INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#18276 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
Rekoh, znam brojeve, klasicna reklama ali hajde, vjeruj sta hoces.
Naravno da imamo bogatase koji se rasipaju parama, ima ih i u Bangladesu. A mozemo opet i o punim trgovackim centrima.
Naravno da imamo bogatase koji se rasipaju parama, ima ih i u Bangladesu. A mozemo opet i o punim trgovackim centrima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18277 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..dječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
- tramvajtrojka
#18278 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Da si ti ziv i zdrav centroturs je zakupio sve kapacitete od maja do kraja avgusta Anadolu jeta za antaliju, i svaki let im je rasprodan sa 150+ sjedista u b738 , a za anataliju pored ajet ove godine jos leti sunexpress, pegasus, tailwind, četiri različite kompanije za jedan grad i sve punodječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
jos sun express leti i za Izmir, i sta je rasipanje da se plati 1300 maraka antalija za jednu osobu all inclusive prije sezone se moze nafatati
- Sanjarko
#18279 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
+1 Znam to je stil i zivota, ocajavati to ja zovem, i med koristiti ali pravi. Tako nedavno jedan ne znam sta je tacno rece, da je stil zivotni to sve, pijenje caja i koristenje meda.
- nepass1
#18280 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kod mene pritisak 90/60. Kafa prestane uticati na pritisak vremenom jer ovisnost.
Ustvari treba ti vise kofeina da bi rastao pritisak. Tako sam bar citao.
- nepass1
#18281 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Fakat, samo stvar navike i strasna ovisnost.dječak sa šibicama wrote: ↑10/06/2024 23:10 Kafa cigare stvar navike, samo mi bivsi pusaci znamo kakva je to ovisnost. Realno, smrdljivi otrov, a uzivas u dimu cigare jer si navikao.
Cim se odviknes, ne mozes vjerovati cime si se trovao. Kako to ljudski organizam stvari odvratnog okusa poput alkohola ili cigara, prepozna kao uzitak nakon nekog vremena, to je vec meni nepoznanica.
Ja kad sam prestao pusiti prvih 10 dana da mi je ko prisao da me ubije mislim da bih se i obradovao. Zivot nema smisla bez cigare.
- nepass1
#18282 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Imam familije koji su dobili ove 2,5 milje od poslodavca. Njima 4k za tursku smjesne parekonektovan wrote: ↑11/06/2024 00:08Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..dječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
Ja sto sam dobio kurka malo do drvenika i to je to
- konektovan
#18283 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
A kume sto si kupio novi autic, .to se ne broji?!nepass1 wrote: ↑11/06/2024 08:42Imam familije koji su dobili ove 2,5 milje od poslodavca. Njima 4k za tursku smjesne parekonektovan wrote: ↑11/06/2024 00:08Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..dječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
Naravno da imamo bogatase koji se rasipaju parama, ima ih i u Bangladesu. A mozemo opet i o punim trgovackim centrima.![]()
Ja sto sam dobio kurka malo do drvenika i to je to
- nepass1
#18284 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I da nisam ne bi bilo love za turskekonektovan wrote: ↑11/06/2024 09:44A kume sto si kupio novi autic, .to se ne broji?!nepass1 wrote: ↑11/06/2024 08:42Imam familije koji su dobili ove 2,5 milje od poslodavca. Njima 4k za tursku smjesne parekonektovan wrote: ↑11/06/2024 00:08
Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..![]()
Ja sto sam dobio kurka malo do drvenika i to je to![]()
- konektovan
#18285 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nempj hebanije,..da si uzeo rucni umjesto automatika,..ili bez 4x4 pogons,.mogao je kakav allinclusive leci u Kemeru..nepass1 wrote: ↑11/06/2024 10:26I da nisam ne bi bilo love za turske
-
mishic
#18286 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Da, jer jedan procenat stanovništva se "snašao" što ratno-profiterskim izvorima prihoda, što političkim enormnim primanjima iz po nekoliko izvora (upravni nadzorni i dr. kojekakvi odbori i kriminal i muljanja sa porezima i švercom) dok velika većina teško živi i sastavlja kraj sa krajem. Naročito penzioneri. Malo je onih čija legalna primanja dosežu i nadilaze cijenu potrošačke korpe. Ali oni koji imaju kao da i ne znaju da postoje ovi drgi.konektovan wrote: ↑10/06/2024 23:42Centrotours agencija jucer se hvali najboljom godinom ikad, Turska, Tunis...skoro svi planirani aranzmani rasprodati ovog ljeta..ima i penzionera na ljetovanju.![]()
Traze se dodatne opcije, jer imaju zahtjeva kamaru..
