Egzorcizam, istjerivanje duhova
-
dedomraz
#251 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
MAČKA U KOJOJ JE BIO SIHR!
- Gojeni H
#252 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Zar postoji neka druga duhovnost? Vipasana meditacije i druge new age perverzije su samo pokazatelj izgubljenosti covjeka bez njegovog Gospodara.Bloo wrote: Da li to duhovnost posmatras iskljucivo kroz prizmu religije i/ili Boga?
Ali to je samo skromno misljenje jos skromnijeg homo bosniacusa
- Bloo
- Globalna šefica
#253 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Postoje duhovnostiGojeni H wrote:Zar postoji neka druga duhovnost? Vipasana meditacije i druge new age perverzije su samo pokazatelj izgubljenosti covjeka bez njegovog Gospodara.Bloo wrote: Da li to duhovnost posmatras iskljucivo kroz prizmu religije i/ili Boga?
Ali to je samo skromno misljenje jos skromnijeg homo bosniacusa
A svaka religija ili čak sistemi vrijednosti iz nekih drugih podneblja, a koji su nama egzotični i strani su dozivjeli da su postali popularizirani kroz neke medije za novije generacije.
Zašto bi Vipassana meditacija bila isključivo namijenjena samo ljudima iz regiona gdje se i pojavila? Da li onda da ograničimo i abrahamske religije na prostor gdje su nastale jer jedino ljudi iz tog podneblja mogu da ih razumiju u potpunosti? A ti se vrati svome Perunu...
I moje skromno mišljenje je da je Schopenhauer bitniji za duhovnost od svetih knjiga abrahamskih religija, ali poštujem tvoje mišljenje koje je suprotno, te naravno imaš pravo da ograničavaš duhovnost/i drugih. Srećom ne bukvalno.
- Gojeni H
#254 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Vipasana je spomenuta iskljucivo radi ateistickog trenda.Bloo wrote: Postoje duhovnostirazumijem da je tebi bliža tvoja abrahamska religija od nekih drugih iz više razloga.
A svaka religija ili čak sistemi vrijednosti iz nekih drugih podneblja, a koji su nama egzotični i strani su dozivjeli da su postali popularizirani kroz neke medije za novije generacije.
Zašto bi Vipassana meditacija bila isključivo namijenjena samo ljudima iz regiona gdje se i pojavila? Da li onda da ograničimo i abrahamske religije na prostor gdje su nastale jer jedino ljudi iz tog podneblja mogu da ih razumiju u potpunosti? A ti se vrati svome Perunu...
I moje skromno mišljenje je da je Schopenhauer bitniji za duhovnost od svetih knjiga abrahamskih religija, ali poštujem tvoje mišljenje koje je suprotno, te naravno imaš pravo da ograničavaš duhovnost/i drugih. Srećom ne bukvalno.
Ono, vidim da ne postoji iskljucivo ono sto vidim, ali ostacu pobunjenik i negirati Boga. To je otprilike rezon
- Bloo
- Globalna šefica
#255 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.Gojeni H wrote:Vipasana je spomenuta iskljucivo radi ateistickog trenda.Bloo wrote: Postoje duhovnostirazumijem da je tebi bliža tvoja abrahamska religija od nekih drugih iz više razloga.
Ono, vidim da ne postoji iskljucivo ono sto vidim, ali ostacu pobunjenik i negirati Boga. To je otprilike rezon
Ateisticki trend?
- Gojeni H
#257 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.Bloo wrote: Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
Ateisticki trend?Is that a thing?
![]()
![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#258 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
I ateisti su ljudi, zar ne?Gojeni H wrote:Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.Bloo wrote: Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
![]()
![]()
![]()
Ako svaki čovjek teži i ima pravo da istražuje duhovnost bez obzira kojoj religiji, ideologiji, grupaciji...pripada ili ne pripada, valjda i ateisti, teisti, trockisti, vegani i ini imaju to pravo.
Ili ja zaboravljam da si i ti dio klike koja tvrdi da svi koji ne pripadaju vašoj grupi nemaju pravo na duhovnost - čak i ličnu?
