Edward Snowden epopee
- vivaldi
#51 Re: Edward Snowden epopee
ovaj snjesko fakat sranje napravi sa ovim dokumentima - wikilaeks je pickin dim za ove potrese sto ih on napravi.
nije odavno neko ovako zaljuljo
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=770274
nije odavno neko ovako zaljuljo
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=770274
- Challenger__
#52 Re: Edward Snowden epopee
Čekaj, bolan, Vivaldi... Ako sam te dobro shvatio, nije *ranje što neovlašteno prisluškuju planetu, od običnih ljudi do kancelara, nego je *ranje što se to saznalo?
To?
To?
- Gojeni H
#53 Re: Edward Snowden epopee
Za tvoje ranije postove sam mislio da se pravis budala. Sad vidim da si samo naivan.Challenger__ wrote:Ništa od toga. Edward je bezbjedan. Veća vjerovatnoća je da će kreatori "Velikog brata" proći kao Čaušesku, nego što će Ed nastradati.Snowden ce platiti kad tad za svoju glupost!
Neka oni sada čuvaju svoje debele guzove.
Vanjsku politiku nije vodio nijedan predsjednik SAD i nece je nikad ni voditi.
- Challenger__
#54 Re: Edward Snowden epopee
U gornjem komentaru aludiram i na formalne i na neformalne, a stvarne centre moći. Samo, znaš kako je ovde... Napišeš to i onda ti dođe neki naš lokalni Rambo i začata temu besmislenim pseudoameričkim spamom. Mediokriteti - čuvari neznanja, koji ne shvataju stvarnu raspodjelu moći, a "u odbrani čitateljstva" od tzv. "teorija zavjere". Razumijemo se vrlo dobro.Vanjsku politiku nije vodio nijedan predsjednik SAD i nece je nikad ni voditi.
Slažem se.
-
uzgajivac
#55 Re: Edward Snowden epopee
pozoriste za naivne! njemacka kancelarka komunicira sifrovanom vezom. i najmanji ministri u njemackoj korise ovu uslugu koju nude odredjene firme. cemu onda sluzi prica o prisluskivanju?Challenger__ wrote:NSA špijunirala ženu još od 2002. Od službene do privatne (elektronske, telefonske, SMS) prepiske.
![]()
Mislim stvarno, ali stvarno, jesu li oni normalni??
- vivaldi
#56 Re: Edward Snowden epopee
Challenger__ wrote:Čekaj, bolan, Vivaldi... Ako sam te dobro shvatio, nije *ranje što neovlašteno prisluškuju planetu, od običnih ljudi do kancelara, nego je *ranje što se to saznalo?
To?
nije to, vec lik za kojeg niko nikada nije cuo pokrenu veliku lavinu.
a sto se tice prisluskivanja i svega sto je rekao (ne samo on vec i wikileaks), jedino sto me sokiralo jeste upravo da su angelu prisluskivali 10 godina, a da mocni svabo nije provalio
mogu samo misliti sta se radi buraniji ili kupcima oruzja, npr aviona - das hrpu milijardu za tehnolosko cudo, a on po potrebi klikne nesto da nijedan ne moze upalit
-
Max022
#57 Re: Edward Snowden epopee
Meni je smiješno što misliš da se to ne može provalit.uzgajivac wrote:pozoriste za naivne! njemacka kancelarka komunicira sifrovanom vezom. i najmanji ministri u njemackoj korise ovu uslugu koju nude odredjene firme. cemu onda sluzi prica o prisluskivanju?Challenger__ wrote:NSA špijunirala ženu još od 2002. Od službene do privatne (elektronske, telefonske, SMS) prepiske.
![]()
-
scooby-doo
#58 Re: Edward Snowden epopee
To o kontroliranju ne treba uopste biti upitno.. Ipak je Darpa izmislila internet i najvise servera te protok informacija i podataka prolazi kroz americke ruke, a NSA se slucajno nasla i zavirila nehotice
https://www.dropbox.com/s/noyr9vjvz6qrwh5/avaz.png
https://www.dropbox.com/s/noyr9vjvz6qrwh5/avaz.png
-
Only1
#59 Re: Edward Snowden epopee
Nadam se da ce ovog izdajnika Snowdena uhapsiti. Izdao je svoju drzavu i svoju profesiju.
-
uzgajivac
#60 Re: Edward Snowden epopee
jesi li siguran? sifra za Angelu Merkel je sigurna da je ne moze provaliti superracunar za 10000 god. uslugu nudi njem. sigurnosna firma Secusmart. pa ti sad vidiMax022 wrote:Meni je smiješno što misliš da se to ne može provalit.uzgajivac wrote:pozoriste za naivne! njemacka kancelarka komunicira sifrovanom vezom. i najmanji ministri u njemackoj korise ovu uslugu koju nude odredjene firme. cemu onda sluzi prica o prisluskivanju?Challenger__ wrote:NSA špijunirala ženu još od 2002. Od službene do privatne (elektronske, telefonske, SMS) prepiske.
