Danas je konačno stigloBubalo1 wrote:Jel doslo .. Jesi platila ista ?Dee-Dee_13 wrote:Osvojila sam u jednoj nagradnoj igri čizme, cijena 178 e. Ali i na potvrdi koju sam na mail dobila piše total racuna :0 e, jer je gift za ucestvovanje u nagradnoj igri tog i tog naziva i da dostavlja UPS... Stizu iz Španije, jedina opcija bila je UPS-omSada umjesto da se radujem, ja strahujem koliko ce mi UPS naplatiti
![]()
Ako neko zna koliko bi love otprilike trebalo pripremiti
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
Dee-Dee_13
#1951 Re: Internet kupovina iz inostranstva
-
Mustang1
#1952 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Joj volim sto sam pametan vise nego istaDee-Dee_13 wrote:Danas je konačno stigloBubalo1 wrote:Jel doslo .. Jesi platila ista ?Dee-Dee_13 wrote:Osvojila sam u jednoj nagradnoj igri čizme, cijena 178 e. Ali i na potvrdi koju sam na mail dobila piše total racuna :0 e, jer je gift za ucestvovanje u nagradnoj igri tog i tog naziva i da dostavlja UPS... Stizu iz Španije, jedina opcija bila je UPS-omSada umjesto da se radujem, ja strahujem koliko ce mi UPS naplatiti
![]()
Ako neko zna koliko bi love otprilike trebalo pripremitiProcjena ti je bila dobra, 120 km...Ali dobro, ja sam zadovoljna, jer sa troskovima dostave racun je bio 200 eura
Racunati cu kao da sam ih negdje na sniženju kupila, a ne dobila na poklon
Nije bilo nikakvog "papira" da su gift, na svakom racunu napisana je puna cijena cizama....
- Digla_da_kreci
#1953 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da, narucivala sam i ja sebi neka aromatherapy ulja i stranica je super a dodje i jeftinije.Fullest wrote:Pozdrav ljudi.Postoji jedan odlican sajt na internetu iherb.com imaju sve moguce
-
fafa
#1954 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Savjet za nekoga ko apsolutno nema nikakvog iskustva sa on-line kupovinom?!
16.11. na http://www.sportsdirect.com poručih patike i sa Visa Electron kartice uredno platih.
Poslije 10 dana sam dobio mail gdje potvrđuju porudžbu i zahvaljuju se, te daju broj narudžbe. Međutim, odmah sutradan dobijam novi mail gdje uz izvinjenje me obavještavaju kako patika nema na stanju!?
Novac nije vraćen...
Od tad je prošlo 5 dana(računajući i vikend), slao sam im mail i upit preko FB stranice gdje vidim da ima još nezadovoljnih međutim nikakvog odgovora!?
Šta mi je činiti?
16.11. na http://www.sportsdirect.com poručih patike i sa Visa Electron kartice uredno platih.
Poslije 10 dana sam dobio mail gdje potvrđuju porudžbu i zahvaljuju se, te daju broj narudžbe. Međutim, odmah sutradan dobijam novi mail gdje uz izvinjenje me obavještavaju kako patika nema na stanju!?
Novac nije vraćen...
Od tad je prošlo 5 dana(računajući i vikend), slao sam im mail i upit preko FB stranice gdje vidim da ima još nezadovoljnih međutim nikakvog odgovora!?
Šta mi je činiti?
-
Saka
#1955 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zato se nikad ne plaća karticom direktno već uvijek preko PayPal-a kad postoji ta mogućnost. PayPal-u se žališ i oni vraćaju pare 100%. Ovako ako si platio direktno njima karticom njihova je dobra volja hoće ti vratiti, možeš pokušati preko banke nešto ali teško...
-
fafa
#1956 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ma rekoh da nemam uopšte iskustva, a od poznanika sam dobio preporuku i riječi hvale za sajt, srećom pa iznos nije bio veći, a moram se raspitati kako to sa PayPalom funkcioniše. U svakom slučaju hvala na odgovoru.
- Digla_da_kreci
#1957 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Procitaj FAQs i evo ti odgovora:
Items will be cancelled from your order if we are unable to locate them during our picking process. The most common reason is that we no longer have that item in stock.
Our website is updated on a regular basis and all items advertised online are in stock at the time of an update. Unfortunately on very rare occasions where we have small quantities of a particular item, orders placed between updates may exceed the quantity of items we have available. In such circumstances we will allocate goods to the customers on a first come, first served basis.
You will not be charged for any items that have been cancelled and any authorisations for payment made at the time of placing the order will automatically be cleared by your bank. This process will take up to 5 days depending on your banks procedures. For orders placed from overseas this may take longer. Please contact your bank for details.
