Povecali smo cijene
Al smo i smanjili produkt
Moderator: anex
Pekara As , raževa zvijezda sa 1 KM na 1,30 KM.FunkyzeitGames wrote: ↑09/11/2021 14:30 Često svratim do pekare Malta na putu kući, primjetio sam jutros da su im cijene 20% veće od prošlosedmičnih, je li se u još pekara događa to ili su samo oni u pitanju?
dns bas gledam u prodavnici krenul uzeti hljeb zlatno zrno kad cijena mu 1.70 a prije godinu dana bio 1.20 pa 1.50 neces ubleho iz istocnog dizati toliko cijene kad ima klas za 1.20teskeredzic_22 wrote: ↑13/11/2021 18:43Pekara As , raževa zvijezda sa 1 KM na 1,30 KM.FunkyzeitGames wrote: ↑09/11/2021 14:30 Često svratim do pekare Malta na putu kući, primjetio sam jutros da su im cijene 20% veće od prošlosedmičnih, je li se u još pekara događa to ili su samo oni u pitanju?
Aferim.
Za ovo u Francuskoj prodaju glave..
A kod nas je Kuman baš šupak što posla Pjanića u Tursku.
Pekara slatko i slano je li se tako zove u Buća Potoku kiflice ko prst koje su bile 15 feningaxsad su 20FunkyzeitGames wrote: ↑09/11/2021 14:30 Često svratim do pekare Malta na putu kući, primjetio sam jutros da su im cijene 20% veće od prošlosedmičnih, je li se u još pekara događa to ili su samo oni u pitanju?

Jest cemo onda svi pizze kad sve poskupi previse. Za sve ima rijesenje.
Neće, bar u Sarajevu.konektovan wrote: ↑10/11/2021 09:14 U jednom momentu će to sve pući,....kupci neće imati para da plaćaju skupe kifle, hljebove, pite...a prodavači će da se češkaju po glavi...
Turistička agencija koju sam preferirao zatvorena. Ako imaš 10 agencija, 5 se zatvori, ostalih 5 će postići svoje rekorde, ali to ne znači da će količina putovanja biti veća.ElRe wrote: ↑15/11/2021 09:04Neće, bar u Sarajevu.konektovan wrote: ↑10/11/2021 09:14 U jednom momentu će to sve pući,....kupci neće imati para da plaćaju skupe kifle, hljebove, pite...a prodavači će da se češkaju po glavi...
Raja u Sarajevu nikada nije imala bolja primanja i bolje živjela neko sada u 2021. godini. Za ostala mjesta ne znam. Pogledajte kako se danas prodaju stanovi a koliko su skočili. Nikog nije briga da li je nafta 2 KM ili 3 KM, auta se kupuju i prodaju kako 2019. tako i 2021. Sve turističke agencije su imale rekordna poslovanja 2021. godine.
Svi su imali rekordna poslovanja al u odnosu na 2020ElRe wrote: ↑15/11/2021 09:04Neće, bar u Sarajevu.konektovan wrote: ↑10/11/2021 09:14 U jednom momentu će to sve pući,....kupci neće imati para da plaćaju skupe kifle, hljebove, pite...a prodavači će da se češkaju po glavi...
Raja u Sarajevu nikada nije imala bolja primanja i bolje živjela neko sada u 2021. godini. Za ostala mjesta ne znam. Pogledajte kako se danas prodaju stanovi a koliko su skočili. Nikog nije briga da li je nafta 2 KM ili 3 KM, auta se kupuju i prodaju kako 2019. tako i 2021. Sve turističke agencije su imale rekordna poslovanja 2021. godine.
Juce na tvu javlja oboreni rekordi u ljetnim mjesecima u odnosu na mjesece 20te, reko staroj al sta je u odnosu prije ovog sranja.avijon wrote: ↑15/11/2021 12:29Svi su imali rekordna poslovanja al u odnosu na 2020ElRe wrote: ↑15/11/2021 09:04
Neće, bar u Sarajevu.
Raja u Sarajevu nikada nije imala bolja primanja i bolje živjela neko sada u 2021. godini. Za ostala mjesta ne znam. Pogledajte kako se danas prodaju stanovi a koliko su skočili. Nikog nije briga da li je nafta 2 KM ili 3 KM, auta se kupuju i prodaju kako 2019. tako i 2021. Sve turističke agencije su imale rekordna poslovanja 2021. godine.![]()
Vec im lagano puca, posto imam taj neki feler da pamtim sta se sve moze kupiti, sta je izlozeno na policama iako vecinu tih stvari niti ne namjeravam kupiti, mogu slobodno reci da je asortiman proizvoda grohnuo jako. Puno onih nekih malo skupljih a kvalitetnijih proizvoda vise nema na mnogim policama. Ima u Bingu na ciglanama jer tamo zivi elita sa puno para, ali to je jedan granap.konektovan wrote: ↑10/11/2021 09:14 U jednom momentu će to sve pući,....kupci neće imati para da plaćaju skupe kifle, hljebove, pite...a prodavači će da se češkaju po glavi...
Ja sam primijetio da su u bingetu poskupili jogurti, od noćko, inmer, dukat, smajić...ElRe wrote: ↑16/11/2021 08:56 Brašno skočilo zbog nedostatka pšenice, tako da su poskupljenja proizvoda od brašna opravdana. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika skočiće i cijene graha i mahunarki, kukuruza. Rod maslina je takodje prepolovljen požarima i nepovoljnim vremenskim prilikama.
Za sada jedino mlijeko i mliječne preradjevine nisu skočile.