MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
hzmo
#1426 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Konačno ste počeli razmišljati KAKO?
Evo samo jedno da znate, čisto informativno, kada dođe vrijeme za žalbe /a jednu ste priliku već propustili na pisani test da se žalite/ obratićete se ,,Policijskom odboru Vlade KS,, / kako divno zvuci/, po mom misljenju tamo nemate puno koristi ali procedura je procedura pa je ispoštujte, /pogledati ko se nalazi u ovom odboru/.
A onda kada dobijete ,,Odbijenicu,, od ove uvažene institucije, slijedi ono najvažnije T U Ž B A.
Prilikom podnošenja tužbe obavezno tražiti čini mi se da se zove nesto osiguranje radi izvrsenja, da nebi pali kao ovi u Zenici da babini sinovi počnu raditi pa ko kasnije sta cemo sad stvar je bila.
,,Zalediti,, raspisana radna mjesta do okončanja sudskog postupka /od 3 do 5 godina u prosjeku/.
SRETNO SVIMA.
Evo samo jedno da znate, čisto informativno, kada dođe vrijeme za žalbe /a jednu ste priliku već propustili na pisani test da se žalite/ obratićete se ,,Policijskom odboru Vlade KS,, / kako divno zvuci/, po mom misljenju tamo nemate puno koristi ali procedura je procedura pa je ispoštujte, /pogledati ko se nalazi u ovom odboru/.
A onda kada dobijete ,,Odbijenicu,, od ove uvažene institucije, slijedi ono najvažnije T U Ž B A.
Prilikom podnošenja tužbe obavezno tražiti čini mi se da se zove nesto osiguranje radi izvrsenja, da nebi pali kao ovi u Zenici da babini sinovi počnu raditi pa ko kasnije sta cemo sad stvar je bila.
,,Zalediti,, raspisana radna mjesta do okončanja sudskog postupka /od 3 do 5 godina u prosjeku/.
SRETNO SVIMA.
-
Champion
#1427 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Treba imati argumente za T U Z B U. Sta to sto je neciji babo bio ili je sad u mupu ne znaci da momak/djevojka nisu super odradili testove i istrcali gore sto je trebalo, ima tu svega i svacega ali ne treba ih sve trpati u isti kos, licno sam gledao neke od pomenutih imaju zavidne rezultate na fizickom. Dakle samo jaki argumenti moraju postojati. Licno znam ljudi koji su imali prejake argumente ali ipak nisu uspjeli oboriti konkurs. Ima izmedju ovih 130 sigurno 30 provjerenih kriminalaca, i o tome bi se moglo naheklat nekoliko stranica, al nas narod je uvijek vise volio lopove nego policiju, na kraju krajeva ko nam je kriv pa nam babo nije visoko pozicioniran, mene iskreno nimalo nebi bilo stid.hzmo wrote:Konačno ste počeli razmišljati KAKO?
SRETNO SVIMA.
-
hzmo
#1428 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ko se bori moze izgubiti, ko se ne bori, taj je vec izgubio.
vidi zenicane svaka im cast.
vidi zenicane svaka im cast.
-
zbunjena2010
#1429 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Haha, sve ti vjerujem ociju mi tvojihKriminal_ista wrote:Nadam se da nece ponistiti, ja sam uradio 49 pitanja a esej sam dobio 9 bodova a test fizicke spreme 8,8 bodova...to je u konacnici = 66,8 bodova i to bez stele....ako ga poniste ja cu podnijeti tuzbu protiv mup-a...
Svi vi sto se zalite na kisu, vi da ste uradili dobro - vama bi sunce sijalo tako da mojne suplje nego idite vjezbajte i prijavljujte se za policajce tamo primaju vise....
Ja sam se za ovo spremao pola godine i vjerujem da niko nije toliko ucio i ostvario bodova kao ja
Da ste ucili umjesto sto ste hrkali sad bi ste mi bili ozbiljna konkurencija ovako vam samo ostaje da se zalite na kisu sto je Bog dao...e jakog vam uporista ...cccc ....nista pametnije niste smislili
Koga ces tuziti? Onog sto ti je dao pitanja ili???
