CARINA U BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nagibSA

#4601 Re: CARINA U BiH

Post by nagibSA »

Ma da je 100 strana, imas dodatak / Addon/ u Wordu (i meni znaci nekad), konverzija Cirilica-Latinica i obratno. :)

Nece ga prekucavati sigurno.
Streptokok

#4602 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

travar

#4603 Re: CARINA U BiH

Post by travar »

Zna li neko može li se (i kako) kontaktirati carinska uprava u vezi izgubljene pošiljke?
Sutra moram kontaktirati prodavača da uradi refund, pa reko da provjerim još jednom.
holowey

#4604 Re: CARINA U BiH

Post by holowey »

travar wrote:Zna li neko može li se (i kako) kontaktirati carinska uprava u vezi izgubljene pošiljke?
Sutra moram kontaktirati prodavača da uradi refund, pa reko da provjerim još jednom.
ne kontaktira se carina nego posta... posiljalac moze poslati potraznicu ako je preporucena posiljka u pitanju... zato preporucene posiljke moras potpisati kod preuzimanja...
travar

#4605 Re: CARINA U BiH

Post by travar »

holowey wrote:
travar wrote:Zna li neko može li se (i kako) kontaktirati carinska uprava u vezi izgubljene pošiljke?
ne kontaktira se carina nego posta... posiljalac moze poslati potraznicu ako je preporucena posiljka u pitanju... zato preporucene posiljke moras potpisati kod preuzimanja...
Bio u pošti (soba 14), nema ništa kod njih.
Obična je pošta nije preporučena.

I da, nažalost nemam tracking broj, tako da mogu ušima mahati, čini mi se :lol:
Last edited by travar on 27/02/2018 15:04, edited 1 time in total.
travar

#4606 Re: CARINA U BiH

Post by travar »

-briši-
Coconut

#4607 Re: CARINA U BiH

Post by Coconut »

K’o zapeta puska cekam da ova odluka izde u SL-u i svaki dan provjeravam ovu temu da vidim da li ima sta novo.
Dno dna!
CooK

#4608 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

Coconut wrote:K’o zapeta puska cekam da ova odluka izde u SL-u i svaki dan provjeravam ovu temu da vidim da li ima sta novo.
Dno dna!
Isti sam ti. Od ponedjeljka cu im poceti slati i e-mailove da im malo dosadjujem ne bil' pozurili odnosno ispostovali ono sto su rekli, da ne bude da i treci put slazu o vrijemenu stupanja odluke na snagu.
toure123

#4609 Re: CARINA U BiH

Post by toure123 »

Kako je krenulo nece ovo ni do aprila uvest, a prasina se digla jos krajem januara. Po nasim nesposobnim gamadima iz politike, dok yebeni potpis stave na papir treba im 15 dana, a kamo li nesto ovakvo kompleksnije za njihov mozak, tezak je to njima zivot...
BlueEnter

#4610 Re: CARINA U BiH

Post by BlueEnter »

Ako danas ne objave zadnji im je rok utorak kako bi ispunili svoje obacenje da ce se poceti primjenjivati u prvoj polovici marta.
sasajev

#4611 Re: CARINA U BiH

Post by sasajev »

BlueEnter wrote:Ako danas ne objave zadnji im je rok utorak kako bi ispunili svoje obacenje da ce se poceti primjenjivati u prvoj polovici marta.
A nece :D
CooK

#4612 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

BlueEnter wrote:Ako danas ne objave zadnji im je rok utorak kako bi ispunili svoje obacenje da ce se poceti primjenjivati u prvoj polovici marta.
Tacnije u srijedu. Moraju objaviti do srijede 7. marta ako hoce da odluka stupi na snagu u prvoj polovini marta odnosno do 15. marta jer stupa na snagu osam dana nakon objave u Sluzbenom listu. Ako ne objave do srijede znaci da su opet slagali(treci put).
apsolutno romantican

#4613 Re: CARINA U BiH

Post by apsolutno romantican »

znaci brzo ce :D
BlueEnter

#4614 Re: CARINA U BiH

Post by BlueEnter »

