EKONOMIJA BEZ RS-a

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
alijagicalija
Posts: 98
Joined: 07/07/2008 18:47

#1 EKONOMIJA BEZ RS-a

Post by alijagicalija »

Ekonomija bez RS-a (i bez FBIH). Nema doma naroda, skupštine RS-a, kantona, distritkta, paralelizama. Nema dvostrukih budzeta, agencija, nedoumica u procentima povrata PDV-a. Ali sve ovo postoji i nema nikakvu ekonomsku racunicu. Posto drzava nema ekonomsku racunicu onda je treba potpuno ukinuti. Kasno je za sanaciju, crisis management traje vec dugo, restruktuiranje nemoguce, stecaj i privatizacija vec provedeni. Ostalo je samo da zatvorimo jer smo ionako tehnoloski visak. Sa gledista ekonomije predlazem da ugasimo firmu?
AO83
Posts: 129
Joined: 09/07/2008 00:52

#2 Re: EKONOMIJA BEZ RS-a

Post by AO83 »

alijagicalija wrote:Ekonomija bez RS-a (i bez FBIH). Nema doma naroda, skupštine RS-a, kantona, distritkta, paralelizama. Nema dvostrukih budzeta, agencija, nedoumica u procentima povrata PDV-a. Ali sve ovo postoji i nema nikakvu ekonomsku racunicu. Posto drzava nema ekonomsku racunicu onda je treba potpuno ukinuti. Kasno je za sanaciju, crisis management traje vec dugo, restruktuiranje nemoguce, stecaj i privatizacija vec provedeni. Ostalo je samo da zatvorimo jer smo ionako tehnoloski visak. Sa gledista ekonomije predlazem da ugasimo firmu?
Sa gledista ekonomije i citajuce tvoja misljenja na ovom forumu, prijateljski ti predlazem da ili iz pocetka pocnes sve da ucis o ekonomiji, ili se bacis u politicare - posto i oni gluposti u vezi ekonomije konstantno ponavljaju.
User avatar
alijagicalija
Posts: 98
Joined: 07/07/2008 18:47

#3 Re: EKONOMIJA BEZ RS-a

Post by alijagicalija »

Zamolicu te lijepo da naucis da citas. Ne bavim se politikom i nisam toliko nizak da kvalificiram komentar kao glup ili pametan, ali to je vec stvar tvojih roditelja i kucnog odgoja. Srecom imas jos vremena. S druge strane imas nesrecu (valjda karma il biologija) sto nisi moje dijete, jer bi imao/la puno zrelije stavove.
User avatar
alijagicalija
Posts: 98
Joined: 07/07/2008 18:47

#4 Re: EKONOMIJA BEZ RS-a

Post by alijagicalija »

MOSTAR - Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik....Također je predložio ukidanje konvertibilne marke (KM), službene valute u BiH, i uvođenje eura.
"Zajednički nam može biti međunarodni pravni okvir, tržište i valuta i mislim kako je krajnje vrijeme da se u BiH odustane od konvertibilne marke, za koju već ima raznih spekulacija o njezinoj pravoj snazi, te da se pređe na euro", rekao je Dodik u subotu u Bijeljini....
Post Reply