Pazite ovog sto se trudio, POLA GODINE se spremao. Pa naravno da imas stelu cuj pola godine. Sine smijesan si. Znam ljude koji su veterani na ovom polju spremaju se konstantno jer ovo je oblast u kojoj nikada nisi dovoljno spreman i u kojoj se konstantno treba nadogradjivati, doduse da si ucio ti bi to znao.
A upravo zbog takvih kao sto si ti ovi koji se zaista trude ne mogu da dodju do izrazaja. Jer se vama daju pitanja unaprijed, jer se vama mjeri vrijeme s trecine staze na 100 m i jer ce vama na intervju koji dolazi nasteliti da ste perfektni za ovaj posao a ovi ce otpasti.
Uglavnom otvoreno si rekao da si imao stelu!!!!
To je iz tvojih gore navedenih rezultata ocigledno za svakoga ko je imalo pametan.
-
zbunjena2010
#1430 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Uh onda neka se cuvaju babini sinovi. Bice testiranje na narkotikeRubbie wrote:savjet svima koji su nesto konzumirali prije trcanja da se dobro "ociste", bice detaljna analiza krvi, provjeren info... izgleda da je bilo svega i svacega.
-
hopeandfate
#1431 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Licno cisto sumnjam da ove povrsne analize krvi mogu nesto naci, i to dvije sedmice poslije.
Opet je "pojeo vuk magarca"!
Opet je "pojeo vuk magarca"!
-
hopeandfate
#1432 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
potpisujem!!!zbunjena2010 wrote:Haha, sve ti vjerujem ociju mi tvojihKriminal_ista wrote:Nadam se da nece ponistiti, ja sam uradio 49 pitanja a esej sam dobio 9 bodova a test fizicke spreme 8,8 bodova...to je u konacnici = 66,8 bodova i to bez stele....ako ga poniste ja cu podnijeti tuzbu protiv mup-a...
Svi vi sto se zalite na kisu, vi da ste uradili dobro - vama bi sunce sijalo tako da mojne suplje nego idite vjezbajte i prijavljujte se za policajce tamo primaju vise....
Ja sam se za ovo spremao pola godine i vjerujem da niko nije toliko ucio i ostvario bodova kao ja
Da ste ucili umjesto sto ste hrkali sad bi ste mi bili ozbiljna konkurencija ovako vam samo ostaje da se zalite na kisu sto je Bog dao...e jakog vam uporista ...cccc ....nista pametnije niste smislili![]()
Koga ces tuziti? Onog sto ti je dao pitanja ili???
Pazite ovog sto se trudio, POLA GODINE se spremao. Pa naravno da imas stelu cuj pola godine. Sine smijesan si. Znam ljude koji su veterani na ovom polju spremaju se konstantno jer ovo je oblast u kojoj nikada nisi dovoljno spreman i u kojoj se konstantno treba nadogradjivati, doduse da si ucio ti bi to znao.
A upravo zbog takvih kao sto si ti ovi koji se zaista trude ne mogu da dodju do izrazaja. Jer se vama daju pitanja unaprijed, jer se vama mjeri vrijeme s trecine staze na 100 m i jer ce vama na intervju koji dolazi nasteliti da ste perfektni za ovaj posao a ovi ce otpasti.
Uglavnom otvoreno si rekao da si imao stelu!!!!
To je iz tvojih gore navedenih rezultata ocigledno za svakoga ko je imalo pametan.
-
Kiki Riki
#1433 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ovako sto se tice dijela u kojem ste naveli da "smo propustili uloziti zalbu na pisani test" mislim da tu niste upravu jer na "obavijest" o onim koji su polozili ili nisu polozili ispit opsteg znanja nema prava zalbe, jer se zalba podnosi u roku od 8 dana od objavljivanja liste kandidata koji su predlozeni za zaposljavanje i okviru kojeg su objavljeni bodovi i za ostale kandidate koji su polozili, ali nisu odabrani.hzmo wrote:Konačno ste počeli razmišljati KAKO?
