Egipat
Moderator: anex
-
Centurion
#26 Re: Egipat
Ja danas idem da uplatim 7 dana u ovom hotelu. U relax-u cijena je 1169 km + 190 km za ostala sranja(viza, taxe i sl.)
Nego jedno pitanje za semmy, za all.inc. je li ukljuceno i koristenje terena za tenis i sl. da li se to posebno placa (sta je dzaba a sta nije), prvi put idem u hotel sa all.inc. pa me interesuje
gauchos kad ides?
Nego jedno pitanje za semmy, za all.inc. je li ukljuceno i koristenje terena za tenis i sl. da li se to posebno placa (sta je dzaba a sta nije), prvi put idem u hotel sa all.inc. pa me interesuje
gauchos kad ides?
- Dori
#27 Re: Egipat
Evo ja uplatila sa jaranicama...idemo 08.07, Hurgada (zaboravila sam kako se hotel zove)
Kamile, here I come!
Iiiiiiiha!!!!
Kamile, here I come!
- karanana
#28 Re: Egipat
wow, a ko ce ti sittovati travian akaunte?Dena wrote:Evo ja uplatila sa jaranicama...idemo 08.07, Hurgada (zaboravila sam kako se hotel zove)![]()
Kamile, here I come!Iiiiiiiha!!!!
kolko ostajes? i ja sam u hurgadi od 15.7. ja mislim. garant cete vi otici nazad taj dan. a bas bi nam fino bilo. malo bazencic, malo jacuzzi, malo cuga.....
koji li je hotel? jeli preko relaxa? kolko para?
-
mamica papucarka
#29 Re: Egipat
ohani bolan, Dena je vjerena

- karanana
#30 Re: Egipat
....ma dobro bona, znammamica papucarka wrote:ohani bolan, Dena je vjerena![]()
-
mamica papucarka
#31 Re: Egipat
mislis, morete svi u jakuzikaranana wrote:....ma dobro bona, znammamica papucarka wrote:ohani bolan, Dena je vjerena![]()
....ali jaranice......
- karanana
#32 Re: Egipat
ma ugurat cemo se nekako, valjda je dovoljno velik, ako ne morat cemo se nazalost zguzvati.mamica papucarka wrote:mislis, morete svi u jakuzikaranana wrote:....ma dobro bona, znammamica papucarka wrote:ohani bolan, Dena je vjerena![]()
....ali jaranice......
onda nam donesu shishu pa malo duvamo, pa onda zalijemo sa casom vinca. ma ljepota.
-
Gauchos
#33 Re: Egipat
Centurion wrote:Ja danas idem da uplatim 7 dana u ovom hotelu. U relax-u cijena je 1169 km + 190 km za ostala sranja(viza, taxe i sl.)
gauchos kad ides?
Ja sam malo poranio da uplatim, polazim 29.07
- Dori
#34 Re: Egipat
Ma hajde bolan, nek' je u rajimamica papucarka wrote:ohani bolan, Dena je vjerena![]()
E ovako sto se Traviana tice imaju wireless internet (provjerila)
Idem preko Relax-a, sve zajedno (taxe, osiguranja...all inclusive) malo manje od 1.200 KM
Ostajem ono fol 8 dana, s tim da idemo poslije podne, vracamo se ujutro znaci punih 6
Eeeee, bilo bi fino da samo se svi ranije skontali.....Sa-X seminar u Hurgadi, pa posaljemo slike mimi u kafanu
-
Centurion
#37 Re: Egipat
Mogli bi se vi svi naci tamo, odvojeno, u razlicitim terminima. Zasto da da?
- jasco
#38 Re: Egipat
c u there 19.07.2008 @ Grand Resort Hurghada
- Dori
#40 Re: Egipat
Ja vec sve ispricala kod mime u kafani, pa evo samo copy/paste
Hurghada, hotel Mashrabay
mislim to je fol "najjeftinija" varijanta, ali ja i ako budem opet isla (a HOCU!) idem ponovo u isti. Bas je onako orijentalan, ima setaliste ispred od oko 8 km puno radnji, kafana i svega, plaza odlicna, ljudi ludi
Vidjela sam ostale hotele, ali su mi previse pro-europski....i malo u sred pustinje. Ne bih nesto tamo za 8 zvjezdica.
