I jel radi uopste ovaj besplatni telefon danas
Edit: radi broj, doslo do nekog kvara ovdje, vidjet cemo kolko ce ovo potrajat
Edit 2: Evo dodje, false alarm sto bi rekli
Moderator: anex
Nema potrebe izvoziti u EU.
Vise greska slucajna zbog nepismenog sistema i zaposlenih nepismenih nego nesto namjerno. Vec dva puta su mjenjali brojila za "daljinsko" ocitavanje i sta je jako interesantno to je izvodila neka podugovaracka firma, jako indikativno kraj svih strucnjaka i inzinjera koji su vec zaposlemni u EP i prenosu. Naravno to ocitavanje ne funkcionise pa i dalje brojila citaju zaposlenici ocima. Isto kad se radila optika za BHTelecom, sve radove izvode neke nikadcuo firme kopaju i polazu optiku, ja sam licno istjerao ekipu sa imanja, nit sam im dao da polazu optiku za mene ni da prodju, jos kad mi je operativac na lopati pokusao otvoriti oci o benefitima optickih kablova izmarsno sam ih djuture i kera odvezo da ih potjera. Bilo bi i sitne sacme da je bila puska pri ruci... i sad stoji alkaten kako su ga ostavili i nesto opreme koju su odbacili u bjezaniji. Rekose zvat policiju al nikad policija ne dodje... Trenutno se spremam da im (EP) posaljem nalog za izmjestanje stuba sa moje parcele i da mi se isplati retroaktivno lezarina ili da mi ukinu mrezarinu, nek vide sta ce. Zapalit sve treba...kabal1337 wrote: ↑08/01/2026 17:47 Eo racun dodje 138 KM
Gledam sta je, gruba greska kod unosa ocitanja. Posto slikam svaki put brojilo kada se mjeri
174xx realno stanje
179xx - "njihovo"
Ja ovaj bezobrazluk ne razumijem pa 4 i broj 9 nisu ni blizu na tastaturi niti graficki izgledaju slicno pa da se pomjesa. Po meni namjerno ucinjenja "gruba greska".
Grafik trend 4x veci od mjesecnog, i onda se debilcine ne zapitaju hej ovo neko veliko odstupanje od uobicajenog de prekontrolisi sirove podatke.
Ne znam koji q crtaju grafove ako q. sluze
Jesi li siguran da su postavljena brojila za daljinsko, a ne obicno digitalno brojilo?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 18:15Vise greska slucajna zbog nepismenog sistema i zaposlenih nepismenih nego nesto namjerno. Vec dva puta su mjenjali brojila za "daljinsko" ocitavanje i sta je jako interesantno to je izvodila neka podugovaracka firma, jako indikativno kraj svih strucnjaka i inzinjera koji su vec zaposlemni u EP i prenosu. Naravno to ocitavanje ne funkcionise pa i dalje brojila citaju zaposlenici ocima. Isto kad se radila optika za BHTelecom, sve radove izvode neke nikadcuo firme kopaju i polazu optiku, ja sam licno istjerao ekipu sa imanja, nit sam im dao da polazu optiku za mene ni da prodju, jos kad mi je operativac na lopati pokusao otvoriti oci o benefitima optickih kablova izmarsno sam ih djuture i kera odvezo da ih potjera. Bilo bi i sitne sacme da je bila puska pri ruci... i sad stoji alkaten kako su ga ostavili i nesto opreme koju su odbacili u bjezaniji. Rekose zvat policiju al nikad policija ne dodje... Trenutno se spremam da im (EP) posaljem nalog za izmjestanje stuba sa moje parcele i da mi se isplati retroaktivno lezarina ili da mi ukinu mrezarinu, nek vide sta ce. Zapalit sve treba...kabal1337 wrote: ↑08/01/2026 17:47 Eo racun dodje 138 KM
Gledam sta je, gruba greska kod unosa ocitanja. Posto slikam svaki put brojilo kada se mjeri
174xx realno stanje
179xx - "njihovo"
Ja ovaj bezobrazluk ne razumijem pa 4 i broj 9 nisu ni blizu na tastaturi niti graficki izgledaju slicno pa da se pomjesa. Po meni namjerno ucinjenja "gruba greska".
Grafik trend 4x veci od mjesecnog, i onda se debilcine ne zapitaju hej ovo neko veliko odstupanje od uobicajenog de prekontrolisi sirove podatke.