SRETNO SVIMA.
Zalbe se obicno odbijaju jer je tesko utemeljiti zalbu ako nemate konkretne dokaze, i onda se po Zakonu o upravnom sporu moze pokrenuti upravni spor- tuzba i to je " ako takodjer nemate prave dokaze" rizik da platite sudske troskove. Zakljucak- i zalba i eventualna tuzba se moraju utemeljiti i potkrijepiti dokazima, u protivnom sve je pucanj u prazno, ja do sada iz svih negodovanja, prituzbi nisam vidio konkretan dokaz osim momka koji je imao primjedbu na kolegu iz grupe za 100 m.
-
KARAGA
#1434 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ubiste ljudi sa tim pricama o zalbama upravo oni koji nemaju nikakva osnova,upravo oni koji pravdaju vlastiti neuspjeh!!!
ako je bio koliko sam do sada vidjeo jedan slucaj oko ovog momka sa sprintom nek momak se zali i trazi pravdu ako je stvarno zakinut to nikad neosporavam i treba da trazi svoja prava do kraja,,opet kazem ako stvarno ima osnova za to!1
a svima ostalim savjet da drugi put zagriju stolice,proliju malo vise znoja od ispijanja kafica i tracanja i mahalanja!!!
ja sam licno uradio veoma dobro test znanaj jer sam ucio ko konj,,isto tako i test fizicke spreme jer sam se ozbiljno spremao i ozbiljno sve shvatio...ostalo cemo vidjet sta ce bit i u bozijim je rukama!!!
ako je bio koliko sam do sada vidjeo jedan slucaj oko ovog momka sa sprintom nek momak se zali i trazi pravdu ako je stvarno zakinut to nikad neosporavam i treba da trazi svoja prava do kraja,,opet kazem ako stvarno ima osnova za to!1
a svima ostalim savjet da drugi put zagriju stolice,proliju malo vise znoja od ispijanja kafica i tracanja i mahalanja!!!
ja sam licno uradio veoma dobro test znanaj jer sam ucio ko konj,,isto tako i test fizicke spreme jer sam se ozbiljno spremao i ozbiljno sve shvatio...ostalo cemo vidjet sta ce bit i u bozijim je rukama!!!
-
Champion
#1435 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne znam da li je neko rekao ranije, ali treba reci da su clanovi komisije brojali i pravilne i nepravilne sklekove i trbusne svima, ja sam se spremao i nije mi problem uraditi 50 pravilnih sklekova ali sam vidio da nikoga nisu pokusali ostetiti. Da su brojali samo pravilne pola vas nebi bilo na ovom danasnjem spisku, a svi sjeli onom covicu za vrat, vjerujem da su neke progurali ali ima vas dosta pa vam je upisan iznos koji nije zasluzen.
-
zbunjena2010
#1436 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
KARAGA wrote:ubiste ljudi sa tim pricama o zalbama upravo oni koji nemaju nikakva osnova,upravo oni koji pravdaju vlastiti neuspjeh!!!
-
factor_xxx
#1437 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
E sad ko su srećkovići koji će otpasti na intervjuu ? 
- Layne
#1438 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisam znao da Bog radi u MUP-u.KARAGA wrote:.ostalo cemo vidjet sta ce bit i u bozijim je rukama!!!
- astala_vistala
#1439 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Predpostavljam da u mupu dobijamo inspektora za huliganeChampion wrote:Evo onda jos brojeva 21 48 94 98 121, sve djeca bivsih i sadasnjih pripadnika mupa. Sta cemo da ih izbacimo kako?
