Ekcem

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Narkotek

#1 Ekcem

Post by Narkotek »

svuda mi je po tijelu dakle prsa stomak sve puno to su sve sitnije i imam jednu na stomaku vecu (veliki krug) da li je neko imao ekcem otvaram temu cisto radi sopstvenog olaksanja posto znam nekome izleti par tackica ali ja sam se osuo sav .. da li je neko imao ovo i koliko vremenski vam je trebalo da se uklone .. zbog cega se stvara ovo sta je uzrok da ne citam po netu kojekakve price zelim ovdje da cujem .... je li iko imao problema s ovim ?
piupiu

#2 Re: Ekcem

Post by piupiu »

Nemam lično iskustvo s tim, ali znam da ekcem ima veze sa lošim imunološkim sistemom i alergijama. Najbolje je posavjetovati se oko toga sa dermatologom, mada ja lično vjerujem da se većina stvari liječi jačanjem imunološkog sistema, a ponekad i promjenom načina ishrane. Nevezano za ekcem - jedna od najboljih stvari za imunološki sistem je kiseli kupus, a za upalne procese domaće jabukovo sirće. Toplo preporučujem konzumiranje i jednog i drugog na dnevnoj osnovi (u malim količinama).
Romanija

#3 Re: Ekcem

Post by Romanija »

Lijeka za ekcem nema, samo postoje sredstva da olaksaju simptome - svrbez uglavnom. Ja ga imam od rata, i skontao sam sa su simptomi blazi sto je vrijeme hladnije, i obrnuto. Na pocetku mi se pojavljivao na nadlaktici, a poslednjih 10 godina samo na nogama, sa strane iznad zglavka, i na desnoj je mnogo 'jaci' - izgledaju skoro kao izlijecene opekotine. Doktor mi kaze da je moj vjerovatno od stresa (rat), jer nemam nikakvih alregija ili problema sa imunoloskim sistemom.
piupiu

#4 Re: Ekcem

Post by piupiu »

Romanija, nažalost, stres je otrov za imunološki sistem, veliki broj autoimunih oboljenja (na pr psorijaza) za koje ljudi imaju genetske predispozicije se pojavi nakon veoma stresnih životnih epizoda, tako da ... mislim da je sve to u vezi jedno s drugim. :(
Post Reply