I placaj Paypalom ubuduce, bices mirniji.
Items will be cancelled from your order if we are unable to locate them during our picking process. The most common reason is that we no longer have that item in stock.
Our website is updated on a regular basis and all items advertised online are in stock at the time of an update. Unfortunately on very rare occasions where we have small quantities of a particular item, orders placed between updates may exceed the quantity of items we have available. In such circumstances we will allocate goods to the customers on a first come, first served basis.
You will not be charged for any items that have been cancelled and any authorisations for payment made at the time of placing the order will automatically be cleared by your bank. This process will take up to 5 days depending on your banks procedures. For orders placed from overseas this may take longer. Please contact your bank for details.
I placaj Paypalom ubuduce, bices mirniji.
-
castrodex
#1958 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pozdrav ljudi...zanima me da li znate neki sajt preko koga se moze da naruci obuca iz turske..kontaktirao sam neke likove sa pik.ba prodaju timberland kanadjanke i kaze mi da su nabavljene iz turske,pa kontam ako se moze zasto i sam ne narucim ??..da li ima neko iskustva sa robom iz turske (cipele,patike)
-
Mustang1
#1959 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Eh ti bi
Ne moze .. Ja sam pokusavao naci ali nema .. Ima ebay turski ali ne znam sta tacno ali ne moze ni tuda 
-
Inspirit
#1960 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Gledam neke knjige na amazonu, imaju i koristene knjige po 0,01$+3,99$ postarina, ali izgleda da nije direktno od amazona nego neke privatne kompanije salju preko amazona... Ima li neko iskustvo sa ovim? Ovo ispadne jeftinije nego ovdje kupovati ili stampati 400-500 stranica...
I da li je moguce naruciti vise knjiga istovremeno a samo jednom da naplate postarinu, ili ide na svaku knjigu posebno?
Hvala
I da li je moguce naruciti vise knjiga istovremeno a samo jednom da naplate postarinu, ili ide na svaku knjigu posebno?
Hvala
- forzamilan
#1961 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne znam je li neko već preporučio (search ne spominje) thehut.com. Uglavnom sajt koji prodaje odjeću a imaju dobrih dealova i dobre cijene, za svačiji džep da se ponešto nađe. Npr. prošle godine kupio 2 fine dukserice izašlo me total 25KM možda a evo ih ko nove nakon dosta pranja. Mada ima i elektronike, gifts-a, obuće i ostalih điđa. Engleska grupacija je u pitanju zaboravih koji grad. Free shipping za BIH i čitavu Europu oko 7-8 radnih dana se čeka. Imaju često akcije pa na mail šalju kodove za popust a dosta artikala ima ispod kod koji daje npr 10-15% dodatnog popusta. Ako naručujete po 1 paket ne biste trebali platiti više od 2-3 KM samo za carinski pregled ali ako naručujete mnogo paketa odjednom carina će biti paprena to sam naučio na teži način.
- anonimnaosoba
#1962 Re: Internet kupovina iz inostranstva
hvala na linku, evo nađoh 2 Umbro England majice 5 funti 
- zenny
#1963 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pitao na drugoj temi al me nio ne benda ni 5%
mislio uzeti neki pokvareni iphone iz engleske pa me interesuje kakva je situacija dok dodje ovamo, da li uzimaju puno na carini.. osim postarine imam li jos nekih troskova?
nekad davno sam kupio neku nokiu iz njemacke i mislim da sam platio jos oko 10KM za carinu.. to bi odlicno bilo ali bojim se da ne bude neka dosta veca cifra, koja je mogucnost za takvo nesto? (radi se o ebayu)
mislio uzeti neki pokvareni iphone iz engleske pa me interesuje kakva je situacija dok dodje ovamo, da li uzimaju puno na carini.. osim postarine imam li jos nekih troskova?
nekad davno sam kupio neku nokiu iz njemacke i mislim da sam platio jos oko 10KM za carinu.. to bi odlicno bilo ali bojim se da ne bude neka dosta veca cifra, koja je mogucnost za takvo nesto? (radi se o ebayu)
- toniran
#1964 Re: Internet kupovina iz inostranstva
http://www.ioffer.com/
evo jedne staranice onako fine za kupovinu i vrlo jeftine ! Al sto me brine nema pay pal placanje
Dali je neko nekad kupovao ovde i ako jeste kako je prosao ?
evo jedne staranice onako fine za kupovinu i vrlo jeftine ! Al sto me brine nema pay pal placanje
-
bull21
#1965 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ima li iko ovde da je možda uzimao nešto preko amazona iz USA da mi objasni koliki troškovi dolaze sa Expedited intl shippingom? Nedavno naručih nešto, 60km. Pre-order standard shipping. Ko će im ga znati, oni odlučiše da pošalju sa expedited i sada naravno jedino mogu očekivati da mi neko pukne carinu (nju sam računao 50% max) i troškove dostave?
