Apoteka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
musac

#1 Apoteka

Post by musac »

Razmisljam da otvorim apoteku. Dakle, sve je još uvijek samo u glavi... Ovdje u Zenici ima jedan poslovni prostor koji bi bio idealan za to, a znam vlasnika prostora (drugovi smo). Eh sad, buduci da nisam iz te branse, imam nekoliko pitanja i nedoumica:

1. Koliko je otprilike potrebno para da se opremi apoteka (recimo da je poslovni sredjen, renoviran)? Dakle, trebao bih uzeti "namjestaj" te "robu" (lijekove).
2. Da li apoteka moze raditi kao STR ili mora DOO?
3. Da li apoteku moze otvoriti svako ili? Da li trebaju neka odobrenja i slicno?
4. Sve ostalo sto znate. :-)

Nadam se da ima neko ko zna vise o ovome.

Hvala unprijed,
M.
melb26sa

#2 Re: Apoteka

Post by melb26sa »

Ja definitivno znam da trebas imati magistra farmacije da radi kao apotekar - jedan od uslova za otvaranje biznisa.

Za ostalo ne znam.
Op3r4t0r

#3 Re: Apoteka

Post by Op3r4t0r »

musac wrote:Razmisljam da otvorim apoteku. Dakle, sve je još uvijek samo u glavi... Ovdje u Zenici ima jedan poslovni prostor koji bi bio idealan za to, a znam vlasnika prostora (drugovi smo). Eh sad, buduci da nisam iz te branse, imam nekoliko pitanja i nedoumica:

1. Koliko je otprilike potrebno para da se opremi apoteka (recimo da je poslovni sredjen, renoviran)? Dakle, trebao bih uzeti "namjestaj" te "robu" (lijekove).
2. Da li apoteka moze raditi kao STR ili mora DOO?
3. Da li apoteku moze otvoriti svako ili? Da li trebaju neka odobrenja i slicno?
4. Sve ostalo sto znate. :-)

Nadam se da ima neko ko zna vise o ovome.

Hvala unprijed,
M.
1. 100 hiljada minimalno
2. ne moze raditi kao STR
3. moras imati radnike iz te branse
4. Nije to za tebe, iskreno, nisi u bransi, ne mozes nikako pomoci osim gledati sa strane, sjebat ces se u start
Post Reply