Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BrckoTAJSAM

#626 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

i tako sve po starom....
smikisani

#627 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by smikisani »

Na početku testiranja ona teta je rekla da je ovo jedini test iz engleskog jezika,nije spominjala usmeni. :izet:
BrckoTAJSAM

#628 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Onda smo jebani! Sad kazem ako je 5% nuliralo na testu vec imaju oko 100 ljudi.
leptirica27

#629 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by leptirica27 »

Neznam odakle ovim ljudima da je sljedeći usmeni test iz engleskog . Zar sada ne ide FEAST.Vidila sam dosta ljudi na testiranju koji imaju sigurno preko 30 godina pa mislim da bi njih mogli eliminisati jer po eurocotrol-u za kotrolore leta se primaju mljađi ljudi do 25 godina starosti.
Ivan_grozni

#630 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Ivan_grozni »

BrckoTAJSAM wrote:Onda smo jebani! Sad kazem ako je 5% nuliralo na testu vec imaju oko 100 ljudi.
Kako ne kontaš jednu stvar.
A ta stvar je da poslije ovoga testa ide barem još 4-5 testova za koje im nije dovoljno 100 ljudi, i ne znači da ako tip rastura eng jezik da može rasturiti FEAST, psiho i ljecnicki test. Svaki prosječan čovjek koji zna eng. jezik ce proći ovaj test, i proci ce nas mnogo mnogo više od 100 ljudi. Oštra selekcija ce biti na FESAT testu iza kojega dolazi test kod doktora tj. ljekarski pregled.

I uopce mi nije jasno kako si došao do cifre od 100 ljudi?

Na zadnjem natječaju CROCONTOL-a stiglo je oko 3000 prijava, prvi test je bio opci psiho test gdje je otpalo 10-15% kandidata, na testu eng jezika je također otpalo 15% kandidata, tek na FEAST I i II je otišao značajan broj kandidata i dobar dio na ljecnickom testu.
Nemoj se ljutiti, ali mani se matematike i prognoza.
BrckoTAJSAM

#631 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Ivan_grozni wrote:
BrckoTAJSAM wrote:Onda smo jebani! Sad kazem ako je 5% nuliralo na testu vec imaju oko 100 ljudi.
Kako ne kontaš jednu stvar.
A ta stvar je da poslije ovoga testa ide barem još 4-5 testova za koje im nije dovoljno 100 ljudi, i ne znači da ako tip rastura eng jezik da može rasturiti FEAST, psiho i ljecnicki test. Svaki prosječan čovjek koji zna eng. jezik ce proći ovaj test, i proci ce nas mnogo mnogo više od 100 ljudi. Oštra selekcija ce biti na FESAT testu iza kojega dolazi test kod doktora tj. ljekarski pregled.

I uopce mi nije jasno kako si došao do cifre od 100 ljudi?

Na zadnjem natječaju CROCONTOL-a stiglo je oko 3000 prijava, prvi test je bio opci psiho test gdje je otpalo 10-15% kandidata, na testu eng jezika je također otpalo 15% kandidata, tek na FEAST I i II je otišao značajan broj kandidata i dobar dio na ljecnickom testu.
Nemoj se ljutiti, ali mani se matematike i prognoza.
Ma ovo je vise bilo kao predviđanje. Uzeo sam ukupni broj prijavljenih 2400 i recimo da je 5% od toga ljudi koji su nulirali dodje ti nekih 120. Tako sam dosao do te brojke ali sve je prica onako bezze. FEAST sam radio prije 3 godine. Upoznat sam sa istim.
BrckoTAJSAM

