Kimtec - pripravnik

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Zvek

#1 Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

Da li se neko sa foruma prijavio na ovaj oglas, i jesu li zvali?

http://bih.boljiposao.com/93488/priprav ... px?s=3%2C1

Ja sam se prijavio, ali jos nista :(
miggy

#2 Re: Kimtec - pripravnik

Post by miggy »

Zvek wrote:Da li se neko sa foruma prijavio na ovaj oglas, i jesu li zvali?

http://bih.boljiposao.com/93488/priprav ... px?s=3%2C1

Ja sam se prijavio, ali jos nista :(
Možda te nisu zvali jer piše da je mjesto posla u Banjaluci
Zvek

#3 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

vakuolla

#4 Re: Kimtec - pripravnik

Post by vakuolla »

i ja sam se prijavila....i jos uvijek nista :roll:
ArmandoSA

#5 Re: Kimtec - pripravnik

Post by ArmandoSA »

Kakav Kimtec, neprofesionalni su! Bio sam prije nekih godinu ipo-dvije kdo njih na razgovoru. Zgrada im je u Nedžarićima, a razgovor za posao su sa kandidatima obavljali u kafani pored zgrade, testiranje katastrofa, i jos na kraju te podcijene i ponude ti mizeriju od plate k'o da si NK radnik a ne VSS. Sramota!
BatoL

#6 Re: Kimtec - pripravnik

Post by BatoL »

Izgleda da su malo vremenski produžili oglas:
http://www.agencijaspektar.com/posao.php?posao=902

Valjda bi sad nekad trebali početi zvati kandidate.
marketleader

#7 Re: Kimtec - pripravnik

Post by marketleader »

I ja sam se prijavio,medjutim nije me jos niko kontaktirao...valjda ce biti nesto.
tropic_amra

#8 Re: Kimtec - pripravnik

Post by tropic_amra »

I ja sam se prijavila, ali nisu me zvali... jos
Zvek

#9 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

Jesu li ikoga zvali?
BatoL

#10 Re: Kimtec - pripravnik

Post by BatoL »

Mene ne, ne znam za ostale...
marketleader

#11 Re: Kimtec - pripravnik

Post by marketleader »

BatoL wrote:Mene ne, ne znam za ostale...
Ni mene
Aurea Mediocritas

#12 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Aurea Mediocritas »

Samo da Vam skrenem pažnju da raditi u Kimtecu i nije neka sreća.
Tamo ljude tjeraju "k'o Bog maglu" za mizernu plaću.
Eto, toliko znam pa, eto, može nekom valjati ta informacija...
Zvek

#13 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

Izgura li se do 600-700KM, jedan slobodan dan, 8 sati dnevno rada?

Nisu me zvali!
marketleader

#14 Re: Kimtec - pripravnik

Post by marketleader »

Nema od ovoga nista...ne zovu,a nevjerujem ni da ce zvati.
Zvek

#15 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

Najvjerovatnije, samo mo nije jasno sto raspisuju ove konkurse!
marketleader

#16 Re: Kimtec - pripravnik

Post by marketleader »

Zvek wrote:Najvjerovatnije, samo mo nije jasno sto raspisuju ove konkurse!
Ja sam se to uvijek pitao. Haj sto raspisu konkurse i stave u dnevne novine neke,pa imaju opravdanje ako ih neko upita za zakonitost provodjenja konkursa i slicno, ali sto stavljaju na webportale nikad mi nece uci u glavu. Mozda ovi iz posao.ba to iz dnevnih novina samo prenesu u svoju bazu,pa mi naravno samo vidimo oglas kao iz novina. Prekucaju ga ili skeniraju.
Tranquilizer

#17 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Tranquilizer »

marketleader wrote:
Zvek wrote:Najvjerovatnije, samo mo nije jasno sto raspisuju ove konkurse!
Ja sam se to uvijek pitao. Haj sto raspisu konkurse i stave u dnevne novine neke,pa imaju opravdanje ako ih neko upita za zakonitost provodjenja konkursa i slicno, ali sto stavljaju na webportale nikad mi nece uci u glavu. Mozda ovi iz posao.ba to iz dnevnih novina samo prenesu u svoju bazu,pa mi naravno samo vidimo oglas kao iz novina. Prekucaju ga ili skeniraju.

ma banda, nemoj se sekirati dešava se svaki dan :x :x :x
BatoL

#18 Re: Kimtec - pripravnik

Post by BatoL »

Crna rupa pojela prijave-CV :) Jbg, em je takvo stanje na tržištu rada generalno, em smo mi pripravnici pri dnu "lanca ishrane" :-)
udrch

#19 Re: Kimtec - pripravnik

Post by udrch »