-
Rubbie
#1440 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa upravo to i jeste problem!! evo i ja sam se spremao pa mogu uraditi 50 ispravnih sklekova, tacno onih iz pravilnika kako pise (glava-rame-kuk itd)... bilo je kandidata koji nisu znali stati u poziciju za sklek, ili npr ko je skocio 2m pa se docekao rukom iza ledja itd...Champion wrote:Ne znam da li je neko rekao ranije, ali treba reci da su clanovi komisije brojali i pravilne i nepravilne sklekove i trbusne svima, ja sam se spremao i nije mi problem uraditi 50 pravilnih sklekova ali sam vidio da nikoga nisu pokusali ostetiti. Da su brojali samo pravilne pola vas nebi bilo na ovom danasnjem spisku, a svi sjeli onom covicu za vrat, vjerujem da su neke progurali ali ima vas dosta pa vam je upisan iznos koji nije zasluzen.
ako su obarali ljude sa istrcanih 15 sek i par stotinki, zasto se isti kriterij nije primjenjivao i u sali. to sto su oni brojali sve prijatelju ne ide tebi u korist nikako. vise bih volio da sam uradio 30 sklekova a da je 30 ljudi otpalo, zasluzeno!
-
Rubbie
#1441 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
1. Kriteriji za utvrdjivanje psiho-fizičke sposobnosti su slijedeći:
a) Kriterij za ocjenu morfološkog statusa
Morfološki status
Muškarci
Tjelesna visina : 172 cm i više
Tjelesna težina: +10 i –10 kg u odnosu na visinu u cm – 100
Žene
Tjelesna visina : 162 cm i više
Tjelesna težina : +10 i –10 kg u odnosu na visinu u cm – 100
Kriteriji morfološkog statusa su eliminatorni.
2. Usmeni test (intervju) provodi se na slijedeći način:
a) Svaki član Komisije za izbor kadeta učestvuje u usmenom testu (intervjuu) i
ocjenjuje kandidata ocjenom od 1 do 10, uz objašnjenje. Rezultat usmenog testa
bit će zbir bodova koje su dali svi članovi Komisije za izbor podijeljen sa
brojem članova Komisije.
b) Pitanja na usmenom testu omogućit će da se o kandidatu stvori objektivna slika
u vezi sa njegovom sposobnošću da se školuje i osposobi za rad na radnom
mjestu u okviru policijskog organa, uključujući i specifične sposobnosti kao
što su: stečeno obrazovanje, stil izražavanja, vanjski izgled, urednost,
konverzacija, afinitet za timski rad, meñunacionalna, religijska, kulturna i
etnička saradnja, dostignuće u nauci, umjetnosti i sportu.
(3) Sadržaj testova utvrñuje Komisija za izbor kadeta.
3. Testiranje psihičkih sposobnosti kandidata provest će ovlaštena zdravstvena ustanova
(psihološki pregled), što podrazumijeva odgovarajući test i intervju.
Kandidat koji ne zadovolji na psihološkom pregledu bit će eliminiran iz dalje
procedure izbora kandidata.
Morfološki status
Muškarci
Žene
brojem članova Komisije.
b) Pitanja na usmenom testu omogućit će da se o kandidatu stvori objektivna slika
3. Testiranje psihičkih sposobnosti kandidata provest će ovlaštena zdravstvena ustanova
-
kontrolor
#1442 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Odakle ti lupi ovo ?? To je koliko se ja sjecam iz pravilnka za prijem u FMUP .... nema veze ovo sa MUP KS niti postoje gdje ove stavke, ovdje se jednostavno pregleda lice da li je sposobno za obavljanje posla ml inspektora, krv i da eventualno nema prisutnostu nedozvoljenih tvari, sluh, vid, IQ test, srce itd ...Rubbie wrote:1. Kriteriji za utvrdjivanje psiho-fizičke sposobnosti su slijedeći:
Morfološki status
Muškarci
Žene
brojem članova Komisije.
