BANKE ALL ABOUT!!!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
EasyMan

#576 Re: Banke All about

Post by EasyMan »

Drugari, koje banke imaju prepaid visa kartice u Sarajevu?
BBI trenutno nemaju zbog nekog problema sa cipovima. Union banka ne daje prepaid karticu ako nemas kod njih racun.
Ima li jos neka banka da ima prepaid visa karticu?
noviclan

#577 Re: Banke All about

Post by noviclan »

Je li neko ima nlb kartice, kada strucnjaci salju novu karticu u novembru istekla niko nista
ExNihilo

#578 Re: Banke All about

Post by ExNihilo »

noviclan wrote: 04/12/2021 17:28 Je li neko ima nlb kartice, kada strucnjaci salju novu karticu u novembru istekla niko nista
Mislim da moraš otići dignuti lično. Tako je u mojoj poslovnici.
TLOP

#579 Re: Banke All about

Post by TLOP »

ExNihilo wrote: 04/12/2021 17:31
noviclan wrote: 04/12/2021 17:28 Je li neko ima nlb kartice, kada strucnjaci salju novu karticu u novembru istekla niko nista
Spremna bude nova za preuzimanje u poslovnici, meni je tako bilo
Ja na salter da se informisem sta mi treba za produzenje, kaze vec je spremna :-D
ucenik1234

#580 Re: Banke All about

Post by ucenik1234 »

TRANCE wrote: 18/10/2021 00:59
noviclan wrote: 15/09/2021 18:51

Uplatni nalog iznosa 10 km, 3 km bankovni trosak, sjecam se kad sam levat platio kaznu 40km u unicredit bankovni trosak 3-4 km
U BH Pošti vam je najjeftinije, te male uplate su 1 KM.
Ne razumijem zašto neko ide na šalter pored mobilnog bankarstva. Konkretno, u RFB 0,60KM naknada za plaćanja putem RmB, a na šalteru 4KM. Brže, jednostavnije, jeftinije, a svakako kao dokaz može se uvijek preuzeti u pdf nalog i isprintati.
Mislim da je u Sber 0,75KM, uglavnom ispod marke svugdje.

Fakat ne kontam raju nikako kad vidim red ispred banke. Hajd razumijem pravna lica, polog pazara i ono što mora u poslovnici, ali kad vidim fizička još većinom uplate... :run:
noviclan

#581 Re: Banke All about

Post by noviclan »

TLOP wrote: 04/12/2021 19:19
ExNihilo wrote: 04/12/2021 17:31

Spremna bude nova za preuzimanje u poslovnici, meni je tako bilo
Ja na salter da se informisem sta mi treba za produzenje, kaze vec je spremna :-D
Okk to lijepo, ali da ne nazovu viber poruku possalju ili dopis postom :shock:
TRANCE

#582 Re: Banke All about

Post by TRANCE »

ucenik1234 wrote: 05/12/2021 12:29
TRANCE wrote: 18/10/2021 00:59

U BH Pošti vam je najjeftinije, te male uplate su 1 KM.
Ne razumijem zašto neko ide na šalter pored mobilnog bankarstva. Konkretno, u RFB 0,60KM naknada za plaćanja putem RmB, a na šalteru 4KM. Brže, jednostavnije, jeftinije, a svakako kao dokaz može se uvijek preuzeti u pdf nalog i isprintati.

Fakat ne kontam raju nikako kad vidim red ispred banke. Hajd razumijem pravna lica, polog pazara i ono što mora u poslovnici, ali kad vidim fizička još većinom uplate... :run:
Zato što ovdje nažalost još uvijek nema zakona o digitalnom potpisu i uslugama, tako da još uvijek samo vrijedi pečat banke kao dokaz da si nešto stvarno i uplatio. Tako npr. ti uplatiš račun za vodu preko internet bankarstva, ako u vodovodu obrade tu uplatu kako treba, sve super, ako ne obrade, taj pdf nalog iz banke možeš mačku o rep okačiti kao dokaz uplate. Gledao sam npr. u MUP-u kod zahtjeva za pasoš, dolazi momak s tom papirnom potvrdom s internet bankarstva, šalteruša mu crkla od smijeha i poslala ga nazad da uplati u banci klasičnom uplatnicom s pečatom. To ti je naša :bih:
morelSeLezat

#583 Re: Banke All about

Post by morelSeLezat »

