Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sori.. ako ministarstvo privrede nije uspjelo istu postaviti na noge, i spaSS'TI je od lopuza .. odkud vam ideja da bi novci za obnovu vjerskih objekata i vjerse objekte .. zacepili tu rupu bez dna?
u svjetlu toga najrazumnije mi djeluje onaj plan.. sto neko iznese..
''da se tim novcima otvore pilane u BL pa da demobilisani 'borci' kada jednom dobiju placu, fino obnove ono sto su unistili ''.. dodala bih.. mogu poceti od privrednih giganata, niko se nece buniti
CiCiban wrote:sori.. ako ministarstvo privrede nije uspjelo istu postaviti na noge, i spaSS'TI je od lopuza .. odkud vam ideja da bi novci za obnovu vjerskih objekata i vjerse objekte .. zacepili tu rupu bez dna?
''da se tim novcima otvore pilane u BL pa da demobilisani 'borci' kada jednom dobiju placu, fino obnove ono sto su unistili ''.. dodala bih.. mogu poceti od privrednih giganata, niko se nece buniti
ne za obnovu, vec izgradnju potpuno novih, nacickanih jedni do drugih
idi trolom s dobrinje do svrakina i broj vjerske objekte....
nove naravno
CiCiban wrote:sori.. ako ministarstvo privrede nije uspjelo istu postaviti na noge, i spaSS'TI je od lopuza .. odkud vam ideja da bi novci za obnovu vjerskih objekata i vjerse objekte .. zacepili tu rupu bez dna?
Sto vise dzamija, to bolje..
Tamo se skupljaju najbolji pedagozi..
Stella generaliziraš i dovodiš džamije u negativan kontekst.
Gdje je problem što se grade nove džamije? Ne može se nikome diktirati u šta da ulaže svoj novac - kad vi budete imali i kad se bude odvajalo od vašeg novca imaćete pravo da određujete u šta želite da ulažete.
CiCiban wrote:sori.. ako ministarstvo privrede nije uspjelo istu postaviti na noge, i spaSS'TI je od lopuza .. odkud vam ideja da bi novci za obnovu vjerskih objekata ivjerse objekte .. zacepili tu rupu bez dna?
ne za obnovu, vec izgradnju potpuno novih, nacickanih jedni do drugih
idi trolom s dobrinje do svrakina i broj vjerske objekte....
nove naravno
Settler wrote:Stella generaliziraš i dovodiš džamije u negativan kontekst.
Gdje je problem što se grade nove džamije? Ne može se nikome diktirati u šta da ulaže svoj novac - kad vi budete imali i kad se bude odvajalo od vašeg novca imaćete pravo da određujete u šta želite da ulažete.
procitajte cijelu temu i sve postove pa onda komentarisite....
Settler wrote:Stella generaliziraš i dovodiš džamije u negativan kontekst.
Settler, ne generaliziram, poucena "dubokim" verbalnim "iskustvom"....
rece mi nesto jedna "od vjere", pa ja po inerciji....
Soorrryyyy
Settler wrote:
da li to znaci da neko -- sve dok ima para za takvo sto -- moze slobodno da sagradi parking na djecijem igralistu, ili ogromni kazino ispred moje zgrade? jer zaboga, nije meni iz dzepa, pa sta se bunim?
Settler wrote:
da li to znaci da neko -- sve dok ima para za takvo sto -- moze slobodno da sagradi parking na djecijem igralistu, ili ogromni kazino ispred moje zgrade? jer zaboga, nije meni iz dzepa, pa sta se bunim?
Nisam čitao cijelu temu, niti je potrebno da znam šta se događalo da bih odgovorio na ironičnu izjavu - ispade da sam Đavo propovijeda u džamiji, pa izjava poprimi nekakav uvrijedljiv prizvuk.
Settler wrote:
Ako je vjerski objekat predviđen regulacionim planom i ako je potreban da bi zadovoljio potrebe stanovnika onda je sasvim jasno da se treba graditi - ukoliko je još neko spreman da finansira taj projekat - tim bolje. Shvataš?
Settler wrote:Nisam čitao cijelu temu, niti je potrebno da znam šta se događalo da bih odgovorio na ironičnu izjavu - ispade da sam Đavo propovijeda u džamiji, pa izjava poprimi nekakav uvrijedljiv prizvuk.
pa procitaj....
JA SE LICNO BUNIM jer je Edhem dao novac iz kantonalne kase, a ne iz svog dzepa...
izricito sam protiv toga dokle god djeca moraju ici u tri smjene u skolu jer nemaju dovoljno ucionica ili stolica....
necu vise da se raspravljam, procitaj ako zelis, ako ne zelis ne moras...
ali ne vadi stvari iz konteksta...jedan reaktor je sasvim dovoljan....
Settler wrote:
Ako je vjerski objekat predviđen regulacionim planom i ako je potreban da bi zadovoljio potrebe stanovnika onda je sasvim jasno da se treba graditi - ukoliko je još neko spreman da finansira taj projekat - tim bolje. Shvataš?
mi -- cini mi se, ispravi me ako grijesim -- govorimo o vjerskim objektima gdje ovo gore podebljano nije bas islo kako treba. da jeste, ne bismo imali rent-a-dzamiju, niti kriz iznad mostara (nisam cula da se katolici mole krizu na brdu, vec valjda idu u crkvu na misu?).
