Račun sa datumom. Na slici su dezodoransi i roll on XXL pack znači sprejevi su 250 ml.

Evo i cijena u Mulleru isti dan:

Moderator: anex

ma i da stave,raja nema love,pogotovo penzionerisuspect_zero wrote: ↑28/01/2025 12:30 Joj sad kad svi stave vikend akciju od cetvrtka da raju namame![]()
Fazon je sto konstantno imas akcije. U njemackoj akcija nutela 1kg 2,80e, kad je kod nas ta akcija? Barilla pasta kod nas oko 8km u de 1e. Kad je kod nas bila bar 4km? Nikad!laik1981 wrote: ↑28/01/2025 12:08 Znam da u dm-u masa stvari budu jeftinije nego u bingu. Kakve su cijene u Njemackoj mi i nije bitno. Ja, sto sam pricao sa nekima iz Njemacke i Austrije, imam informacije koje ne potvrdjuju da je tamo jeftinije. Neki artikli jesu, ali je generalno duplo skuplje. Po njima sto je ovdje u markama kod njih je u eurima, bar kada je u pitanju roba siroke potrosnje. Kod njih bude jakih akcija jer trgovci ne smiju lazirati kao nasi lihvari.
Sto se lidla tice bice jeftiniji za nijansu od konkurencije. Pitanje je samo hocemo li mi dobiti proizvode kvaliteta kao u zemljama EU.
https://www.marktguru.at/b/ariel
https://www.lidl.de/p/milka-schokolade/p10049280Ozimician wrote: ↑28/01/2025 11:32elcaliente wrote: ↑28/01/2025 11:16Ne moze se to gledati samo kroz par proizvoda. U Njemackoj je Lidl i ostali diskonti po tim kako ih zovu Lockangebot, na nasem akcija samo da te primami. Pa ti stavri 3 produkta jeftinije a ostali produkti budu malo skuplji nego kao kod ostalih. Eh sada posto kupac nema vremena da obilazi sve radnje, on kupi puter jeftinije pola eura a zavale ga na mljeku ili pecivu npr.Dozer wrote: ↑28/01/2025 10:54 Ne znam da ce bas Lidl biti isti kao ostali...nije ni u HR, nego je jeftiniji. Npr. u Lidlu se puter na akciji, 250 g. / 70%mm kupuje ispod 2 EUR. Kad je kod nas bila takva cijena? Da ne pricamo da se radi o EU proizvodu (Poljska, Ceska, nekad i Njemacka), sto znaci da je taj kvalitet sigurno onakav kako i pise.
A u HR je i PDV veci nego kod nas. Ima tako gomila proizvoda koji su jeftiniji, cak i po redovnim cijenama, nego u drugim marketima tipa Plodine, Konzum i sl.![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je tesko nekome iz BiH objasniti, posebno jer cijene u eurima vizuelno izgledaju 2x manje nego marke.
Tacno je da se mogu nahvatati dobre akcije i odlicno proci ako se iskljucivo na akcijama kupuje. Moze i u BiH, ali isto tako kao sto se nikome ne da ici u Bingo, Konzum, Merkator, Djuric nego gledaju da sve kupe na jednom mjestu, isti je slucaj i u DE.
Mala Milka je trenutno 1,99€ (dakle 4 KM) i bila je cak vijest o tome, zato ne znam odakle ovi vade ove cijene.
https://www.bild.de/leben-wissen/mein-r ... 3371cf6540
Idem povremeno u Slo u kupovinu, nekad je to bila Aut, ali sad i iz Aut dolaze u Slo,
je li ovo pakovanje 5 snickersa 1.79 eura
Ali zato je kod nas minimalac porastao za 3% ove godine, kod vas za 60%, sta se zalite sad?Trappist wrote: ↑28/01/2025 13:08je li ovo pakovanje 5 snickersa 1.79 eura? U bingu je jedna ova 1.35 KM
![]()
Pa ne znam kako izdrzite dole u njemackoj sa ovim cijenama, trebate bojkot i vi![]()
bjezi druze vecinom se slazem sto pises na temi neradna nedelja i minimalac, ali ovdje nemas nikakav argument, odgovorno tvrdim da ja sad odem u mjesecnu kupovinu u njemacku potrosio bi 10-15% para nego da odem u bingo/konzum kod nas.Ozimician wrote: ↑28/01/2025 13:17Ali zato je kod nas minimalac porastao za 3% ove godine, kod vas za 60%, sta se zalite sad?![]()
Zavisi sta kupujes, ako kupujes premium slatkise, maslac i sredstva za higijenu na akciji, hoces sigurno, ako krenes kupovati meso, posebno teletinu/junetinu, neces se dobro provesti.Trappist wrote: ↑28/01/2025 13:19bjezi druze vecinom se slazem sto pises na temi neradna nedelja i minimalac, ali ovdje nemas nikakav argument, odgovorno tvrdim da ja sad odem u mjesecnu kupovinu u njemacku potrosio bi 10-15% para nego da odem u bingo/konzum kod nas.