Gdje nisi nasao IBAN ? Imas opciju pod "whitdraw". A ako neznas koji ti je IBAN onda pitas banku
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
-
starboy018
#402 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ne mozes novac prebaciti sa AC na bh IBAN
Isplatu možeš napraviti i izravno na svoj bankovni račun na IBAN-e izdane u sljedećim zemljama: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Španjolska, Cipar, Grčka i Rumunjska.
https://aircash.eu/hr/aircash-mogucnosti/
Isplatu možeš napraviti i izravno na svoj bankovni račun na IBAN-e izdane u sljedećim zemljama: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Španjolska, Cipar, Grčka i Rumunjska.
-
Slavenbelupo
#403 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ja imam isto pitanje i problem, samo je kod mene za region postavljena Njemačka i ja nisam skontao iz prethodnih postovadjuzepee wrote: ↑04/10/2024 08:33 raja može mala pomoć.. dodao sam karticu u aplikaciji, verifikovao profil, međutim kad hoću da dodam u apple wallet kaže da ne može zbog regiona koji je podešen na telefonu, a stavio sam BiH. je li moram promjeniti region na telefonu npr. hrvatsku i gubim li šta time?
edit: skontao sam iz prethodnih postova![]()
-
djuzepee
#404 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
general-language®ion-region Croatia
ja sam tu prebacio sa BiH na Hrvatsku, i u walletu dodao karticu bez problema, nakon toga ponovo vratio region BiH i sve radi perfekt..
dok je bilo na BiH regionu, nisam mogao dodati karticu u wallet
ja sam tu prebacio sa BiH na Hrvatsku, i u walletu dodao karticu bez problema, nakon toga ponovo vratio region BiH i sve radi perfekt..
dok je bilo na BiH regionu, nisam mogao dodati karticu u wallet
-
HelaS
#405 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ako je moguće novac transferirati sa druge kartice na aircash račun, logino je da bi trebalo biti moguće transferirati novac i nazad. A evo ne može...starboy018 wrote: ↑10/10/2024 11:20 ne mozes novac prebaciti sa AC na bh IBAN
Transfer novca kroz IBAN sistem povlači i naknadu matične i korespodentne banke. Pa je, npr. prenos 5 EUR trošak banke 10 EUR + koresposdentna banka možda i ona toliko, što je potpuno besmisleno.
Meni je aircash kartica omogućila konekciju na Google Wallet i plaćanje kroz mobitel, da ne nosim novčanik i kartice, i mislim da je to sada jedina prednost ove kartice.
-
MMM1977
#406 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Samo na IBAN koliko znam
- rida1976
#407 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Bas su krenuli agresivno sa reklamama po gradu. Gledam onaj potez od Skenderije prema posti, na svakoj banderi wwin-aircash. Jel to neka najava da i sluzbeno ulaze sa KM valutom, vidjecemo
-
superOdlichan
#408 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Gdje mogu uzeti ovu karticu u Tuzli i okolini? Ima li na trafikama?
-
sarajevosa
#409 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Olx ili wwin ako im nije nestalo, nema još na trafikamasuperOdlichan wrote: ↑12/10/2024 12:37 Gdje mogu uzeti ovu karticu u Tuzli i okolini? Ima li na trafikama?
-
-Ekser-
#410 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
To je zbog SWIFT-a. Sačekaj da dođe SEPA. Strpljen spašen.HelaS wrote: ↑11/10/2024 00:54Ako je moguće novac transferirati sa druge kartice na aircash račun, logino je da bi trebalo biti moguće transferirati novac i nazad. A evo ne može...starboy018 wrote: ↑10/10/2024 11:20 ne mozes novac prebaciti sa AC na bh IBAN
https://aircash.eu/hr/aircash-mogucnosti/![]()
Transfer novca kroz IBAN sistem povlači i naknadu matične i korespodentne banke. Pa je, npr. prenos 5 EUR trošak banke 10 EUR + koresposdentna banka možda i ona toliko, što je potpuno besmisleno.
Meni je aircash kartica omogućila konekciju na Google Wallet i plaćanje kroz mobitel, da ne nosim novčanik i kartice, i mislim da je to sada jedina prednost ove kartice.
-
HelaS
#411 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Zašto. Šta je SEPA?-Ekser- wrote: ↑12/10/2024 16:07To je zbog SWIFT-a. Sačekaj da dođe SEPA. Strpljen spašen.SpoilerShowHelaS wrote: ↑11/10/2024 00:54Ako je moguće novac transferirati sa druge kartice na aircash račun, logino je da bi trebalo biti moguće transferirati novac i nazad. A evo ne može...starboy018 wrote: ↑10/10/2024 11:20 ne mozes novac prebaciti sa AC na bh IBAN
https://aircash.eu/hr/aircash-mogucnosti/![]()
-
-Ekser-
#412 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
To je jedinstveni platni sistem za plaćanja u evrima, kog je osmislila EU, kako bi smanjila troškove prekograničnih finansijskih transfera unutar Evrope.
-
HelaS
#413 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
HelaS wrote: ↑13/10/2024 00:20Zašto. Šta je SEPA?-Ekser- wrote: ↑12/10/2024 16:07To je zbog SWIFT-a. Sačekaj da dođe SEPA. Strpljen spašen.SpoilerShowHelaS wrote: ↑11/10/2024 00:54 Ako je moguće novac transferirati sa druge kartice na aircash račun, logino je da bi trebalo biti moguće transferirati novac i nazad. A evo ne može...![]()
Ne razumijem kako bi EU mogla upravljati privatnim bankama i dati im nalog da snize svoje cijene u korespodentnim transakcijama u međunarodnom platnom prometu, ako je to to što pišeš, ako sam tako shvatio?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#414 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Centralna banka je bas to uradila neki dan za BiH. EU moze to isto bez problema za banke na njenom podrucju.
