*ebo bi a nemas koga
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Irm@
#51 Re: *ebo bi a nemas koga
oboje milivoje ljubavi moja stara

-
E.R.
#52 Re: *ebo bi a nemas koga
zbog nasih svetica koje traze vjecnu i cistu ljubav, cini se da nam svima prijeti masovni prelazak na "tamnu stranu". nadam se da ipak grijesim, jer to ne bi bilo dobro. doduse bi, ali za deena.
- USAblues
#53 Re: *ebo bi a nemas koga
N emoguce na ovoj temi nema PICI-a i njegovog savjeta... 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#54 Re: *ebo bi a nemas koga
ma nisam mogao da sebe dovedem u tu situaciju da bas nemam koga al eto vazda u špajzu ima tegli marmeljad pa se umoći ako dojde kriza 
-
vajkrem
#55 Re: *ebo bi a nemas koga
Ako si se mislio ženiti samo zbog sexa onda ti je to fula. A ko ce iznijeti smece, napraviti veceru, prosetati malog.... Pa nakon toga ti sex ne padne na pamet.
-
vajkrem
#56 Re: *ebo bi a nemas koga
Šala naravno. Ja sam udata i što se toga tice sve poslove ostavljam sa strane ali to nikada. Brak je zakon. I ne grize te savjest (rijetki je imaju po tom pitanju) kao kada to radis "nelegalno".
-
jugoistocnjak
#57 Re: *ebo bi a nemas koga
Ima onaj vic kad Mujo kaze Sulju da je biseksualac. Kaze Suljo:"Kako to Mujo? Pa znam te godinama."
Mujo ce njemu:"Fino, ja bi, ali niko nece".
Mujo ce njemu:"Fino, ja bi, ali niko nece".
-
fixer
#58 Re: *ebo bi a nemas koga
mene interesuje kako vi muskarci i zene vidite razliku izmedju sexa i poljubca? sta mozete uraditi sa svakim, a sta samo sa nekim? za sta su potrebnije emocije, a sta je cisto liječenje potreba? postavio sam ovo pitanje samo zbog lolitinog odgovora da trazi poljubac, kao to joj je manje od sexa.
-
vajkrem
#59 Re: *ebo bi a nemas koga
Oni kojima je svejedno hoce li se posexati s "prolaznikom"poljubac nije neka big stvar. Za nas romanticare....druga prica
-
fixer
#60 Re: *ebo bi a nemas koga
glupost. ja sam bas romanticar, i bas zbog toga ne ljubim svakog. nemam za svakog emocije. poljubac bez emocija nije nista, a sex zaista moze biti. pitajte ljude iz duge veze! da li on zeli, kad vidi neku dobru koku koja prolazi ulicom, da je pojebe ili da je poljubi?vajkrem wrote:Oni kojima je svejedno hoce li se posexati s "prolaznikom"poljubac nije neka big stvar. Za nas romanticare....druga prica
-
vajkrem
#61 Re: *ebo bi a nemas koga
fixer wrote:glupost. ja sam bas romanticar, i bas zbog toga ne ljubim svakog. nemam za svakog emocije. poljubac bez emocija nije nista, a sex zaista moze biti. pitajte ljude iz duge veze! da li on zeli, kad vidi neku dobru koku koja prolazi ulicom, da je pojebe ili da je poljubi?vajkrem wrote:Oni kojima je svejedno hoce li se posexati s "prolaznikom"poljubac nije neka big stvar. Za nas romanticare....druga prica
Nismo se skontali... To isto sam i ja rekla, u drugon obkiku
-
fixer
#62 Re: *ebo bi a nemas koga
ali ja nemam nikakvih problema sa sexom
za sex s nekim mi je potreban samo krevet, dobar dan i privlacnost s tom osobom. ja kad spavam s njom, ja nju ne ljubim. ja ne pokazujem velike emocije prema njoj. grliti i cmakati se po tijelu je dozvoljeno. pravi poljubac nikako ne mogu dati ako mi nije ono - BAS stalo do nje. ona osoba koju ljubim, ali bas ljubim, nema razloga nikako da preupituje moju ljubav prema njoj. nema potrebe za ljubomorom, veza je opustenija. prvi poljubac kad se desi... to nije moguce rijecima opisat.
