Interna revizija

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
wild roses

#1 Interna revizija

Post by wild roses »

U većini savremenih preduzeća uvodi se interna revizija kao funkcija preduzeća, koja se sve više bavi operativnim vrednovanjem i analizom sistema za obradu podataka, kao i vrednovanjem računovodstvenog sistema preduzeća, zatim ocjenom sistema interne kontrole, ali i efikasnosti provođenja i poslovne politike preduzeća.
Zbog rastućih potreba za ovom funkciom i njenog značaja u preduzeću, zanima me dali se neko od ekonomista nalazi u ovoj profesiji, kakve su mogućnosti školovanja za internog revizora, kao i dobri primjeri u BiH ili/i regionu. Uglavnom, interesuje me što više iskustvenih informacija o internoj reviziji.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2 Re: Interna revizija

Post by arman1 »

Sad će ti se javiti sve grasove reve i reći da su interni u trambelaju.
:run:
vesela_sveska

#3 Re: Interna revizija

Post by vesela_sveska »

arman1 wrote:Sad će ti se javiti sve grasove reve i reći da su interni u trambelaju.
:run:
Haha!
Shhh!

#4 Re: Interna revizija

Post by Shhh! »

potrebna visoka stručna sprema, najmanje tri godine radnog iskustva u struci na poslovima računovodstva, revizije, finansijske kontrole, poslova planiranja i analize... položiš ispit i dobiješ certifikat 8-)
magistri iz oblasti finansija, računovodstva i revizije plate "naknadicu" i bez polaganja dobiju certifikat :D
wild roses

#5 Re: Interna revizija

Post by wild roses »

Shhh! wrote:potrebna visoka stručna sprema, najmanje tri godine radnog iskustva u struci na poslovima računovodstva, revizije, finansijske kontrole, poslova planiranja i analize... položiš ispit i dobiješ certifikat 8-)
magistri iz oblasti finansija, računovodstva i revizije plate "naknadicu" i bez polaganja dobiju certifikat :D
Hvala na odgovoru :-D
Jeli to certificiranje ide preko Udruženja za internu reviziju, znam da oni organizuju školu za internu reviziju? Imam namjeru da sa finansijskih poslova pređem na poslove interne revizije, pa me zanimaju informacije koje mi mogu biti od pomoći u internoj reviziji.
Post Reply