Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Moderator: anex
-
nnanne
#976 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
mene zanima odakle da vježbam ovaj feast, a da ne kupujem jebenu aplikaciju ipak je poskupa,da znam da ću položiti ako je skinem halalio bi pare al vako :S probao sam je besplatno skinuti prije je moglo al nedaju sad,dobar security odradio google
ako neko nešto može da pošalje valjalo bi da ne idemo nespremni 
-
Bezstelni
#977 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:19, edited 1 time in total.
-
toci
#978 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Jos dvije sedmice tu bi or tu ne biti pozvan il odjeban 
-
nirmela85
#979 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Bezstelni wrote:Ja sam obavio kafu sa kolegama i saznao sam 80% pitanja koja se pojavljuju.
Isto tako sam poslao par poruka forumašima sa upitima oko testa, i niko nije odgovorio. Razumijem.
Zato, ni ja ne prenosim ništa. Odoh vježbati!
Bezstelni, iako nisam jos pozvana, a ne vjerujem ni da cu biti, moram ti reci da se ne slazem, da ljudi trebaju padati na nivo "neljudi"
I svima da kazem, ko god ima veze sa ovim, ja radim u robotu na socijalnom, pauze mogu uvijek praviti, tako... kome god bude usput ili mu zatreba kafa sa strancem, ja sam svaki radni dan ovdje od 9-17, br tel: 062/289-455 Nirmela
Obzirom da mi je ovo san snova posao, a vjerovatno ne upadam, lijepo bi bilo barem slusati o tome na kafi
-
nirmela85
#980 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
toci wrote:Jos dvije sedmice tu bi or tu ne biti pozvan il odjeban
Je li stvarno jos samo 2 sedmice???
-
toci
#981 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Oj evo prije 2 min mi donese postar kovertu. Pocetkom decembra pozvan. Pretpostavljate niko nije zvao telefonom. Ovi sto jos nisu dobili obavijest - samo strpljenja 
-
nirmela85
#982 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
toci wrote:Oj evo prije 2 min mi donese postar kovertu. Pocetkom decembra pozvan. Pretpostavljate niko nije zvao telefonom. Ovi sto jos nisu dobili obavijest - samo strpljenja
- perfect_guy
#983 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
mene su zvali mozda negdje na pola puta izmedju koverte i testiranjatoci wrote:Oj evo prije 2 min mi donese postar kovertu. Pocetkom decembra pozvan. Pretpostavljate niko nije zvao telefonom. Ovi sto jos nisu dobili obavijest - samo strpljenja
-
nirmela85
#984 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
perfect_guy wrote:mene su zvali mozda negdje na pola puta izmedju koverte i testiranjatoci wrote:Oj evo prije 2 min mi donese postar kovertu. Pocetkom decembra pozvan. Pretpostavljate niko nije zvao telefonom. Ovi sto jos nisu dobili obavijest - samo strpljenja
??? Sta je sada to?
- perfect_guy
#985 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
I jedno i drugo. Niđe veze, zovne te i samo te iznervira jer traži manje više sve detalje koje ima u CV-u (osim nacionalnosti. Uglavnom kad ti se ukaže poziv sa 036 možeš pretpostaviti da su oninirmela85 wrote:perfect_guy wrote:mene su zvali mozda negdje na pola puta izmedju koverte i testiranjatoci wrote:Oj evo prije 2 min mi donese postar kovertu. Pocetkom decembra pozvan. Pretpostavljate niko nije zvao telefonom. Ovi sto jos nisu dobili obavijest - samo strpljenja
??? Sta je sada to?Pa je li zovu ili stize koverta? Sad mi nista nije jasno
Ja se skoro nikad ne javljam na nepoznate brojeve
-
nirmela85
#986 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
I jedno i drugo. Niđe veze, zovne te i samo te iznervira jer traži manje više sve detalje koje ima u CV-u (osim nacionalnosti. Uglavnom kad ti se ukaže poziv sa 036 možeš pretpostaviti da su oni[/quote]
Cool! Bas ti hvala! Mogla sam da se ne javim
svakako, sretno i tebi
drzim vam svima fige, a nama koje nisu pozvali, sretno da nas pozovu, ako nas i ne pozovu opet valjda bude sretno 
Cool! Bas ti hvala! Mogla sam da se ne javim
-
omgitsme
#987 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Hajmo biti posteni. Svi bi mi voljeli da nas neko uputi na pitanja koja ce biti na FEAST-u, bar okvirna.
Ali budimo jos posteniji da nije realno traziti od nekoga ko je bio na testu da nam kaze pitanja cime bi sam sebe ugrozio.
Ja sam pocetkom decembra na testu, a ni od koga nisam dobio informacije o pitanja, niti to trazim. Ako nesto nadjem po netu, preko aplikacije neke, to ce biti to. Nikoga ne molim ni za kakvu pomoc. Posteno i regularno.
Jos uvijek stojim za pomoc onima koji nisu iz Sarajeva... moze i onima koji su u Sa za kafu heh.