-
-Ekser-
#415 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Banke određuju cijenu, u skladu sa svojom poslovnom politikom, dok EU, kroz SEPA platni sistem, samo pruža platformu za finansijsko komunciranje među bankama i drugim finansijsko tehnološkim kompanijama. Potpuni izražaj po pitanju niskih cijena SEPA transfera biće pojavom institucija elektronskog novca, kao i internet banaka i kod nas, što se već dešava (Aircash), no o tom potom. Šačekajmo dok dođe SEPA.
-
HelaS
#416 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
A SWIFT, spram SEPA?-Ekser- wrote: ↑13/10/2024 14:26Banke određuju cijenu, u skladu sa svojom poslovnom politikom, dok EU, kroz SEPA platni sistem, samo pruža platformu za finansijsko komunciranje među bankama i drugim finansijsko tehnološkim kompanijama. Potpuni izražaj po pitanju niskih cijena SEPA transfera biće pojavom institucija elektronskog novca, kao i internet banaka i kod nas, što se već dešava (Aircash), no o tom potom. Šačekajmo dok dođe SEPA.
- kokuz_sa
#417 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
A da odete na temu o bankama i tamo raspredate o Sepi i Swiftu
-
HelaS
-
izbjeglica_iz_besmisla
#419 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Koliko znam, tesko mozes nazad na bh racun/karticu - jedino neki EU racun ako imas nekim slucajem.
Ja sam sebi skinuo pare u Hrvatskoj, na PBZ bankomatu. Mozes i na trafikama, al tu je veca provizija.
U principu, najbolje je da ih potrosis tako sto ces placati stvari AC karticom.
Ja sam sebi skinuo pare u Hrvatskoj, na PBZ bankomatu. Mozes i na trafikama, al tu je veca provizija.
- gentoo
#420 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Mozda jednostavno da shvatis da Aircash ne cese taj svrab ? Zasto odma direktno ne uplatis na RF IBAN ? Zbog cega koristis Aircash uopste ?
Aircash je virtuelna kartica.. Dobra za Aliexpress ili za dodati na mobilni novcanik.. Nije nikako za primanje redovnih para iz dijaspore.. Ili ako vec koristis za to onda Aircash karticu i pravac Bingo, SCC, https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... naIzbornik , itd, itd.. Za sve ovo je Aircash dobar..
-
HelaS
#421 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Upravo tako. Nažalost, Aircash aplikacija sa karticom, u BiH, služi isključivo za bezgotovinsko plaćanje. Onoliko novca koliko prebaciš na karticu, toliko i trošiš. Imam nekoliko kartica, na dvije nemam mobilno bankarstvo i trebala mi je hitna transakcija na jednu takvu, i nisam mogao. Morao sam otići na bankomate i u banku i provozati drugi novac. Samo potrošio skoro dva sata koja su mi trebala za druge poslove, umjesto sa par klikova i 10 minuta, kako sam mislio da možeizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑13/10/2024 14:49 Koliko znam, tesko mozes nazad na bh racun/karticu - jedino neki EU racun ako imas nekim slucajem.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#422 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Zapravo Aircash je idealan za primanje para iz dijaspore, najmanje naknada ima tako. Ali te pare treba trositi onda, ne mozes njih skidati na racun i stekati .. bar ne jos
-
HelaS
#423 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Da, tako je. Ne ostavlja trag u poreznom sistemu BiH ni kod banakaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑13/10/2024 15:01 Zapravo on je idealan za primanje para iz dijaspore, najmanje naknada ima tako. Ali te pare treba trositi onda, ne mozes njih skidati na racun i stekati .. bar ne jos
- gentoo
#424 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Da ali u cemu je poenta biti tehnoloski u 2024 a i dalje teziti ka stekanju para u Rajfajzenu ? Zasto ne preskociti midleman i uplacivati direktno na RF ? Shvatam ja poentu i sam sam prije par mjeseci rekao da je Aircash trenutno idealna platforma za pranje para.. ali s obzirom da zvanicno (valjda uskoro) postaju domaca firma morat ce raditi sve kao i svaka druga banka. Dakle 1000x je bolje primati uplate na Aircash i trositi ih direktno sa istog a ne izmisljati "kako komisiji Salki da platim krecenje preko Aircash"izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑13/10/2024 15:01 Zapravo Aircash je idealan za primanje para iz dijaspore, najmanje naknada ima tako. Ali te pare treba trositi onda, ne mozes njih skidati na racun i stekati .. bar ne jos
-
-Ekser-
#425 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ukratko, SEPA je samo za evro, za područje EU/EEA i uskoro kod nas i u regionu, dok SWIFT je za sve valute, uključujući i evro i dostupan je za čitav svijet. Prednost SEPA transfera je u brzini i nižoj cijeni transfera evra i plaća se samo jednom po transakciji, za razliku od SWIFT-a, tako da za evre je najbolja SEPA.HelaS wrote: ↑13/10/2024 14:36A SWIFT, spram SEPA?-Ekser- wrote: ↑13/10/2024 14:26Banke određuju cijenu, u skladu sa svojom poslovnom politikom, dok EU, kroz SEPA platni sistem, samo pruža platformu za finansijsko komunciranje među bankama i drugim finansijsko tehnološkim kompanijama. Potpuni izražaj po pitanju niskih cijena SEPA transfera biće pojavom institucija elektronskog novca, kao i internet banaka i kod nas, što se već dešava (Aircash), no o tom potom. Šačekajmo dok dođe SEPA.