Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#201 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
ja mislim da ne naplacuju izdavanje
a vodjenje racuna su naplacivali dok su bile i one papirne kartice ko stare licne ako se sjecas
a vodjenje racuna su naplacivali dok su bile i one papirne kartice ko stare licne ako se sjecas
-
ado_7
#202 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
A ne znam, mozda ja grijesim, ne sjecam se jesu li naplatili izdavanje, ali eto pravo me iznenadilo, cuj 12 maraka...plus svaki mjesec 1.50
- Truba
#203 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
lopovi
kazu da se isplati uzeti neki paket unutra imas i internet bankarstvbo i pgm ono ko bihamk i visa karticu ma nema saso mange...jes malo skuplje ali imas sve

kazu da se isplati uzeti neki paket unutra imas i internet bankarstvbo i pgm ono ko bihamk i visa karticu ma nema saso mange...jes malo skuplje ali imas sve
-
putnik_SA
#204 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Poštovani,
molim Vas da mi se jave svi koji su imali iskustva sa povećavanjem kamata na stambeie kredit (stambeni hipotekarni kredit) u bankama.
Naime, ja sam 2008.g. podigao kredit u ISP banci (stambeni hipotekarni) pa su mi nakon par mjeseci povećali kamatu sa 6.1% na 7,1% koju plaćam i dan danas.
Nakon malo istraživanja shvatio sam da to nije baš regularno sada se pripremam da ih tužim (prikupljam informacije).
Ako neko zna imena advokata koji su se time bavili (pozitvno rješili ove slučajeve) i ako je neko imao sličnih iskustava molio bih da mi se javi.
Unaprijed hvala,
molim Vas da mi se jave svi koji su imali iskustva sa povećavanjem kamata na stambeie kredit (stambeni hipotekarni kredit) u bankama.
Naime, ja sam 2008.g. podigao kredit u ISP banci (stambeni hipotekarni) pa su mi nakon par mjeseci povećali kamatu sa 6.1% na 7,1% koju plaćam i dan danas.
Nakon malo istraživanja shvatio sam da to nije baš regularno sada se pripremam da ih tužim (prikupljam informacije).
Ako neko zna imena advokata koji su se time bavili (pozitvno rješili ove slučajeve) i ako je neko imao sličnih iskustava molio bih da mi se javi.
Unaprijed hvala,
-
Vademecum
#205 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Zdravo,
Imam studentski racun intesa, dobila sam stipendiju i sada im treba moj racun na koji ce uplacivati. Zanima jel to neki od brojeva na ugovoru ili na kartici?
Lijep pozdrav
Imam studentski racun intesa, dobila sam stipendiju i sada im treba moj racun na koji ce uplacivati. Zanima jel to neki od brojeva na ugovoru ili na kartici?
Lijep pozdrav
-
Ci-Nick
#206 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Imaš na prvoj stranici ugovora sa bankom gore u desnom uglu : "Transakcijski račun", to je tvoj transakcijski račun.Vademecum wrote:Zdravo,
Lijep pozdrav
-
Vademecum
#207 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Hvala Vam puno na odgovoru i mislila sam da je tako ali mi neki govore da kopiram karticu i da je to to doduse imali su druge karticeCi-Nick wrote:Imaš na prvoj stranici ugovora sa bankom gore u desnom uglu : "Transakcijski račun", to je tvoj transakcijski račun.Vademecum wrote:Zdravo,
Lijep pozdrav
-
Ci-Nick
#208 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Kompletan broj kartice ne treba davati nikom jer može doći do zloupotrebe.Vademecum wrote:Hvala Vam puno na odgovoru i mislila sam da je tako ali mi neki govore da kopiram karticu i da je to to doduse imali su druge karticeCi-Nick wrote:Imaš na prvoj stranici ugovora sa bankom gore u desnom uglu : "Transakcijski račun", to je tvoj transakcijski račun.Vademecum wrote:Zdravo,
Lijep pozdrav
- Truba
#209 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
otvorili su u istočnom sarajevu poslovnicu 
-
zippoo87
#210 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
pozdrav ljudi
imam neke nejasnoce prilikom dizanja novca sa racuna u ovoj banci
naime,mami su legle pare iz inostranstva u eurima ,radi se o 150 eura i prilikom dizanja novca je uzeta meni nelogicna provizija u iznosu od skoro 40 KM...da li je to normalno tako ili ovdje nesto ne stima
postaviti cu vam i uplatincu gdje sve pise,samo na uplatnici pise da je iznos 131 euro a kada je mama pitala koliko joj je uplaceno,rekli su 150 eura
znaci oni su sebi uzeli neku proviziju koju nisu ni prikazali na isplati,nego su preostali dio konvertovali iz eura u KM

ima li neko iskustva ili me je ovdje neka sluzbenica zavrnula ,jer mi bas nije ni najjasnije ovo na uplatnici,sta je ovo provizija 0.75%?