BatoL wrote:Crna rupa pojela prijave-CV :) Jbg, em je takvo stanje na tržištu rada generalno, em smo mi pripravnici pri dnu "lanca ishrane" :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E nasmija me pravo..
U mojoj firmi su pripravncii najveća gospoda..kad završe pripravnički ako žele ostanu, ako ne žele niko se ne ljuti na njih..ono što im biro dadne to i dobiju, firma im plati osiguranje..zaduženja koja dobiju obično nisu teška, jer se kao na njih ne može sa sigurnošću računati..
Uglavnom ostanu, bilo je i nekih koji su otišli, nisu htjeli sačekati bolje dane, danas bi se vratili..
Ja neki dan upoznao djevojku, radi u jednoj srednjoj školi..biro prebaci srestva na račun škole..škola poplaća sve što treba od tih para, a njoj šta ostane, a ostane joj nekih 300 KM..
Fakat ste na dnu lanca ishrane..
BatoL

#20 Re: Kimtec - pripravnik

Post by BatoL »

@udrch
1) Situacija zavisi od firme do firme... Ti kažeš da je tako kod tebe i vjerujem ti, međutim mislim da su takvi primjeri u manjini. Znam neke ljude iz moje generacije, prijavili se na pozicije pripravnika-ekonomiste, a rade kao sekretarice, burekboyevi, vozači, kuriri +neko sss piskaranje povremeno i sve to za 300-400KM neto (zarade, ne plate)...i ćute i trpe dok ne izguraju godinu staža... Čisto da se vidi da postoji druga strana medelje...
2) Radna mjesta na budžetskoj sisi (razna ministarstva, opštine, zavodi i sl) do kojih se dolazi na već svima poznat način i radna mjesta u privatnim firmama su nebo i zemlja.
3) Šta misliš koliko se ljudi u prosjeku javi za radno mjesto pripravnika (ili neko slično mjesto za koje ne treba radno iskustvo)?

Ne kažem da "dno lanca ishrane" nije pretjeran izraz (valjda zato i stoji smajli na kraju), ali ne cvjetaju ni ruže sigurno :)
help_desk

#21 Re: Kimtec - pripravnik

Post by help_desk »

Ko hoce da radi uvijek ima posla. Ali problem je sto danas svi hoce da studiraju, pa bi nakon toga da sefuju, piskaraju...Ne moze svako. Bolji je danas dobar zanat nego 100 fakulteta.
Po meni, FPN, FKN, FIN, FZN, DIF...to je gubljenje vremena, osim ako nemas dobru stelu koja ce ti obezbijediti posao. Pogledajte koliko danas studenata zavrsava fakultete. Prije je bilo 10ak (znam za Masinski) a sad po 50ak minimum, sa nikakvim znanjem. Cast izuzetcima, kojih je 5%. I niko nije lud da takve kadrove zaposljava. Danas imamo hiperprodukciju svega, pa tako i "visokoobrazovanih kadrova", a da ne govorim da 50% danasnjih studenata u proslom sistemu (obrazovnom, ne privrednom i politickom) ne bi moglo ni da priviri u dvoriste fakulteta. Sve je otislo u pm, pa i fakulteti koji su rang nekadasnje bolje srednje skole.

Jedini fakultet kojem skidam kapu je SSST.
Zvek

#22 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Zvek »

ha ha ha ha ha
BatoL

#23 Re: Kimtec - pripravnik

Post by BatoL »

Odosmo u OT, a i previše u širinu problema... Nije sve onako kako na prvi pogled izgleda, ali to je priča za neku drugu temu, da ne floodujemo ovdje...
bullmastiff

#24 Re: Kimtec - pripravnik

Post by bullmastiff »

help_desk wrote:Ko hoce da radi uvijek ima posla. Ali problem je sto danas svi hoce da studiraju, pa bi nakon toga da sefuju, piskaraju...Ne moze svako. Bolji je danas dobar zanat nego 100 fakulteta.
Po meni, FPN, FKN, FIN, FZN, DIF...to je gubljenje vremena, osim ako nemas dobru stelu koja ce ti obezbijediti posao. Pogledajte koliko danas studenata zavrsava fakultete. Prije je bilo 10ak (znam za Masinski) a sad po 50ak minimum, sa nikakvim znanjem. Cast izuzetcima, kojih je 5%. I niko nije lud da takve kadrove zaposljava. Danas imamo hiperprodukciju svega, pa tako i "visokoobrazovanih kadrova", a da ne govorim da 50% danasnjih studenata u proslom sistemu (obrazovnom, ne privrednom i politickom) ne bi moglo ni da priviri u dvoriste fakulteta. Sve je otislo u pm, pa i fakulteti koji su rang nekadasnje bolje srednje skole.

Jedini fakultet kojem skidam kapu je SSST.
hoce svi da su visokoobrazovani bez po muke...govorim za FPN i slicno...
drustveni su glupost obicna..
jedino pravo i ekonomija malo koristi donose ..a ostalo je sranje..nazalost
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Kimtec - pripravnik

Post by Truba »

ja sa FPNa curi s ekonomije objašnjavam kurensi board :-) :-) :-) :-) :-)

sve je to individualno

kad to razlučite nećete vrijeđati sve ljude s FPNa
Post Reply