Cijene građevinskih materijala/radova?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

semir007

#1 Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by semir007 »

Jel neko zna za cijene ovoga u Sarajevu:

1m kubni betona u onom kamionu na moju adresu?
cijena zidarskog bloka ( onog sivkastog ) jeftinijeg od pecene cigle :D ?
cijena armature 12ke za stubove?
vreca cimente ?

malterisanje zidova malterom po m2 = cijena ?
zidanje zida po m2 = ?

Eto spremam se za neke radove oko kuce, pa da vidim kolko mi je jorgan dug :bih:
Edinz

#2 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Edinz »

Koliko god da bude nadodaj jos 20% makar
koler

#3 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by koler »

semir007 wrote:Jel neko zna za cijene ovoga u Sarajevu:

vreca cimente ?

zidanje zida po m2 = ?

Eto spremam se za neke radove oko kuce, pa da vidim kolko mi je jorgan dug :bih:

Ja ti znam okvirne cijene od prije ali sada je gradjevinski materijal maximalno pao, posebno zeljezo...
Vide se da nisi bio u gradjevini nika cuj zidanje zida - cijena blokova
Imas onaj visocki blok, cijena oko 1 km
malteriranje po m2 obicno izmedju 5-7 zavisno koja varijanta. Mozes raditi grubu pa finu maltu ili ici masinski a u toj varijanti nema fine ruke nego ide zajeno i jedna i druga. Ako se opredjelis za ovu varijanut (zavisno od obima posla i brzine radova) sto ti ja toplo preporucujem jer jako brzo se zavrsi, moras kupovati poseban pijesak.
Vreca cmenta je oko 11 km.
Ali sve vo ce ti reci onaj sa kojim pogodis posao.
Sretno
vjesticanametli

#4 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by vjesticanametli »

vreca cementa je 10,50 KM :mrgreen: ostalo nemam pojma
Frooteky

#5 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Frooteky »

Ocu da pravim cuki Box, "parcela" je 2.5m sa 1,8 (otprilike), imam siporeksa, dvije strane bi stavio od siporeksa a dvije od mreže, neke ne preskupe :D, interesuje me koliko bi to sve koštalo ima li neko upućen znači cement, šipke, mreža, šljunak i ako jos nesto ide u beton a temelja i jos kakve armature ako treba :mrgreen:
Lucazode

#6 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Lucazode »

Htio bih da srušim jedan objekat pa ako neko ima preporuku za povoljnog izvođača bio bi zahvalan :)
Dr.Mr.Fr.

#7 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Dr.Mr.Fr. »

ma cijene ti pravo variraju danas...teško ceš i okvirno se snaci sa cijenama
lara b.

#8 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by lara b. »

Frooteky wrote:Ocu da pravim cuki Box, "parcela" je 2.5m sa 1,8 (otprilike), imam siporeksa, dvije strane bi stavio od siporeksa a dvije od mreže, neke ne preskupe :D, interesuje me koliko bi to sve koštalo ima li neko upućen znači cement, šipke, mreža, šljunak i ako jos nesto ide u beton a temelja i jos kakve armature ako treba :mrgreen:
mislim da je cement oko 11 km, sipke oko 18, mreza oko 20, sljunak 10...ali ne znma koliko cega ide :D
ma kontaj nekih 100 km plus radnik...plus ta mreza okolo... 8-)
a jel ces praviti i neki lim-krov...ili kucicu... potrazi na netu neke fine ideje... :-D
Filter

#9 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Filter »

Frooteky wrote:Ocu da pravim cuki Box, "parcela" je 2.5m sa 1,8 (otprilike), imam siporeksa, dvije strane bi stavio od siporeksa a dvije od mreže, neke ne preskupe :D, interesuje me koliko bi to sve koštalo ima li neko upućen znači cement, šipke, mreža, šljunak i ako jos nesto ide u beton a temelja i jos kakve armature ako treba :mrgreen:
samo armatura i zeljezne stange. podloga betonska sa nagibom i slivnikom.
najskuplje u cijeloj toj prici ce ti biti kvalitetna kucica i nadstresica koju nisi spomenuo
hipisizik

#10 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by hipisizik »

Zna li neko koliku cijenu po m2 očekivati za bojenje fasade zgrade dvospratnice?
Malo sam se informisao u Pennyu i po njima za materijal dodje otprilike 1KM po kvadratu (impregnacija + fasadna boja). Koliko ide na majstore? skelu?
Zbog cijene bih rado izbjegao angazman neke firme, posto i nije u pitanju neka velika kvadratura ( 21m x 10m x 7,5 m), pa ako ima neko preporuku majstora iz SA-kantona.
Frooteky

#11 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Frooteky »

Filter wrote:
samo armatura i zeljezne stange. podloga betonska sa nagibom i slivnikom.
najskuplje u cijeloj toj prici ce ti biti kvalitetna kucica i nadstresica koju nisi spomenuo
Imam dosta drvene građe, višak od kuće nekih 20 m greda i 20 m daske ko duplo tanje od grede ne znam kako se tacno kaze, a za krov i pokrivanje imam stari crjiep, kao i 2 pakovanja sindre :-D
Filter

#12 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Filter »

Frooteky wrote: Imam dosta drvene građe, višak od kuće nekih 20 m greda i 20 m daske ko duplo tanje od grede ne znam kako se tacno kaze, a za krov i pokrivanje imam stari crjiep, kao i 2 pakovanja sindre :-D
kucice za moja dva psa su "pojele" :-) :D dosta materijala. 8m2 brodskog poda, 4 gredice duzine 4m, bruku sarafa, 2 kantice boje, 3m2 sindre i jedna (6m duzine) zeljezna kvadratna cijev, koja je izrezana i zavarena kao niza stolica (20cm visine) na koju su montirane kucice, da bi se odvojile od tla.
Dr.Cuddy

