Farma koza-uslovi
Moderator: anex
-
futurista
#1 Farma koza-uslovi
Pozdrav za sve... imao bih piatanje ...naime ovih dana je u sarajevu potpisan ugovor izemdju neke turske firme i udruzenja kozara iz bosne na celu sa Dzevadom kovacem o pokretanju 1ooo farmi koza u Bosni. U pitanju je kredit za koji sam svakako zainteresovan...imam idealane uslove za uzgoj koza i kozarstvu bih se ozbiljno posvetio... ne znam kako aplicirati...ja inace zivim u R.s .ali ako bi to bila prepreka lako bih se prebacio u federaciju zivim u okolini tuzle inace... pozdrav za sve i hvala unapriejd na ogovorima...
- babaroga1x
#2 Re: Farma koza-uslovi
evo nadjoh ovo:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1055 ... nih-mjesta
tražiš na netu informacije o ovome, uzmi telefonski imenik pa ih zovi ako nema web, žurim sad:
Udruženje uzgajivača koza, ovaca i ostalih Tor
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1055 ... nih-mjesta
tražiš na netu informacije o ovome, uzmi telefonski imenik pa ih zovi ako nema web, žurim sad:
Udruženje uzgajivača koza, ovaca i ostalih Tor
- Optimist
#3 Re: Farma koza-uslovi
Evo ti info iz prakticno prve ruke.
Sustina je da kredit moras uzeti TI iz komercijalne banke po uslovima kakvi vrijede, a turci ce za tvoj novac uzeti koze te izgraditi stalu i ostale pratece sadrzaje. Dakle ni blizu onoga sto se pricalo i kako su najavljivali.
Sustina je da kredit moras uzeti TI iz komercijalne banke po uslovima kakvi vrijede, a turci ce za tvoj novac uzeti koze te izgraditi stalu i ostale pratece sadrzaje. Dakle ni blizu onoga sto se pricalo i kako su najavljivali.
- strong69
#4 Re: Farma koza-uslovi
Turci lazu. Isti ovi Turci su vec bili u BiH sa ISTOM pricom i obecanjem po kojem bi do sada trebalo biti nekoliko ovih farmi. Nisu normalni, cuj 1000 farmi koza... Ako naprave 100 farmi drzava treba spomenik da im digne.
-
futurista
#5 Re: Farma koza-uslovi
pa ako ja uzmem kredit pa pare dajem turcima...sta onda tu oni pomazu ? pa jel makar stala od njih na 'poklon'... inace vec sam ja zvao dzevada kovaca nije bas bio 'govorljiv' samo rece kako ce biti obavjestenje u tuzli ali ga za sada nema...pozdrav i hvala sto ste se javili