naime,mami su legle pare iz inostranstva u eurima ,radi se o 150 eura i prilikom dizanja novca je uzeta meni nelogicna provizija u iznosu od skoro 40 KM...da li je to normalno tako ili ovdje nesto ne stima
postaviti cu vam i uplatincu gdje sve pise,samo na uplatnici pise da je iznos 131 euro a kada je mama pitala koliko joj je uplaceno,rekli su 150 eura
znaci oni su sebi uzeli neku proviziju koju nisu ni prikazali na isplati,nego su preostali dio konvertovali iz eura u KM

ima li neko iskustva ili me je ovdje neka sluzbenica zavrnula ,jer mi bas nije ni najjasnije ovo na uplatnici,sta je ovo provizija 0.75%?
-
Ci-Nick
#211 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Piše stanje na računu 132,50 eura, novo stanje 1,14 eura. Dakle ne vjerujem da je uplaćeno 150 eura .zippoo87 wrote:pozdrav ljudi
Ako je ovo uplaćeno na devizni račun primaoca a koliko vidim jeste onda tu nema nikakve naknade osim naknade konverzije koja je na eure minimalna, upravo ovih 0,75%
-
zippoo87
#212 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
to je ustvari plata,koja je 300 eura a platili su za pola mjeseca,znaci 150 euraCi-Nick wrote:Piše stanje na računu 132,50 eura, novo stanje 1,14 eura. Dakle ne vjerujem da je uplaćeno 150 eura .zippoo87 wrote:pozdrav ljudi
Ako je ovo uplaćeno na devizni račun primaoca a koliko vidim jeste onda tu nema nikakve naknade osim naknade konverzije koja je na eure minimalna, upravo ovih 0,75%
kada je pitala koliko su joj uplatili,rekla sluzbenica 150 eura
a i do sada je primala platu na ovaj racun i kada joj isplate u markama,dobijala je 575 KM,ovi su uzimali 10 KM za nekakvu proviziju
a sada je ta provizija nelogicno velika,osim ako se neko nije zabunio ili tako sta ...ali ovako su joj rekli,kako sam napisao
zato sam i postavio pitanje,jer mi to nikako nije logicno
-
Ci-Nick
#213 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Vidiš stanje računa je 132,50 eura, isplaćeno je 131,36 ( uštiman iznos da bi isplatili okrugao iznos od 255,00 KM) i ostalo na računu 1,14 eura.
Dakle banka nije ništa uzela osim na kursnoj razlici između 1,95583 i 1,91 koliko su isplatili. 131,36 x 0,04583 = 6,02 KM
Banka je dakle uzela samo 6,02 KM A taj ko uplaćuje novac na račun laže. Nek dostavi uplatnicu ili izvod na uvid.
Dakle banka nije ništa uzela osim na kursnoj razlici između 1,95583 i 1,91 koliko su isplatili. 131,36 x 0,04583 = 6,02 KM
Banka je dakle uzela samo 6,02 KM A taj ko uplaćuje novac na račun laže. Nek dostavi uplatnicu ili izvod na uvid.
-
zippoo87
#214 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
otici ce pocetkom slijedece sedmice i traziti izvod sa racuna,da se vidi koliko je stvarno uplaceno na racunCi-Nick wrote:Vidiš stanje računa je 132,50 eura, isplaćeno je 131,36 ( uštiman iznos da bi isplatili okrugao iznos od 255,00 KM) i ostalo na računu 1,14 eura.
hvala tebi na odgovoru
-
probook
#215 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Prilikom uplate na racun uplatilac vjerovatno nije naglasio da troskove uplate on snosi, pa je banka prenos sredstava naplatila od tog uplacenog iznosa 150 eur.zippoo87 wrote:.
Probaj prvo uzeti izvod sa svog racuna i vidi sta tacno pise.
-
isx
#216 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Vakat im je da apdejtuju iOS aplikaciju mIntesa. Ono je katastrofa.
- shalla
#217 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
99,9% je ovo u pitanjuprobook wrote:Prilikom uplate na racun uplatilac vjerovatno nije naglasio da troskove uplate on snosi, pa je banka prenos sredstava naplatila od tog uplacenog iznosa 150 eur.zippoo87 wrote:.
Probaj prvo uzeti izvod sa svog racuna i vidi sta tacno pise.
-
zippoo87
#218 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
isla je mati danas u banku...
naime radi se o tome da je racun bio aktivan godinu dana a na njega nisu lijegale pare i isla je naknada za vodjenje racuna od 2,40 KM
i sad kada su joj legle pare,oni retroaktivno naplatili iznos za cijelu godinu,plus ima 5 eura neki trosak valjda to sto se prima u eurima iz inostranstva ili sta vec
naime radi se o tome da je racun bio aktivan godinu dana a na njega nisu lijegale pare i isla je naknada za vodjenje racuna od 2,40 KM
i sad kada su joj legle pare,oni retroaktivno naplatili iznos za cijelu godinu,plus ima 5 eura neki trosak valjda to sto se prima u eurima iz inostranstva ili sta vec
- Arslan_11
#219 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Sta im ovo sada sve poslovnice rade do 17.00h
obicoh po grada dzaba.