#13 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Dr.Cuddy »

Gdje je najpovoljnija PVC stolarija po mjeri u SA i bližoj okolici?
Frooteky

#14 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Frooteky »

Filter wrote:
Frooteky wrote: Imam dosta drvene građe, višak od kuće nekih 20 m greda i 20 m daske ko duplo tanje od grede ne znam kako se tacno kaze, a za krov i pokrivanje imam stari crjiep, kao i 2 pakovanja sindre :-D
kucice za moja dva psa su "pojele" :-) :D dosta materijala. 8m2 brodskog poda, 4 gredice duzine 4m, bruku sarafa, 2 kantice boje, 3m2 sindre i jedna (6m duzine) zeljezna kvadratna cijev, koja je izrezana i zavarena kao niza stolica (20cm visine) na koju su montirane kucice, da bi se odvojile od tla.
Mislim da ce prezmiti u garaži, pored radijatora :mrgreen: a na proljece idemo s boxom
Filter

#15 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Filter »

Frooteky wrote:
Filter wrote:
Mislim da ce prezmiti u garaži, pored radijatora :mrgreen: a na proljece idemo s boxom
:) ako je vec tako, napravi mu nesto da nije direktno na betonu.
neka paleta sa kartonom i krpama, nesto na taj fol ...

ps.osim ako ti nije havetinja :-D kao moji. sta god da sam im stavio, izbacili su iz kucice :-) :-D :-D
Frooteky

#16 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Frooteky »

Filter wrote:
Frooteky wrote:
Filter wrote:
:) ako je vec tako, napravi mu nesto da nije direktno na betonu.
neka paleta sa kartonom i krpama, nesto na taj fol ...

ps.osim ako ti nije havetinja :-D kao moji. sta god da sam im stavio, izbacili su iz kucice :-) :-D :-D
Stavio mu ja stari jastuk iz fotelje u kucicu on ga podero, stirpol isto tako, a vrijeme je za novu kucicu jer rasteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :mrgreen:
Filter

#17 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by Filter »

Frooteky wrote:
Stavio mu ja stari jastuk iz fotelje u kucicu on ga podero, stirpol isto tako, a vrijeme je za novu kucicu jer rasteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :mrgreen:
stiropor i spuzve zaboravi, ako proguta moze fasovati zapetljaj crijeva i :(
udrch

#18 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by udrch »

Najskuplji i najlošiji majstori na svijetu..
Šta god poželiš uraditi ispadne naopako..jedino me moler impresionirao, ali čovjek ima inostrano iskustvo, pa se još nije pokvario..naravno što se kvalitete tiče, ali cijena je žara..
kurty

#19 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by kurty »

udrch wrote:Najskuplji i najlošiji majstori na svijetu..
Šta god poželiš uraditi ispadne naopako..jedino me moler impresionirao, ali čovjek ima inostrano iskustvo, pa se još nije pokvario..naravno što se kvalitete tiče, ali cijena je žara..
mislis da su ovdje najskuplji i najlosiji majstori ili...???
casanova123

#20 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by casanova123 »

koler wrote:
semir007 wrote:Jel neko zna za cijene ovoga u Sarajevu:

vreca cimente ?

zidanje zida po m2 = ?

Ja ti znam okvirne cijene od prije ali sada je gradjevinski materijal maximalno pao, posebno zeljezo...
Vide se da nisi bio u gradjevini nika cuj zidanje zida - cijena blokova
Imas onaj visocki blok, cijena oko 1 km
malteriranje po m2 obicno izmedju 5-7 zavisno koja varijanta. Mozes raditi grubu pa finu maltu ili ici masinski a u toj varijanti nema fine ruke nego ide zajeno i jedna i druga. Ako se opredjelis za ovu varijanut (zavisno od obima posla i brzine radova) sto ti ja toplo preporucujem jer jako brzo se zavrsi, moras kupovati poseban pijesak.
Vreca cmenta je oko 11 km.
Ali sve vo ce ti reci onaj sa kojim pogodis posao.
Sretno

cuj njega... gdje si ti pronasao da je zeljezo palo??
Koliko znam zeljezo je u odnosu na proslu godinu skocilo(barem jedan period) za oko 25%, mozda cak i vise.
casanova123

#21 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by casanova123 »

http://www.indexmundi.com/commodities/? ... rrency=eur

bio je pad u maju, ali od juna non stop raste..

PS: sry na duble postu :D
baustelac

#22 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by baustelac »

casanova123 wrote:http://www.indexmundi.com/commodities/? ... rrency=eur

bio je pad u maju, ali od juna non stop raste..

PS: sry na duble postu :D
gledati malo i na datum postanja... izjava je bila aktuelna u ljeto 2009 :)
casanova123

#23 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by casanova123 »

haha... jbg.. iskopana stara tema :D

i ti svasta gledas :D
fortaleza

#24 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by fortaleza »

Koja je cijena nanošenja finog maltera 510 po kvadratu? I cijena kubika pijeska/šljunka?
kurty

#25 Re: Cijene građevinskih materijala/radova?

Post by kurty »

fortaleza wrote: 04/03/2022 02:27 Koja je cijena nanošenja finog maltera 510 po kvadratu? I cijena kubika pijeska/šljunka?
malter 4-6 KM/m2 (materijal i ruke)
pijesak 40 - 50 KM /m3
frakcija 30tak KM/m2..
dodaj malo na prevoz i et ga
Post Reply