Egzorcizam, istjerivanje duhova

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dedomraz

#251 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by dedomraz »

MAČKA U KOJOJ JE BIO SIHR!

Gojeni H

#252 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote: Da li to duhovnost posmatras iskljucivo kroz prizmu religije i/ili Boga?
Zar postoji neka druga duhovnost? Vipasana meditacije i druge new age perverzije su samo pokazatelj izgubljenosti covjeka bez njegovog Gospodara.
Ali to je samo skromno misljenje jos skromnijeg homo bosniacusa
Bloo
Globalna šefica

#253 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:
Bloo wrote: Da li to duhovnost posmatras iskljucivo kroz prizmu religije i/ili Boga?
Zar postoji neka druga duhovnost? Vipasana meditacije i druge new age perverzije su samo pokazatelj izgubljenosti covjeka bez njegovog Gospodara.
Ali to je samo skromno misljenje jos skromnijeg homo bosniacusa
Postoje duhovnosti :) razumijem da je tebi bliža tvoja abrahamska religija od nekih drugih iz više razloga.
A svaka religija ili čak sistemi vrijednosti iz nekih drugih podneblja, a koji su nama egzotični i strani su dozivjeli da su postali popularizirani kroz neke medije za novije generacije.

Zašto bi Vipassana meditacija bila isključivo namijenjena samo ljudima iz regiona gdje se i pojavila? Da li onda da ograničimo i abrahamske religije na prostor gdje su nastale jer jedino ljudi iz tog podneblja mogu da ih razumiju u potpunosti? A ti se vrati svome Perunu...

I moje skromno mišljenje je da je Schopenhauer bitniji za duhovnost od svetih knjiga abrahamskih religija, ali poštujem tvoje mišljenje koje je suprotno, te naravno imaš pravo da ograničavaš duhovnost/i drugih. Srećom ne bukvalno.
Gojeni H

#254 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote: Postoje duhovnosti :) razumijem da je tebi bliža tvoja abrahamska religija od nekih drugih iz više razloga.
A svaka religija ili čak sistemi vrijednosti iz nekih drugih podneblja, a koji su nama egzotični i strani su dozivjeli da su postali popularizirani kroz neke medije za novije generacije.

Zašto bi Vipassana meditacija bila isključivo namijenjena samo ljudima iz regiona gdje se i pojavila? Da li onda da ograničimo i abrahamske religije na prostor gdje su nastale jer jedino ljudi iz tog podneblja mogu da ih razumiju u potpunosti? A ti se vrati svome Perunu...

I moje skromno mišljenje je da je Schopenhauer bitniji za duhovnost od svetih knjiga abrahamskih religija, ali poštujem tvoje mišljenje koje je suprotno, te naravno imaš pravo da ograničavaš duhovnost/i drugih. Srećom ne bukvalno.
Vipasana je spomenuta iskljucivo radi ateistickog trenda.
Ono, vidim da ne postoji iskljucivo ono sto vidim, ali ostacu pobunjenik i negirati Boga. To je otprilike rezon
Bloo
Globalna šefica

#255 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:
Bloo wrote: Postoje duhovnosti :) razumijem da je tebi bliža tvoja abrahamska religija od nekih drugih iz više razloga.

Vipasana je spomenuta iskljucivo radi ateistickog trenda.
Ono, vidim da ne postoji iskljucivo ono sto vidim, ali ostacu pobunjenik i negirati Boga. To je otprilike rezon
Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
Ateisticki trend? :lol: Is that a thing?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Sara03

#256 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Sara03 »

:lol:
Gojeni H

#257 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote: Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.
Bloo
Globalna šefica

#258 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:
Bloo wrote: Pa ono, nema duhovnosti bez vjerovanja u abrahamskog Boga i pripadanja abrahamskim religijama, ergo niko ne može istraživati vlastitu duhovnost i raditi na njoj, a pogotovo ateisti.
Vakat je za prosvjetljenje i objasnjenje ateisticke duhovnosti molim. Mozda se nesto i nauci.
I ateisti su ljudi, zar ne?
Ako svaki čovjek teži i ima pravo da istražuje duhovnost bez obzira kojoj religiji, ideologiji, grupaciji...pripada ili ne pripada, valjda i ateisti, teisti, trockisti, vegani i ini imaju to pravo.
Ili ja zaboravljam da si i ti dio klike koja tvrdi da svi koji ne pripadaju vašoj grupi nemaju pravo na duhovnost - čak i ličnu?
Gojeni H

#259 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote:
Gojeni H wrote:
I ateisti su ljudi, zar ne?
Ako svaki čovjek teži i ima pravo da istražuje duhovnost bez obzira kojoj religiji, ideologiji, grupaciji...pripada ili ne pripada, valjda i ateisti, teisti, trockisti, vegani i ini imaju to pravo.
Ili ja zaboravljam da si i ti dio klike koja tvrdi da svi koji ne pripadaju vašoj grupi nemaju pravo na duhovnost - čak i ličnu?
:shock: :?

