MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Jaqen Hghar

#1651 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Jaqen Hghar »

elda wrote:
elva07 wrote:raja sta je sa sklekovima,,,kazu ne moraju se bas pravilno radit,tolerisu nepravilne kako sam ja cuo.....
I ja sam tako cuo pa mi je lola ponistio 8 sklekova!! Ja uradio prva 3, broji on 1,1,1
Ovo za sklekove ti zavisi koji ti specijalac zapadne da ti broji. Ima neki stari lik koji ne tolerise nepravilne, ostali tolerisu.
Champion

#1652 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Ovi ljudi u crnim uniformama sto ih zovete specijalcima, nisu to specijalci ljudi, mozda je jedan iz jedinice za podrsku, ostali su policajci obuceni u crne uniforme. Uglavnom malo koji moze zadovoljiti ove nase minimume :)
hopeandfate

#1653 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by hopeandfate »

Champion wrote:Ovi ljudi u crnim uniformama sto ih zovete specijalcima, nisu to specijalci ljudi, mozda je jedan iz jedinice za podrsku, ostali su policajci obuceni u crne uniforme. Uglavnom malo koji moze zadovoljiti ove nase minimume :)
Ne znam za vas, ali za mladjeg inspektora su bili sve specijalci. Ne vjerujem da je danas drugacije bilo. Taj sto ne tolerise nepravilne sklekove, jel celav? To im je sef.
Jaqen Hghar

#1654 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Jaqen Hghar »

hopeandfate wrote:
Champion wrote:Ovi ljudi u crnim uniformama sto ih zovete specijalcima, nisu to specijalci ljudi, mozda je jedan iz jedinice za podrsku, ostali su policajci obuceni u crne uniforme. Uglavnom malo koji moze zadovoljiti ove nase minimume :)
Ne znam za vas, ali za mladjeg inspektora su bili sve specijalci. Ne vjerujem da je danas drugacije bilo. Taj sto ne tolerise nepravilne sklekove, jel celav? To im je sef.
Da, celav i poprilicno mocno izgleda za svoje godine :)
@Champion mislim da su ipak specijalci ;)
edo_tm87

#1655 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by edo_tm87 »

ovaj stari covjek o kojem oni pricaju ti nije specijalac? necu da govorim ime, al ako si upucen znas ko broji sklekove, pa sta si ti gledao ziv bio, ako ti on nije specijalac sta onda jeste! koliko sam ja upucen, ono gdje se rade vjezbe je Centar za specijalce, Federalne policije, i smjesno je reci da momci nisu spremni... mislim ko god je bio vidio je...

ovo za sklekove, ako uradis npr 40, nije im problem da ti tolerisu 2-3 nepravilna, ali ljudima koji nisu spremni i koji jedva urade 20 sklekova slabo tolerisu... ;)
hopeandfate

#1656 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by hopeandfate »

Naravno da su spremni, to je onaj tim koji ide na takmicenja SWAT u Ameriku i uvijek super rezultate ostvare. Bilo je o tome na TV-u i novinama. Ovaj celavi je vodja tima za Ameriku. Covjek je samo principijelan, lijepo pise u pravilniku sta su ispravni sklekovi, ne znam zasto neko negoduje tu cinjenicu. Ukoliko niste spremni ne znam sta radite tu, podsjecam da je ovo MUP, a ne Merhamet.
Sta se desava na ljekarskim, ima li ko da da dodatni info?
Svi trazite informacije na forumima, a ne daj Boze da podjelite svoje. Ne daj Boze moze nekome pomoci!
skafiskafsnjak

#1657 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by skafiskafsnjak »

hopeandfate wrote:Naravno da su spremni, to je onaj tim koji ide na takmicenja SWAT u Ameriku i uvijek super rezultate ostvare. Bilo je o tome na TV-u i novinama. Ovaj celavi je vodja tima za Ameriku. Covjek je samo principijelan, lijepo pise u pravilniku sta su ispravni sklekovi, ne znam zasto neko negoduje tu cinjenicu. Ukoliko niste spremni ne znam sta radite tu, podsjecam da je ovo MUP, a ne Merhamet.
Svi trazite informacije na forumima, a ne daj Boze da podjelite svoje. Ne daj Boze moze nekome pomoci!

