LIDL - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
neki

#1701 Re: LIDL - sve o tome

Post by neki »

Peacean wrote: 29/04/2026 10:43
Vijećnici Općinskog vijeća Centar Sarajevo na sjednici održanoj u utorak, 28. aprila, nisu usvojili Nacrt odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana 'Zetra' za izgradnju poslovnog objekta kompanije Lidl u blizini stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... evu/635376
Mora da je i ove bingovo maslo..
Hajmo malo teorija zavjere, nije bilo odavno
frngla

#1702 Re: LIDL - sve o tome

Post by frngla »

Iskreno, ne bi me uopšte iznenadilo jer bi navedeni Lidl Šip direktno ugrozio Bingo Šip.
Rizvan

#1703 Re: LIDL - sve o tome

Post by Rizvan »

Lidl ce napraviti ogroman čep na putu Vogosca - Sarajevo kad se otvori onaj kod Pretisa. Da im je uspjelo ugurati se i kod Zetre, to bi bila katastrofa, putovanje od Vg do Sa trajalo bi satima u vrijeme spice.

Davno sam ja ovdje pisao da ce im u Sarajevu veliki problem biti lokacije, jer ih gotovo vise i nema.

E sad zbog njihovog kalkulisanja i odugovlacanja sa ulaskom na nase trziste, nek placaju cijenu.

Na toj lokaciji postoji vec nekoliko vecih marketa i bilo kakvo ubacivanje novog a narocito Lidla kojeg nema na tom podrucju preopteretilo bi ionako preopterecenu infrastrukturu i dodatno srozalo kvalitet zivota gradanima koji svakodnevno putuju tim putem.

Ako im je toliko stalo do te lokacije nek kupe neki od postojecih objekata ili odu pod najam.
Post Reply