-
Champion
#1443 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Znam da ne ide u korist tebi i meni, i ja bi volio da ih je sad 50, ali samo sam htio reci da se na komisiju zale svi, pa i oni kojima je brojano vise nego sto treba, a napada se samo jedan momak jer je neko njega zapazio pa to javno rekao. Od ovih 130 najmanje 80 treba zahvaliti komisiji. Bilo je djevojaka ni jedan sklek ne moze da uradi, imam osjecaj da ko je prosao sprint, nisu imali namjeru oboriti na ostalim disciplinama.Rubbie wrote:pa upravo to i jeste problem!! evo i ja sam se spremao pa mogu uraditi 50 ispravnih sklekova, tacno onih iz pravilnika kako pise (glava-rame-kuk itd)... bilo je kandidata koji nisu znali stati u poziciju za sklek, ili npr ko je skocio 2m pa se docekao rukom iza ledja itd...Champion wrote:Ne znam da li je neko rekao ranije, ali treba reci da su clanovi komisije brojali i pravilne i nepravilne sklekove i trbusne svima, ja sam se spremao i nije mi problem uraditi 50 pravilnih sklekova ali sam vidio da nikoga nisu pokusali ostetiti. Da su brojali samo pravilne pola vas nebi bilo na ovom danasnjem spisku, a svi sjeli onom covicu za vrat, vjerujem da su neke progurali ali ima vas dosta pa vam je upisan iznos koji nije zasluzen.
ako su obarali ljude sa istrcanih 15 sek i par stotinki, zasto se isti kriterij nije primjenjivao i u sali. to sto su oni brojali sve prijatelju ne ide tebi u korist nikako. vise bih volio da sam uradio 30 sklekova a da je 30 ljudi otpalo, zasluzeno!
Iako nam ovo ne ide u korist, ja sam sve discipline odradio mnogo bolje od tih kojima je navucen minimum tako da i ne brinem puno.
U MUP KS ne gladaju morfoloski status, nazalost, bilo je svasta i po tom pitanju, 20 ak kila viska, a zale se sto su trcali sprint 17 sekundi.
-
Rubbie
#1444 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
drzavni nivo, federalni nivo... cuj nema veza, pa u zanici je oboren na sudu konkurs, jedan od dokaza je bio upravo morfoloski test, jer su prosli ljudi od metar ipo.kontrolor wrote:Odakle ti lupi ovo ?? To je koliko se ja sjecam iz pravilnka za prijem u FMUP .... nema veze ovo sa MUP KS niti postoje gdje ove stavke, ovdje se jednostavno pregleda lice da li je sposobno za obavljanje posla ml inspektora, krv i da eventualno nema prisutnostu nedozvoljenih tvari, sluh, vid, IQ test, srce itd ...Rubbie wrote:1. Kriteriji za utvrdjivanje psiho-fizičke sposobnosti su slijedeći:
Morfološki status
Muškarci
Žene
brojem članova Komisije.
ovo boldirano si upravu, intervju ce posluziti da se kandidati dodatno ispitaju o samom poslu na koji su aplicirali...
"vjerujem" da ce tu opet ekonomisti i pravnici pomesti sve u odgovorima iz taktike, metodike, tehnike, med kriminalistike itd.
-
kontrolor
#1445 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Bio sam na tom konkursu i to jeste tacno za Zenicu jer u Pravilniku tako i pise, ovdje u Pravilniku za izbor PS u MUPKS takvo nesto nigdje ne pise .... u FMUP - ovom pravilniku takodjer pise za morfoloski status ....Rubbie wrote:drzavni nivo, federalni nivo... cuj nema veza, pa u zanici je oboren na sudu konkurs, jedan od dokaza je bio upravo morfoloski test, jer su prosli ljudi od metar ipo.kontrolor wrote:Odakle ti lupi ovo ?? To je koliko se ja sjecam iz pravilnka za prijem u FMUP .... nema veze ovo sa MUP KS niti postoje gdje ove stavke, ovdje se jednostavno pregleda lice da li je sposobno za obavljanje posla ml inspektora, krv i da eventualno nema prisutnostu nedozvoljenih tvari, sluh, vid, IQ test, srce itd ...Rubbie wrote:1. Kriteriji za utvrdjivanje psiho-fizičke sposobnosti su slijedeći:
Morfološki status
Muškarci
Žene
brojem članova Komisije.
ovo boldirano si upravu, intervju ce posluziti da se kandidati dodatno ispitaju o samom poslu na koji su aplicirali...
