Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑14/12/2024 22:43
Vi što koristite mašinice za šišanje, vi se doslovno šišate, kao ovce.
Jedno je šišanje drugo je odlazak frizeru na friziranje.
Vi nemate šta frizirati, nemate kose, nemate ni potrebu odlaziti frizeru.
Samo se tješite da ste ušparali, a ustvari šparate za presađivanje kose.
Ha ja.
Nije tacno. Ja iako imam 40+ imam finu kosu ali nije kao u 20-tim crna sjajna gipka... sad je prošarana sijedim i dosta je čvrsta onako kao četkica za zube
Ali nije bilo zbog para nego zbog peglanja po frizerskim salonima gdje sam uvijek morao sacekati samo dok predhodnog klijenta dovrši, dok samo onog isfenira... a i placanje prije 15 20 god 5KM je bilo fino jer je hljeb bio pola marke i naravno uvijek gleda da se ostavi bakšiš...
Sad rahat uletim u svoju banju i za pola sata izađem obrijan ošišan okupan
last mohicans wrote: ↑15/12/2024 13:02
Ispade ovaj Đurić na Bjelašnici, a ne par minuta sa aerodroma ili Dobrinje. Normalno da se isplati otići. Pa isplati se zvake uzeti koje su kod ostalih od 1.35 do 1.60, a kod njih su 1.00. Moja porodica na zvaje daje u prosjeku 10-15 km mjesečno. Tolet papir im je kvalitetan, a bude do 3 marke jeftiniji. Na dva pakovanja 6km. Kisela koje po dva, tri paketa mjesečno popijemo, je jeftinija po litri 30 feninga u prosjeku. Mliječni proizvodi su im oni Lenka svi jeftiniji, ulje DA i sva ta robna marka jeftinija. Piletina je konstantno 9.95 file. Nutela je 2.5km jeftinija od Binga i Mercatora, one milke su bile prejeftine, mercy, itd... Ima i hemije jeftinije. Tečni sapun DA je stvarno dobar, 1km 500ml. Nisu to samo ovi proizvodi. Ovo iz glave samo. Ko je u drugom dijelu grada, moze svratiti kad se vraća s planine ili ako ima kakva posla na Dobrinji i sl.
Naravno da ces otici ako ces ustediti 50 maraka na sedmicnoj kupovini naspram Binga.
Ja sam komentarisao taj odlazak u dvije prodavnice.
Ides dirketno onda kod toga Dzurica u Bosnian Serb Republic i zavrsis sve odjednom.
Ha ja.
Nije tacno. Ja iako imam 40+ imam finu kosu ali nije kao u 20-tim crna sjajna gipka... sad je prošarana sijedim i dosta je čvrsta onako kao četkica za zube
Ali nije bilo zbog para nego zbog peglanja po frizerskim salonima gdje sam uvijek morao sacekati samo dok predhodnog klijenta dovrši, dok samo onog isfenira... a i placanje prije 15 20 god 5KM je bilo fino jer je hljeb bio pola marke i naravno uvijek gleda da se ostavi bakšiš...
Kod Dike u B-fazi nedavno poskupilo sa 5KM na 7KM.
Ha ja.
Sve zavisi ako zelis firzuru ili da se zbrijes.
Ako svakako nisu furao frizure, naravno da ce kupiti masinicu i sam sebe zbrijati na cent vojnicki.
noviclan wrote: ↑15/12/2024 13:13
Gde ces kod cetnika ostavljati novac to je isto kao oni sto tehnicki za registraciju rade kod neskovica, a neki dan nas klali i granatirali
pa ostavljaj pare kod bosnje koji ti oguli kozu sa tijela i kosti bi da moze
Ja podržavam konkurenciju i kupovati kod "susjeda" ako je jeftinije. Pa i istocno Sa je BiH i PDV ide na jedan racun
Svako gleda svoj đep pa zasto ne kupovati gdje je jeftinije a sve drugo je nepitno!
elcaliente wrote: ↑15/12/2024 15:08
A zbog cega je Bosnian Serb Republic jeftinija od Federacije, zbog visokih plata u Federaciji ili?
Kod njih su svi produkti jeftiniji, gorivo itd.
Manja kupovna moc gradjana a i manje uzimaju gradjane lopatom.
Naravno da je gradjanima u RSu i to sve preskupo,isto kao i nama.
Meni se gadi otici sada u market,samo se iznerviram ludackim neosnovanim cijenama.
Jebeni cips 140gr kosta 3,50-4 KM.
Izracunaj koliko izadje kila tog smeca
A zbog cega je Bosnian Serb Republic jeftinija od Federacije, zbog visokih plata u Federaciji ili?
Meni se gadi otici sada u market,samo se iznerviram ludackim neosnovanim cijenama.
Ma ja, kod njih je sve jeftinje ne samo hrana.
Sada kada se povecaju plate u federaciji opet cijene idu gore.
Što se tiče maloprodajnih lanaca apsolutno ne stoji to da je entitet sa privremeno srpskom većinom jeftiniji od FBiH.
Ovo što je Đuro jeftiniji za nekoliko artikala je stvar njihove cjenovne politike i marketinga a ne kupovne (ne)moći.
Tropik pored je itekako skuplji od Bimgeta, a i Kort.
Bingo stup/bcc i djuric potrosim 2km goriva, a sve mi povezano jednom ili dvije ceste. Danas je jako glupo placati bingu sve kad bezobrazno nabijaju cijene.
Konzum je generalno skuplji od Binga, ali kad imaju akciju, onda su te cijene dosta prihvatljivije nego u Bingu.
Poredim recimo novi katalog konzuma sa bingom, pa cijene gotove hrane, po nekoliko km jeftiniji artikli po kilogramu. Teletina, prilozi, sve je to u Bingu prilicno skupo.
A narod kupuje, pa koliko ko moze ali ocigledno se proda. Neko pola kile, neko 100 grama, neko kilogram, i ode ona piletina od 25 km po kilogramu. Recimo u bingu tesko ugrabis cufte, punjene paprike i slicno, sto je dosta niza cijena od ovih pilecih i telecih vragolija. Narod lijen da kuha.
Meni je super kako na svim marketima i dalje stoji zaljepljen onaj plakat namirnica sa zaključanim cijenama i između ostalog ulje koje stoji na 2.65KM... a onda dođeš do polica i vidiš da nijedno ulje nema ispod tri marke, a kamo li to od 2.65.
nije zbog toga već zato što Đurićka sama uvozi neke stvari (pogledaj ko je uvoznik) tako da ima i bolju cijenu (paralelni uvoz) a što se tiče marži retailera u RS-u identična je kao u FBiH +/- 1%