#632 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

leptirica27 wrote:Neznam odakle ovim ljudima da je sljedeći usmeni test iz engleskog . Zar sada ne ide FEAST.Vidila sam dosta ljudi na testiranju koji imaju sigurno preko 30 godina pa mislim da bi njih mogli eliminisati jer po eurocotrol-u za kotrolore leta se primaju mljađi ljudi do 25 godina starosti.
Najvecu eliminaciju dozive pripadnice ljepseg spola. Zbog hormonalnih i mjesecno održavajucih problema koje imaju nisu u mogućnosti da adekvatno rade posao. Tako da je po wikipediji procenat zenskih osoba u ovom poslu samo 2%. Da te utjesim tih 2% dolazi iz zemalja bivseg sovjetskog bloka. Sad ako se osjecas tako...
Last edited by BrckoTAJSAM on 17/10/2014 19:14, edited 1 time in total.
Ivan_grozni

#633 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Ivan_grozni »

OK, sve jasno.
Ali ako si vec radio FEAST daj nas malo prosvijetli sto se tice toga. Prijavio si se i na prošli konkurs za KL ili? :D
BrckoTAJSAM

#634 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Ivan_grozni wrote:OK, sve jasno.
Ali ako si vec radio FEAST daj nas malo prosvijetli sto se tice toga. Prijavio si se i na prošli konkurs za KL ili? :D
Misija sa Americkom vojskom u Iraku. Inace sam polagao za vojni sektor a ne civilni kao u ovom slucaju.

Zamisli mjesavinu psiho testa sa testom inteligencije i dodano malo sposobnosti zapazanja. Nista posebno. Stvar je u tome sto bas i nemas pripreme za test vise je onako snalazenje u situaciji tipa pitanja.
leptirica27

#635 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by leptirica27 »

BrckoTAJSAM wrote:
leptirica27 wrote:Neznam odakle ovim ljudima da je sljedeći usmeni test iz engleskog . Zar sada ne ide FEAST.Vidila sam dosta ljudi na testiranju koji imaju sigurno preko 30 godina pa mislim da bi njih mogli eliminisati jer po eurocotrol-u za kotrolore leta se primaju mljađi ljudi do 25 godina starosti.
Najvecu eliminaciju dozive pripadnice ljepseg spola. Zbog hormonalnih i mjesecno održavajucih problema koje imaju nisu u mogućnosti da adekvatno rade posao. Tako da je po wikipediji procenat zenskih osoba u ovom poslu samo 2%. Da te utjesim tih 2% dolazi iz zemalja bivseg sovjetskog bloka. Sad ako se osjecas tako...
Ma svaka ti je za memoara
BrckoTAJSAM

#636 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

:) LOL
insaneinthebrain

#637 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by insaneinthebrain »

bas se ponadala a ti joj srusi snove :lol:
Bezstelni

#638 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:37, edited 1 time in total.
BrckoTAJSAM

#639 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Ma treba to vazda objasnjavat imas svega.
Bezstelni

#640 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:37, edited 1 time in total.
BrckoTAJSAM

#641 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Utihnula tema nesto!!!!!
insaneinthebrain

#642 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by insaneinthebrain »

pa dok ne pocnu slati nova obavijestenja ko je polozio a ko ne nema se sta komentarisati
Bezstelni

#643 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:38, edited 1 time in total.
BrckoTAJSAM

#644 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by BrckoTAJSAM »

Bezstelni wrote:zbog vas dvojice sam i postavio ovu temu jer znate a sutite. A ja znam da ste upuceni ˙100%.
I natovarili se nama smrtnicima na ledja. Hajde da vas cujemo - feast - sta cemo vjezbati, gdje, free source vjezbe itd.
Nemoj misliti da postoji neka stela u ovom poslu. Ja se iskrenio nadam da nema jer to bi bilo krajnje rizicno za bilo koga. Zamisli ispostavi se da neki avion pao zbog stele. Ako i postoji ona se moze odnositi na neke djelove tipa testova engleskog ili nesto slicno.
Ja znam da FEAST podrazumjeva odredjene sposobnosti inteligencije i snalazenja u prostoru i smatram da ti stela to bas ne moze "odradit". To samo moze Allah dragi. :)

