Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elma89_ wrote:Ceceni kao bijeli muslimani su me uvijek zanimali,uvijek ih nekako poredim s Bosnjacima
Ja nisam vidio goreg naroda od Cecena.ali nek su muslimani, to je Bosnji prioritet...
Bolji su od Srba i Hrvata u svakom slucaju U svakom slucaju nisu imali logore za Bosnjake :thumbup:I oni su nama Bosnjackim muslimanima braca
ma Bošnjaci bi trebali imati za jarane Ruse, fina raja, voli islam, voli muslimane, vole Bošnjake..pokazali su to u mnogo slučajeva, pa tako i tokom rata 90tih
Ja nisam vidio goreg naroda od Cecena.ali nek su muslimani, to je Bosnji prioritet
ja recimo nisam vidio goreg naroda od Srba,(istina ne svi, ali 98%) jebiga osjetio sam to na vlastitoj koži, ali eto opet im se neke Bošnje uvlače duboko u pakaš iako su nas htjeli istrijebiti..
Od kako su bradati pobunjenici/teroristi stjerani u prasume juzne Cecenije, i vecinom otisli klati po Siriji, Cecenija je relativno mirna zemlja.
Kadyrov je lokalni serif, siledzija, vlada Cecenijom cvrstom rukom i stvara kult licnosti, ali i on je bivsi pobunjenik i svi njegovi ljudi su bivsi pobunjenici, njegov otac Akhmad Kadyrov je bio pobunjenicki muftija na Kavkazu u prvom cecenskom ratu, kasnije je promijenio stranu i ubijen.
Neki Ceceni su skontali da Rusima ne mogu nista, da od Kavkaskog emirata ili kalifata nece biti nista, Rusi su na surov nacin objasnili Cecenima da je pametnije da slusaju. Danas je Grozni usminkan, bogat grad.
Sami Ceceni, nevjerovatan narod, cudni i prijeke naravi. Zanimljivi u svakom slucaju.
sinuhe wrote:Prvo silom nametnuli mir a onda i dragunlijama. Pa mogli su barem Ruslana Hazbulatova ustoliciti a ne ovog krkana.
Kako god opet je bolje nego da je rat i da vrše represiju prema muslimanima. Zamisli da naš krkan (Mile Ronhil) Ferhadiju uvrsti kao simbol manjeg BH entiteta. Meni ovo zvuči kao čista naučna fantastika.
dječak sa šibicama wrote:Od kako su bradati pobunjenici/teroristi stjerani u prasume juzne Cecenije, i vecinom otisli klati po Siriji, Cecenija je relativno mirna zemlja.
Kadyrov je lokalni serif, siledzija, vlada Cecenijom cvrstom rukom i stvara kult licnosti, ali i on je bivsi pobunjenik i svi njegovi ljudi su bivsi pobunjenici, njegov otac Akhmad Kadyrov je bio pobunjenicki muftija na Kavkazu u prvom cecenskom ratu, kasnije je promijenio stranu i ubijen.
Neki Ceceni su skontali da Rusima ne mogu nista, da od Kavkaskog emirata ili kalifata nece biti nista, Rusi su na surov nacin objasnili Cecenima da je pametnije da slusaju. Danas je Grozni usminkan, bogat grad.
Sami Ceceni, nevjerovatan narod, cudni i prijeke naravi. Zanimljivi u svakom slucaju.
Ceceni su napravili historijsku gresku kada se dobitkom nezavisnosti poslije prvog rata sa Rusima nisu zestoko obracunali sa vlastitim vjerskim fanaticima i uvezenim dzihad teroristima. Umjesto fokusiranja na sredjivanje novostecene drzave, oni su pustili bradonje da prave belaj po Ingusetiji i Dagestanu i tu im je bio kraj. Od kavkaskog emirata je ostala Cecenija kao ruski priljepak. Ovo sa Kadirovim je instaliranje poslusnog cuke koji ce vlastiti narod drzati pod kontrolom i represijom da se "ne dosjeti". Moderni Grozny je kic i sjaj za turiste. Cecenijom vlada rezim i kriminalni ekvivalent Keljmendija. Zao mi Cecena, jer su bili na 95% cilja, i onda su zasrali.
chupacabra wrote:Ceceni su napravili historijsku gresku kada se dobitkom nezavisnosti poslije prvog rata sa Rusima nisu zestoko obracunali sa vlastitim vjerskim fanaticima i uvezenim dzihad teroristima. Umjesto fokusiranja na sredjivanje novostecene drzave, oni su pustili bradonje da prave belaj po Ingusetiji i Dagestanu i tu im je bio kraj. Od kavkaskog emirata je ostala Cecenija kao ruski priljepak. Ovo sa Kadirovim je instaliranje poslusnog cuke koji ce vlastiti narod drzati pod kontrolom i represijom da se "ne dosjeti". Moderni Grozny je kic i sjaj za turiste. Cecenijom vlada rezim i kriminalni ekvivalent Keljmendija. Zao mi Cecena, jer su bili na 95% cilja, i onda su zasrali.
Apsolutno tacno, nakon prvog cecenskog rata imali su sav prostor za urediti drzavu i mirno zivjeti, ali tada u pricu ulaze radikalni islamisti, pocinju javna smaknuca po Groznom, a nakon toga prelaze granicu i upadaju u Ingusetiju i Dagestan sa ciljem stvaranja Kavkaskog emirata, pocinju otmice zarad otkupnine, rezu prste otetim ljudima, one za koje ne dobiju otkupninu ubijaju na najsvirepije nacine (odrubljivanje glave recimo, sjekirom) otimaju ruske oficire i pred kamerama ih kolju... onda dolazi Putin i obracunava se sa Cecenijom jednom za svagda.
Ekvivalent Keljmendija je posebna pric, pazi mu samo voznog parka.
Ili svadba njegovog pajdasa Ruslana Baysarova, inace jednog od najmocnijih mafijasa u Rusiji, sluzbeno "naftni magnat".
[/quote]
Nisam ni ocekivao neki bolji odgovor od tebe
Po Hadisu Poslanika s.a.w.s. musliman je muslimanu brat . Kafiri to ne mogu skontati[/quote]
pa sto pobjeze ti kod kafira, sto ne zivis pored brace..nije li malo licemjerno od tebe..[/quote]Nije jer je sve Allahova zemlja pa gdje god se okrenem imam brace da sa njima klanjam , postim i druzim se : Ima vise muslimana Na Zapadu nego sto ti mislis