Sve bi to bilo uredu kad bi kriterij isti prema svima bio.... 8-)
hopeandfate

#1658 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by hopeandfate »

skafiskafsnjak wrote:
hopeandfate wrote:Naravno da su spremni, to je onaj tim koji ide na takmicenja SWAT u Ameriku i uvijek super rezultate ostvare. Bilo je o tome na TV-u i novinama. Ovaj celavi je vodja tima za Ameriku. Covjek je samo principijelan, lijepo pise u pravilniku sta su ispravni sklekovi, ne znam zasto neko negoduje tu cinjenicu. Ukoliko niste spremni ne znam sta radite tu, podsjecam da je ovo MUP, a ne Merhamet.

Sve bi to bilo uredu kad bi kriterij isti prema svima bio.... 8-)
Da, upravu si. Medjutim, mislim da je ona sala gore mjesto gdje se najmanje blefira, malverzacija je bilo najvise sa testovima, a tek ce sada da ih bude na intervju.
Sto se mene tice, svako ko najbolje radi svoj posao zasluzuje da "mu se skine kapa". :dance:
skafiskafsnjak

#1659 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by skafiskafsnjak »

Poenta svega je u tome... kriterij treba da bude isti prema svima. Onda bi prosli oni koji su najzasluzniji i najspremniji .
Ja priznam, ne bih prosao ...ima momaka sigurno koji su spremniji duplo od mene .
Champion

#1660 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

hopeandfate wrote:
:) haj dobro, i ja sam bio na testu za ml. insp., necemo se naglabat oko toga, neke od njih znam od ranije tako da nisam lupio, vec bilo mi sega malo raja ih gleda ko da su super bica iz druge galaksije, samo opusteno, uvjeren sam da nijedan ne moze preko 3200 za 12 minuta.
daleko si

#1661 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by daleko si »

Nikakve nove informacije,nema ljekarskog,samo psihotestovi...Dva testa...Jedan od 240 izjavnih recenica na koje odgovaras sa DA ako te opisuju,odnosno ako se slazes sa tim i NE ako ne.I drugi test od 36 pitanja,vrijeme je ograniceno kod njega na pola sata...Neke slicice i figurice uklapas dio koji nedostaje...Niko nam nista nije rekao sta dalje..Da li ce biti intervju...ni kad ce biti ti rezultati..nista...
KARAGA

#1662 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Mi smo imali 20 min za teat sa dopunama odredzenih djelova slagalice koji nedostajua test od 236 cini mi se smo radili bez nekog vremenskog ogranicenja,, i mene interesuje samo jel se boduju oni testovi zaboravi ih pitati?
daleko si

#1663 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by daleko si »

KARAGA wrote:Mi smo imali 20 min za teat sa dopunama odredzenih djelova slagalice koji nedostajua test od 236 cini mi se smo radili bez nekog vremenskog ogranicenja,, i mene interesuje samo jel se boduju oni testovi zaboravi ih pitati?
Izvinjavam se na dezinformaciji, u pravu si, bilo je 20 minuta...a za ovaj prvi sam i rekla da nije vremenski ogranicen...Rekli su nam da mogu biti eliminatorni, pitali smo, ali niko nije nista precizirao, kako se boduje, sta se smatra eliminatornim...
ja-sa

#1664 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ja-sa »

edo_tm87 wrote:
ovaj stari covjek o kojem oni pricaju ti nije specijalac? necu da govorim ime, al ako si upucen znas ko broji sklekove, pa sta si ti gledao ziv bio, ako ti on nije specijalac sta onda jeste! koliko sam ja upucen, ono gdje se rade vjezbe je Centar za specijalce, Federalne policije, i smjesno je reci da momci nisu spremni... mislim ko god je bio vidio je...