- nepass1
#18287 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Automatik sam dobio gratiskonektovan wrote: ↑11/06/2024 10:33Nempj hebanije,..da si uzeo rucni umjesto automatika,..ili bez 4x4 pogons,.mogao je kakav allinclusive leci u Kemeru..![]()
- konektovan
#18288 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Slazem se da postoji takav sloj ljudi,..ali.ima i postenog svijeta, koji posteno zaradi i plati sebi putovanje bez ikakve veze sa ovim gore prvospomenutim.mishic wrote: ↑11/06/2024 10:56Da, jer jedan procenat stanovništva se "snašao" što ratno-profiterskim izvorima prihoda, što političkim enormnim primanjima iz po nekoliko izvora (upravni nadzorni i dr. kojekakvi odbori i kriminal i muljanja sa porezima i švercom) dok velika većina teško živi i sastavlja kraj sa krajem. Naročito penzioneri. Malo je onih čija legalna primanja dosežu i nadilaze cijenu potrošačke korpe. Ali oni koji imaju kao da i ne znaju da postoje ovi drgi.konektovan wrote: ↑10/06/2024 23:42Centrotours agencija jucer se hvali najboljom godinom ikad, Turska, Tunis...skoro svi planirani aranzmani rasprodati ovog ljeta..ima i penzionera na ljetovanju.![]()
- VladaFBiH
#18289 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
i to daleko više nego što se misli - jednostavno ti ljudi se ne eksponiraju i žive svoj životkonektovan wrote: ↑11/06/2024 11:29Slazem se da postoji takav sloj ljudi,..ali.ima i postenog svijeta, koji posteno zaradi i plati sebi putovanje bez ikakve veze sa ovim gore prvospomenutim.mishic wrote: ↑11/06/2024 10:56Da, jer jedan procenat stanovništva se "snašao" što ratno-profiterskim izvorima prihoda, što političkim enormnim primanjima iz po nekoliko izvora (upravni nadzorni i dr. kojekakvi odbori i kriminal i muljanja sa porezima i švercom) dok velika većina teško živi i sastavlja kraj sa krajem. Naročito penzioneri. Malo je onih čija legalna primanja dosežu i nadilaze cijenu potrošačke korpe. Ali oni koji imaju kao da i ne znaju da postoje ovi drgi.konektovan wrote: ↑10/06/2024 23:42
Centrotours agencija jucer se hvali najboljom godinom ikad, Turska, Tunis...skoro svi planirani aranzmani rasprodati ovog ljeta..ima i penzionera na ljetovanju.![]()
-
citroen xm
#18290 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Situacija je daleko od odlične, ali daleko i od katastrofalne. Ima svakakvih slučajeva, ali naša priča ovde nije pokazatelj ničega.
Imaš ljudi koji se bore, sastavljaju kraj sa krajem i nikada ih nećeš čuti da kukaju. Ima onih koji rade ko crnci i puno toga priušte sebi. Ima bolesnih i starih koji se jedva krpe. Ima i onih koji žive dobro, a kukaju ko da hljeba nemaju.
Kriminalce i ostale perače para ne pominjem, njih je suvišno pominjati.
Imaš ljudi koji se bore, sastavljaju kraj sa krajem i nikada ih nećeš čuti da kukaju. Ima onih koji rade ko crnci i puno toga priušte sebi. Ima bolesnih i starih koji se jedva krpe. Ima i onih koji žive dobro, a kukaju ko da hljeba nemaju.