upravo zbog toga nikad ne bi da se poljubim na pocetku veze. prvi poljubac na pocetku veze, obicno bez emocija, i onaj kasnije sa emocijama, nikako se ne mogu usporediti. zbog toga mi je poprilicno glupo cuti da neka osoba trazi nekog " samo" za poljubac.
- lolita_xx
#63 Re: *ebo bi a nemas koga
obrazlozi malofixer wrote:mene interesuje kako vi muskarci i zene vidite razliku izmedju sexa i poljubca? sta mozete uraditi sa svakim, a sta samo sa nekim? za sta su potrebnije emocije, a sta je cisto liječenje potreba? postavio sam ovo pitanje samo zbog lolitinog odgovora da trazi poljubac, kao to joj je manje od sexa.
- lolita_xx
#64 Re: *ebo bi a nemas koga
mislim ja da ti mene nisi razumiofixer wrote:ali ja nemam nikakvih problema sa sexomza sex s nekim mi je potreban samo krevet, dobar dan i privlacnost s tom osobom. ja kad spavam s njom, ja nju ne ljubim. ja ne pokazujem velike emocije prema njoj. grliti i cmakati se po tijelu je dozvoljeno. pravi poljubac nikako ne mogu dati ako mi nije ono - BAS stalo do nje. ona osoba koju ljubim, ali bas ljubim, nema razloga nikako da preupituje moju ljubav prema njoj. nema potrebe za ljubomorom, veza je opustenija. prvi poljubac kad se desi... to nije moguce rijecima opisat.
upravo zbog toga nikad ne bi da se poljubim na pocetku veze. prvi poljubac na pocetku veze, obicno bez emocija, i onaj kasnije sa emocijama, nikako se ne mogu usporediti. zbog toga mi je poprilicno glupo cuti da neka osoba trazi nekog " samo" za poljubac.
-
vajkrem
#65 Re: *ebo bi a nemas koga
Onda ipak ne mislimo na isto
Meni je i za jedno i za drugo potrebna emocija. nekada se dešavalo da to bude neka trenutna emocija(da to tako definisem) i da padne poljubac, ali trenutna emocija mi se nije mogla desiti pa da padne sex. mislim da je kod vecine tako. vecina misli da je sex vrhunac nekog odnosa,a poljubac samo put do toga.
-
fixer
#66 Re: *ebo bi a nemas koga
normalno da nije. problem je sto smo mi licemjeri. pricamo jedno , a mislimo drugo. dopustamo da nam neki isfrustrirani pojedinci kroje pravila igre. postali smo drustvo poremechenih vrijednosti. danas cura spava s likom i odmah je kurva. po kakvom principu ona moze biti kurva? po tom sto je popustila. zasto uopce to nazivamo "popustanjem" ili "davanjem"? kako mozemo suditi nekog ko je "popustio", ako promatranje tog poteza sa sigurne udaljenosti, liseno konteksta u kojem je doslo do tog, predstavlja naknadnu pamet. samo cure koje su spavale s deckom znaju zasto su spavale, i koliko im je trebalo za to. opet s druge strane, potreba za sexom je cesto zaglusujuca, pa se zna desiti da se neki moralni i eticki kodexi, koji su opet nametnuti, prekorace, ali da li to opet od te osobe stvara nemoralnu, loshu ili stajaznam kakvu? upoznao sam dosta osoba koje bi po tim standardima bili moralni ekvivalent dragana dabica, ali bas suprotno, te osobe su me bas ugodno iznenadile. od sexa se pravi veliki bauk, a dok se paralelno s tim poljubac prostituira. ipak u nekim akcijama se vidi vaznost jednog i drugog. moja prijateljica se posvadja s deckom i ja joj u sali kazem da ga kazni zabranom sexa. ona mi rece da na taj nacin kaznjava i sebe. tek tad nesvjesno priznaje da je sex potreba, a do tad joj je on predstavljao nesto "sveto", nesto za sto je potrebno mnogo emcija. a kad sam joj rekao da ga poljubi, kaze da to nije u stanju. u stanju da spava s njim, a nije da ga poljubi - ISPRAVNO. zbog toga ja tvrdim da ne razumijem cure i momke koje se bez emocija ljube na prvim sastancima. nazivam ih emocionalne/ni kurve/kurvari.