![]()
-
prometheus
#61 Re: Edward Snowden epopee
Ljudi ovo je samo show za mase, kao i vecina mainstream "informacija". Merkel i evropski duznosnici ne znaju nista o spijunazi???
Sjetite se prije par mjeseci, bila je zarisna tema masivna spijunaza i sama kobila Merkel je odvracala vaznost toga. Danas saznajemo da se spijuniraju i "nase" vodje pa to eto kao "sad su premasili sve granice". Ovo je samo vjestacko smirivanje javnog mijenja, jer sutnja i u ovom slucaju nije pozeljna, pa se kao moraju "trznuti"... A svaka obavjestajna sluzba svake zemlje zna ovo i jos mnogo toga.
Smijesno. Svi znaju da je agenda globalni nadzor, za to se i odradio 9/11. Posebno sprovoditelji divljeg neoliberalizma znaju koji je put. Nemaju sta sakriti jer igraju sa velikim igracima.
Ali naspram nas, njihovih robova, moraju striktno odigravati svoje teatarske uloge da bi prica i dalje bila vjerodostojna. Opet i znajuci sta nam rade gledamo jedni druge ko ovce, ali u Evropi za razliku od napacene BiH moraju se odrzavati forme i dostojanstvo, i ovo pod navodnicima.
Snowden je humana osoba dobrih namjera, ali informacije cure prema necijem kriteriju, sigurno ne njegovim.
Sjetite se prije par mjeseci, bila je zarisna tema masivna spijunaza i sama kobila Merkel je odvracala vaznost toga. Danas saznajemo da se spijuniraju i "nase" vodje pa to eto kao "sad su premasili sve granice". Ovo je samo vjestacko smirivanje javnog mijenja, jer sutnja i u ovom slucaju nije pozeljna, pa se kao moraju "trznuti"... A svaka obavjestajna sluzba svake zemlje zna ovo i jos mnogo toga.
Smijesno. Svi znaju da je agenda globalni nadzor, za to se i odradio 9/11. Posebno sprovoditelji divljeg neoliberalizma znaju koji je put. Nemaju sta sakriti jer igraju sa velikim igracima.
Ali naspram nas, njihovih robova, moraju striktno odigravati svoje teatarske uloge da bi prica i dalje bila vjerodostojna. Opet i znajuci sta nam rade gledamo jedni druge ko ovce, ali u Evropi za razliku od napacene BiH moraju se odrzavati forme i dostojanstvo, i ovo pod navodnicima.
Snowden je humana osoba dobrih namjera, ali informacije cure prema necijem kriteriju, sigurno ne njegovim.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#62 Re: Edward Snowden epopee
Challenger__ wrote:U gornjem komentaru aludiram i na formalne i na neformalne, a stvarne centre moći. Samo, znaš kako je ovde... Napišeš to i onda ti dođe neki naš lokalni Rambo i začata temu besmislenim pseudoameričkim spamom. Mediokriteti - čuvari neznanja, koji ne shvataju stvarnu raspodjelu moći, a "u odbrani čitateljstva" od tzv. "teorija zavjere". Razumijemo se vrlo dobro.Vanjsku politiku nije vodio nijedan predsjednik SAD i nece je nikad ni voditi.
Slažem se.
-
dede merdzane
#63 Re: Edward Snowden epopee
Negdje sam procitao da je ovaj Snowden boravio i u Sarajevu, ali nista detaljnije nisam mogao naci. Nije se radilo o nasim medijima tako da ne mislim da je izmisljotina.
- vivaldi
- Challenger__
- Challenger__
#66 Re: Edward Snowden epopee
Snowden spreman doći u Njemačku i svjedočiti po pitanju prisluškivanja Angele Merkel od strane NSA, sastao se s njemačkim zastupnikom

KLIK!
- Challenger__
#67 Re: Edward Snowden epopee
‘doomsday’ collection

Hmmm... Hajmo špekulisati: file 9/11..?

LINKAmerički i britanski dužnosnici ističu kako su jako zabrinuti zbog kolekcije povjerljivih dokumenata koji se možda nalaze u rukama Edwarda Snowdena i još nisu objavljeni. Ističu kako se radi o "kolekciji sudnjeg dana". Neimenovani britanski i američki dužnosnici iz obavještajnih službi rekli su u razgovoru za Reuters kako nisu sigurni da li Snowden ima te dokumente, ali je moguće.
Hmmm... Hajmo špekulisati: file 9/11..?
-
Avetinho
#68 Re: Edward Snowden epopee
Hit^ler na Antarktici? UFO iznad Roswella? Piramide u Visokom?