DON_eARL wrote:Idući krug testiranja će trajati minimalno mjesec, a vjerovatno i duže. 20 kandidata dnevno će testirati, a 400-500 kandidata će im vjerovatno biti i dovoljno. Meni je glupo što su se pojedinci prijavili, iako su sigurni da ne mogu proći medicinski pregled. Samim tim ste nekom ko je sposoban da radi ovaj posao onemogućili da izađe na FEAST, jer je imao manje tačnih odgovora na testiranju iz engleskog jezika.![]()
Jasno je da je njima veliki trošak da pozovu svakoga na FEAST, jer navodno imaju samo 10 računara na kojim se može raditi testiranje, ali se ovo moglo bolje odraditi. Kao što neko napisa ranije, engleski se može usavršiti za vrijeme obuke, dok sposobnost za obavljanje posla ili imaš ili nemaš. U oglasu za stipendiranje su mogli postaviti uslov da se dostavi potvrda nadležne institucije koja potvrđuje da je kandidat zdrav. Većina kandidata vjerovatno i ne zna koji su uslovi za obavljanje posla, ali dobra plata i stalno zaposlenje su svakome mamac, pogotovo kad je ovakvo stanje u državi.
Sretno svima u svakom slučaju.
Jel vi stvarno mislite da oni pozivaju top 10% najbolje uradjenih testova iz engleskog? To je nigdje veze.
Nacin na koji se ovakvi odabiri rade jeste da se kaze "minimalno za prolaz iz engleskog je" ..lupam 60% tacnih odgovora.
Nakon toga svi koji to poloze tj. prodju ce biti pozvani na FEAST I. nakon toga, ukoliko je tu minimalan procenat za prolaznost lupam 70% tacnih odgovora....ti koji poloze se pozivaju na FEAST II....pa onda oni koji prodju na pregled pa razgovor.
Nakon toga, ukoliko bude 200 ljudi koji su sve prosli...onda oni mogu reci....top 30 ljudi sa najvecim ocjenama tj. bodovima ce dobiti stipendiranje.
Ideja, da oni sada kazu daj mi 100 ljudi koji su najbolje uradili engleski a za ostale cemo vdijeti je budalastina.....
tako da, neka se prijavio ko god je htio....bilo da ce proci ljekarski ili...
ovo ce sve malo duze trajati...ali sta ces...
mene je cak pozitivno iznenadila brzina ocjenjivanja testova iz engleskog