http://bih.boljiposao.com/93488/priprav ... px?s=3%2C1
Ja sam se prijavio, ali jos nista
Moderator: anex
Možda te nisu zvali jer piše da je mjesto posla u BanjaluciZvek wrote:Da li se neko sa foruma prijavio na ovaj oglas, i jesu li zvali?
http://bih.boljiposao.com/93488/priprav ... px?s=3%2C1
Ja sam se prijavio, ali jos nista
Ni meneBatoL wrote:Mene ne, ne znam za ostale...
Ja sam se to uvijek pitao. Haj sto raspisu konkurse i stave u dnevne novine neke,pa imaju opravdanje ako ih neko upita za zakonitost provodjenja konkursa i slicno, ali sto stavljaju na webportale nikad mi nece uci u glavu. Mozda ovi iz posao.ba to iz dnevnih novina samo prenesu u svoju bazu,pa mi naravno samo vidimo oglas kao iz novina. Prekucaju ga ili skeniraju.Zvek wrote:Najvjerovatnije, samo mo nije jasno sto raspisuju ove konkurse!
marketleader wrote:Ja sam se to uvijek pitao. Haj sto raspisu konkurse i stave u dnevne novine neke,pa imaju opravdanje ako ih neko upita za zakonitost provodjenja konkursa i slicno, ali sto stavljaju na webportale nikad mi nece uci u glavu. Mozda ovi iz posao.ba to iz dnevnih novina samo prenesu u svoju bazu,pa mi naravno samo vidimo oglas kao iz novina. Prekucaju ga ili skeniraju.Zvek wrote:Najvjerovatnije, samo mo nije jasno sto raspisuju ove konkurse!
BatoL wrote:Crna rupa pojela prijave-CVJbg, em je takvo stanje na tržištu rada generalno, em smo mi pripravnici pri dnu "lanca ishrane"
hoce svi da su visokoobrazovani bez po muke...govorim za FPN i slicno...help_desk wrote:Ko hoce da radi uvijek ima posla. Ali problem je sto danas svi hoce da studiraju, pa bi nakon toga da sefuju, piskaraju...Ne moze svako. Bolji je danas dobar zanat nego 100 fakulteta.
Po meni, FPN, FKN, FIN, FZN, DIF...to je gubljenje vremena, osim ako nemas dobru stelu koja ce ti obezbijediti posao. Pogledajte koliko danas studenata zavrsava fakultete. Prije je bilo 10ak (znam za Masinski) a sad po 50ak minimum, sa nikakvim znanjem. Cast izuzetcima, kojih je 5%. I niko nije lud da takve kadrove zaposljava. Danas imamo hiperprodukciju svega, pa tako i "visokoobrazovanih kadrova", a da ne govorim da 50% danasnjih studenata u proslom sistemu (obrazovnom, ne privrednom i politickom) ne bi moglo ni da priviri u dvoriste fakulteta. Sve je otislo u pm, pa i fakulteti koji su rang nekadasnje bolje srednje skole.
Jedini fakultet kojem skidam kapu je SSST.