et sad mi je bas drago da nam lolita nije jedna od tih. 
-
fixer
#67 Re: *ebo bi a nemas koga
pitao bi te da si musko ili da zivis u liberalnijem drustvu, da li bi ti se zalomilo nekad i ovo.vajkrem wrote:Onda ipak ne mislimo na istoMeni je i za jedno i za drugo potrebna emocija. nekada se dešavalo da to bude neka trenutna emocija(da to tako definisem) i da padne poljubac, ali trenutna emocija mi se nije mogla desiti pa da padne sex. mislim da je kod vecine tako. vecina misli da je sex vrhunac nekog odnosa,a poljubac samo put do toga.
uglavnom, ni ovaj princip nije neispravan. vazno je da nisi licemjer.
Last edited by fixer on 28/07/2008 11:59, edited 1 time in total.
-
vajkrem
#68 Re: *ebo bi a nemas koga
lijepofixer wrote:normalno da nije. problem je sto smo mi licemjeri. pricamo jedno , a mislimo drugo. dopustamo da nam neki isfrustrirani pojedinci kroje pravila igre. postali smo drustvo poremechenih vrijednosti. danas cura spava s likom i odmah je kurva. po kakvom principu ona moze biti kurva? po tom sto je popustila. zasto uopce to nazivamo "popustanjem" ili "davanjem"? kako mozemo suditi nekog ko je "popustio", ako promatranje tog poteza sa sigurne udaljenosti, liseno konteksta u kojem je doslo do tog, predstavlja naknadnu pamet. samo cure koje su spavale s deckom znaju zasto su spavale, i koliko im je trebalo za to. opet s druge strane, potreba za sexom je cesto zaglusujuca, pa se zna desiti da se neki moralni i eticki kodexi, koji su opet nametnuti, prekorace, ali da li to opet od te osobe stvara nemoralnu, loshu ili stajaznam kakvu? upoznao sam dosta osoba koje bi po tim standardima bili moralni ekvivalent dragana dabica, ali bas suprotno, te osobe su me bas ugodno iznenadile. od sexa se pravi veliki bauk, a dok se paralelno s tim poljubac prostituira. ipak u nekim akcijama se vidi vaznost jednog i drugog. moja prijateljica se posvadja s deckom i ja joj u sali kazem da ga kazni zabranom sexa. ona mi rece da na taj nacin kaznjava i sebe. tek tad nesvjesno priznaje da je sex potreba, a do tad joj je on predstavljao nesto "sveto", nesto za sto je potrebno mnogo emcija. a kad sam joj rekao da ga poljubi, kaze da to nije u stanju. u stanju da spava s njim, a nije da ga poljubi - ISPRAVNO. zbog toga ja tvrdim da ne razumijem cure i momke koje se bez emocija ljube na prvim sastancima. nazivam ih emocionalne/ni kurve/kurvari.et sad mi je bas drago da nam lolita nije jedna od tih.