Meni ovi iz SL rekli da SL izlazi utorkom i petkom te po potrebi.
CooK

#4615 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

BlueEnter wrote:Meni ovi iz SL rekli da SL izlazi utorkom i petkom te po potrebi.
Najcesce utorkom i petkom ali kao sto su ti i oni rekli, ako ima nesto spremno za objavu izbacice ga nebitno koji je dan. Ako nemaju nista za objavu moguce da i ne izadje ni utorkom ili petkom. Npr zadnja dva utorka nije izlazio. U principu nema striktnog pravila i moze izaci svaki dan u zavisnosti koliko se smatra da je bitno ono sto se objavljuje.
Streptokok

#4616 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

dakle, kad bidne biće. carina još nije ukinuta a kad će ne znamo.
CooK

#4617 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

Streptokok wrote:dakle, kad bidne biće. carina još nije ukinuta a kad će ne znamo.
Plata nema, more bit bidne ali plata nema. Ljudi mogu cekat pet dana, cekat deset dana, deset godina ali plata nema. :mrgreen:
BTW Danas bi trebali izbaciti na web stranici sluzbeni list od jucer ali ne izbacuju, ne znam jel nije ni izasao jucer(sto bi mi bilo cudno jer vec 7 dana nije izlazio) ili su oni uhljebi uzeli produzeni odmor od cetvrtka.
zemomak

#4618 Re: CARINA U BiH

Post by zemomak »

CooK wrote:
Streptokok wrote:dakle, kad bidne biće. carina još nije ukinuta a kad će ne znamo.
Plata nema, more bit bidne ali plata nema. Ljudi mogu cekat pet dana, cekat deset dana, deset godina ali plata nema. :mrgreen:
BTW Danas bi trebali izbaciti na web stranici sluzbeni list od jucer ali ne izbacuju, ne znam jel nije ni izasao jucer(sto bi mi bilo cudno jer vec 7 dana nije izlazio) ili su oni uhljebi uzeli produzeni odmor od cetvrtka.
evo gledao sam jucerasnji sluzbeni list, nije jos objavljeno....
CooK

#4619 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

zemomak wrote:
CooK wrote:
Bice kao sto sam iznad napisao ono iz Nadrealista, od 5 do 10 dana koliko su rekli da ce trajati prevodjenje moze bit i da cekamo 10 godina. :D
A mogu li znati gdje si pogledao jucerasnji sluzbeni list, jos nije objavljen na njihovoj stranici?
Streptokok

#4620 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

objavljen je list u petak. nema nista u njemu.
TRANCE

#4621 Re: CARINA U BiH

Post by TRANCE »

CooK wrote: A mogu li znati gdje si pogledao jucerasnji sluzbeni list, jos nije objavljen na njihovoj stranici?
Bude objavljen nekad prije na staroj web stranici:
http://sllist.ba/glasnik/2018/sgm2018.html
CooK

#4622 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

TRANCE wrote:
CooK wrote: A mogu li znati gdje si pogledao jucerasnji sluzbeni list, jos nije objavljen na njihovoj stranici?
Hvala na informaciji.
sasajev

#4623 Re: CARINA U BiH

Post by sasajev »

TRANCE wrote:
Nek su oni Boska Siljegovica imenovali, majku im lopovsku :D
I ko su uopste ti nesretnici koji rade taj "prevod" i njima hebem majku nesretnu
zemomak

#4624 Re: CARINA U BiH

Post by zemomak »

zemomak wrote:
CooK wrote:
online preptplata
NoriDeNoir

#4625 Re: CARINA U BiH

Post by NoriDeNoir »

Zvao sam danas i kazu imaju problema oko utvrdjivanja protuvrijednosti tisuće i hiljade. Ne mogu da se usaglase koliko je 1 tisuca u hiljadama, pa zbog toga ovo sve odugovlace.

Pokusavaju da dodju do Stephen Hawking-a kako bi se konsultovali s njim oko proracuna ali posto su mu poslali tri prevoda na engleski jezik (sa bosanskog, hrvatskog i srpskog) sjebali su covjeku onaj racunar ispred njega, jer je valjda usao u "infinitive loop" prilikom ucitavanja ta tri fajla, tako da ce haman izbit i medjunarodni skandal....

Ja ne znam jel ovo tacno ili me neko levati u UIO ali kad sam ovo cuo otisao sam i platio carinu na ovu posiljku sto vec 20 dana drzim na carini, reko da se ne zajebajem djaba. :thumbup:
Post Reply