Nismo razgovarali o pravima. Pogotovo ne o tome ko kojoj kliki pripada.
Da pokusam ponovo ... upitan o islamskoj, krscanskoj cak i zidovskoj duhovnosti i misticizmu, imao bih ponesto za reci.
Nesto pomalo i taoistickoj i budistickoj duhovnosti.

Ateisticka duhovnost je totalna nepoznanica mojoj malenkosti I zamolio sam za malo informacija.
Ukoliko ne znas ili ne zelis da odgovoris, jednostavno to i kazi.
Bloo
Globalna šefica

#260 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Bloo »

A da se vratimo na pocetak?
Od vipassana meditacije i ateistickog trenda?
Gojeni H

#261 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote:A da se vratimo na pocetak?
Od vipassana meditacije i ateistickog trenda?
Vratimo se.
Bloo
Globalna šefica

#262 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Bloo »

Odoh guglat sta je ateisticki trend, a da mi ne izbaci Irsareve postove. :mrgreen:
Gojeni H

#263 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Gojeni H »

Bloo wrote:Odoh guglat sta je ateisticki trend, a da mi ne izbaci Irsareve postove. :mrgreen:
Dobro.
dedomraz

#264 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by dedomraz »

Dobre knjige na ovu temu na ovom linku
https://mega.nz/#F!C7JThaAS!3ycy4zxR3S88pV4z-MsObA

KUR' ANSKA HAMAJLIJA LIJEK I ZAŠTITA OD SI HIRA, UROKA I OGRAME Almin Omerašević
Rože Morno Moj put u svijet natprirodnih sila
BEWARE OF ANGELS Roger J. Morneau
ZAPISI I HAMAJLIJE AHMED BOSNIC KNJIGA
https://www.scribd.com/doc/121151056/ZA ... NIC-KNJIGA

Last edited by dedomraz on 10/11/2019 22:37, edited 1 time in total.
allem_77

#265 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by allem_77 »

Gojeni H wrote:
I ja bih volio nešto saznati? Kratko i jasno, a da nije poput članka Šaćira Filandre.
Zehran82

#266 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Zehran82 »

Prejako predavanje , prica o iskustvima svojim sa rukjom/exorcizmom, pa cak iskustva sa LGBT(homosexualcima) na rukji i koliko dzinski svijet utice na njih
broj dva

#267 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by broj dva »

Ti stvarno vjerujes ovakvim facama i njihovim nebulozama ?
Zehran82

#268 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Zehran82 »

broj dva wrote: 14/07/2025 08:43 Ti stvarno vjerujes ovakvim facama i njihovim nebulozama ?
:) ja sam licno testirao egzorcizam/rukju prije 23 godine , tako da nije da ja vjerujem u to nego ja znam....

a vjerovatno sam probao to prije nego je Drndic poceo da se bavim tim.
broj dva

#269 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by broj dva »

Zehran82 wrote: 14/07/2025 11:12
broj dva wrote: 14/07/2025 08:43 Ti stvarno vjerujes ovakvim facama i njihovim nebulozama ?
:) ja sam licno testirao egzorcizam/rukju prije 23 godine , tako da nije da ja vjerujem u to nego ja znam....

a vjerovatno sam probao to prije nego je Drndic poceo da se bavim tim.

Ceka te nobelova nagrada, samo da uspijes predociti svoje znanje relevantnim krugovima...dokaz nadnaravnog je golema stvar...
Zehran82

#270 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Zehran82 »

broj dva wrote: 14/07/2025 11:18 ----
Ceka te nobelova nagrada, samo da uspijes predociti svoje znanje relevantnim krugovima...dokaz nadnaravnog je golema stvar...
ne treba meni te nikakve nobelove nagrade.

a sto se tice nadnaravnog....pa eto prvom prilikom otidji kod Nisada Drndica i uradi rukju/egzorcizam, pa sam onda procijeni ima li ili nema nadnaravno :)
Zehran82

#271 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Zehran82 »

evo kakvu moc ima Islamski exorcizam, ili bolje reci Bozije rijeci kada se recitira nad osobom koju su bolest ili paralize prouzrokovali Dzinski svijet, demoni
PixelDrifter

#272 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by PixelDrifter »

Zehrane, evo ti bacam sihru: أدعو الشيطان أن يسلب عذرية زهران!
Zehran82

#273 Re: Egzorcizam, istjerivanje duhova

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 29/09/2025 20:06 Zehrane, evo ti bacam sihru: أدعو الشيطان أن يسلب عذرية زهران!
infatilac, dobro te je :)
Post Reply