Mada na kraju krajeva u hotelu samo prespavas, tj. na plazi....
Moras dati baksis svima, ako hoces nesto dobro. Ja sam sobaru dala 50-tak funti i dobile smo apartman na plazi! (1 EUR=8.4 funte)
Nije bilo previse djece i baba, tako da je nama bio raj na zemlji
Hrana skroz OK (ako hoces tamo da doplatis all incluzve kosta te oko 11$ po danu)
Ima pravo puno Rusa, ali i ne primjetis ih.
Mi smo isle na Rajska ostrva, malo ronile, pa smo opet kasnije nasle nekog crnca da nas vodi na te grebene (3h, 5$ )
Bila sam 1.5m od 5 kobri, plesala trbusni ples na plazi i u restoranu, imale smo besplatan ulaz u Calypso i Ministry of Sound, prosla svuda, vidjela svasta.
Rally u pustinji je isto fenomenalan. Odvedu Vas u selo beduina, pa malo na kamile, pa 40km kroz pustinju motorima. Iiiiiha!
Noci zivot LUUUUUDNICA! Nasle smo kafanu (Ali Baba) u kojoj imaju Harisa Dzinovica i pravo puno nase muzike, pa su nas pustili da budemo DJ's
U Cairo i Luxor nisam isla, ali smo skontale da odavde platimo let, a tamo se organizujemo preko njihovih agencija, jer je skoro 3x jeftinije. Sve!
Ma ne znam ni ja.....jos nisam sredila utiske.....ronjenje u Crvenom moru, voznja u TAXI-ju i njihovom busu, lud narod, obicaji, Afrika....ma ludnica!
Stvarno nisam ocekivala puno, a zavrsila sam tako da me vodic utjerao u autobus u utorak Dosla kuci i spavala do cetvrtka.......a vidi vremena ovdje
U svakom slucaju opustila sam se, zaboravila za posao, familiju, prijatelje, strahove od ajkula i letenja.....ma....
Odoh nazad!
Rajska ostrva

...iz sobe na plazu....

I moje forumcanstvo na kamili

mislim to je fol "najjeftinija" varijanta, ali ja i ako budem opet isla (a HOCU!) idem ponovo u isti. Bas je onako orijentalan, ima setaliste ispred od oko 8 km puno radnji, kafana i svega, plaza odlicna, ljudi ludi
Vidjela sam ostale hotele, ali su mi previse pro-europski....i malo u sred pustinje. Ne bih nesto tamo za 8 zvjezdica.
Moras dati baksis svima, ako hoces nesto dobro. Ja sam sobaru dala 50-tak funti i dobile smo apartman na plazi! (1 EUR=8.4 funte)
Hrana skroz OK (ako hoces tamo da doplatis all incluzve kosta te oko 11$ po danu)
Mi smo isle na Rajska ostrva, malo ronile, pa smo opet kasnije nasle nekog crnca da nas vodi na te grebene (3h, 5$ )
Bila sam 1.5m od 5 kobri, plesala trbusni ples na plazi i u restoranu, imale smo besplatan ulaz u Calypso i Ministry of Sound, prosla svuda, vidjela svasta.
Rally u pustinji je isto fenomenalan. Odvedu Vas u selo beduina, pa malo na kamile, pa 40km kroz pustinju motorima. Iiiiiha!
Noci zivot LUUUUUDNICA! Nasle smo kafanu (Ali Baba) u kojoj imaju Harisa Dzinovica i pravo puno nase muzike, pa su nas pustili da budemo DJ's
U Cairo i Luxor nisam isla, ali smo skontale da odavde platimo let, a tamo se organizujemo preko njihovih agencija, jer je skoro 3x jeftinije. Sve!
Ma ne znam ni ja.....jos nisam sredila utiske.....ronjenje u Crvenom moru, voznja u TAXI-ju i njihovom busu, lud narod, obicaji, Afrika....ma ludnica!