Ali budimo jos posteniji da nije realno traziti od nekoga ko je bio na testu da nam kaze pitanja cime bi sam sebe ugrozio.
Ja sam pocetkom decembra na testu, a ni od koga nisam dobio informacije o pitanja, niti to trazim. Ako nesto nadjem po netu, preko aplikacije neke, to ce biti to. Nikoga ne molim ni za kakvu pomoc. Posteno i regularno.
Jos uvijek stojim za pomoc onima koji nisu iz Sarajeva... moze i onima koji su u Sa za kafu heh.
-
nirmela85
#988 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
omgitsme wrote:Hajmo biti posteni. Svi bi mi voljeli da nas neko uputi na pitanja koja ce biti na FEAST-u, bar okvirna.
Izvini please, ali ja se ne slazem sa tobom... Mislim da se treba svima pomoci, mene prvu da su zvali ja bih opet svima pomogla... jer mislim da je malo stvar i sudbine, a i svakako snalazljivosti... Ja sam licno od kada znam za sebe luda za kontrolom leta, i to ne da bih radila besplatno, nego bih 24 sata radila besplatno, toliko volim taj posao, a svjesna sam da se 90% raje prijavilo zbog love, ali ipak bih i njima pomogla... jer se nikada ne zna... Kazem jos jednom izvini, sto se ne slazem... ali to je moja zivotna filozofija
a ja sam isto uvijek sa svima za kafu
-
omgitsme
#989 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Nirmela, zar te zivotna filozofija do sada nije naucila da ne treba uvijek pomagati svima, jer na kraju najgore prodjes.
znam iz iskustva, pa se pokusavam prilagodjavati.
A vidim da si postena djevojka i zelis pomoci, ali jednom ce ti sve to dosaditi i odbiti se o glavu.
A vidim da si postena djevojka i zelis pomoci, ali jednom ce ti sve to dosaditi i odbiti se o glavu.
-
nirmela85
#990 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Cesto bude takoomgitsme wrote:Nirmela, zar te zivotna filozofija do sada nije naucila da ne treba uvijek pomagati svima, jer na kraju najgore prodjes.
-
Bezstelni
#991 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
.
-
toci
#992 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Ma vidis kakvo je stanje - i da ima niko nista ne bi rek'oBezstelni wrote:Ima li šta novo?
-
mefistofilis
#993 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
hahahaha jes' vam veselo na ovoj temi 
-
dallia
#994 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Oni koji su bili na FEAST-u ce vam posvjedociti da je nemoguce sada vama prenijeti kako to izgleda i sta da se vjezba. Stvarno nije dzaba receno da nema neke pripreme osim dobre koncentracije. Ja kada bih vam mogla prepricati sta je bilo, to bih uradila, ali nemoguce je. Kako bih vam ja savjetovala i kako bih vam opisala FEAST...Pod br. 1, engleski jezik je zakon, ko ne barata engleskim odlicno, bice mu veoma tesko, jer prije svakog testa, imaju uputstva kako i sta treba uraditi, jer ako se ne razumiju uputstva ne moze se ni test dobro uraditi. To je moj prvi utisak: engleski i samo engleski moze vas izvuci. Jedino sto se moze vjezbati jesu one kockice, rastavljene pa kako izgledaju sastavljene, i malo obratite paznju na kompas. To je, po mom misljenju, nesto sto se moze "malo pripremiti", ostalo, paznja, koncentracija i odlicno poznavanje engleskog. Sretno svima! Ako mogu jos nekako pomoci...
-
Bezstelni
#995 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
.
- desperate housewife
#996 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
posto je bilo ovih fanatika koji su se folirali i hejtali i nikome nista nisu govorili, ovako za sve koji tek izlaze...
1. engleski
2. test kognitivnih sposobnosti se skoro pa ne moze izvjezbat.. ako je ono neko polozio ili ako nista uradio sa preko 20% tacnih odgovora, neka odma ide na toranj neka radi
3. u samom testu ima i test engleskog, koji je izuzetno slozen, nema mnogo pitanja ali ima jako tezak vokabular, tekstovi bez jasnog smisla po kojima se kasnije daju odgovori isl
4. test kad krene, ili bar svaki naredni segment, nema nazad, nema stop.. samo fura.. i to doslovno fura.. ogromna je kolicina pitanja u nekim djelovima, .. neke stvari nije moguce zavrsiti na vrijeme..
5. samo cu jednu sitnicu spomenuti, jedan od testova iz FEAST aplikacije ima 90% slican na testu, ali u aplikaciji ni jednu jedinu gresku nisam napravila, sve sam 100% tacno odgovarala i to za jako kratko vrijeme.. na FEAST-u je bilo 30-tak pitanja te vrste, mogu se zakleti da mi nije vise od 20-30 % tacnih odgovora.... jednostavno je neko izzetno pametan pravio test, ako ti opisem neke detalje, nikakve koristi neces imati....