-
Hakiz
#18291 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Naravno da ima.konektovan wrote: ↑11/06/2024 11:29Slazem se da postoji takav sloj ljudi,..ali.ima i postenog svijeta, koji posteno zaradi i plati sebi putovanje bez ikakve veze sa ovim gore prvospomenutim.mishic wrote: ↑11/06/2024 10:56Da, jer jedan procenat stanovništva se "snašao" što ratno-profiterskim izvorima prihoda, što političkim enormnim primanjima iz po nekoliko izvora (upravni nadzorni i dr. kojekakvi odbori i kriminal i muljanja sa porezima i švercom) dok velika većina teško živi i sastavlja kraj sa krajem. Naročito penzioneri. Malo je onih čija legalna primanja dosežu i nadilaze cijenu potrošačke korpe. Ali oni koji imaju kao da i ne znaju da postoje ovi drgi.konektovan wrote: ↑10/06/2024 23:42
Centrotours agencija jucer se hvali najboljom godinom ikad, Turska, Tunis...skoro svi planirani aranzmani rasprodati ovog ljeta..ima i penzionera na ljetovanju.![]()
U jednom razgovoru o tada upravo obavljenom putovanju u inostranstvo, izračunam sagovorniku da, kada bi pušenje smanjio za kutiju dnevno, uštedio bi za godinu onoliko koliko sam ja na to putovanje potošio. Ne mora se odreći pušenja, samo da smanji. Neka smanji za pola kutije, to je pola putovanja, a drugu polovinu može uštedjeti, ionako toliko potroši na odlazak u Neum svake godine. Ničega se neće odreći, ni putovanja, ni cigareta.
On novac za putovanje ima i to sa ne baš velikom platom, pošteno ga je zaradio, samo je odlučio da ga potroši na cigarete umjesto na putovanje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18292 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Naravno.VladaFBiH wrote: ↑11/06/2024 15:57i to daleko više nego što se misli - jednostavno ti ljudi se ne eksponiraju i žive svoj životkonektovan wrote: ↑11/06/2024 11:29Slazem se da postoji takav sloj ljudi,..ali.ima i postenog svijeta, koji posteno zaradi i plati sebi putovanje bez ikakve veze sa ovim gore prvospomenutim.mishic wrote: ↑11/06/2024 10:56
Da, jer jedan procenat stanovništva se "snašao" što ratno-profiterskim izvorima prihoda, što političkim enormnim primanjima iz po nekoliko izvora (upravni nadzorni i dr. kojekakvi odbori i kriminal i muljanja sa porezima i švercom) dok velika većina teško živi i sastavlja kraj sa krajem. Naročito penzioneri. Malo je onih čija legalna primanja dosežu i nadilaze cijenu potrošačke korpe. Ali oni koji imaju kao da i ne znaju da postoje ovi drgi.
-
bumerangss
#18293 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa ima penzionera sa penziom od 2000 do 2700 KM samo tih je malo ali ima ihkonektovan wrote: ↑10/06/2024 23:42Centrotours agencija jucer se hvali najboljom godinom ikad, Turska, Tunis...skoro svi planirani aranzmani rasprodati ovog ljeta..ima i penzionera na ljetovanju.![]()
-
swanfilter
#18294 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mada je narod BiH u gabuli uopsteno, jos uvijek se nađe nekoliko desetina hiljada imucnih toliko, da se agencije hvale. Dodajte na to fin broj ovih iz inostranstva, a koji ce preko agencije iz BiH putovati bilo kuda jer je jeftinije nego preko agencija u drzavama gdje borave.
Cinjenica je, da je siva ekonomija u BiH nesto normalno. I ogromno njih izvlace pare na razne nacine. Dobro se zivi i putuje.
Cinjenica je, da je siva ekonomija u BiH nesto normalno. I ogromno njih izvlace pare na razne nacine. Dobro se zivi i putuje.
-
bumerangss
#18295 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I moj komšija granapdžija tek dosao iz Turske i to 7 dana zatvorio skroz granap prvi put u zadnjih 15 godina da je to uradiokonektovan wrote: ↑11/06/2024 00:08Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..dječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
Prije je ostavio bliskoj rodbini da radi da ne bi skroz zatvorio a eto sad ocito nije imao kome povjeriti biznis pa je svijesno bio u dobrom minusu jer sta znaci 7 dana zatvoriti ptodavnicu a sve ide i režije i doprinosi a ni marke zarade a uz to raanžman za petoclanu porodicu u hotelu u turskoj.
Kukamo puno ali cinjenica je da se u prosjeku fino živi
-
Hakiz
#18296 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kako se živi ne određuju samo oni koji putuju. Koliko ima onih koji ne putuju? Njihov odnos daje odgovor kako se živi, ne oni pojedinačno.bumerangss wrote: ↑11/06/2024 17:49I moj komšija granapdžija tek dosao iz Turske i to 7 dana zatvorio skroz granap prvi put u zadnjih 15 godina da je to uradiokonektovan wrote: ↑11/06/2024 00:08Kakva bolan reklama. Znam 10 ak porodica koji lete juni/juli Turska, Egipat, Tunis...i to aranzmani, ni jedan ispod 4000 KM. Nisu milioneri, nisu bogatasi na koje ti aludiras..dječak sa šibicama wrote: ↑11/06/2024 00:03 Centrotrans chartere organizuje sa SA aerodroma?