TRANCE wrote: 06/12/2021 00:59
ucenik1234 wrote: 05/12/2021 12:29

Zato što ovdje nažalost još uvijek nema zakona o digitalnom potpisu i uslugama, tako da još uvijek samo vrijedi pečat banke kao dokaz da si nešto stvarno i uplatio. Tako npr. ti uplatiš račun za vodu preko internet bankarstva, ako u vodovodu obrade tu uplatu kako treba, sve super, ako ne obrade, taj pdf nalog iz banke možeš mačku o rep okačiti kao dokaz uplate. Gledao sam npr. u MUP-u kod zahtjeva za pasoš, dolazi momak s tom papirnom potvrdom s internet bankarstva, šalteruša mu crkla od smijeha i poslala ga nazad da uplati u banci klasičnom uplatnicom s pečatom. To ti je naša :bih:
Ja kad mi treba pecat odem u banku, oni mi isprintaju i puknu pecat, zasto to ne bi bilo validno kao i uplatnica?
holowey

#584 Re: Banke All about

Post by holowey »

morelSeLezat wrote: 06/12/2021 10:15
TRANCE wrote: 06/12/2021 00:59

Ja kad mi treba pecat odem u banku, oni mi isprintaju i puknu pecat, zasto to ne bi bilo validno kao i uplatnica?
i kakva je onda razlika izmedju odlaska u banku da platis preko uplatnice i odlaska u banku da ti udare pecat? sta se onda postize sa internet bankarstvom?
morelSeLezat

#585 Re: Banke All about

Post by morelSeLezat »

holowey wrote: 06/12/2021 10:17
morelSeLezat wrote: 06/12/2021 10:15

i kakva je onda razlika izmedju odlaska u banku da platis preko uplatnice i odlaska u banku da ti udare pecat? sta se onda postize sa internet bankarstvom?
Uplatis kad ti treba, 60kf umjesto 2km, ako ti bas treba pecat na uplatnici, odes u banku i ne placas nista dodatno, nije bas da za svaku uplatu trebas vaditi tu uplatnicu
holowey

#586 Re: Banke All about

Post by holowey »

morelSeLezat wrote: 06/12/2021 10:26
holowey wrote: 06/12/2021 10:17

Uplatis kad ti treba, 60kf umjesto 2km, ako ti bas treba pecat na uplatnici, odes u banku i ne placas nista dodatno, nije bas da za svaku uplatu trebas vaditi tu uplatnicu
internet bankarstvo bi trebalo da mi olaksa poslovanje, da ne moram sat vremena cekati da dodjem na red za pecat, a ta povoljnija naknada da bude dodatna motivacija da ne pravim guzvu u banci... ali ako uplata preko internet bankarstva nije priznata kod organa uprave, o cemu onda pricamo?
EasyMan

#587 Re: Banke All about

Post by EasyMan »

Ima li neko iskustva sa povezivanjem Prepaid Kartice BBI banke na Google ads?
U subotu povezem karticu i trazi mi verifikaciju preko koda koji ce poslati banci. Kod jutros nije dosao pa sam opet sad poslao kod. Koliko se to ceka uopste?
Drugi tip verifikacije da posaljem sliku dokumenta i kartice ne moze jer na Prepaid kartici nema imena.
EasyMan

#588 Re: Banke All about

Post by EasyMan »

Dupli
EasyMan

#589 Re: Banke All about

Post by EasyMan »

Zna li neko zasto se prepaid kartica ne moze koristiti za placanje reklama na youtube preko google ads?
Verifikovana je kartica ali kada krenem da uplatim reklamu izbaci:

Unable to complete transaction: prepaid card can’t be used

Edit: kada stavim na Automatic payment izbaci mi to, a kada stavim na Manual payment onda mi izbaci : Yout request failed. Ensure your payment method info is correct or add a new payment method to your Google Account.
Tesla Edison

#590 Re: Banke All about

Post by Tesla Edison »

EasyMan wrote: 14/12/2021 19:16 Zna li neko zasto se prepaid kartica ne moze koristiti za placanje reklama na youtube preko google ads?

Edit: kada stavim na Automatic payment izbaci mi to, a kada stavim na Manual payment onda mi izbaci : Yout request failed. Ensure your payment method info is correct or add a new payment method to your Google Account.
Google u uslovima plaćanja navodi da se ne mogu koristiti prepaid kartice, već isključivo debitne i kreditne. To je njihova politika i tu ne možeš ništa.
EasyMan

#591 Re: Banke All about

Post by EasyMan »

Tesla Edison wrote: 15/12/2021 19:24
EasyMan wrote: 14/12/2021 19:16 Zna li neko zasto se prepaid kartica ne moze koristiti za placanje reklama na youtube preko google ads?