Stvarno nisam ocekivala puno, a zavrsila sam tako da me vodic utjerao u autobus u utorak Dosla kuci i spavala do cetvrtka.......a vidi vremena ovdje
U svakom slucaju opustila sam se, zaboravila za posao, familiju, prijatelje, strahove od ajkula i letenja.....ma....
Odoh nazad!
Rajska ostrva

...iz sobe na plazu....

-
inspire_me
#41 Re: Egipat
Dena wrote:Ja vec sve ispricala kod mime u kafani, pa evo samo copy/paste![]()
mislim to je fol "najjeftinija" varijanta, ali ja i ako budem opet isla (a HOCU!) idem ponovo u isti. Bas je onako orijentalan, ima setaliste ispred od oko 8 km puno radnji, kafana i svega, plaza odlicna, ljudi ludi![]()
Odoh nazad!
Rajska ostrva
...iz sobe na plazu....
Ujujuj sto si se ti fino provela....
Ja sam rezervisala u avgustu Egipat, pa ti se ovom prilikom puno zahvaljujem na ovako iscrpnom izvjestaju, a hvala i na par dobrih savjeta u vezi sa podmicivanjem sobara:) a planiramo obavezno i na ronjenje, te mi je, stoga, i tu dobrodosao ovaj tvoj savjet da nadjemo nekoga da nas prebaci na Rajska ostrva, jer je sigurno jeftinije od organizovanog odlaska s grupom.... dok bi se ja toga sjetila odmor bi mi i prosao, a ja se naplacala tri put vise od potrebnog
- Dori
#42 Re: Egipat
inspire_me wrote:
Ja sam rezervisala u avgustu Egipat, pa ti se ovom prilikom puno zahvaljujem na ovako iscrpnom izvjestaju, a hvala i na par dobrih savjeta u vezi sa podmicivanjem sobara:) a planiramo obavezno i na ronjenje, te mi je, stoga, i tu dobrodosao ovaj tvoj savjet da nadjemo nekoga da nas prebaci na Rajska ostrva, jer je sigurno jeftinije od organizovanog odlaska s grupom.... dok bi se ja toga sjetila odmor bi mi i prosao, a ja se naplacala tri put vise od potrebnog
![]()
![]()
I jedan savjet vezano za taxi......prvo izadjes iz auta i das mu koliko mislis da je dovoljno 5-10-15 funti.....Kad si u autu moze se svadjati, a kad izadjes i placas ne moze ti nista i sretan je sta god mu das
- karanana
#43 Re: Egipat
...ili dogovori cijenu prije nego udjes i sjednes u njega jer taksimetra nema (posebno ako nemas tacnu novcanicu i treba da ti vrati kusur).Dena wrote:inspire_me wrote:
![]()
![]()
![]()
I jedan savjet vezano za taxi......prvo izadjes iz auta i das mu koliko mislis da je dovoljno 5-10-15 funti.....Kad si u autu moze se svadjati, a kad izadjes i placas ne moze ti nista i sretan je sta god mu das
taksi je pravo jeftin jer je kod njih litra benzina pola marke a litra nafte oko 25 pfeninga.
-
latinalover
#44 Re: Egipat
bili 2004-e na ekskurziji u kairu...odron ipo!
pocevsi od hotela pa nadalje..lijepo sve kad gledas na slikama ,al kad dodjes tamo, Boze sacavaj...pa kad arapi zene pocnu barit nikad stat....
i bijeda su velika...5%bogatih ono ostalo ,siromastvo..a kairo ima 15 miliona
i da, previse su ljubazni, cega me bilo strah...
pocevsi od hotela pa nadalje..lijepo sve kad gledas na slikama ,al kad dodjes tamo, Boze sacavaj...pa kad arapi zene pocnu barit nikad stat....
-
latinalover
#45 Re: Egipat
a taksisti posebna prica..ma generalno,gledaju da ti lovu izvuku na svakom koraku...karanana wrote:...ili dogovori cijenu prije nego udjes i sjednes u njega jer taksimetra nema (posebno ako nemas tacnu novcanicu i treba da ti vrati kusur).Dena wrote:inspire_me wrote:
![]()
![]()
![]()
taksi je pravo jeftin jer je kod njih litra benzina pola marke a litra nafte oko 25 pfeninga.