6. nema neke koristi od aplikacije
7. test traje oko 3 sata.. ako neko samo klika onako, moze i za 2 da zavrsi.. al' dzaba da ne trosi vrijeme, bolje neka ne dolazi..
8. cinjenica da na evropskom nivou 6% ljudi polozi test, oko 20-30% od toga otpadne iz medicinskih razloga + oko 50% otpadne tokom skolovanja JASNO GOVORI DA AKO JE BH ANSA-I POTREBNO 30 LJUDI, TREBAT CE IM NAJVJEROVATNIJE JOS JEDAN KONKURS DA RADE...
Ovo je test jednostavno "ili jesi ili nisi"
1. engleski
2. test kognitivnih sposobnosti se skoro pa ne moze izvjezbat.. ako je ono neko polozio ili ako nista uradio sa preko 20% tacnih odgovora, neka odma ide na toranj neka radi
3. u samom testu ima i test engleskog, koji je izuzetno slozen, nema mnogo pitanja ali ima jako tezak vokabular, tekstovi bez jasnog smisla po kojima se kasnije daju odgovori isl
4. test kad krene, ili bar svaki naredni segment, nema nazad, nema stop.. samo fura.. i to doslovno fura.. ogromna je kolicina pitanja u nekim djelovima, .. neke stvari nije moguce zavrsiti na vrijeme..
5. samo cu jednu sitnicu spomenuti, jedan od testova iz FEAST aplikacije ima 90% slican na testu, ali u aplikaciji ni jednu jedinu gresku nisam napravila, sve sam 100% tacno odgovarala i to za jako kratko vrijeme.. na FEAST-u je bilo 30-tak pitanja te vrste, mogu se zakleti da mi nije vise od 20-30 % tacnih odgovora.... jednostavno je neko izzetno pametan pravio test, ako ti opisem neke detalje, nikakve koristi neces imati....
6. nema neke koristi od aplikacije
7. test traje oko 3 sata.. ako neko samo klika onako, moze i za 2 da zavrsi.. al' dzaba da ne trosi vrijeme, bolje neka ne dolazi..
8. cinjenica da na evropskom nivou 6% ljudi polozi test, oko 20-30% od toga otpadne iz medicinskih razloga + oko 50% otpadne tokom skolovanja JASNO GOVORI DA AKO JE BH ANSA-I POTREBNO 30 LJUDI, TREBAT CE IM NAJVJEROVATNIJE JOS JEDAN KONKURS DA RADE...
- drndalo
#997 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
I, sta si novo rekla ovima sto tek trebaju na test, a da vec ranije nije receno ? Pomogla si im ? Kad si ga uradila sad, dal bi tebi ista pomoglo da je tebi neko ovo napisao prije 14 dana ?desperate housewife wrote:posto je bilo ovih fanatika koji su se folirali i hejtali i nikome nista nisu govorili, ovako za sve koji tek izlaze...
.......................
Nabrojala im sve, i zavrsila recenicu onim sto su svi vec rekli, nema fajde od pokusaja pripreme na pitanja...
-
nirmela85
#998 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Bezstelni pitao si ima li ista novo?? KOd mene ne. Jos me nisu ni zvali, niti je stigla koverta. Doduse ja radim od 9-17, pa cu iako stigne tek saznati na kraju dana
(iako svaki dan nazovem pola komsiluka da mi obidje sanducic
)
Meni bas interesantno zvuci taj feast
Ljudi imam jedno pitanjce, kada govorite za taj perfekt engleski, na sta tacno mislite? Ja recimo, imam dobru komunikaciju, pricam sa klijentima na engleskom, ispunjavam zahtjeve, saljem ponude, mailam. Ukratko mogu se sporazumjeti, i naravno sve sto procitam razumijem (teze mi je pricati nego razumjeti
). Ali me zato strah da me nece pozvati zbog pismenog, jer jako dugo nisam radila na gramatici i tome, pa me ona 5-a strana skroz isfurala na testu iz enleskog 
To je jedini razlog sto mislim da me nece pozvati. Pa ako slucajno neko konta sta sam htjela pitati
nek mi odgovori
I da li neko zna slucajno tacan datum do kojeg ce pozivati na feast?
Meni bas interesantno zvuci taj feast
Ljudi imam jedno pitanjce, kada govorite za taj perfekt engleski, na sta tacno mislite? Ja recimo, imam dobru komunikaciju, pricam sa klijentima na engleskom, ispunjavam zahtjeve, saljem ponude, mailam. Ukratko mogu se sporazumjeti, i naravno sve sto procitam razumijem (teze mi je pricati nego razumjeti
To je jedini razlog sto mislim da me nece pozvati. Pa ako slucajno neko konta sta sam htjela pitati
I da li neko zna slucajno tacan datum do kojeg ce pozivati na feast?
-
Bezstelni
#999 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:20, edited 1 time in total.
-
Bezstelni
#1000 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:20, edited 1 time in total.