Google u uslovima plaćanja navodi da se ne mogu koristiti prepaid kartice, već isključivo debitne i kreditne. To je njihova politika i tu ne možeš ništa.
Nasao masu clanaka gdje pise da moze kao i na google uputstvu. Uspio sam povezati i platiti.
Tesla Edison

#592 Re: Banke All about

Post by Tesla Edison »

EasyMan wrote: 15/12/2021 21:38
Tesla Edison wrote: 15/12/2021 19:24

Nasao masu clanaka gdje pise da moze kao i na google uputstvu. Uspio sam povezati i platiti.
Super onda :thumbup:
Kiki_Musampa

#593 Re: Banke All about

Post by Kiki_Musampa »

Sberbank ponovo povećala neke troškove računa itd... sad je to počelo svakih 6 mjeseci,a nove gazde nisu čekale ni sedmicu.

Da li su u svim bankama troškovi vođenja računa,kartica itd slični?
crveni_makovi

#594 Re: Banke All about

Post by crveni_makovi »

Kiki_Musampa wrote: 20/12/2021 10:59 Sberbank ponovo povećala neke troškove računa itd... sad je to počelo svakih 6 mjeseci,a nove gazde nisu čekale ni sedmicu.

I mene to zanima. Kad budem u prilici zatvorila bih račun kod njih. Ni o čemu ne obavještavaju jasno i transparentno. Prvo su nekad 2020. sa 0.60 fen povecali iznos provizije po placenom racunu na 0.70 a sad vidim 1 marka.Trazeci info nadjem neku genericku poruku u inboxu e-bankinga da od narednog mjeseca uvode nove tarife pa ako se ne obratis i otkazes usluge da ce shvatiti da prihvatas. Kao o detaljima ce naknadno negdje nesto napisati.
Kiki_Musampa

#595 Re: Banke All about

Post by Kiki_Musampa »

crveni_makovi wrote: 20/12/2021 11:14
Kiki_Musampa wrote: 20/12/2021 10:59 Sberbank ponovo povećala neke troškove računa itd... sad je to počelo svakih 6 mjeseci,a nove gazde nisu čekale ni sedmicu.

I mene to zanima. Kad budem u prilici zatvorila bih račun kod njih. Ni o čemu ne obavještavaju jasno i transparentno. Prvo su nekad 2020. sa 0.60 fen povecali iznos provizije po placenom racunu na 0.70 a sad vidim 1 marka.Trazeci info nadjem neku genericku poruku u inboxu e-bankinga da od narednog mjeseca uvode nove tarife pa ako se ne obratis i otkazes usluge da ce shvatiti da prihvatas. Kao o detaljima ce naknadno negdje nesto napisati.
Upravo to. Sad sam tražio da vidim koje su tarife promijenili,poslali mi sve tarife-27 stranica. I prečesto se ovo dešava,ove izmjene tarifa.
alica.k

#596 Re: Banke All about

Post by alica.k »

Da li neko zna postoji li mogucnost da strani drzavljanin otvori racun u nekoj banci u BiH? Prijatelj ima racun u americkoj banci (Bank of America), ali zbog limita i lakoce koristenja zelio bi otvoriti i racun u BiH posto dolazi ovdje poslom, na neodredjeno vrijeme.
drndalo

#597 Re: Banke All about

Post by drndalo »

Ne moze "onako", bez CIPSa i slicno...
Sid the sloth

#598 Re: Banke All about

Post by Sid the sloth »

Ima li neko informaciju kako se u BBI banci provjerava stanje racuna putem SMS-a? Na njihovoj stranici pise samo broj ali ne pise sta treba poslati na taj broj. Da li je uopce moguce provjeravati stanje putem SMS-a?
crveni_makovi

#599 Re: Banke All about

Post by crveni_makovi »

alica.k wrote: 17/01/2022 14:01 Da li neko zna postoji li mogucnost da strani drzavljanin otvori racun u nekoj banci u BiH? Prijatelj ima racun u americkoj banci (Bank of America), ali zbog limita i lakoce koristenja zelio bi otvoriti i racun u BiH posto dolazi ovdje poslom, na neodredjeno vrijeme.
Otvaralo je bar troje stranih državljana koje poznajem u RF. Znam sigurno za prijateljicu koja je primala dio plate na taj račun i ostavljala meni karticu da joj plaćam neke troškove kad nije boravila u BiH više sedmica. Vjerujem da može u većini banaka.
NediM17

#600 Re: Banke All about

Post by NediM17 »

Ovjerena kopija prve stranice pasosa i ide to bez problema.
Post Reply