Dzuma petkom

Post Reply
skupljac_zeljeza

#926 Re: Dzuma petkom

Post by skupljac_zeljeza »

:wink:
Problem nije u pauzi za džumu, problem je u tome što je pauza za džumu problem. Ali jednu stvar sam naučio radeći u multinacionalnom korporativnom svijetu. Ne postoji problem, postoji izazov. Pa da bacimo rukavicu u lice?! Rukavicu poštovanja.

http://www.akos.ba/u-fokusu/fasizam-fin ... i-studenta
The BEN10

#927 Re: Dzuma petkom

Post by The BEN10 »

.
ultima_palabra

#928 Re: Dzuma petkom

Post by ultima_palabra »

Ma to se rješava ugovorom IZ i države... nema tu šta predstavnik studenata uredovati. Ali jbg kad se Cerić 20 godina bavio svime osim svojim poslom.
putokaz1

#930 Re: Dzuma petkom

Post by putokaz1 »

Ova tema ide u ''Religija''
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#931 Re: Dzuma petkom

Post by pici »

SUTRAAA PETAAAKKK!!!

Image
kakavdanakneiskustvu

#932 Re: Dzuma petkom

Post by kakavdanakneiskustvu »

dolazim u iskusenje da pojedince na poslu uslikam kad odu i kad se vrate sa džume
putokaz1

#933 Re: Dzuma petkom

Post by putokaz1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:dolazim u iskusenje da pojedince na poslu uslikam kad odu i kad se vrate sa džume
uredu kad idu na Džumu al neki odu gdje ne treba
kakavdanakneiskustvu

#934 Re: Dzuma petkom

Post by kakavdanakneiskustvu »

putokaz1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dolazim u iskusenje da pojedince na poslu uslikam kad odu i kad se vrate sa džume

mada,na to sam i mislio,iako ima i onih koji odu pa ih nema po tri sata
putokaz1

#935 Re: Dzuma petkom

Post by putokaz1 »

U Lukavcu pravobranilac,tačnije zamjenik,ode oko 9 vrati se oko 15 kad treba kući....
KB9

#936 Re: Dzuma petkom

Post by KB9 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
putokaz1 wrote:

mada,na to sam i mislio,iako ima i onih koji odu pa ih nema po tri sata
ih tvoji se vracaju, znas kolko ih ima sto im je radno vrijeme do dzume i kuca :lol:
HAVANA

#937 Re: Dzuma petkom

Post by HAVANA »

putokaz1 wrote:U Lukavcu pravobranilac,tačnije zamjenik,ode oko 9 vrati se oko 15 kad treba kući....
Ima coek puno za namolit.
sumirprimus

#938 Re: Dzuma petkom

Post by sumirprimus »

ma kakvo namolit,bog me ubio ako ne gotivi wc u firmi,pa odradi to kuci, pa tusirung,pa jede.onda mu pritisak padne, malo prilegne,onda djeca u drugu smjenu idu,valja odvuc,malo zena zovne treba to i to ,iii onda dodje dzumatajm :lol: posteno ako moze. :thumbup: :D
al to samo ovaj pravobranilac :lol: :evil:
studiorum_tuzlaensis

#939 Re: Dzuma petkom

Post by studiorum_tuzlaensis »

pici wrote:SUTRAAA PETAAAKKK!!!

Image
Danas je Džuma!

'O vjernici kada se u petak na namaz pozovete, požurite na spominjanje Allaha, i kupoprodaju ostavite, to vam je bolje, nek znate! A kad se namaz obavi, onda se po zemlji raziđite i Allahovu blagodat tražite i Allaha mnogo spominjite, da biste postigli što želite. A kad oni robu trgovačku i zabavu ugledaše, pohrliše joj a tebe sama ostaviše da stojiš.
Reci: Ono što je u Allaha bolje je i od zabave i od trgovine. A Allah je najbolji opskrbitelj.' (El-Džumu'a)

:wink:
Styling

#940 Re: Dzuma petkom

Post by Styling »

Dzuma je dio religije i samim tim spada u ljudska prava i slobode.
Koliko znam svako na poslu ima pauzu pa moze tu pauzu iskoristiti da ode na dzumu. A ne pauza od 12:00-13:00 za rucak i kafu i cigaru i trac s rajom a onda traziti dodatno pauzu za dzumu.
Ko zeli da ide na dzumu, bujrum korisit pauzu za to.
To bi bilo isto kao kad bi ljudi koji poste trazili da rade skraceno radno vrijeme jer poste pa ih dugo radno vrijeme iscrpljuje.
Upraznjavanje religijskih propisa je pitanje licnog izbora i nije nesto sto treba stavljati u zakonski okvir.
Jos malo pa ce se traziti da nam kao u arapskom svijetu petak bude neradni dan a da prvi radni dan u sedmici bude nedjelja.
putokaz1

#941 Re: Dzuma petkom

Post by putokaz1 »

HAVANA wrote:
putokaz1 wrote:U Lukavcu pravobranilac,tačnije zamjenik,ode oko 9 vrati se oko 15 kad treba kući....
Ima coek puno za namolit.
Ali od ode na suprotnu stranu,šajtansku stranu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#942 Re: Dzuma petkom

Post by pici »

još saHat
arzuhal

#943 Re: Dzuma petkom

Post by arzuhal »

Sreča u nesreči je to što buđžetlije zasad idu na đumu samo petkom...A kad krenu i utrokom, srijedom, ihaj...pa'švit, majćin sine...
arzuhal

#944 Re: Dzuma petkom

Post by arzuhal »

Danas hodža s mimbere veli: Bračo! Predložio sam u Medžlisu da džumu petkom prebacimo na džumu nedjeljom pa da budemo k'o svak normalan svijet, jel tako il' nije tako!?