Settler wrote:Nisam čitao cijelu temu, niti je potrebno da znam šta se događalo da bih odgovorio na ironičnu izjavu - ispade da sam Đavo propovijeda u džamiji, pa izjava poprimi nekakav uvrijedljiv prizvuk.
Bila sam u djamiji, Settler, znam ko tamo propovijeda.
Nije bilo uvredljivog prizvuka TEBI, niti tebi slicnim.
Ako si se uvrijedio jos jednom se ispricavam.
danas wrote:
mi -- cini mi se, ispravi me ako grijesim -- govorimo o vjerskim objektima gdje ovo gore podebljano nije bas islo kako treba. da jeste, ne bismo imali rent-a-dzamiju, niti kriz iznad mostara (nisam cula da se katolici mole krizu na brdu, vec valjda idu u crkvu na misu?).
Ne misliš valjda da ijedna džamija u Sarajevu nije izgrađena na osnovu regulacionog plana (odeš lijepo u Zavod za izgradnju pa provjeriš). Ne znam o kojim rent-a-džamijama govoriš. Znam za onu staru u Ustikolini kojoj su nabili munaru od 60ak metara, pa će se munara morat rušit, kao i za križeve po brdima i pored stećaka (ali oni se vjerovatno neće morati rušiti).
nebi sad nasiroko objasnjavao,ali nekako se ne mogu oteti utisku da poneki branioci sakralnih objekata nikad nisu posjetili iste....tj. mozda jednom...kao titovi pioniri,na ekskurziji.
Settler wrote:
Ne misliš valjda da ijedna džamija u Sarajevu nije izgrađena na osnovu regulacionog plana (odeš lijepo u Zavod za izgradnju pa provjeriš). Ne znam o kojim rent-a-džamijama govoriš. Znam za onu staru u Ustikolini kojoj su nabili munaru od 60ak metara, pa će se munara morat rušit, kao i za križeve po brdima i pored stećaka.
rent-a-dzamija : bila ona na dobrinji 3b....
zasto?
pa pocetnih 80.000 KM nije bilo dovoljno za onu gradjevinu pa izvodjac radova trazio isplatu do kraja i onda se IZ uskomeshala i ovi fino ponudili takav dil da pokriju svoje troskove i da dzamija ne zjapi prazna....
Settler wrote:
Ne misliš valjda da ijedna džamija u Sarajevu nije izgrađena na osnovu regulacionog plana (odeš lijepo u Zavod za izgradnju pa provjeriš). Ne znam o kojim rent-a-džamijama govoriš. Znam za onu staru u Ustikolini kojoj su nabili munaru od 60ak metara, pa će se munara morat rušit, kao i za križeve po brdima i pored stećaka (ali oni se vjerovatno neće morati rušiti).
mircerka je opisala situaciju sa rent-a-dzamijom. a zapitajmo se ko donosi odluke i izdaje gradjevinske dozvole, prije nego kazemo da postoji ikakav regulacioni plan, a kamoli da se gradi po njemu. vecina novosagradjenih objekata je tu za politicka prepucavanja i omedjavanja teritorija, no ovo je vec receno mnogo puta pa me fakat mrzi da se ponavljam.
Settler wrote:
Ne misliš valjda da ijedna džamija u Sarajevu nije izgrađena na osnovu regulacionog plana (odeš lijepo u Zavod za izgradnju pa provjeriš). Ne znam o kojim rent-a-džamijama govoriš. Znam za onu staru u Ustikolini kojoj su nabili munaru od 60ak metara, pa će se munara morat rušit, kao i za križeve po brdima i pored stećaka.
rent-a-dzamija : bila ona na dobrinji 3b....
zasto?
pa pocetnih 80.000 KM nije bilo dovoljno za onu gradjevinu pa izvodjac radova trazio isplatu do kraja i onda se IZ uskomeshala i ovi fino ponudili takav dil da pokriju svoje troskove i da dzamija ne zjapi prazna....
ugodno forumanje i ostatak dana vam zeli mIRCi
I šta je tu rent-a-džamija - problem riješen, sve po zakonu. Isto tako imaš crkvu na Alipašinom polju koja već 3-4 godine zjapi tek započeta, pa Bože moj - ali to nikom ne smeta.
Uostalom na to se nisam osvrtao - nesporazum riješen.
Settler wrote:
I šta je tu rent-a-džamija - problem riješen, sve po zakonu. Isto tako imaš crkvu na Alipašinom polju koja već 3-4 godine zjapi tek započeta, pa Bože moj - ali to nikom ne smeta.
pa smeta meni ta crkva. zjapi tako. znaci, nije podignuta "zbog potreba stanovnistva".
Settler wrote:
pa smeta meni ta crkva. zjapi tako. znaci, nije podignuta "zbog potreba stanovnistva".
Meni ne smeta, jer jeste podignuta za potrebe stanovništva (ili znaš još koju blizu?) i biće dovršena - sredstva će se odvojiti i od mojih poreza i nemam apsolutno ništa protiv toga.
Settler wrote:
Meni ne smeta, jer jeste podignuta za potrebe stanovništva (ili znaš još koju blizu?) i biće dovršena - sredstva će se odvojiti i od mojih poreza i nemam apsolutno ništa protiv toga.
pa finansiramo li mi svi mi bogomolje ili samo oni koji u njih idu? nejasan si mi -- prvo tvrdis da je OK da se bogomolje grade jer nije nama iz dzepa, a sad je nesto drugo...