- giordania
#46 Re: Egipat
sljedeci put zapucaj u london,ako mozes podnijeti te cjene.ne bi ni bila atraktivna destinacija za obican narod da su bogati i skupi.kakve veze ima sto je vecina stanovnistva siromasna?tamo se ide zbog njihovog mora,piramida i ostalog po cemu su poznati a ne da procjenjujes koliko domicilno stanovnistvo ima para.latinalover wrote:bili 2004-e na ekskurziji u kairu...odron ipo!
i jaoooo,kako vas sve arapi bare to je za pricu.ja sam vidjela masu lijepih egipcanki na ulicama,a arapi jesu preljubazni sto se uvijek protumaci kao barenje.
-
Centurion
#47 Re: Egipat
Ja postavio topic i zbriso. Nije fer od mene. Evo par stvari koje sam dozivio - za one koji oce u Egipat preko Relax-a:
Pozitivne stvari:
1. Let je direktan i relativno kratak (oko 2 i po sata)
2. More u egiptu je super, koralji
3. Turisticki vodic je dobar lik, i oce pomoc
4. HOTEL INTERCONTINENTAL (preselili smo iz Hiltona Long Beach u ovaj i nismo se pokajali) - najbolja stvar na putovanju
Negativne stvari:
1. Hilton long beach je SMECE!!! Uzas zivi, od soba do smeca od menze (bolja je u Energoinvestu)
2. Ne kupujte vizu direktno od relaxa (50KM), uzmite je na aerodromu za 15 KM i necete cekati sat vremena da vam "ovjere" vizu koju vec imate
3. Egipcani su smece obicno od ljudi, samo gledaju da te izlevate, bez imalo postovanja i kulture (radno vrijeme prosjecno dnevno je 20 minuta kod egipcana, prema njihovim izvorima - tako nam je rekla turisticka voditeljica koja zna napamet historiju egipta i u vezi je sa nekim koptom kojem ovom prilikom cetsitam vaskrs)
4. Vruce, idite kad nije toliko vruce (avgust je haos)
5. U Luxoru je pakao od vrucine, popadali smo, ali vrijedi vidjet one gluposti od grobnica
Eto, ako neko ima jos pitanja, nek mi se ne obraca
Pozitivne stvari:
1. Let je direktan i relativno kratak (oko 2 i po sata)
2. More u egiptu je super, koralji
3. Turisticki vodic je dobar lik, i oce pomoc
4. HOTEL INTERCONTINENTAL (preselili smo iz Hiltona Long Beach u ovaj i nismo se pokajali) - najbolja stvar na putovanju
Negativne stvari:
1. Hilton long beach je SMECE!!! Uzas zivi, od soba do smeca od menze (bolja je u Energoinvestu)
2. Ne kupujte vizu direktno od relaxa (50KM), uzmite je na aerodromu za 15 KM i necete cekati sat vremena da vam "ovjere" vizu koju vec imate
3. Egipcani su smece obicno od ljudi, samo gledaju da te izlevate, bez imalo postovanja i kulture (radno vrijeme prosjecno dnevno je 20 minuta kod egipcana, prema njihovim izvorima - tako nam je rekla turisticka voditeljica koja zna napamet historiju egipta i u vezi je sa nekim koptom kojem ovom prilikom cetsitam vaskrs)
4. Vruce, idite kad nije toliko vruce (avgust je haos)
5. U Luxoru je pakao od vrucine, popadali smo, ali vrijedi vidjet one gluposti od grobnica
Eto, ako neko ima jos pitanja, nek mi se ne obraca
-
Centurion
#49 Re: Egipat
Doplatio sam 200 KM za intercontinental hotel za 2 osobe, a ukupno sam platio to nezadovoljstvo oko 3000 za 2 osobe, plus fakultativa, kolokviji, skripte i sl 
Inace? kaka si nako?
Inace? kaka si nako?
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#50 Re: Egipat
'oću i ja...