Nisam siguran, tako su pricali oni... uglavnom zadnjih 8 godina mjenjali su ih dva puta.nauticamid wrote: ↑08/01/2026 19:25Jesi li siguran da su postavljena brojila za daljinsko, a ne obicno digitalno brojilo?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 18:15Vise greska slucajna zbog nepismenog sistema i zaposlenih nepismenih nego nesto namjerno. Vec dva puta su mjenjali brojila za "daljinsko" ocitavanje i sta je jako interesantno to je izvodila neka podugovaracka firma, jako indikativno kraj svih strucnjaka i inzinjera koji su vec zaposlemni u EP i prenosu. Naravno to ocitavanje ne funkcionise pa i dalje brojila citaju zaposlenici ocima. Isto kad se radila optika za BHTelecom, sve radove izvode neke nikadcuo firme kopaju i polazu optiku, ja sam licno istjerao ekipu sa imanja, nit sam im dao da polazu optiku za mene ni da prodju, jos kad mi je operativac na lopati pokusao otvoriti oci o benefitima optickih kablova izmarsno sam ih djuture i kera odvezo da ih potjera. Bilo bi i sitne sacme da je bila puska pri ruci... i sad stoji alkaten kako su ga ostavili i nesto opreme koju su odbacili u bjezaniji. Rekose zvat policiju al nikad policija ne dodje... Trenutno se spremam da im (EP) posaljem nalog za izmjestanje stuba sa moje parcele i da mi se isplati retroaktivno lezarina ili da mi ukinu mrezarinu, nek vide sta ce. Zapalit sve treba...kabal1337 wrote: ↑08/01/2026 17:47 Eo racun dodje 138 KM
174xx realno stanje
179xx - "njihovo"
Kabal, nazovi ih rijesi to pozivom. To ti je najlakse.
A kad i kako su ti postavili elektro-stub, nekad po mraku, krijući se, ili legalno, uz nečiju dozvolu?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 19:30Nisam siguran, tako su pricali oni... uglavnom zadnjih 8 godina mjenjali su ih dva puta.nauticamid wrote: ↑08/01/2026 19:25Jesi li siguran da su postavljena brojila za daljinsko, a ne obicno digitalno brojilo?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 18:15
Vise greska slucajna zbog nepismenog sistema i zaposlenih nepismenih nego nesto namjerno. Vec dva puta su mjenjali brojila za "daljinsko" ocitavanje i sta je jako interesantno to je izvodila neka podugovaracka firma, jako indikativno kraj svih strucnjaka i inzinjera koji su vec zaposlemni u EP i prenosu. Naravno to ocitavanje ne funkcionise pa i dalje brojila citaju zaposlenici ocima. Isto kad se radila optika za BHTelecom, sve radove izvode neke nikadcuo firme kopaju i polazu optiku, ja sam licno istjerao ekipu sa imanja, nit sam im dao da polazu optiku za mene ni da prodju, jos kad mi je operativac na lopati pokusao otvoriti oci o benefitima optickih kablova izmarsno sam ih djuture i kera odvezo da ih potjera. Bilo bi i sitne sacme da je bila puska pri ruci... i sad stoji alkaten kako su ga ostavili i nesto opreme koju su odbacili u bjezaniji. Rekose zvat policiju al nikad policija ne dodje... Trenutno se spremam da im (EP) posaljem nalog za izmjestanje stuba sa moje parcele i da mi se isplati retroaktivno lezarina ili da mi ukinu mrezarinu, nek vide sta ce. Zapalit sve treba...
Ako mislis na stub od EP pokusao sam u lokalnom uredu, nema od toga nista, tako da ide zvancino dopis od advokata pa onda dalje kako vec bude islo. Predlazem svima koji imaju ista od njihove infrastrukture u dvoristu ili negdje ne imanju da urade isto, lakse ce da se rijesi i naplati, neka oni nama placaju isto kao sto i mi njima placamo. kad vec nema vise nista nase onda neka bude tako...
To se lako riješi telefonom. Slikaj i brojilo ako slučajno budu tražili da im sliku pošalješ, ali rijetko ne usvoje telefonsku reklamaciju.kabal1337 wrote: ↑08/01/2026 17:47 Eo racun dodje 138 KM
174xx realno stanje
179xx - "njihovo"
Ma ne moze
Zar brojila nisu u stalnom vlasništvu EP, koriste ih potrošači. Kako misliš "potročaši plaćaju"mk ultra wrote: ↑08/01/2026 20:25A do tad ce potrosaci pod EPBiH placati najskuplja brojila u Europi, 3-5x skuplja od prosjecne cijeneSpoilerShowMa ne moze
Ima nova tehnologija koja je daleko bolja i preciznija, moze i 15minutno ocitavati non stop
Ali, kazem opet dok ne propadnu nece se dozvati
Nece se sigurno nikad dozvati..Rade isto sto su radili i zadnjih desetak godina.mk ultra wrote: ↑08/01/2026 20:25Ma ne moze
Ima nova tehnologija koja je daleko bolja i preciznija, moze i 15minutno ocitavati non stop
Ali, kazem opet dok ne propadnu nece se dozvati
A do tad ce potrosaci pod EPBiH placati najskuplja brojila u Europi, 3-5x skuplja od prosjecne cijene
Pa ko ih placa?HelaS wrote: ↑08/01/2026 20:47Zar brojila nisu u stalnom vlasništvu EP, koriste ih potrošači. Kako misliš "potročaši plaćaju"![]()
Bio stub u dvoristu ispred stare djedove kuce. Kad sam rusio i pravio svoju trazio sam da to izmjeste, nesto su poceli eskivirat pa sam ga malo kao slucajno potpalio. Drveni je bio. Onda je dalje bila borba, nisam uspio da ga maknem tad sa parcele, nisam imao vise vremena ni zivaca... jedino su ga makli u cosak i stavili betonski. I dalje u mojoj parceli.HelaS wrote: ↑08/01/2026 19:33A kad i kako su ti postavili elektro-stub, nekad po mraku, krijući se, ili legalno, uz nečiju dozvolu?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 19:30Nisam siguran, tako su pricali oni... uglavnom zadnjih 8 godina mjenjali su ih dva puta.nauticamid wrote: ↑08/01/2026 19:25
Jesi li siguran da su postavljena brojila za daljinsko, a ne obicno digitalno brojilo?
