Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dok čekamo i čekamo ovu odluku a obzirom da je sve kod nas nažalost skupo može li mi neko predložiti neki site gdje bi se moglo kupovati dijelovi za PC.
zna li iko jel sad do 90 KM se smije naruciti posiljka a da se ne placa carina na istu.
prije je bilo 50 KM maximalno sad mi kaazu ovi neki jarani da je 90 KM max bez carine
hemed wrote:zna li iko jel sad do 90 KM se smije naruciti posiljka a da se ne placa carina na istu.
prije je bilo 50 KM maximalno sad mi kaazu ovi neki jarani da je 90 KM max bez carine
I dalje je 50, a bit će 300 KM kada se uvede zakon.
hemed wrote:zna li iko jel sad do 90 KM se smije naruciti posiljka a da se ne placa carina na istu.
I dalje je 50, a bit će 300 KM kada se uvede zakon.
"Savjet ministara BiH je na jednoj od svojih prethodnih sjednica usvojio Odluku o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina, te je Upravi za indirektno oporezivanje dostavio Zaključak, kojim je Uprava u pomenutu Odluku trebala ugraditi dodatna tri zahtjeva iz Zaključka. Mi smo uvrstili dva zahteva u Odluku, a treći nismo mogli uvrstiti jer je bio u suprotnosti sa Zakonom o carinskoj politici BiH. O tome smo 19.02.2018. godine obavijestili Savjet ministara BiH i tražili izmjenu zaključka. Na jednoj od narednih sjenica Savjet ministara BiH je izmjenio Zaključak, te dostavio Upravi. Nakon toga UIO je je pripremila tri jezičke verzije Odluke o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina i proslijedila Uredu za zakonodavstvo, koji će istu proslijediti predsjeavajućem Savjetu ministara na potpis, nakon čega će Odluka biti poslana u Službeni glasnik BiH na objavu. Primjena Odluke počinje osmog dana od dana objave u Služebnom glasniku BiH o čemu će javnost biti obavještena na način da će UIO proslijediti svim medijima saopštenje za javnost, te istu informaciju postaviti na svoju zvanučnu web stranicu."
"Savjet ministara BiH je na jednoj od svojih prethodnih sjednica usvojio Odluku o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina, te je Upravi za indirektno oporezivanje dostavio Zaključak, kojim je Uprava u pomenutu Odluku trebala ugraditi dodatna tri zahtjeva iz Zaključka. Mi smo uvrstili dva zahteva u Odluku, a treći nismo mogli uvrstiti jer je bio u suprotnosti sa Zakonom o carinskoj politici BiH. O tome smo 19.02.2018. godine obavijestili Savjet ministara BiH i tražili izmjenu zaključka. Na jednoj od narednih sjenica Savjet ministara BiH je izmjenio Zaključak, te dostavio Upravi. Nakon toga UIO je je pripremila tri jezičke verzije Odluke o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina i proslijedila Uredu za zakonodavstvo, koji će istu proslijediti predsjeavajućem Savjetu ministara na potpis, nakon čega će Odluka biti poslana u Službeni glasnik BiH na objavu. Primjena Odluke počinje osmog dana od dana objave u Služebnom glasniku BiH o čemu će javnost biti obavještena na način da će UIO proslijediti svim medijima saopštenje za javnost, te istu informaciju postaviti na svoju zvanučnu web stranicu."
S poštovanjem.
haha.
Ovi proslijedili ovome, pa ovo onome, pa onaj opet ovome i tako u krug.
U Kini se za 2 mjeseca napravi 100km autoputa a kod nas jedna usvojena Odluka kruzi 2 mjeseca i niko ne zna gdje je trenutno i kad ce biti objavljena. Fazon je sto ova odluka ne olaksava samo gradjanima uvoz robe nego olaksava i privrednicima uvoz odredjenih masina i opreme bez dadzbina. Znaci ovim razvlacenjem su ostetili privredu za potencijalnih par miliona ili par desetina miliona KM. I onda se pitamo sto nema investicija u nasoj drzavi i sto je pola radno sposobnih gradjana nezaposleno. Pa ko ce ovdje ulagati kada najbanalnije stvari traju nenormalno dugo? Nego nas treba sve pobiti pocevsi prvo od konstitutivnih naroda i dovesti neke normalne ljude da zive ovdje i iskoriste potencijale ove prelijepe zemlje.
mestramestric wrote:Postovani,
Molom vas moze li mi neko dati linkove za narudzbu garderobe iz Indije s tim da salju u BiH.
Unaprijed zahvalan!
Bas mora iz Indije?
Pa nemora drug nego sam procitao na forumu nrko je vec pisao da kupije i da roba ide preko Srbije do BIH ali nije naveo trgovine pa sam mislio ako neko zna da napise sajtove i da probam kupiti.
Hvala.
mestramestric wrote:Postovani,
Molom vas moze li mi neko dati linkove za narudzbu garderobe iz Indije s tim da salju u BiH.
Unaprijed zahvalan!
Bas mora iz Indije?
Pa nemora drug nego sam procitao na forumu nrko je vec pisao da kupije i da roba ide preko Srbije do BIH ali nije naveo trgovine pa sam mislio ako neko zna da napise sajtove i da probam kupiti.
Hvala.
Ja sve sto narucujem, narucujem iz kine, ako ti tu moze sta pomoci ne znam kakva te garderoba zanima Pretraga na 1688.com, taobao.com i onda imas bruku agenata kod kojih to samo zalijepis na site i kupis, do sad nisam imao problema nikakvih a svasta sam narucivao
Ok hvala na odgovoru drug, medjutim iz kine vec sam narucivao ali sam vidio da iz Indije ima jako boljih stvari, ali koliko sam vidio nece da salju za BIH a neko je vec pisao na temu o tome kao da ima neko da salje ali preko Srbije dolazi u BIH pa sam milsio da neko preporuci sajt.
Tebi hvala svakako na odgovoru.Pozz