-
IRELAND
#1966 Re: Internet kupovina iz inostranstva
jel ima neki amerikanac-dijasporac da dolazi ovamo za novu godinu, da mi donese kindle da ne placam bezveze transport i carinu.dolari ga cekaju u sarajevu
unaprijed zahvalan
unaprijed zahvalan
- shibonja
#1967 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Cekam bozicne popuste 
-
rudy81
#1968 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ako ti smijem preporuciti druge dvije stranice za narudzbu knjiga:Inspirit wrote:Gledam neke knjige na amazonu, imaju i koristene knjige po 0,01$+3,99$ postarina, ali izgleda da nije direktno od amazona nego neke privatne kompanije salju preko amazona... Ima li neko iskustvo sa ovim? Ovo ispadne jeftinije nego ovdje kupovati ili stampati 400-500 stranica...
Hvala
www.bookdepository.co.uk , salju po cijelom svijetu bez naplacivanja postarine, ovdje su knjige nove ali CESTO zna biti popusta, snizenja da mozes za par eura kupiti ono sto trazis. samo ih redovno prati... mada, meni su i redovne cijene ok. u kontekstu tvog pitanja o slanju: oni salju sve odjednom kad narucis, al svejedno postarine ionako nema...
www.abebooks.co.uk , ovo je amazonova "kcerka stranica"
salju odvojeno ko na amazonu, osim ako posiljatelj nije isti naravno...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1969 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nikada ne bih uzimao nesto a da nemam opciju za "zalbu", kupovanje bez paypala nije sigurno kupovanje.toniran wrote:http://www.ioffer.com/
-
frngla
#1970 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Naručivao sam ja, sve su kopije (vjerodostojne, ali ipak kopije) čekao sam mjesec dana i prilično sam se napatio sa kinezom koji vrlo slabo govori/piše engleski jezik... Kad se sve izvaga, ne bih preporučio... Plaća se preko paypala...babyline wrote:vec je neko pisao kineske kopije, nisu originalitoniran wrote:http://www.ioffer.com/
- zenny
#1971 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kupio sam neke cizme preko ebaya u engleskoj.. jos 7-10 dana sam u bih i interesuje me da li postoji mogucnost da one stignu do tada do mene ili da ih odmah saljem na moju sljedecu adresu, kolik inace treba da stigne
vecinu stvari koje sam uzimao je iz kine pa nisam upucen za ove evropske varijante
vecinu stvari koje sam uzimao je iz kine pa nisam upucen za ove evropske varijante
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1972 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Salji na sljedecu adresu!
- Big Ben
#1973 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja naručujem s TheHut-a već duže vrijeme. Pretežno odjeću i igre za PS3. Nedavno su uveli besplatnu dostavu, i otkada su to uradili zeznuli su stvar. Naručio početkom decembra jaknu, još je nisam dobio.forzamilan wrote:Ne znam je li neko već preporučio (search ne spominje) thehut.com. Uglavnom sajt koji prodaje odjeću a imaju dobrih dealova i dobre cijene, za svačiji džep da se ponešto nađe. Npr. prošle godine kupio 2 fine dukserice izašlo me total 25KM možda a evo ih ko nove nakon dosta pranja. Mada ima i elektronike, gifts-a, obuće i ostalih điđa. Engleska grupacija je u pitanju zaboravih koji grad. Free shipping za BIH i čitavu Europu oko 7-8 radnih dana se čeka. Imaju često akcije pa na mail šalju kodove za popust a dosta artikala ima ispod kod koji daje npr 10-15% dodatnog popusta. Ako naručujete po 1 paket ne biste trebali platiti više od 2-3 KM samo za carinski pregled ali ako naručujete mnogo paketa odjednom carina će biti paprena to sam naučio na teži način.
Radije bih platio tu 1 funtu za dostavu (koliko se prije plaćalo) ali da mi dolazi ko prije za 7, max. 10 dana.
- anonimnaosoba
#1974 Re: Internet kupovina iz inostranstva
jesu li na tom TheHut-u original stvari ? 2 Umbro majice 15 KM sveukupno, šuhveli mi to...
- i_ja_na_forumu
#1975 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ja svoju narudzbu od 21.septembra jos uvijek cekam
od onih vrijednih kosookih ljudi sa aliexpressa