Pozdrav svima,
Po zakonu o radu, terenske dnevnice unutar BiH se isplaćuju na slijedeći način:
-od 8 do 12h na putu isplaćuje se pola dnevnice u iznosu od 12,50 KM
-preko 12 h na putu se isplaćuje puna dnevnica u iznosu od 25,00 KM
Mene interesuje da li se za veći broj sati npr. 16h na putu, ili više po zakonu isplaćuje dnevnica i pol ili nesto takvo slično?
Dnevnice
Moderator: anex
- jasko_ja
#2 Re: Dnevnice
Ma jock.
Dnevnicu i po bi dobio da danas ides u grad XY i tu potrosis 12 sati i dobijes dnevnicu (ali ti ukidaju TO za taj dan), pa sutra odes u isti taj grad, ali zadrzis se 9 sati i za to dobijes pola dnevnice...
Dnevnicu i po bi dobio da danas ides u grad XY i tu potrosis 12 sati i dobijes dnevnicu (ali ti ukidaju TO za taj dan), pa sutra odes u isti taj grad, ali zadrzis se 9 sati i za to dobijes pola dnevnice...
- mayab
#3 Re: Dnevnice
Ti iznosi dnevnica nisu ni za qrca,(za duševnu i fizičku bol koju proziviš kad se handris 12 i vise sati u autu po nasim cestama, i jos radis svoj posao kod korisnika!!!) pogotovo kad ti onda odbiju taj tzv.topli obrok za taj dan
Kod mene je sreća, pa se taj TO ne odbija, tako da ima nesto malo vise satisfakcije za tu patnju......
Kod mene je sreća, pa se taj TO ne odbija, tako da ima nesto malo vise satisfakcije za tu patnju......
-
SSemir
#4 Re: Dnevnice
eh sad zamisli kad ti jos ni tu dnevnicu ne placaju. uz obrazlozenje "politika firme je da niko nema pravo na dnevnice"mayab wrote:Ti iznosi dnevnica nisu ni za qrca,(za duševnu i fizičku bol koju proziviš kad se handris 12 i vise sati u autu po nasim cestama, i jos radis svoj posao kod korisnika!!!) pogotovo kad ti onda odbiju taj tzv.topli obrok za taj dan![]()
i onda ti jos dodje kazna, u drzavi u kojoj je svrha postojanja policije punjenje budzeta kaznama, i dobijes objasnjenje "niko te ne tjera da zuris, sto nisi pazio kako vozis"
ode mi pritisak na jutro