A mi namah stali zvižđat i hitat se na nj jer nam je bilo sve to čunno...A naše dobre nene bi reci: Ne zvižđi se ukuči, to je šejtanluk, sikter navliju edepsuze jedan pa zvižđi onom hajvanu koji te tome nauči!
Horcrux

#945 Re: Dzuma petkom

Post by Horcrux »

Styling wrote:Dzuma je dio religije i samim tim spada u ljudska prava i slobode..
Mislim da je ovo pogresno. Dzuma jeste dio religije, ali ne spada u ljudska prava i slobode. Pravo na religiju i vjeroispovijest ili sloboda religije, daje ti pravo da vjerujes u sta hoces, te da te niko ne moze natjerati i siliti da vjerujes u nesto drugo. Daje ti slobodu da slobodno i javo ispoljis u ono sto vjerujes, i da te niko u tome ne smije sprjecavati. Medjutim pravo na religiju ne daje pravo nekoj religiji da religijska pravila budu iznad "zemaljskih" zakona. U ovom slucaju, ako si slobodan da odes na dzumu, na to imas apsolutno pravo i niko te ne moze sprjecavati u tome. Ali ako se ta dzuma stavi u kontekst fakulteta ili posla, onda to ima prednost nad religijskim pravom. Ako je u pitanju posao, onda te poslodavac moze ili ne moze pustiti da ides, ali ako te ne pusti onda on ne narusava tvoju slobodu religije.
Styling

#946 Re: Dzuma petkom

Post by Styling »

Horcrux wrote:
Styling wrote:Dzuma je dio religije i samim tim spada u ljudska prava i slobode..
Mislim da je ovo pogresno. Dzuma jeste dio religije, ali ne spada u ljudska prava i slobode. Pravo na religiju i vjeroispovijest ili sloboda religije, daje ti pravo da vjerujes u sta hoces, te da te niko ne moze natjerati i siliti da vjerujes u nesto drugo. Daje ti slobodu da slobodno i javo ispoljis u ono sto vjerujes, i da te niko u tome ne smije sprjecavati. Medjutim pravo na religiju ne daje pravo nekoj religiji da religijska pravila budu iznad "zemaljskih" zakona. U ovom slucaju, ako si slobodan da odes na dzumu, na to imas apsolutno pravo i niko te ne moze sprjecavati u tome. Ali ako se ta dzuma stavi u kontekst fakulteta ili posla, onda to ima prednost nad religijskim pravom. Ako je u pitanju posao, onda te poslodavac moze ili ne moze pustiti da ides, ali ako te ne pusti onda on ne narusava tvoju slobodu religije.[/quote

Ja sam u drugom dijelu posta upravo to i rekla.
Gojeni H

#947 Re: Dzuma petkom

Post by Gojeni H »

arzuhal wrote:Danas hodža s mimbere veli: Bračo! Predložio sam u Medžlisu da džumu petkom prebacimo na džumu nedjeljom pa da budemo k'o svak normalan svijet, jel tako il' nije tako!?

A mi namah stali zvižđat i hitat se na nj jer nam je bilo sve to čunno...A naše dobre nene bi reci: Ne zvižđi se ukuči, to je šejtanluk, sikter navliju edepsuze jedan pa zvižđi onom hajvanu koji te tome nauči!
:lol: Dobar, dobar. :thumbup:
stari grad Visegrad

#948 Re: Dzuma petkom

Post by stari grad Visegrad »

Oj hocete im djumu ukinuti, nema smisla.
Isto da katolicima iz Medjugorja kazete da ne idu u crkvu u nedelju vec u petak.
kritichar

#949 Re: Dzuma petkom

Post by kritichar »

Jeste'l se vratili sa dzume?
:mrgreen:
foton

#950 Re: Dzuma petkom

Post by foton »

skupljac_zeljeza wrote::wink:
Problem nije u pauzi za džumu, problem je u tome što je pauza za džumu problem. Ali jednu stvar sam naučio radeći u multinacionalnom korporativnom svijetu. Ne postoji problem, postoji izazov. Pa da bacimo rukavicu u lice?! Rukavicu poštovanja.

http://www.akos.ba/u-fokusu/fasizam-fin ... i-studenta
Procitao tekst s nevjericom. Prvo sam mislio da se radi o sarkasticnom naslovu priloga, ali ne lezi vraze, i ja sam fasista. Nisam ni znao. Ovo je tekst koji zeli (??) da se vratimo 400-500 godina unazad, tekst koji nijemo zaboravlja da se 18. 19. ili cak 20. vijeku desila sekularizacija visokoskolskih ustanova diljem svijata pa i kod nas, tekst koji profesore zove rogatim, tekst koji cini Zahiragica zrtvom (?! :D ) kojoj se nanosi teska dusevna bol, tekst pun nebuloza o "multinacionalnim kompanijama" (da li postoje multinacionalni univerziteti?), tekst bez i jednog argumenta, primjera iz stvarnog zivota, a pun pausalnih pretpostavki iznesenih kao cinjenice, tekst koji sve neistomisljenike naziva fasistima, ni manje ni vise... I na kraju problem je u pauzi. Pa ako ikad ista kod nas nije problem, to je ono kad se ne radi tj. u pauzi. I onda odjednom ipak ne postoji problem nego samo izazov. Eh sad, je li izazov uvidjeti supljinu ovog baljezganja, je li izazov odgovoriti razumno na nesto sto se ne oslanja na razum, ili je pak izazov shvatiti kako i zasto autor teksta zavrsi u "multinacionalnoj" kompaniji :D :shock: :roll:
Post Reply