- lolita_xx
#69 Re: *ebo bi a nemas koga
upravo sam i zbog toga rekla, da mi je bar poljubac, jer ne mogu se s nekim tek tako poljubiti, meni je i za jedno ia za drugo potreban neki osjecaj, hemija izmedju mene i nekoga 
-
fixer
#70 Re: *ebo bi a nemas koga
opet bar....lolita_xx wrote:upravo sam i zbog toga rekla, da mi je bar poljubac, jer ne mogu se s nekim tek tako poljubiti, meni je i za jedno ia za drugo potreban neki osjecaj, hemija izmedju mene i nekoga
poljubac s voljenom osobom nikako ne moze biti manje vazan od sexa. nikako ne moze biti - BAR.
trazi jedno i drugo u najboljem slucaju.
- lolita_xx
#71 Re: *ebo bi a nemas koga
ne razumijes ti mene opetfixer wrote:opet bar....lolita_xx wrote:upravo sam i zbog toga rekla, da mi je bar poljubac, jer ne mogu se s nekim tek tako poljubiti, meni je i za jedno ia za drugo potreban neki osjecaj, hemija izmedju mene i nekoga![]()
![]()
![]()
![]()
poljubac s voljenom osobom nikako ne moze biti manje vazan od sexa. nikako ne moze biti - BAR.
- Loulou
#72 Re: *ebo bi a nemas koga
fixer wrote:ali ja nemam nikakvih problema sa sexomza sex s nekim mi je potreban samo krevet, dobar dan i privlacnost s tom osobom. ja kad spavam s njom, ja nju ne ljubim. ja ne pokazujem velike emocije prema njoj. grliti i cmakati se po tijelu je dozvoljeno. pravi poljubac nikako ne mogu dati ako mi nije ono - BAS stalo do nje. ona osoba koju ljubim, ali bas ljubim, nema razloga nikako da preupituje moju ljubav prema njoj. nema potrebe za ljubomorom, veza je opustenija. prvi poljubac kad se desi... to nije moguce rijecima opisat.
-
Valbon_1
#73 Re: *ebo bi a nemas koga
lolita_xx wrote:ne razumijes ti mene opetfixer wrote:opet bar....lolita_xx wrote:upravo sam i zbog toga rekla, da mi je bar poljubac, jer ne mogu se s nekim tek tako poljubiti, meni je i za jedno ia za drugo potreban neki osjecaj, hemija izmedju mene i nekoga![]()
![]()
![]()
![]()
Loli...budi malo ozbilnija ...
-
fixer
#74 Re: *ebo bi a nemas koga
@ lolita
ma razumijem, ali pokusaj dokuciti sebe, svoje zelje, i pokusaj shvatiti koliko se one razlikuju od onog sto ti radis, od onog sto ti je nametnuto. kazes da ti je i za sex, i za poljubac potrebno da osjetis neke emocije. ako vec osjecas emocije, zasto onda trazis "bar poljubac", a ispunjeni su tvoji uslovi i za jedno i za drugo?
mozda zbog toga jer okolina ce te manje osuditi zbog poljubca, a mnogo ce im teze biti objasniti zasto si spavala. JEBES OKOLINU. meni niko ne moze reci da nema potrebu, duuboko u sebi
, da spava s voljenom osobom, a svi se nesto ustrucavaju, zaustavljaju. zbog chega? zbog nametnutih principa. ti imas svoj zivot, a to koliko je taj zivot labav vidimo po crnim hronikama. i da malo ove zemaljske ljepote mijenjam za necije pozitivno misljenje o meni, ne, jedno veliko HVALA. njihovo misljenje o tebi ne mora uvijek govoriti istinu o tebi, ali UVIJEK govori o njima. 
ma razumijem, ali pokusaj dokuciti sebe, svoje zelje, i pokusaj shvatiti koliko se one razlikuju od onog sto ti radis, od onog sto ti je nametnuto. kazes da ti je i za sex, i za poljubac potrebno da osjetis neke emocije. ako vec osjecas emocije, zasto onda trazis "bar poljubac", a ispunjeni su tvoji uslovi i za jedno i za drugo?
- lolita_xx
#75 Re: *ebo bi a nemas koga
Valbon_1 wrote:Loli...budi malo ozbilnija ...
mene niko ne razumije