Ja sam upucen jer sam pristupio tom testu kada sam bio u vojnom sektoru. Mogu ti reci onako u globalu o cemu se radi. Sva su ti pitanja tipa kako se snalazis u situacijama i kako reagujes na odredjene stvari. Da li ces nesto rijesiti logicki ili jednostavno imas sposobnost da primjetis nesto prije drugih i doneses dobru odluku. Jedan od primjera je orijentacija u prostoru. Imas date tacke na papiru koje zapamtis o onda te ispituju pod kojim uglovima se nalazila određena tača i na kojoj strani je bila x tacka na osnovu y tacke. da li je tacka x bliza tacki b ili je tacka c bliza tacci d i pod kojim uglom tacka c stoji na osnovu tacke c. Mislim zvuci komplikovano ali kad vidis sta je ako imas tu sposobnost neces imati problema.
Psiho testovi su takođe dio toga a oni mogu biti svasta. Od nekih nizova brojva itd.
Test inteligencije je poznat tako da moras pristupiti testu da bi razumio o cemu se radi.
I ja sam prvo bio zbunjen kada sam pristupao tom tesstu jer nema neke litersture iz kojemozes uciti nego ti kazu vjezbaj inteligenciju, vjezbaj zapazanje i orijentaciju a ti pojmovi su ogromni. Tako da ako imas to u sebi prolazis ako nemas previse razmisljas i padnes.
i tako mogu ti o ovome pricati do sutra a sve je presipanje iz supljeg u prazno dok ne probas test.
mitabl

#645 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mitabl »

ja kolikosma citao na forumima o smatsi, oni su imali drugi test iz engleskog, koji je bio slusni i raygovorni. i on je bio 15ak dana nakon prvog sto znaci da bi rez trebali biti ove sedmice. nakon toga feast 1 pa feast 2. nakon toga je bio psiho test i ljekarski. poznanik jedan radi u bl na aerodromu ko kontrolor i on mi je reko da ce obuka biti uglavnom u bg i vrscu jer oni idu tamo na dodatne obuke. da li je neko dobio kakvu postu? ja sam iz banjaluke, nas je na testu bilo oko 80 mislim, stim da se veliki broj ljudi nije ni pojavio a bio je samo jedan termin, jer su bili ljudi od A do Š po prezimenima.poz i javljajte ima li sta
hans kastorp

#646 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by hans kastorp »

Je li moguće da je u BL bio tako mali odziv/mali broj prijava?
S obzirom da nas je u Sarajevu bilo.. hiljadu..
mitabl

#647 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mitabl »

hans kastorp wrote:Je li moguće da je u BL bio tako mali odziv/mali broj prijava?
ni meni nije bilo jasno i pitao sam da li ima jos grupa a djevojaka koje je radila mi je odgovorila da je to sve. to sam i sam shvatio jer je meni prezime na M, znao sam jos par ljudi i na A C P. pretpostavljao sam da ce biti puno vise ali u SA je znaci bio veliki odziv. kazem opet, kod nas je naspisku sigurno bilo preko 250 ljudi ali nas se pojavilo max 80. sto se tice ranije price o obuci, uglavnom u smatsi pocinje u januru i julu koliko sam procitao na forumima a mislim da ce oni koji prodju ici tamo bar na dio obuke. mada ima sad u mostaru onaj centar za obuku za oblasnu kontrolu, ali to su samo moje pretpostavke
toci

#648 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by toci »

hans kastorp wrote:Je li moguće da je u BL bio tako mali odziv/mali broj prijava?
Ma kakvo ba mali broj prijava? Ja sam bio cetvrta grupa po redu u 13:30 i u mojoj grupi je bilo oko 120 ljudi. 1000 tu je to
Ivan_grozni

#649 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Ivan_grozni »

U zadnjoj grupi koja je pocela u 17:00 bilo je stotinjak ljudi.
mitabl

#650 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mitabl »

Ivan_grozni wrote:U zadnjoj grupi koja je pocela u 17:00 bilo je stotinjak ljudi.
znaci ipak je bilo ljudi. ja sma pitao i djevojka koja je radila na testovima rekla da je bila samo jedna grupa u 8 ujutro. znaci moja dezinformacija.
Post Reply