"vjerujem" da ce tu opet ekonomisti i pravnici pomesti sve u odgovorima iz taktike, metodike, tehnike, med kriminalistike itd.
-
daleko si
#1446 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moze li mi neko reci da li se dioptrija smatra eliminatornom na ljekarskom pregledu,obzirom da nosim sociva? Ili ukoliko niste znali da imate dioptriju a tu se utvrdi da imate da li je to eliminatorno?
- skafiskafsnjak
#1447 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ako nisi tatin sin/kcerka, definitivno je eliminatorno ...daleko si wrote:Moze li mi neko reci da li se dioptrija smatra eliminatornom na ljekarskom pregledu,obzirom da nosim sociva? Ili ukoliko niste znali da imate dioptriju a tu se utvrdi da imate da li je to eliminatorno?
Ako jesi, onda je pozeljno to ...
-
daleko si
#1448 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Tatina cerka jesamskafiskafsnjak wrote:ako nisi tatin sin/kcerka, definitivno je eliminatorno ...daleko si wrote:Moze li mi neko reci da li se dioptrija smatra eliminatornom na ljekarskom pregledu,obzirom da nosim sociva? Ili ukoliko niste znali da imate dioptriju a tu se utvrdi da imate da li je to eliminatorno?![]()
Ako jesi, onda je pozeljno to ...
-
anonimus0007
#1449 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ima ljudi koji rade u mupu i sa trbušinama, koji su invalidi za bilo koji fizički posao, čak šta više, većina ih je takvih. ali ko te pita, oni su se uvalili, a tebi će sada gledati dlaku u jajetu.daleko si wrote:Tatina cerka jesamskafiskafsnjak wrote:ako nisi tatin sin/kcerka, definitivno je eliminatorno ...daleko si wrote:Moze li mi neko reci da li se dioptrija smatra eliminatornom na ljekarskom pregledu,obzirom da nosim sociva? Ili ukoliko niste znali da imate dioptriju a tu se utvrdi da imate da li je to eliminatorno?![]()
Ako jesi, onda je pozeljno to ...,ali tata je fizicki radnik,a ne visoki funkcioner, nazalost....Imam odlicne rezultate do sad i na testu i na fizickim provjerama,ali nosim sociva jer imam manju dioptriju na lijevom oku....pa ima ljudi i sa naocarama koji rade u MUP-u,nadala sam se da to nije eliminatorno....
u suštini dioptrija nebi trebala biti problem. ali kako su pooštrili kriterije ništa me nebi iznenadilo.
-
kontrolor
#1450 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije eliminatorno niti smije biti.... Nigdje ne pise do koje dioptrije mogu biti primljeni kandidati a i da bude eliminatorno onda je to diskriminacija. Ovo jesu specificni poslovi - policijski sluzbenik al' sve sto je specificno onda kako takvo mora biti i propisano sa utvrdjenim uvjetimadaleko si wrote:Tatina cerka jesamskafiskafsnjak wrote:ako nisi tatin sin/kcerka, definitivno je eliminatorno ...daleko si wrote:Moze li mi neko reci da li se dioptrija smatra eliminatornom na ljekarskom pregledu,obzirom da nosim sociva? Ili ukoliko niste znali da imate dioptriju a tu se utvrdi da imate da li je to eliminatorno?![]()
Ako jesi, onda je pozeljno to ...,ali tata je fizicki radnik,a ne visoki funkcioner, nazalost....Imam odlicne rezultate do sad i na testu i na fizickim provjerama,ali nosim sociva jer imam manju dioptriju na lijevom oku....pa ima ljudi i sa naocarama koji rade u MUP-u,nadala sam se da to nije eliminatorno....