- Truba
#220 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
uh jes vidio sam na ilidzi...
valjda neka radi poslije...
mozda se boje pljacki???
istice mi mastercard...sad skontah
oce me cekati zamjenska ili moram zahtjev
valjda neka radi poslije...
mozda se boje pljacki???
istice mi mastercard...sad skontah
oce me cekati zamjenska ili moram zahtjev
- Arslan_11
#221 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Otoka, dobrinja i na socijalnom sve do 17h. Na socijalnom znam da je do 19h radila. Kao da ih u 5 ne moze niko opljackat ako hoce.
Ne treba ti zahtjev, mene su nazvali da je gotova i da dodjem po nju.
Ne treba ti zahtjev, mene su nazvali da je gotova i da dodjem po nju.
-
nia3
#222 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Sve poslovnice rade do 17:00, bar u regiji Sarajevo. Evo sa stranice, http://www.intesasanpaolobanka.ba/txt.php?ID=69
- ElRe
#223 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
U aprilu mi istice Visa Inspire kartica pa me zanima da li i dalje daju Visu ili sada Mastercard? Neke banke su presla na Mastercard
- Better Man
#224 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Visa Inspire je kartica na koju primaš platu, dok je Mastercard klasična kreditna kartica. Tako da ćeš opet dobiti Visa Inspire.ElRe wrote:U aprilu mi istice Visa Inspire kartica pa me zanima da li i dalje daju Visu ili sada Mastercard? Neke banke su presla na Mastercard
- All Apologies
#225 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Ima li neko da je presao iz Unicredit u Intesu da malo uporedi te dvije banke?
Ja vec duze hocu da zatvorim sve racune u unicredit banci, ali na koju god pomislim nakon malo raspitivanja ispadne da je puno gora od unicredit iako mi se cinilo da to nije moguce. Ono sto me najvise smeta je odavanje mojih podataka trecim licima, a do svojih podataka ni ja ne mogu bez licne karte i preko toga im ne mogu preci, a s druge strane i to sto sam klijent banke 12 godina i radi toga sto imam ugovor na odredjeno (radim svaku godinu, ali imam 15 dana prekida staza u augustu-prosvjeta) nemam nikakva prava, kao da ni nisam klijent. Sada sasvim slucajno posredstvom jedne auto kuce otvorila mi se mogucnost da prebacim racun u intesu koja bi mi u vidu kredita izmirila dugovanja u unicredit banci i isplatila ostatak novca radi kupovine boljeg auta. Nije velika svota, a ni period (2 godine), ali bi puno znacilo s obzirom na to da u unicredit recimo u ovom trenutku mogu podici kredit na samo 4 mjeseca sto mi apsolutno nista ne znaci. Kredit bi bio osiguran polisom osiguranja sto mi se bas svidja.
Razmisljala sam i o vakufskoj banci buduci da je prijateljica sa istim ugovorima podigla stambeni kredit kod njih, medjutim muz joj je bio suduznik. U mom slucaju bi mozda trazili ziranta, ako bi uopce i dali, pa sam vise naklonjena intesi radi polise osiguranja.
Ja vec duze hocu da zatvorim sve racune u unicredit banci, ali na koju god pomislim nakon malo raspitivanja ispadne da je puno gora od unicredit iako mi se cinilo da to nije moguce. Ono sto me najvise smeta je odavanje mojih podataka trecim licima, a do svojih podataka ni ja ne mogu bez licne karte i preko toga im ne mogu preci, a s druge strane i to sto sam klijent banke 12 godina i radi toga sto imam ugovor na odredjeno (radim svaku godinu, ali imam 15 dana prekida staza u augustu-prosvjeta) nemam nikakva prava, kao da ni nisam klijent. Sada sasvim slucajno posredstvom jedne auto kuce otvorila mi se mogucnost da prebacim racun u intesu koja bi mi u vidu kredita izmirila dugovanja u unicredit banci i isplatila ostatak novca radi kupovine boljeg auta. Nije velika svota, a ni period (2 godine), ali bi puno znacilo s obzirom na to da u unicredit recimo u ovom trenutku mogu podici kredit na samo 4 mjeseca sto mi apsolutno nista ne znaci. Kredit bi bio osiguran polisom osiguranja sto mi se bas svidja.
Razmisljala sam i o vakufskoj banci buduci da je prijateljica sa istim ugovorima podigla stambeni kredit kod njih, medjutim muz joj je bio suduznik. U mom slucaju bi mozda trazili ziranta, ako bi uopce i dali, pa sam vise naklonjena intesi radi polise osiguranja.