- Gojeni H
#259 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Bloo wrote:I ateisti su ljudi, zar ne?Gojeni H wrote:Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.Bloo wrote: Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
![]()
![]()
![]()
Ako svaki čovjek teži i ima pravo da istražuje duhovnost bez obzira kojoj religiji, ideologiji, grupaciji...pripada ili ne pripada, valjda i ateisti, teisti, trockisti, vegani i ini imaju to pravo.
Ili ja zaboravljam da si i ti dio klike koja tvrdi da svi koji ne pripadaju vašoj grupi nemaju pravo na duhovnost - čak i ličnu?
Nismo razgovarali o pravima. Pogotovo ne o tome ko kojoj kliki pripada.
Da pokusam ponovo ... upitan o islamskoj, krscanskoj cak i zidovskoj duhovnosti i misticizmu, imao bih ponesto za reci.
Nesto pomalo i taoistickoj i budistickoj duhovnosti.
Ateisticka duhovnost je totalna nepoznanica mojoj malenkosti I zamolio sam za malo informacija.
Ukoliko ne znas ili ne zelis da odgovoris, jednostavno to i kazi.
- Bloo
- Globalna šefica
#260 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
A da se vratimo na pocetak?
Od vipassana meditacije i ateistickog trenda?
- Gojeni H
#261 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Vratimo se.Bloo wrote:A da se vratimo na pocetak?
- Bloo
- Globalna šefica
#262 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Odoh guglat sta je ateisticki trend, a da mi ne izbaci Irsareve postove. 
- Gojeni H
#263 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Dobro.Bloo wrote:Odoh guglat sta je ateisticki trend, a da mi ne izbaci Irsareve postove.
-
dedomraz
#264 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Dobre knjige na ovu temu na ovom linku
https://mega.nz/#F!C7JThaAS!3ycy4zxR3S88pV4z-MsObA
KUR' ANSKA HAMAJLIJA LIJEK I ZAŠTITA OD SI HIRA, UROKA I OGRAME Almin Omerašević
Rože Morno Moj put u svijet natprirodnih sila
BEWARE OF ANGELS Roger J. Morneau
ZAPISI I HAMAJLIJE AHMED BOSNIC KNJIGA
https://www.scribd.com/doc/121151056/ZA ... NIC-KNJIGA
https://mega.nz/#F!C7JThaAS!3ycy4zxR3S88pV4z-MsObA
KUR' ANSKA HAMAJLIJA LIJEK I ZAŠTITA OD SI HIRA, UROKA I OGRAME Almin Omerašević
Rože Morno Moj put u svijet natprirodnih sila
BEWARE OF ANGELS Roger J. Morneau
ZAPISI I HAMAJLIJE AHMED BOSNIC KNJIGA
https://www.scribd.com/doc/121151056/ZA ... NIC-KNJIGA
Last edited by dedomraz on 10/11/2019 22:37, edited 1 time in total.
-
allem_77
#265 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
I ja bih volio nešto saznati? Kratko i jasno, a da nije poput članka Šaćira Filandre.Gojeni H wrote:
Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.
-
Zehran82
#266 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Prejako predavanje , prica o iskustvima svojim sa rukjom/exorcizmom, pa cak iskustva sa LGBT(homosexualcima) na rukji i koliko dzinski svijet utice na njih
-
broj dva
#267 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Ti stvarno vjerujes ovakvim facama i njihovim nebulozama ?
-
Zehran82
-
broj dva
#269 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Ceka te nobelova nagrada, samo da uspijes predociti svoje znanje relevantnim krugovima...dokaz nadnaravnog je golema stvar...
-
Zehran82
#270 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
ne treba meni te nikakve nobelove nagrade.
a sto se tice nadnaravnog....pa eto prvom prilikom otidji kod Nisada Drndica i uradi rukju/egzorcizam, pa sam onda procijeni ima li ili nema nadnaravno
-
Zehran82
#271 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
evo kakvu moc ima Islamski exorcizam, ili bolje reci Bozije rijeci kada se recitira nad osobom koju su bolest ili paralize prouzrokovali Dzinski svijet, demoni
- PixelDrifter
#272 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
Zehrane, evo ti bacam sihru: أدعو الشيطان أن يسلب عذرية زهران!
-
Zehran82
#273 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova
infatilac, dobro te jePixelDrifter wrote: ↑29/09/2025 20:06 Zehrane, evo ti bacam sihru: أدعو الشيطان أن يسلب عذرية زهران!