Prije je ostavio bliskoj rodbini da radi da ne bi skroz zatvorio a eto sad ocito nije imao kome povjeriti biznis pa je svijesno bio u dobrom minusu jer sta znaci 7 dana zatvoriti ptodavnicu a sve ide i režije i doprinosi a ni marke zarade a uz to raanžman za petoclanu porodicu u hotelu u turskoj.
Kukamo puno ali cinjenica je da se u prosjeku fino živi
-
akcija007
#18297 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja sam danas dobio pomoc za inflaciju 1000 KM umjesto regresa 650 KM (obadvoje da se isplati ne ide) i s 1000 KM ne mogu otici u Tursku 7 dana
-
Hakiz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18299 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bude ponesto likova iz inostranstva to je tacno.swanfilter wrote: ↑11/06/2024 17:49 Mada je narod BiH u gabuli uopsteno, jos uvijek se nađe nekoliko desetina hiljada imucnih toliko, da se agencije hvale. Dodajte na to fin broj ovih iz inostranstva, a koji ce preko agencije iz BiH putovati bilo kuda jer je jeftinije nego preko agencija u drzavama gdje borave.
Nedavno sam isao u Istanbul turisticki i bio je jedan bracni par zive u Sloveniji. Muz tih ziv se ne cuje, zena vodi glavnu rijec, sve ona zna, sve je ona vidjela, a kad je vidjela sjedista u biznis klasi aviona veli uuuuu gledaj nam sjedista, pa to je zato sto je ovaj avion obicno na letu za Dubai
Helem (nejse) na jednom od onih fakultativnih izleta smo imali pauzu i sad svi coporativno na kafu i pricamo, muz je 20 godina u SLO, fin covjek da ga na ranu privijes, samo se smije i govori "ma nek smo samo zivi i zdravi". Ali zena prica ko navijena, u Sloveniji vako, u Sloveniji nako, svi ljubazni, nema guzvi na kasama, nema nervoze u saobracaju, bla bla (ispostavit ce se tek dosla i jos ne radi
Pa reko dobro kad je sve tako otkud sa bosanskom agencijom da se putuje, ma kaze bjezi ko ce se sa onim Slovencima nagodit, sve nesto namrgodjeno i ne daju popust
- VladaFBiH
#18300 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ovo je inače sindrom svih koji odu pa skontaju da su se zajebali pa ubjeđuju sebe i druge da su napravili pravi potez i da je u BiH sve sranje_BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2024 08:23Bude ponesto likova iz inostranstva to je tacno.swanfilter wrote: ↑11/06/2024 17:49 Mada je narod BiH u gabuli uopsteno, jos uvijek se nađe nekoliko desetina hiljada imucnih toliko, da se agencije hvale. Dodajte na to fin broj ovih iz inostranstva, a koji ce preko agencije iz BiH putovati bilo kuda jer je jeftinije nego preko agencija u drzavama gdje borave.
Nedavno sam isao u Istanbul turisticki i bio je jedan bracni par zive u Sloveniji. Muz tih ziv se ne cuje, zena vodi glavnu rijec, sve ona zna, sve je ona vidjela, a kad je vidjela sjedista u biznis klasi aviona veli uuuuu gledaj nam sjedista, pa to je zato sto je ovaj avion obicno na letu za Dubai![]()
Helem (nejse) na jednom od onih fakultativnih izleta smo imali pauzu i sad svi coporativno na kafu i pricamo, muz je 20 godina u SLO, fin covjek da ga na ranu privijes, samo se smije i govori "ma nek smo samo zivi i zdravi". Ali zena prica ko navijena, u Sloveniji vako, u Sloveniji nako, svi ljubazni, nema guzvi na kasama, nema nervoze u saobracaju, bla bla (ispostavit ce se tek dosla i jos ne radi) naravno u BiH nista ne valja.
Pa reko dobro kad je sve tako otkud sa bosanskom agencijom da se putuje, ma kaze bjezi ko ce se sa onim Slovencima nagodit, sve nesto namrgodjeno i ne daju popust![]()
![]()