ovo za sklekove, ako uradis npr 40, nije im problem da ti tolerisu 2-3 nepravilna, ali ljudima koji nisu spremni i koji jedva urade 20 sklekova slabo tolerisu... ;)
Specijalna policijska jedinica(tkz. Vikicevci) ima svoje sjediste na Otoci,odmah ispod Visokod Sudskog i Tuzilackog vijeca :D Ono gdje smo mi radili je Jedinica za podrsku.
Ja sam danas imao testiranje,trcanje odgodjeno,javiti ce nam kada ce biti.Sto se tice korektonosti,bili su max korektni.Taj celavi mi je bio na trbusnjacima,kod 38 me prekinuo i rekao da je dosta,ja sam stvarno mogao jos toliko :D Moja grupa je bila prva,pao je jedan momak,uradio 15 sklekova :D i jedan se nije pojavio.Za ostale grupe ne znam.
1990

#1665 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

danasnji sprint i kuper su odgodjeni za narednu sedmicu, vjerovatno utorak ili srijeda. Sve uredno proslo, barem sto se mog opazanja tice :)
MUP_KS

#1666 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Pa hoceli svima odgoditi trcanje bilo bi dobro vise bi na ovim ostalim dispc uradio
1990

#1667 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

MUP_KS wrote:Pa hoceli svima odgoditi trcanje bilo bi dobro vise bi na ovim ostalim dispc uradio
provjerili su jutros teren i kao razloge naveo temperaturu ispod minimuma za odrzavanje ovih disciplina i snijeg na stazi, dozvoljeno je raditi na mokrom terenu pod uslovom da je temperatura zraka odgovarajuca, a jutor to nije bio slucaj.. nije odgodjeno za sve grupe generalno... sutra ce na terenu provjeriti uslove i revi da li zadovoljava da se odrzte navedene discipline..
Champion

#1668 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

edo_tm87 wrote:
ovaj stari covjek o kojem oni pricaju ti nije specijalac? necu da govorim ime, al ako si upucen znas ko broji sklekove, pa sta si ti gledao ziv bio, ako ti on nije specijalac sta onda jeste! [b]koliko sam ja upucen[/b], ono gdje se rade vjezbe je Centar za specijalce, Federalne policije, i smjesno je reci da momci nisu spremni... mislim ko god je bio vidio je...

Nisi upucen
MUP_KS

#1669 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Dobro si ja maliprije trenirao na atletskoj reze u pm ne mozes disati pa ne kze kolika temeratura mora biti minum ja sma u petak 4 stepena najavili jel to prolaz ili
thepatriot

#1670 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by thepatriot »

Ja koliko samo nepismenih kandidata ima, svak se ovdje prijavio i hoće u policiju, katastrofa :bih:
MUP_KS

#1671 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Pismeniji od tebe u svakom slučaju,pišem brzo pa i ne gledam imali grešaka,a imam magistarski završen tako da šuti mali dečko ;)!!!
Champion

#1672 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

MUP_KS wrote:Dobro si ja maliprije trenirao na atletskoj reze u pm ne mozes disati pa ne kze kolika temeratura mora biti minum ja sma u petak 4 stepena najavili jel to prolaz ili
Pa ako je snijeg do koljena onda ne moze, a ne znam sta je danas falilo, nisu morali odgoditi.
defeated

#1673 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by defeated »

Vidim pitate za ljekarski, rece nam predsjednik komisije da ko je izvadio vec ljekarski nece ga morati ponovo vaditi s tim da ako bude sta trebalo da se radi da necemo mi platiti nego mup, tako da ona ljekarska sto smo vadili vaze i naglaslio je da nismo mi krivi sto se ovo ovoliko oduzilo...
1990

#1674 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

ima strucnih ljudi koji vjerovatno nesto znaju, da mi ne nagadjamo sta moze, sta ne moze :) rekli su temperatura i staza ne zadovoljavaju :) vjerujem da je to bez stele ikakve odgodjeno ;) rekao je koliko temp. treba da iznosi, ali ne sjecam se tacno.
MUP_KS

#1675 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Ok brate hvala na info kako si ti prošao?jel adrenalin proradi ili je trema više bila?
Post Reply