzlu, fup nije bio konkurs odavno, tako da na akademiji bi moglo biti mjesta..Spekulisem bezveze, ali ko prati ove konkurse moze lako provjeriti ovo sto kazem.
Uglavnom vidjecemo...
- adnansax
#1844 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ozbiljno ba, kani me se, pripremaj se za obuku, pusti nas koji nemamo "pouzdane informacije"hopeandfate wrote:Ti sreco bas nista ne kontas, ali imam osjecaj da ti fali godina...doci ce to s vremenom...adnansax wrote:Ozbiljno...kakvim ljudima, virtualnim? Ok,sve pet...hopeandfate wrote:Ma ti si bas jedan ogorceni lik, cim se pravda nekim virtualnim ljudima i odgovara na svaki post!
![]()
![]()
Pitah, zar si siguran da smo "mi" ovdje stvarni sudionici konkursa i realni likovi, a ne samo kreatori javnog mnijenja?
Lako se moze vidjeti ko na temi je "realan", a ko bezveze huska, spama, i sl, obicno kad se objave rezultati nekog od testova..
- Yashar
#1845 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Obavijest o održavanju ljekarskog pregleda za kandidate koji su aplicirali za početni čin "Policajac"
http://mup.ks.gov.ba/node/10069
http://mup.ks.gov.ba/node/10069
-
V3jr0n
#1846 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Mozeli mi reci neko od kandidata za mladeg inspektora koji su radili ljekarski,razgovor i test malo detaljnije o tome 
-
daleko si
#1847 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Klasican sistematski ljekarski pregled,vaganje,mjerenje visine,u laboratoriji dajes krv i urin,potom ides zubaru,oftamologu,EKG,mjerenje krvnog pritiska,provjera sluha,neuropsihijatar provjerava kakve reflekse imas,djevojke ginekologu,muskarci na skidanje takodjeV3jr0n wrote:Mozeli mi reci neko od kandidata za mladeg inspektora koji su radili ljekarski,razgovor i test malo detaljnije o tome
-
V3jr0n
#1848 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
daleko si wrote:Klasican sistematski ljekarski pregled,vaganje,mjerenje visine,u laboratoriji dajes krv i urin,potom ides zubaru,oftamologu,EKG,mjerenje krvnog pritiska,provjera sluha,neuropsihijatar provjerava kakve reflekse imas,djevojke ginekologu,muskarci na skidanje takodjeV3jr0n wrote:Mozeli mi reci neko od kandidata za mladeg inspektora koji su radili ljekarski,razgovor i test malo detaljnije o tome![]()
Psihotest se sastoji od testa licnosti koji ima 240 mislim pitanja,tacnije izjavnih recenica na koje odgovaras sa DA ako se odnose na tebe,odnosno NE ako se ne odnose i ako ih ne smatras tacnim.Za taj test imas neograniceno vrijeme.Potom dobijas drugi test od 39 recimo zadataka.To su slicice sa figuricama,koje uklapas, koja od ponudjenih se uklapa u gornju sliku,i taj test ima ograniceno vrijeme cini mi se na 10 minuta i jos par nekih pitanja od strane psihologa i to je to..Ako je sve u redu ljekar ti odmah da potpis i pecat i ides dalje,jedino rezultate psihotesta ne znas....Srecno
DA li je iko pao na tim testovima?
-
daleko si
#1849 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
DA li je iko pao na tim testovima?[/quote]
Mislis na psihotestove? Ne znamo,nisu nam dali uvid u rezultate psihotestova...Zaista nije tesko,smijesno zvuci da bi neko mogao pasti na onome,ali bilo je govorkanja da ce zapravo na psihotestovima oboriti veliki broj ljudi namjerno.pa ne znam da li ima istine u tome ili su to zlonamjerne price da raji padne moral...
Mislis na psihotestove? Ne znamo,nisu nam dali uvid u rezultate psihotestova...Zaista nije tesko,smijesno zvuci da bi neko mogao pasti na onome,ali bilo je govorkanja da ce zapravo na psihotestovima oboriti veliki broj ljudi namjerno.pa ne znam da li ima istine u tome ili su to zlonamjerne price da raji padne moral...
-
freeagent
#1850 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a sta je sa onim sto je raja pricala, sto se tice tetovaza i ravnih stopala, obaraju li raju na tome...?