Ako mislis na stub od EP pokusao sam u lokalnom uredu, nema od toga nista, tako da ide zvancino dopis od advokata pa onda dalje kako vec bude islo. Predlazem svima koji imaju ista od njihove infrastrukture u dvoristu ili negdje ne imanju da urade isto, lakse ce da se rijesi i naplati, neka oni nama placaju isto kao sto i mi njima placamo. kad vec nema vise nista nase onda neka bude tako...
Ne znam jesi li ozbilhan ili ironican? Ja mislim da je to ubleha a i da nije sta su trebali... ostaviti da poplavi? Pa tim jezerom oni gazduju, tako i treba. Pravimo senzaciju i uspjeh od necije obaveze.neki wrote: ↑09/01/2026 12:35 nevjerovatno koliko se svaka loša vijest kod nas ponavlja danima a dobre vijesti se uopšte ne pojavljuju u javnosti.
EP je ogromnu stvar uradila što je pred novu godinu ispustila vodu iz jablaničkog jezera. Time su spriječili plavljenje kompletne doline neretve sve do mora.
Nekad neko je bio saglasan za taj stub, sam se nije mogao postaviti, djed vjerovatno i on je ucrtan u katastar instalacija. Ti mozes to izmjestiti i platit ćeš troškove izmještanja. Ono sto su vam preci potpisali vi bi sada pobijali...stubrijez wrote: ↑09/01/2026 12:39Bio stub u dvoristu ispred stare djedove kuce. Kad sam rusio i pravio svoju trazio sam da to izmjeste, nesto su poceli eskivirat pa sam ga malo kao slucajno potpalio. Drveni je bio. Onda je dalje bila borba, nisam uspio da ga maknem tad sa parcele, nisam imao vise vremena ni zivaca... jedino su ga makli u cosak i stavili betonski. I dalje u mojoj parceli.HelaS wrote: ↑08/01/2026 19:33A kad i kako su ti postavili elektro-stub, nekad po mraku, krijući se, ili legalno, uz nečiju dozvolu?stubrijez wrote: ↑08/01/2026 19:30
Nisam siguran, tako su pricali oni... uglavnom zadnjih 8 godina mjenjali su ih dva puta.
Pa drugar ta drzava i taj covjek vise ne postoje. Ta firma takodje tada nije postojala. Nikakvog nema smisla da se meni naplacuje mrezarina isto kao nekom ko nema stub u dvoristu. Ilibda ja ne naplacujem njima nesto sto oni naplate meni i drugima i to id neceg sto nije njihovo. Nazalost, nema vise nista nase ja sam zadnji ko ne bi ustupio svoje za dobrobit svih, samo sto toga vise nema. Metar i po da ga mrdnu na trotoar....gidra wrote: ↑09/01/2026 12:47Nekad neko je bio saglasan za taj stub, sam se nije mogao postaviti, djed vjerovatno i on je ucrtan u katastar instalacija. Ti mozes to izmjestiti i platit ćeš troškove izmještanja. Ono sto su vam preci potpisali vi bi sada pobijali...stubrijez wrote: ↑09/01/2026 12:39Bio stub u dvoristu ispred stare djedove kuce. Kad sam rusio i pravio svoju trazio sam da to izmjeste, nesto su poceli eskivirat pa sam ga malo kao slucajno potpalio. Drveni je bio. Onda je dalje bila borba, nisam uspio da ga maknem tad sa parcele, nisam imao vise vremena ni zivaca... jedino su ga makli u cosak i stavili betonski. I dalje u mojoj parceli.
Gdje bi ti da sada izmjeste stub, na ulicu na trotoar ili kod komsije da njemu smeta, ili da se razmonitra komplet mreza iza tvoje kuće pa komsije iza tebe da fataju wifi el. energiju?
Nema stubova u ZK...